• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Teyzeleri İnci artık iyiden iyiye yürüyor. Salonda bırakıp mutfağa gidiyorum. Bir bakıyorum gelmiş arkamda bekliyor. Elini keyfi tutturuyor, hatta bugün elini tutmamı pek istemedi. Sağlam basıyor çok şükür, düşmesi de azaldı. Dengesi bozulunca yavaşlıyor duruyor, ya oturuyor ya da yürümeye devam ediyor. Yerden yardımım olmadan bir yere tutunmadan kalkıyor. 😊 Dönmüyor diye doktorun biraz tembel dediği kızım arap atı gibi sonradan açıldı 😄
Bir de kızım beni ara sıra yanaklarımdan öpüyor. 🥰 Babası biraz kıskanıyor bu durumu. Beni de öp diye yanağını uzatıyor. Hafif sakal var ve Inci onu hissedince gülüp kafasını çeviriyor. Bu sabah eşim bir tıraş oldu, sanırsınız damat 😆 Inci yine öpmedi. Yazık, üzüldüm adamcağıza. Bana da anne demiyor ama sana babam diyor diye teselli ettim. Kızım herkesin gönlünü bir şekilde alıyor 😉

Benim kızımın da şu an dört dişi var, üst ikisi yazın aynı anda çıktı, aynı dönemde hasta da oldu ve yaklaşık on gün ne bir şey yedi ne doğru düzgün uyudu :KK43: sonra tekrar düzene girdi. Şimdi de bir yaş aşıları yapılacak, korkuyorum ateş vs yapar mı acaba diye. Bir yandan kontrollere gidiyoruz, ilk hamilelikte iki tane portakalı bile taşımazken şimdi on kilo çocuğu taşıyorum hayırlısı… ☺️
Sizin bebeler yürüme konusunda nasıl? Kızlar genelde yaşına girerken yürüyor ama her bebeğin gelişimi kendine özgü tabi biz sadece tutunup ayakta duruyoruz ve yine elden tutarak adım atabiliyoruz
Bizde normalde aşılar hep ateş yapar, zor geçerdi ama bu bir yaş aşıları yapmadı. Sadece 3 aşı olmasina epey ağladı.
Kızım sıralıyordu, elinden tutunca yürüyordu ama ilk kendi kendine adımını 11 Eylül de attı, bugün bağımsız yürüdü çok şükür. Her gün o kadar farkediyor ki.

Kizlar ilk azilar bu dönem mi geliyor ya. Çocuğun ağzı volkanik dağlar gibi köpek dişinin oldugu yerin yanındakiler. Çok sancılı dönem geçiriyoruz bizde. Yemek yok. Artık kahvaltı bile yaptırmiyorum günlerdir yemiyor. Tulum peyniri bide kuru üzüm yiyor azıcık. Meme deseniz inanılmaz şekilde düşkün. Süt yoktur mümkün değil olması. Oluşmasına fırsat vermiyor. Bu sefer aç mı diyorum kesinlikle başka birşey yemiyor. Belli ki dişten ama bu kadar mı acıyo ya. Kıyamam bebislerimize. Geçen kış yenidoğan dönemini geçirdik. Emdi emmedi doydu doymadı, gazı mazı, bu kışta yürüme düşme kalkma, dişler
Bizimde öyle ya 4 diş vardı üst ve alt 2şer tane. 2 haftadır arka tarafta bir yer şişik bekliyoruz bugün baktım baya baya şişmiş yakın herhalde gelmesi diye bekliyorum ama yemek namına hiç bir şey yok resmen

Bu arada bugün aşısı varsi kızımın
Boyu 77 cm kilosu 7.800 Gr hemşire de dedi bir şey yemiyor mu diye ufacık dedi çok kafama takıldı şuan bu kiloda olan arkadaşlarım var mı acaba doktorunuz la konuştunuz mu ne diyorlar bende randevu alıp götürüp göstericem aslında yiyor ama öyle tabağı dolu dolu değil ama ona rağmen almıyor 40 gündür 400 Gr tek almis
Bizimki 70cm 8200gr çıktı bugün
1 yaş aşılarını oldu dr ateş vs yapmaz olursa calpol verirsiniz dedi.

Bence boyu gayet iyi ama kilosunu bilemedim canım. Kız ve erkek çocuklarda değişiyor oranları, yine de doktor daha iyi bilir. Bizimki 80 cm 9.500, doktor 10 kilo olmasını bekliyoruz bu aylarda ama normal kilosu dedi. Bende az oldugunu düşünüyorum ama yapacak bir şey yok almıyor elimden bir şey gelmez ki. Burda hastane konusunda çok sıkıntı yaşıyoruz zaten, daha adam akıllı bir doktor bulamadık özel hastane bile yok denecek seviyede.
Maşallah yine de iyiymiş canm Rabbim ilk önce sağlık versin ama yemedikkeri zaman çok üzülüyorsun elinden geleni yapıyorum bende aldırmaya çalışacağım her ay kontrol ediyorum bir doktora da götürüp detaylı bilgi almak istiyorum ne yapabilirim diye bakalım hayırlısı ya

Bizimki 70cm 8200gr çıktı bugün
1 yaş aşılarını oldu dr ateş vs yapmaz olursa calpol verirsiniz dedi.
Çok az fark var arada 400 Gr kadar gerçekten iştahsız çocuk çok zor herşeyi diliyle geri istiyor yediği bir iki tatlı kaşığı oluyor ve ben dört öğün kadar bir şeyle vermeye çalışıyorum az az yiyiyor ama en azından karnını doyurmaya çalışıyorum

Teyzeleri İnci artık iyiden iyiye yürüyor. Salonda bırakıp mutfağa gidiyorum. Bir bakıyorum gelmiş arkamda bekliyor. Elini keyfi tutturuyor, hatta bugün elini tutmamı pek istemedi. Sağlam basıyor çok şükür, düşmesi de azaldı. Dengesi bozulunca yavaşlıyor duruyor, ya oturuyor ya da yürümeye devam ediyor. Yerden yardımım olmadan bir yere tutunmadan kalkıyor. 😊 Dönmüyor diye doktorun biraz tembel dediği kızım arap atı gibi sonradan açıldı 😄
Bir de kızım beni ara sıra yanaklarımdan öpüyor. 🥰 Babası biraz kıskanıyor bu durumu. Beni de öp diye yanağını uzatıyor. Hafif sakal var ve Inci onu hissedince gülüp kafasını çeviriyor. Bu sabah eşim bir tıraş oldu, sanırsınız damat 😆 Inci yine öpmedi. Yazık, üzüldüm adamcağıza. Bana da anne demiyor ama sana babam diyor diye teselli ettim. Kızım herkesin gönlünü bir şekilde alıyor 😉
Yaaa olurken mest olduuummmm 😍😍😍 masallah 🧿

Bizde Bi de öksürük başladı 🤦‍♀️ hırıltısı var boğazında. Tavsiye edebileceğiniz bişey varmı arkadaşlar? Gerçi bişey yedirip içirmek imkansız
15 gün balgamlı hırıltılı öksürük yaşadık. En son yaptığım şeyi yazıcam o mu iyi geldi emin değilim ama onu verdikten sonra direkt kesildi.
Tamamen bitkisel bir şurup almıştık. Grintuss pediatrik diye. Ondan 5 ml bir tabağa koydum 1 kaşık. Üzerine ıhlamur kaynatıp koydum yarım çay bardağı ve kırmızı elmayı rendeleyip cezvede ısıtıp koydum üzerine ve sulu bir şekilde bunu yedirmiştim hemen yatmadan önce. Ertesi sabah balgam ve öksürük kalmadığını gördüm. tamamen hissiyatımla hareket edip yaptığım bir tarif.. Herhangi bir yerden bulmadım yani denemek istersen bunu da göz önünde bulundur 😁 ama işe yaradı.

Babası karnımı gösterip bak Ada bebek, küçük bebek var burda dedi, yavrum kendisini gösterip bebe bebe dedi 🥺😢
Üzülme annesi, daha doğuma çok var. Ada küçük abla olacak inşallah. Kardeşiyle ne güzel oyunlar oynarlar. Dışarıdan kimseye ihtiyacı olmaz. Algısı ne güzel bu arada. Maaşallah Ada'ya.

Kızlar selam,
Bebislerinize pastörize sut i içiyor musunuz ? Ben her gün olmasada verdim bir ikidir içine bal kattım hatta bugün.bali da yeni yeni.ekliyoruz menüye zaten .

Birde balı verenler günlük ne kadar veriyorsunuz. ?

Pastörize sut veriyor.musnuz? (Kansızlık yapıyor. Dr. Da.cok.onermijor.)

Dişlerden.dolayi hastayız bu ara inşallah başa çıkarız

Bizde Bi de öksürük başladı 🤦‍♀️ hırıltısı var boğazında. Tavsiye edebileceğiniz bişey varmı arkadaşlar? Gerçi bişey yedirip içirmek imkansız
Ben oğlana hiç yapmadım ama büyük kizin ayağının altına Bebek viksi sürüyorum çorap giydiriyorum anında kesiyor
öksürüğü kuru oksurukse. Burun tikanikligi içinde soğanı ikiye bölüp basucundan biraz uzağa koyuyorum burnunu 10 dk içinde açıyor.

Ben oğlana hiç yapmadım ama büyük kizin ayağının altına Bebek viksi sürüyorum çorap giydiriyorum anında kesiyor
öksürüğü kuru oksurukse. Burun tikanikligi içinde soğanı ikiye bölüp basucundan biraz uzağa koyuyorum burnunu 10 dk içinde açıyor.
Eklemeyi unuttum. Eğer balgamlı hırıltılı oksurukse aktarlarda günlük adinda bir küçük küçük taş gibi bir bitki kurusu var. Bunu bilmem benim için büyük şans annem sayesinde. Bir miktar günlük bitkisini tavaya kuru kuru atiyosunuz bir süre sonra dumanı çıkmaya başlıyor. Hiç karıştırma yok. Büyükçe yaygan yaptığınız pamuğu tavanın üzerine koyup dumanın pamuğa geçmesini sagliyosunuz. Sonra o pamuğu ilk gece göğsüne koyup tülbent vs biseyle bağlıyorsunuz. İlkinde bile hemen geçiyor öksürük balgam hırıltı. Diğer gece sırtına yapiyosunuz aynı şeyi. Bu sefer kalıcı geçiyor. Bu bilgi benim için büyük şans.

Kızlar belki bazılarınızın bebisi yürümeye başlamıştır. Bizimki siralama ve emeklemeye devam 😁ilk arabamla gidiyor ama ürkek adımlar tek.basjna.

Internette araştırdım "w oturusu" diye biseh varmış. Bizim kız emekledikten sonra o oturusu yapıyor korkuyorum dr. A da soracağım. Kas kısalığı yamuk bacak falan olabiliyormuş büyüyünce 🤔 internette bu şekilde yazıyor artık gördüğümde oturusunu değiştiriyorum.

Çocuğu "W oturusu" yapan anne var mı aranızda????

Eklemeyi unuttum. Eğer balgamlı hırıltılı oksurukse aktarlarda günlük adinda bir küçük küçük taş gibi bir bitki kurusu var. Bunu bilmem benim için büyük şans annem sayesinde. Bir miktar günlük bitkisini tavaya kuru kuru atiyosunuz bir süre sonra dumanı çıkmaya başlıyor. Hiç karıştırma yok. Büyükçe yaygan yaptığınız pamuğu tavanın üzerine koyup dumanın pamuğa geçmesini sagliyosunuz. Sonra o pamuğu ilk gece göğsüne koyup tülbent vs biseyle bağlıyorsunuz. İlkinde bile hemen geçiyor öksürük balgam hırıltı. Diğer gece sırtına yapiyosunuz aynı şeyi. Bu sefer kalıcı geçiyor. Bu bilgi benim için büyük şans.
İşte tam da böyle bilgiler arıyorum çünkü bişey yedirip içiremiyorum şifa niyetine. Günlük sakızını görüyodum bitkisel ürünler sayfalarında ama hiç yapmak aklıma gelmedi yaşı küçük diye öyle şeylerden Uzak duruyodum ama az önce araştırdım 6 aydan itibaren yapılabilirmiş daha küçüklere de deneyenler var. Mutlaka bugün aldırıp denicem viksi de bunu da. çok teşekkür ederim

Günlük reçinesi 💚 Ama alıp da kullanacak olan olursa gözden çıkardığınız bir tavada yapmanızı öneririm. Ben eski metal konserve kullanıyorum. Yanınca zifte dönüşüyor.

İşte tam da böyle bilgiler arıyorum çünkü bişey yedirip içiremiyorum şifa niyetine. Günlük sakızını görüyodum bitkisel ürünler sayfalarında ama hiç yapmak aklıma gelmedi yaşı küçük diye öyle şeylerden Uzak duruyodum ama az önce araştırdım 6 aydan itibaren yapılabilirmiş daha küçüklere de deneyenler var. Mutlaka bugün aldırıp denicem viksi de bunu da. çok teşekkür ederim
Zeytinyağında bir gece sarımsak ve çörek otu bekletip ayağının altına sürebilirsin canım çok iyi geliyor hastalığa. Soğanı da ikiye kesip üzerine karanfil batırıp odaya koyabilirsin. Çok geçmiş olsun 💙

Kızlar selam,
Bebislerinize pastörize sut i içiyor musunuz ? Ben her gün olmasada verdim bir ikidir içine bal kattım hatta bugün.bali da yeni yeni.ekliyoruz menüye zaten .

Birde balı verenler günlük ne kadar veriyorsunuz. ?

Pastörize sut veriyor.musnuz? (Kansızlık yapıyor. Dr. Da.cok.onermijor.)

Dişlerden.dolayi hastayız bu ara inşallah başa çıkarız
Süt icirmeyi düşünmüyorum canım, kansızlık ve daha bir sürü şeye neden olduğunu okudum birçok defa. Hatta çok güzel de bir söze denk geldim. "Anne sütü bebekler için inek sütü buzağılar içindir." 😂

Bal için de acele etmeyi düşünmüyorum, market ballarına da hiic elim gitmiyor. Bal vermeye karar verince muhtemelen gerçek balın peşine düşeceğim.

Çok geçmiş olsun diş dönemi hepimizi bitirdi.

Bu bebek viksinin adı babybalm mı yoksa babyvicks mi? İkisi farklı fiyatlı olduğu için emin olmak istedim

Back
X