• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Maleseef o beyazlık bizde oldu işte🥺
Aa üzüldüm gerçekten, bugün diyene kadar hiç ihtimal vermemiştim çürüyebileceğine. Bize ek gıdaya başladığımızda silikon diş fırçası al başla, macunu eğer dişlerde sarı izler görürsen kullan demişti. Ben de parmak fırçaları kullanmıştım ama öyle arada sırada. Demek üzerine düşmek lazım iyice.

Süte çok erken değil mi çokta masum bir şey değil süt
Ben sütü çok faydalı bulmuyorum zaten ama dr ısrarla her gün 1 bardak süt içmeli dedi. 2 bardak beyaz olmalı diye tabir etti. 1 bardak kadar yoğurt ve 1 bardak süt. Süt içmezse onun yerine de yoğurt yedirsem çocuk yoğurttan tiksinir iyice. Zaten onu da çok yediremiyorum. Her dr farklı bir şey diyor işte. Mesela d vitamini konusunda da kafam karışıyor. 1 yaşına kadar 400 IU idi. Sağlık ocağında şişe bitince bırak dediler, hastanede dr 1 yaşından sonra 2 yaşına kadar 600 IU olacak diyor. Ecz ise 2 yaşından sonra 600 IU olur, öncesinde olmaz diyor. Doğumda masada aklımın yarısını bırakmış gibiyim zaten, kalanı da bunlar alacak 😏

Hmm alışkanlık kurmak içinse süt vermeyi düşüneyim, haftada iki kere çay bardağı kadar falan gibi. Ama günde bir bardak yoğurt heralde ara öğün gibi eklenebilir diyetine.
Ben şimdi alerji sonucu belli olana kadar vermeyecekmisim. Haftaya alerji dr ne derse ona göre bir yol bulacağım ama çocuk dr u sulandirarak vermeyi de kabul etmiyor. Muzla birlikte falan verebilirmisim. Yoğurtu da ancak aç olursa yer o kadar çok. Gün içinde emdiği için çok acıkmıyor da.

Kızlar selam ,

Ben argivit focus surup aldım.kullananlar var mı? Üzerinde 4 yaş üstü yazıyor ama.1 yaş sonrasi bazı cpcjklara veriliyormuş iştah için boy uzaması için falan resmen az da olsa istahlandi.bir kac gündür doğru yoldamiyum eşimde kızıyor??

Argivit focus kullanan var mi.acaba???

Ay en korktuğum şey elimden firladigi zamanlar 😕🤦🏻‍♀️ Allah'a emanet olsunlar bizimki pik yapmıştı inşallah artık inişe doğru geçiyordur
Biz Antalya’ya geldik. Triplex ev ve merdivenlerde trabzan yok. Biberonunu yıkamak için lavaboya döndüm, 30 sn falan ve merdivenlerin yarısında buldum onu 🙈 o kadar korktum ki. Hadi prizlere falan dokunmamayı öğrendi ama kendi yaptığım (merdiven çıkmak gibi) şeylere de hayır demek istemiyorum. Ne yapsam bilemedim. Asıl zor zamanlar başladı galiba 😏
Aa aa sen diyince gördüm. Ciddi bi durum yoktur umarım keyfidir.

Ben bu yola fırlamalar için beline bağlanan aparatlardan almayı planlıyorum. Şimdi tasma diyeceğim de taşlanmak istemiyorum 😅.
Hehe ben de aldım valla. Bizim ilk derdimiz de tırmanış alanında sağa sola kaybolmasın, bir yerlere yuvarlanmasın ama böyle tutturursa tehlikeli yerlerde de kullanırım 🙃
Ben o tasmadan aldım kızlar😅 çok fazla yolculuk yaptığım ve yapacağım için havaalanında kullanmak için koydum çantaya.
İşte kafalar aynı ❤️

Biz Antalya’ya geldik. Triplex ev ve merdivenlerde trabzan yok. Biberonunu yıkamak için lavaboya döndüm, 30 sn falan ve merdivenlerin yarısında buldum onu 🙈 o kadar korktum ki. Hadi prizlere falan dokunmamayı öğrendi ama kendi yaptığım (merdiven çıkmak gibi) şeylere de hayır demek istemiyorum. Ne yapsam bilemedim. Asıl zor zamanlar başladı galiba 😏

Hehe ben de aldım valla. Bizim ilk derdimiz de tırmanış alanında sağa sola kaybolmasın, bir yerlere yuvarlanmasın ama böyle tutturursa tehlikeli yerlerde de kullanırım 🙃

İşte kafalar aynı ❤️
Çok korktum bu merdiven mevzusundan. Allah korusun tüm bebişleri. Bence de asıl şimdi başlıyor

Kızlar selam ,

Ben argivit focus surup aldım.kullananlar var mı? Üzerinde 4 yaş üstü yazıyor ama.1 yaş sonrasi bazı cpcjklara veriliyormuş iştah için boy uzaması için falan resmen az da olsa istahlandi.bir kac gündür doğru yoldamiyum eşimde kızıyor??

Dr mu önerdi?

Ben sütü çok faydalı bulmuyorum zaten ama dr ısrarla her gün 1 bardak süt içmeli dedi. 2 bardak beyaz olmalı diye tabir etti. 1 bardak kadar yoğurt ve 1 bardak süt. Süt içmezse onun yerine de yoğurt yedirsem çocuk yoğurttan tiksinir iyice. Zaten onu da çok yediremiyorum. Her dr farklı bir şey diyor işte. Mesela d vitamini konusunda da kafam karışıyor. 1 yaşına kadar 400 IU idi. Sağlık ocağında şişe bitince bırak dediler, hastanede dr 1 yaşından sonra 2 yaşına kadar 600 IU olacak diyor. Ecz ise 2 yaşından sonra 600 IU olur, öncesinde olmaz diyor. Doğumda masada aklımın yarısını bırakmış gibiyim zaten, kalanı da bunlar alacak 😏
Demir ve kan ilacını biz bıraktık açıkcası değerlerde sorun yoktu doktor da kullanın demedi.

Süt vermiyorum ben yoğurdu da ayran şeklinde veriyorum öyle daha çok seviyor ama 1 bardak imkansız içemez. Bir de bu bardak su bardağı mı 😁

Demir ve kan ilacını biz bıraktık açıkcası değerlerde sorun yoktu doktor da kullanın demedi.

Süt vermiyorum ben yoğurdu da ayran şeklinde veriyorum öyle daha çok seviyor ama 1 bardak imkansız içemez. Bir de bu bardak su bardağı mı 😁
Bizim demir depoları sınırdaydı. Belki de o yüzden ısrar ediyordur. Kullanmaya başladım bugünden itibaren. 3 ay sonra inşallah değerler normal çıkar.

Evet dedigi ölçü su bardağı. Bence de fazla ama dr ısrarla 9 aydan beri aynı şeyi diyor. Yarısını anca bitiriyor kızım.

Kızlar selam ,

Bunların üzerinde 4 yaş üstü yazar ama takip ettiğim doktorlar soru cevaplardan 1 yaş üstü soranlara öneriyor. Ben de düşünüyorum iştah ve boy için yakında alıcam, araştırmalarına göre fayda gören çok

D vitamini benimde kafamı kurcalıyor çok iyi bir doktor var ona götürdükten sonra onun dediğini yapacağım. D vitamini fazlalığı çok zararlı ondan korkuyorum

Diş diş kızımda hep öyle 🥹
Öyledir umarım benimde boğazım ağrıyor bugün inşallah hasta olmam onunda bogazi agrimiyordur uyumayacagi tuttu bugun 1345 te uyudu tek uyku yapiyoruz 3 gündür 12 de uyuyordu yemek yemeden hadi yemek yedireyim ac yatmasin desim bu seferde uyumakta zorlandı bu tek uyku nasil yapilacak yemek yiyip mi uyuyor cunku oteki turlu yemek saati şaşıyor birde kac saat uyuyacak tek seferde 2.5 3 saatmi ?Su oyun yeri bize iyi geliyor sabah gidebilirsem bugun parkta kaka yapti yanima yedek bez almayinca goturemedim oraya.

Öyledir umarım benimde boğazım ağrıyor bugün inşallah hasta olmam onunda bogazi agrimiyordur uyumayacagi tuttu bugun 1345 te uyudu tek uyku yapiyoruz 3 gündür 12 de uyuyordu yemek yemeden hadi yemek yedireyim ac yatmasin desim bu seferde uyumakta zorlandı bu tek uyku nasil yapilacak yemek yiyip mi uyuyor cunku oteki turlu yemek saati şaşıyor birde kac saat uyuyacak tek seferde 2.5 3 saatmi ?Su oyun yeri bize iyi geliyor sabah gidebilirsem bugun parkta kaka yapti yanima yedek bez almayinca goturemedim oraya.
Of o tek uyku canıma okuyor. Aslında daha çok erken 15-18 ayda düşmesi gerekiyor ama uyumuyorlar bazen. Ben eğer tek uyku yapacaklarsa uyutmadan yarım saat önce falan çorba içiriyorum sadece. Çift uyku olacaksa uyandıktan sonra normal öğle yemeği yediriyorum.

Bizimki son 3 gundur ac uyudu 3.5 ta uyaninca yemek yedi sonrada 7de yedik belki bu nedenle bu sefer gec uyudu.Son günlerde 3saate yakın uyudu tek uykuyu fakat gece bu sefer 10 10 buçuğa kadar oturuyor.Havalar yine güzel baktım herkes pusetle cocuk dolaştırıyor bende dolastirdim kis gelince ne yapacağım bilmiyorum.Benim çok üstümde uyanıkken hep benle oynamak istiyor iyi olmadı bu.Oyun yerinde oyuncaklar farklı diye herhalde kendi takılıyor.Kızlar vakit gecirme ipucuda verin ne oynatiyorsuniz hangi sarkilari soyluyorsunuz ne ogretiyorsunuz.

Birde 17 kilo ondokuz aylik mi 16 aylik mi bir bebekle karsilastik daha iki haftadir yürüyormuş annesi artik tasimaktan yorulmustum diyor.

Bunların üzerinde 4 yaş üstü yazar ama takip ettiğim doktorlar soru cevaplardan 1 yaş üstü soranlara öneriyor. Ben de düşünüyorum iştah ve boy için yakında alıcam, araştırmalarına göre fayda gören çok
Ya sanki biraz açıldı bizim iştah bakalım biraz devam.edeyim de yazarım yine iştah için sabah tok karna diyor İnternet sitesinde araştırdım da boy için gece yatmadan önceymis ben sabah kahvaltı sonrası veriyorum belki de.eksik vitaminleri alıyoruz ondan oyüzden yeme ihtiyacı doguuor

Ya bizim dr. Az daha bekleyelim dedi 15. Ayda bakarız dedi. Ama ayni hastanenin başka dr. U arkadaşımın kızına vermiş 1 yaştan itibaren sabah tok iştah için gece boy için iciliuormus ben sabah veriyorum bir çay kaşığı dolu bile vermiyorum ortasında anca işte ama etki olacak gibi

Back
X