• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bizim sıpa üzerini çok açıyor üstüne üstlük bir de ayaklarını duvara dayayıp öyle uyuyor, onu kontrol etmekten ben uykusuz kalıyorum. En son gittik bugün Lcw'den uyku tulumu aldık ama stokta sadece 2,5 tog vardı ve bende tabiki aldım, inşallah çocuğu pişirmem 🤭😂 kışın çok soğuk olmuyor diyorlar ama biz geldik ya üstümüze çığ düşer 😒😂 yalnız o fiyatlar ne öyle ya 🤦 daha kışlık alışveriş yapacağız, burda dışarı çıkarken yeni uzun kol giydirmeye başladım. Battıkça batacağız her şey uçmuş.
Incinin geçen yılki tulumu lcw 2,5 togdu. Boşa aldık diyordum, pek giydirmedim. Bu sene kısa geldi ama giydirdim yine. Sıcacık tuttu. Henüz merkezi sistem çok randımanlı değil. Geçen hafta da 1,6 tog sipariş verdim. Fiyatlar çok uçuk gerçekten. Her alanda hem de. Dışarı çıkıp yemek yemek,kahve içmek bile lüks artık. Allah yardımcımız olsun. Bu arada duvara ayak dayamak nedir yaa 🤩

Incinin geçen yılki tulumu lcw 2,5 togdu. Boşa aldık diyordum, pek giydirmedim. Bu sene kısa geldi ama giydirdim yine. Sıcacık tuttu. Henüz merkezi sistem çok randımanlı değil. Geçen hafta da 1,6 tog sipariş verdim. Fiyatlar çok uçuk gerçekten. Her alanda hem de. Dışarı çıkıp yemek yemek,kahve içmek bile lüks artık. Allah yardımcımız olsun. Bu arada duvara ayak dayamak nedir yaa 🤩
Bizim de merkezi sistem ve daha hiç yanmadı üstelik ben dün camı kapatmayı becerememisim babasını hasta ettim bile 😂🤭 burda birden düştü hava geçen hafta 38 dereceydi bugün 24 mesela, gece de 11lerde evde soğudu. İnşallah elimde patlamaz diyorum özellikle de merkezi sistem çalışınca, en azından o zamana kadar giysin 😅

Sorma valla tam şapşal oldu ya uykuda ağlıyor üzerini açıyorum o zaman uyumaya devam ediyor 😂

Her şey ama her şey artık lüks resmen, nefes almamız bile lüks olacak diye korkuyorum 🤪

Son düzenleme:
Bizim de merkezi sistem ve daha hiç yanmadı üstelik ben dün camı kapatmayı becerememisim babasını hasta ettim bile 😂🤭 burda birden düştü hava geçen hafta 38 dereceydi bugün 24 mesela, gece de 17lerde evde soğudu. İnşallah elimde patlamaz diyorum özellikle de merkezi sistem çalışınca, en azından o zamana kadar giysin 😅

Sorma valla tam şapşal oldu ya uykuda ağlıyor üzerini açıyorum o zaman uyumaya devam ediyor 😂

Her şey ama her şey artık lüks resmen, nefes almamız bile lüks olacak diye korkuyorum 🤪
Uyku tulumu şart gerçekten. Üstlerini örtmek imkansız. Merkezi sistemin sıcaklığı bir başka güzel oluyor.🥰 Biz gelecek kış bu evde olmayacağız, baharda taşınacağız. Eşim tadını çıkar, bulamazsın bu sıcağı dedikce üzülüyorum. Gerekirse odanın kapısını açık tutarsan sorun olmaz bence. Tog değerleri kafama pek yatmadı benim. Ona baksam 1,6 bile fazla 😄

Bu ani hava degisiklikleri sizi hasta etmesin canım, aman dikkat et. Eşine de geçmiş olsun. Ben de sürekli üşüyorum birkaç gündür. Ama içim üşüyor deriz ya, öyle. Ne giysem fayda etmiyor. Patiksiz duramıyorum zaten.

çok haklısın, biliyorum, anne yüreği işte :/

emzirmeyi kesince de uyuyamayan insanlar duydukça emin olamıyorum. gece emzirmemek de irade istiyor yani, arada deneyim diyorum kafayı yana atmalar, kendini savurmalar. önce kendimizin ikna olup bir duruş sergilemesi gerekecek sanırım.

inşallah teyzesi bekliyoruz hayırlısıyla yürüsün tabi duamızı da iyi edelim :KK70:
sıralayalı 3 ay olacak bu arada.
Bizimki de seninki gibi. Yaşına yürür diyordum hala emekelemeyi tercih ediyor. Elimden tutup yürüme denemesi de yapmıyor ama takmıyorum. İlla yürüyecek bir gün. Bi tek ayakkabı alma hevesimi bastıramıyorum 😂

Uyku tulumu şart gerçekten. Üstlerini örtmek imkansız. Merkezi sistemin sıcaklığı bir başka güzel oluyor.🥰 Biz gelecek kış bu evde olmayacağız, baharda taşınacağız. Eşim tadını çıkar, bulamazsın bu sıcağı dedikce üzülüyorum. Gerekirse odanın kapısını açık tutarsan sorun olmaz bence. Tog değerleri kafama pek yatmadı benim. Ona baksam 1,6 bile fazla 😄

Bu ani hava degisiklikleri sizi hasta etmesin canım, aman dikkat et. Eşine de geçmiş olsun. Ben de sürekli üşüyorum birkaç gündür. Ama içim üşüyor deriz ya, öyle. Ne giysem fayda etmiyor. Patiksiz duramıyorum zaten.
Biz ilk defa kullanacağız genelde sıcak oluyor bildiğim kadarıyla, inşallah bizimde öyle olur 🤩 ay çocukla çok zor taşınmak, hayırlısı olsun inşallah kolayca halledersiniz ve yeni evinizde çok daha güzel günleriniz olur ♥️

Dr. Osman gönülal diyor ki oda 24 dereceye 0.6 tog tukum giysinler üzerini örtmeyin. Ben şok 😱 ay öyle ben bile üsürüm el kadar bebe napsın 😅

Teşekkür ederim canım 🙏 Bugün ilk defa dışarı çıkarken uzun kollu ama çok ince bir triko giydim, terletmedi ama olmasa da olurmuş. Daha yeni sonbahara giriyoruz resmen biz 🤭 Aman dikkat et kendine canım ♥️

Bizimki de seninki gibi. Yaşına yürür diyordum hala emekelemeyi tercih ediyor. Elimden tutup yürüme denemesi de yapmıyor ama takmıyorum. İlla yürüyecek bir gün. Bi tek ayakkabı alma hevesimi bastıramıyorum 😂
Valla biz de çorapla dışardayız yürümeyen çocuğa ayakkabı da satmıyorlar 😀 ya biz salonda orta sehpayı kaldırdık çok tehlikeli diye. Baktım pek geliştirecek alam bırakmamışız tutunsun kalksın geçsin diye. 3 sandalyeyi yanyana koydum, araları hafif açtım, sanki daha iyi denge kurar gibi oldu. Cesaret vermek ve şevk vermek gerekiyormuş yürüme işinde. Bu çalışmalarla ve şevkle inşallah yakında yürür bizim minnoşlar da ne diyelim. Bu akşam hafif umutlandım, umarım yanlış alarm değildir. 1 ay önce elini bırakıp alkış yaptığında da geliyor demiştim ama boş çıktı gerçi🙈

Valla biz de çorapla dışardayız yürümeyen çocuğa ayakkabı da satmıyorlar 😀 ya biz salonda orta sehpayı kaldırdık çok tehlikeli diye. Baktım pek geliştirecek alam bırakmamışız tutunsun kalksın geçsin diye. 3 sandalyeyi yanyana koydum, araları hafif açtım, sanki daha iyi denge kurar gibi oldu. Cesaret vermek ve şevk vermek gerekiyormuş yürüme işinde. Bu çalışmalarla ve şevkle inşallah yakında yürür bizim minnoşlar da ne diyelim. Bu akşam hafif umutlandım, umarım yanlış alarm değildir. 1 ay önce elini bırakıp alkış yaptığında da geliyor demiştim ama boş çıktı gerçi🙈
Bizimki de henüz yürümüyor bugün parkta bir bebek gördük bizimki ile yaşıt pek güzel yürüyor gerçi bizimki erken doğdu ama genelde hep akranları ile gidiyor gibi yürüyen bebeği görünce bugün akşam evde bir iki adım atmaya çalıştı 3_4 adım attı baya deneyerek bu arada annemle babamda bizde bol bol alkış yaparak destekledik sanırım sabah gördüğümüz çocuğu kıskandı ,😄 yoksa sadece tay tay yapıyordu bir küçük adım atmıştı tesadüf bu arada Hande ben misophonia_ misophonia_
Kızlar geçen sene aldığım LCW Waikiki uyku tulumu tam 4 katına satılıyor hiçte giymemisti bende satsam mi acaba alan olur mu 3_6 aydi sanırım bir bakmam lazım herşeyin fiyatının 4 katına çıkması gerçekten çok zor karşıyaka belediyesi çocuklar için ikinci el pazarı yapacak oyuncak giysi kitap vs yavaş yavaş bu organizasyonlar başlayacak sanırım

Son düzenleme:
Bizimki de henüz yürümüyor bugün parkta bir bebek gördük bizimki ile yaşıt pek güzel yürüyor gerçi bizimki erken doğdu ama genelde hep akranları ile gidiyor gibi yürüyen bebeği görünce bugün akşam evde bir iki adım atmaya çalıştı 3_4 adım attı baya deneyerek bu arada annemle babamda bizde bol bol alkış yaparak destekledik sanırım sabah gördüğümüz çocuğu kıskandı ,😄 yoksa sadece tay tay yapıyordu bir küçük adım atmıştı tesadüf bu arada Hande ben misophonia_ misophonia_
Kızlar geçen sene aldığım LCW Waikiki uyku tulumu tam 4 katına satılıyor hiçte giymemisti bende satsam mi acaba alan olur mu 3_6 aydi sanırım bir bakmam lazım herşeyin fiyatının 4 katına çıkması gerçekten çok zor karşıyaka belediyesi çocuklar için ikinci el pazarı yapacak oyuncak giysi kitap vs yavaş yavaş bu organizasyonlar başlayacak sanırım
Ben dolaptan ve gardropstan hem satıyorum hem alıyorum. Uyku tulumu aldım. Panduf aldım, bot aldım. 3-5 ay giyecekler diye dünya para vermek çok saçma. Giyen de bebek sonuçta yıka mis gibi oluyor. Her şey anlamsız pahalı.

Ben dolaptan ve gardropstan hem satıyorum hem alıyorum. Uyku tulumu aldım. Panduf aldım, bot aldım. 3-5 ay giyecekler diye dünya para vermek çok saçma. Giyen de bebek sonuçta yıka mis gibi oluyor. Her şey anlamsız pahalı.
Kargoluyor musun?Yakınımda satanları görme seçeneği var mı elden almak için onu anlayamadım?

Evet akranları görüp hevesleniyorlarmış. Çocuğu hiç prka da götürmüyorum varsa yoksa yürüyüş ya da yürürken yürüyen bebek görürsek gösteriyorum 😅 en iyisi parka da götüreyim :)

Bugün demir ilacını verirken çok zorlandım. Biraz da acele ettim, ısrar ettim. Hızlıca vereyim derken boğazına mı kaçtı nedir 😔 öksüremedi bile. Çok korktum bir şey olacak diye. Sırtına vurdun, yüzünü yıkadım hâlâ kötüydü. Sonra püskürterek kustu midesinde ne varsa. Ilk defa kustu bebeğim. Yeni doganken bir kez kusmuştu, hiç kusmazdı. Kusunca rahatladı ama ben rahatlayamadım. Bütün gün bir şey olacak gibi tedirginlik hissettim. Yediğine içtiğine katılan bir şey olsa keşke...

Bugün demir ilacını verirken çok zorlandım. Biraz da acele ettim, ısrar ettim. Hızlıca vereyim derken boğazına mı kaçtı nedir 😔 öksüremedi bile. Çok korktum bir şey olacak diye. Sırtına vurdun, yüzünü yıkadım hâlâ kötüydü. Sonra püskürterek kustu midesinde ne varsa. Ilk defa kustu bebeğim. Yeni doganken bir kez kusmuştu, hiç kusmazdı. Kusunca rahatladı ama ben rahatlayamadım. Bütün gün bir şey olacak gibi tedirginlik hissettim. Yediğine içtiğine katılan bir şey olsa keşke...
Kıyamam ikinizede, çok geçmiş olsun canım 🙏 bu Ferro sanolu vermek zor gerçekten ya, ben şırınga ile veriyorum azar azar. Tadını sevmez diye ikinci kez ağzını açmaz dedim ama açıyor çok şükür, sende parça parça versen içmez mi acaba. Ben azıcık veriyorum yutuyor sonra biraz daha veriyorum yuttukca. Mikrofer ne kolaydı ya bu cidden kötü 😞

Geçmiş olsun bu ara benzer şeyler biz de yaşadık malesef 😕
Kıyamam ikinizede, çok geçmiş olsun canım 🙏 bu Ferro sanolu vermek zor gerçekten ya, ben şırınga ile veriyorum azar azar. Tadını sevmez diye ikinci kez ağzını açmaz dedim ama açıyor çok şükür, sende parça parça versen içmez mi acaba. Ben azıcık veriyorum yutuyor sonra biraz daha veriyorum yuttukca. Mikrofer ne kolaydı ya bu cidden kötü 😞
Ben malesef hiç veremiyorum ya kokusunu alır almaz ağzını kapatıyor. Şırınga görünce ağlıyor. Napıcam diye düşünüyorum 😬

Yolculuk nasıl geçti? Yardım ettiler mi?
Evet yardım ettiler dediğin gibi puseti katlamak gereken her noktada bebeği tutan birileri oldu asansör olmayan yerde personel asansörü açtılar çok kuyruk vardı uçağa binmeden kuyruklarda sıkıldı mizildandi uçak direkti ilk 1.5 2 saat uyumadı oyaladim bir şekilde yemek kitap ve telefon yandaki yolcu telefona bakınca onun telefonunu almak istiyor yoksa.son 1 saat uyudu o zaman dinlendim gerçek ağlama şeklinde bir ağlama olmadı.Ama aktarmalı uçuş düşünemiyorum çok zor olur iki defa arka arkaya in bin uçmak rötar vs olmadı şansımıza bundan sonrası kış hem direk uçuşlar bitiyor hemde hava muhalefetleri başlıyor nasıl olacak bilmiyorum.

Kızlar benim oğlan 2 ay öncesinden siraliyordu 1 aydirda ayakta yürümeden öylece kalıyordu hiç tutunmadan bir yere. Son bir haftadır koşturmaya başladı 😂 yani ayağa kalkıyor yavaş yavaş adım atsa yürüyecek ama ayağa kalkıp bir anda koşuyor 6_7 adımda yere kapaklaniyor. Adım sayısı bugün iyice arttı 10 adımdan fazla atıp dusuyor bu sefer. Yani tay tay gitmiyor yavaşça. Yarım saat kalkıp koşup düşüyor aralıksız. Bileklerini tutmaya başladı her düştüğünde incitti sanırım. Şimdi kalkıp koşacak diye korkuyorum. Yani canonun her ilki bir değişik ☺️

Ben yokken neler olmuş burada 🙈
G Gemini273 gözlerim doldu okurken. Biz de hiç istemiyoruz bir çocuk daha ama öyle bir durum olsa ne yapardık hiç bilmiyorum. Ne garip bir şey annelik, ne garip bi ikilem. Hayırlısı olsun canım, hiç sıkma canını.
Yemek konusu bizde de çok dalgalı, bazen yediğine şaşırıyorum, benim kadar yemek yiyor, sonra günlerce iki lokma yemekle duruyor 🤷‍♀️ Saldım artık ya, mutlu görünüyor. Yoksa aaa uçak geliyor deyip yemek yedirmeye başlamıştık 😂
Uyku da şu ara sabah yarım saat, ikinci uyku 1-2 saat arası şeklinde. Bir ara o sabah uykusu düşecek herhalde ama henüz hazır değil diye düşünüyorum. Bizim şu ara derdimiz erken uyanmalar ama. 5-5:30 gibi kalkıyoruz her sabah. Tatildeyiz şimdi, eşimle nöbetleşe bakıyoruz 😂 ama dönünce ne olacak bilmiyorum.
İşe başlıyorum bu arada. 7 Kasım iş başı tarihim. Haftaiçi 1-2 saat ancak göreceğim sanırım minik kuşumu 😢 bakalım nasıl dayanacağız. Atomiks Atomiks bi de seyahate çıkmayı hiç düşünemiyorum valla, kolaylıklar diliyorum hem bebişe hem de sana 😔
Ya bi de sinir krizleri başladı mı sizde? Yarım saatten fazla ağlıyor, çok zor bişeymiş. Nadir yaşıyoruz ama içim parçalanıyor. Yaşayanlar varsa ne yapıyorsunuz?
Hayırlı olsun cnm
Su soğuk değil buz gibi ama girince alışıyorsun. Bebeğe bakacak kişiyi çok darlamamak lazım aklında olsun 🤪🥳
Ferritinimiz cok dusuk cikti. Benim hatam alerji doktoru gec baslarmisti. Sonra yok temiz icerik vs diye bestiron verdim. Keske direkt ilac verseydim, besin takviyesi yerine. Simdi 3 ay ferro sanol kullanacagiz ama imkansiz icirmek. Zaten yemiyor icmiyor bir de demir ilaci nasil vereceksem. Onerilere acigim.

Bu arada bebişim sadece oyuncak at peşinden sürün git al şeklinde oynuyor. Arada aktivite masasında ya da eline bit şey alıp evirip çeviriyor ama puzzle yapayım, küpü oradan geçireyim, kutuları üstüste koyayım yok. Mesela suluğunu kapatıyor, geçen 1 sefer kutuyu üstüste koydu ama %95 atıyor. Bu normal mi? Yanlış bir şey mi yaptım diyorum. İlgisiz bir anne de değilim ki anlamadım yani.
Canım 15 aya kadar yürümeme normalmiş ama 15 ay sonrası mutlaka kontrole gitmeli diyor doktor . Bizimki her gün parkta hangi oyuncağa bineceğini şaşırıyor 😄

Back
X