• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Herkese merhaba umarım bebekleriniz ve sizler iyisinizdir. 🌸 Aylar oldu belki yazamadım buraya fırsatım olmadı. Hasta kuzucuklara geçmiş olsun bir an önce iyileşirler inşallah.

Benim kızım 1 hafta sonra 14 aylık oluyor. Fakat henüz yürümüyor 🥴 bileğini kırdı 20 gün alçıda kaldı onun da etkisi oldu illa ki dengede duramadı alçıyla elini kolunu kullanamadı falan. Konuşma anlamında 2 kelimelik cümlelere başladı 30-40 arası kelime konuşuyor. Derdini anlatıyor canı yanınca nereye vurduğunu aci aci diye gelip gösteriyor. Yürümemesine üzülüyorum biraz. Yalnız daha üzüldüğüm şey yemek konusu. Kızlar çiğniyor çiğniyor yutmadan tükürüyor. Geçen bu yüzden ilk kez bağırdım ona. Pütürlü yaptım hep şimdiye kadar çorbasını püresini. Anlamadım niye böyle yapıyo eline bişey veremiyorum yesin diye. Çiğneyip tükürüyor 😞
30-40 kelime mi? Maşallah

Ben de parktan şüphelendim, önceden arabasında gezer etrafı izler gelirdik ama şimdi salıncağı kaydırağı istiyor, çocuklarla aynı yerlere temas ediyor acaba enfeksiyon mu kaptı diyorum, okul çocukları oynuyo hep ama ateşten başka da Bi sıkıntısı yok, iştahsızlığı çok önemsemiyorum sürekli emiyor. Ablam da dişten olabileceğini söylüyor enfeksiyon olsa belki ishal kusma vs de olabilir diye.. sürekli ateş düşürücü de vermek istemiyorum baskılamak da iyi değilmiş ki çok aşırı Bi yükseklik değil zaten, doğal yöntemler deniyorum bakalım
Geçmiş olsun parktan olabilir bende hasta olduğunda parktan diye düşünüyorum genelde.Yurtdisinda da genelde kendi atlatsin diyorlar dediğin gibi.

Kızlar bir yaş için göz doktoruna götürülecek mi çocuk göz doktoru mu yoksa direk göz doktoruna mı?Siz gittiniz mi nasıl bir muayene?

Aslında onlar uyuyunca tv karşısında keyif yapabiliriz, ama ben bu zamana kadar hiç yapmadım. Hem baya soyutlanmışım, hem de iş falan yapmaya çalışıyorum. Yapmak lazım 🥹
Önceden 9da uyuyordu o saatten sonra da bende hal kalmıyordu 😒 artık 7de uyuyor belki artık yaparız ya bizde insanız nefes almamız lazım. 😐

Birde ikinci sorum emzik kullanımı kullandırmamaya mı çalışmamız gerekiyor dişi kaşınıyor diye emzik verdim siz hep diş kaşıyıcı yı mı veriyorsunuz?

Öyle uzun uzun kelimeler değil tabi 1-2 heceliler. İsimlerimizi söylüyor mesela abi,abla,kedi, bıcıbıcı, sarı, saat, miyav, hav gibi kısa kelimeler yoksa öyle baya konuşmuyor yani:)
Olsun maşallah :) bizde anne, mama, meme, dede, gel favoriler, baba arada var yok. Anne mama, dede gel diyebiliyor. Bizimki de yürümedi bu ara eğitime aldım faydası oldu 😅 rahat bırakmamalıymışım, çalıştırmak şartmış.
Kızlar bir yaş için göz doktoruna götürülecek mi çocuk göz doktoru mu yoksa direk göz doktoruna mı?Siz gittiniz mi nasıl bir muayene?
Göz doktoruna. Önce uzaktan gözlük gibi bir şeyle ölçüyorlar. Numara yüksek çıkarsa damla damlatıp, 20-30 dk bekleyip bir daha ölçüm yapılıyor. Göz küreleri küçük olduğu için numara yanlış çıkabiliyormuş. Bizde biraz hipermetrop çıktı büyüdükçe geçer dedi doktor ama takip edeceğiz. O anlamda önemliymiş göz muayenesi 😊

Önceden 9da uyuyordu o saatten sonra da bende hal kalmıyordu 😒 artık 7de uyuyor belki artık yaparız ya bizde insanız nefes almamız lazım. 😐
Bizim de uykular 9-9.30 a kaydi 2 uyku duzeninse. Tek uykuya gecince 8 de deliksiz misil misil uyusa ne guzel olur🤓 ah gece beslenmesini kesecek guc de yok bende

Bizimki de normal ev patiği giyiyor LCW'den almıştım ben de. Yani benimde bildiğim mümkün olduğunca çıplak ayakla yürümesi, sanki doktorlar öyle söylüyor diye hatırlıyorum hatta çorapsız.

Ben evde hiçbir şey giydirmiyorum, sadece havalar sogudugu için kaydırmaz taban çorap giyiyor. Birkaç yayın araştırmıştım, onlar da evde ayakkabı önermiyor. Hatta çorap bile gitmesin diyorlar.

Ben kaymasınlar diye çorap üstüne deniz patiği giydiriyorum 😅 lcw patikleriinin lastikleri çok sıktı. Ama kış için dolaptan vicco panduf aldım, onları giydireceğim üşümesinler diye.
Ben de öyle biliyorum. Yazın hep çıplak ayaktı zaten. Ama kafam karıştı, ben mi yanlış yapıyorum diye düşündüm. Gerçi bunu diyenler sağ olsun, hemen emzirme sütün biriksin, mantığındalardı 😅 patik konusunsa ciddiye almak benim hatam olmuş. Bu arada deniz patiği de iyi fikirmiş 😉

Kızlar bebekleriniz neler söylemeye başladı ya fa başlamadı😂
Neredeyse söylediğim her şeyi tekrar ediyor artık 😅 parka gidelim mi diyorum pap diyor, çöp o mama değil diyorum pöp diyor😂 ben söylemeden bağımsız olarak anne, baba, mama, su, gel, baybay, cıs, cici hoppa gibi şeyleri söylüyor. Geçen günlerde anne mama ve baba mama dedi 2 kelime olarak. Bana yeterli geliyor ama inşallah yeterlidir ayına göre 😅

Kızlar bebekleriniz neler söylemeye başladı ya fa başlamadı😂
Anne, baba, dede, cici, pisi, hadi, giy, mama, meme, mammam, memmem 😇 en çok kullandıkları ve şu an aklıma gelenler. Az önce dışarı çıkmak için hırkasını verdim evde biraz oyalandim "hadi giydir" diye geldi yanıma 😄 geçen de bir şey dedim "daha değil" dedi bana. Yanımda birileri de onaylamasa kendimden şüphe edeceğim ama diyor yani 😄

Neredeyse söylediğim her şeyi tekrar ediyor artık 😅 parka gidelim mi diyorum pap diyor, çöp o mama değil diyorum pöp diyor😂 ben söylemeden bağımsız olarak anne, baba, mama, su, gel, baybay, cıs, cici hoppa gibi şeyleri söylüyor. Geçen günlerde anne mama ve baba mama dedi 2 kelime olarak. Bana yeterli geliyor ama inşallah yeterlidir ayına göre 😅
13.ayda dr 7- 8 kelime diye not etmişti. Yeterli buldu ki bir şey demedi bana. Kafanı kurcalamasin diye belirttim 😘

Bizim de uykular 9-9.30 a kaydi 2 uyku duzeninse. Tek uykuya gecince 8 de deliksiz misil misil uyusa ne guzel olur🤓 ah gece beslenmesini kesecek guc de yok bende
Bende keşke zamanında kesseydim diyorum artık emzik almıyor çok pişmanım 😭 Bazen yatınca 4 saat kalkmıyor tabi bu nadiren oluyor, genelde de ilk 1 saat içinde ve sonrasında 5 kez kalkıyor 😞

Gittik biz. Önce bir cihazla baktı. Fotoğraf makinesi gibi, sonra damla damlatildi 30 dk geçince mercek gibi bir şeyle baktı. Numarası yaşına göre normal 3 yaşında tekrar muayene dedi. Normal göz doktoru. Yetişkin , çocuk, yenidoğan hepsine bakıyordu.

Olsun maşallah :) bizde anne, mama, meme, dede, gel favoriler, baba arada var yok. Anne mama, dede gel diyebiliyor. Bizimki de yürümedi bu ara eğitime aldım faydası oldu 😅 rahat bırakmamalıymışım, çalıştırmak şartmış.
Açıkçası oyuncaktan daha çok kitap koydum önüne okuma kitabı değil ilk sözlük var mesela. BİM’e gelen temel kavramlar serisi var hayvanlar,ilişki kurma, zıt anlamlılar, renkler falan. Onlara öyle alıştı ki kendi alıp söylüyor hepsini bilmiyo tabi ki. Atıyorum 1 sayfada patatese pata diyor domatese do diyo sadece. Do yu kelimeden saymıyorum. Tavşana taşa diyo onu sayıyorum. Kızım oyuncaklarıyla çokta ilgili değil dolap içi çekmece boşaltmak falan daha çok sevdiği şeyler 😄 EMA çocuk ilk sözlük kesinlikle tavsiye ediyorum. Biz çok severek bakıyoruz her gün. Akşamları kitap okumayı rutin hale getirin. Mesela ben kitap okurken başta bakıyo dinliyor kitaba dokunuyo veriyorum ağzına alınca alıp okumaya devam ediyorum. İlgisi dağılıyo beni dinlemese de ben okumaya devam ediyorum bitince bitti diyo başka kitap getiriyo ama beni dinlemiyor 😄 olsun dil gelişimine ciddi destek.

Birde ikinci sorum emzik kullanımı kullandırmamaya mı çalışmamız gerekiyor dişi kaşınıyor diye emzik verdim siz hep diş kaşıyıcı yı mı veriyorsunuz?
Bizimki 10 aylıkken bıraktı kendiliğinden, doktoru 1 yaşına kadar kullanabilir demişti, bir başka doktor da 2 yaşına kadar diyordu nerede gördüm hatırlamıyorum ama.

Yeterli tabii benim kızım da anne gel, anne meme baba versiyonu da var. Son 1 haftadır canını acıttığında anne aci diyo. Bişey atınca atti orda diyo. O kadar şimdilik. Kimi çocuklar geç konuşur erken yürürmüş. Kİmi erken konuşup geç yürürmüş. Motor becerileri gelişenin dil yavaş gelişirmiş veya tam tersi.

Yeterli tabii benim kızım da anne gel, anne meme baba versiyonu da var. Son 1 haftadır canını acıttığında anne aci diyo. Bişey atınca atti orda diyo. O kadar şimdilik. Kimi çocuklar geç konuşur erken yürürmüş. Kİmi erken konuşup geç yürürmüş. Motor becerileri gelişenin dil yavaş gelişirmiş veya tam tersi.
Maşallah miniğe 🤩 Bizimki yürüyor 15 gündür konuşması da fena değil, inşallah ikisini bir arada götürür 😂

Bizimki 10 aylıkken bıraktı kendiliğinden, doktoru 1 yaşına kadar kullanabilir demişti, bir başka doktor da 2 yaşına kadar diyordu nerede gördüm hatırlamıyorum ama.
Dişler için sordum aralıklı gibi geldi bazıları değişir mi hepsi çıkarken yoksa emziği vermemeye mı çalışsam dişini kaşıyor emzikle ters takıyor yukarıdaki dişi kaşınıyor diye farkediyorum.

Back
X