- 13 Haziran 2019
- 2.433
- 4.759
- 83
- Konu Sahibi Efenin_Annesi
- #54.701
hemen iyileş kendine iyi bak senden bir tane daha yok. Ama bu arada da asla yalnız değilsin. biz biraz farklı düşünüyoruz onlardan. onlar daha dümdüz bakıyor olaya.Bazen kendime o kadar acıyorum ki. Hastayım kaç gündür. Geçmediği gibi daha da kötülüyor. Akşam hastaneye gittik, serum taktılar. 3 saat emzirme dedi dr. Kızım uyuyordu, uyandı ve ben serumun etkisiyle rahat bir şekilde uyumak varken kızımı 1 saattir tekrar uyutmaya çalışıyorum. Çünkü babası, ben nasıl uyutayım diyor. Normalde 12 den önce yatmayan eşim 10 da yattı yatağa. Sabah yalvar yakar azıcık uyuyayım derim, gece kaç kez uyandı diye sorarak kalkıp bakar. Kızım altına yaptıysa zaten geçmiş olsun bana. Artık 5-10 dk ne uyuduysam kâr. Sabah mesaj atıyor, sen söyle yapayım, ben düşünemiyorum diyor. Söylüyorum yine yapan yok. Gece öksürmekten, gündüzde kızımla ilgilenmekten zaten uyuyamıyorum, dinlenemiyorum, iyileşemiyorum. Kaldı ki kızım şimdi uyudu, ben öksürünce uyanıyor sürekli. Ne olurdu hastayken bari anlasa beni. Sanki bir çocuğa bakabildik de ikinciyi istiyoruz bir de. Çok doldum, kusura bakmayın...
ben ilk bebeyi o kadar tek başıma büyüttüm ki sinirlenip bağırınca da eşim senin psikolojin iyi değil ikinci bir çocuğu aklından bile geçirme filan derdi. hem beni sinirlendirir hem de hiç bir şey olmamış gibi davranırdı. şimdi düşünüyorum da ona aslında bu izni ben vermişim. biraz bencil olmak gerekiyor. bizim yufka yürekliliğimiz evlatlara kıyamayışımız onların da bunu kullanmasını mümkün kılıyor. duşa gir acele etme, uyu uyansan da uyuyor numarası yap, başım ağrıyor siz biraz oynayın tansiyonum düştü filan de. biz idare ettikçe nasılsa onlara ihtiyaç yokmuş gibi davranıyorlar.
üşümüyorlar da ya. ayaklar çıplak ama ayak 40 derece içten yanmalı :)Biraz geriden okuyorum cevapları görmedim ama sakın! Ben bu sebeple düz taban oldum
Aslında çıplak ayak yürümesi gerekiyor ayak yapısının düzgün gelişebilmesi için. Ev soğuk olduğunda ben de ev patiği veya altı kaymaz çorap giydiriyorum. Arada çıkartıyor, arada giyiyor, takılıyor kafasına göre. Ama ayakkabı çok tehlikeli.
ben geçenlerde 3 gece yalnız uyudum bebek babasıyla uyudu. 3 gece de uyanınca su içip uyumuş. demek geceleri emmeden de uyuyabiliyormuş dedim. ama bu sıralar memeye ekstra fazla düştü. tümden bırakamaz ancak gece emmelerini bitirir diye düşünüyorum kendi bebem adına.Selam güzelliklerbizim sıpa dün gece 22.00a kadar direndi ne emmek istedi ne de uyumak, en son babasının kucağında uyuyakaldı. Sabah uyandığında da emmek istemedi öğlene kadar, sadece kahvaltı yaptı 3 buçuk saate yakın emmedi uyumadan önce emdi sadece. Hiç böyle uzun emmedigi olmamıştı öğlen uykusundan kalkınca da emmedi yine saatler sonra azıcık emzirdim. Acaba artık emmek mi istemiyor sizce bırakır mı bu sekilde ya, şuan bırakmasını istemiyorum
![]()
29 ekimde anıtkabire geldik izmirden yollara döküldük arabayla