- 19 Kasım 2020
- 22.185
- 48.378
- 548
- Konu Sahibi Catlak-kurabiye
-
- #7.581
Aynen canım o kadar katılıyorum ki sana. Misal bu sabah çok büyük bir enerji ile başladım sonra aman şunu yedin mi aman şöyle yapılacak derken bütün enerjim kayboldu. Astım suratımı oturuyorum resmenYa biz ne yaşasak bu mini canavarla yaşıyoruzgeçen transferimde 12. gün testim 47 çıkmıştı. Sonraki 94. İkiye katlasa da düşük buldu doktorum. Kesti ilaçlarımı. Kimyasal dedi. Bizimki o zaman 1,5 yaşında falandı. Onlarda kalmıştım o süre boyunca. İş yapma hem ufaklık özlüyo seni falan diye ısrarcı oldular. Neyse doktor kimyasal diyince ben 14 gün boyunca kucağıma alamadığım minik adamımı kucağıma aldım nasılsa bebek yok diye. 14 günün acısını çıkardık. Eve döndüm. Düşüş testini görmek içşn bi test verdim 400 yani düşmemiş katlamaya devam etmiş sonra kese, bebek. Tüm bunlar olurken progesteron bile kullanmıyorum. Doktor dış gebelikten endişelendi keseye kadar. Sonra hayırlı olsun, yine de dikkat edelim bu rakamların düşüklüğünden emin değilim vs dedi. Çok kızdım o zaman doktoruma. Olumsuz adam falan dedim buradaki kadın doğumcum şöyle dedi “tüm hamilelerime şunu söylerim. Tüp bebek veya normal yolla hamilelik farketmez. 11 haftayı geçene kadar bebek senin değildir. Her şeye hazırlıklı olmak zorundasın. Ne kendini çok kaptır ne de endişeyle yaşa” Aha dedim, bu da olumsuzlar ülkesinden geliyor Neyse 6+3 te kalp atışı da gördük. 100-180 aralığında 118 di kalp atımı. Biraz alt sınıra yakın yani. Orda biraz şüphelendim. Tüm bunlar olurken eşim malesef görevi nedeniyle karantina altındaydı. Hepsini tek başıma yaptım. Transfere en iyi dostum geldi benimle. Hatta baba hanesine ismini yazdırcaz diye dalga geçerdik. (İkimizin de ismi aynı bu arada) (anne: x Baba:x) kalp atışıyla rahatladım ama 2 hafta sonraki kontrolde malesef kalp atımı yoktu. 8. haftada durmuştu. Kürtajla alamadılar (transfere kadar olmayan bir kitle oluşmuş doğum kanalına ilerlemiş güya, o da başka bi hikaye. Öyle olmadığı kürtajda zorldıkları ortaya çıktı) evde ilaçla düşürdüm. Mini doğum diyorlar, korkunç bir 48 saatti. Kısacası yaşayacağı varsa yaşıyor canım. Niz maksimum dikkat edicez ama hayatını hareketlerine odaklayıp çekilmez kılma. Stresini, endişeni bebek de hissedermiş. Bu transfer sonrası da abim yengem ve ufaklık hep beraber bizim yaşdığımız şehre döndük. Bu defa onlar geldiler yani. İlk günden beri birlikteyiz. O yüzden şimdi kucaklamadan maksimum kuduruyorum minik adamımla. Yatıp yuvarlanıyoruz. Sarılıyoruz. Plajda kum oynuyoruz.Tüm bunlar için eğilmek de gerekiyor. Bence en büyük düşmanımız stres ve endişe. Giyin çık yürü.Hafif çaplı iş yap. Kendini o kadar kısıtlama. Ben mesela sabahları köpeğimizi çıkarıyorum. E kakasını kim alcak. Eğilip alıyorum.
Tam bilmiyorum ama aynı saatte alırsan daha iyi olur canım. Ben sabahları içiyorumBende onu kullanıyorum dün başladım 1 tane aldım vakit farkediyormu
Maşallah maşallah canım sağlıkla büyüsün minnak hangi gün transfer olmuştun32 yaş (4 gün sonra 33 olcam.ama hala kabul edemiyorum) 13 yıllık evliyim 2 tane normal gebelik biri ölü doğum biri kalbi durdu.
5.denemem Elhamdülillah pozitif
kız ben 6. gunden berı yapıyrum :d ama benım soyle bı sıkıntım var bnım 3 gun catlatma ıgnesı vurdum o yuzden yanıltıyor 2. cızgı va4da acaba catlatma ıgnesınden mı onu bılmıyorum ısteEn iyi birbirimizi anlarız canım benim tam gününde yap ozaman öğren bebisini kuzum ben meraktan ölürüm ama yapmayada cesaret edemem sanırım
bak bakalım kuzummCanım bir atsana bakalım, bence sana öyle geliyordur.
Başından beri yaptinnmi peki canim test hergun yaptıysan belki ordan takip edersin şimdi böle konusuorum 21 de transfer Olcam ama ben ve şuan stres yapma canım biliorum ben şimdiden herşeyi stres yapiorum test yapınca çıktı çıkmadı moralin bozulcsk bebein hissetcek sonra annem üzülmüş dicekkız ben 6. gunden berı yapıyrum :d ama benım soyle bı sıkıntım var bnım 3 gun catlatma ıgnesı vurdum o yuzden yanıltıyor 2. cızgı va4da acaba catlatma ıgnesınden mı onu bılmıyorum ıste
Aynen canım beklemek en iyisi. İnşallah gönlünce olsunBurda herkesin adeti gecikmiş canım ya en iyisi sonuna kadar beklemek varsa elbet çıkacaktır kendimi hepten ümitlendirmek istemiyorum ☺
Canım çok erken değil mi normal testte belki görünmeyebilir o zaman da seni yanıltır. Bide nasıl 5. Gün şimdi transfer olduğumuz günü saymıyor muyuzKızlar yarın gebelik testi yapacağım , inşallah çıkar.Oncekinde erken gebelikte testinde 5.gün çok silik öğrenmiştim, şimdi elimde normal gebelik testleri var . İnşallah çıkar
Canım en doğrusu kan sonucu hem artışa bakarsın. İdrar testleri ile keyfini bozma hiçkizlae galiba benim buda olmadi bugun 9.gunum ve aetik gittikce azaliyor testlerimde 2.cizginim belirginligi olsaydi bisiler dahada artardi belirginligi bakalim galiba yarin kanda baktiricam sikildim cunki zaten yarin varsa kesin cikar bisiler bare kafam rahatlar
Bence artış var gibi canım ki zaten artışı testlerden anlayamayız ki , bazı değerler hep aynı koyulukta çıkabilir.Bence senin tutmuş, yine de umut vermek istemem ama yarın 10.gününmüs zaten yapabilirsin kan testininbak bakalım kuzummya ama suda var bak mesela sımıd kurudular artık ılkde mesela bu kadar belırgın olmuyor genel bı pembelıgı falanda gıdıyor ya hanı ozman bu hale gelıoyo 3. yazan bugunkıler of valla cok gergınım ya
Hayır canım Tranfer olduğun günü saymıyorsunAynen canım beklemek en iyisi. İnşallah gönlünce olsun
Canım çok erken değil mi normal testte belki görünmeyebilir o zaman da seni yanıltır. Bide nasıl 5. Gün şimdi transfer olduğumuz günü saymıyor muyuz
Canım en doğrusu kan sonucu hem artışa bakarsın. İdrar testleri ile keyfini bozma hiç
anen canım yaptım ama ıste eger catlatma ıgne muhb. oomasa cok rahatlıycamda ay bılmıyrum ıstemsız takıp edıyorum mesela kendımı ıste akıntım falan var fıtılın dısında onu takıp edıyorum yahu dıyorum bır ıhtımal bırde bende son 2 gundur yemekten sonra cook hafıf mıde bulantısı basladıBaşından beri yaptinnmi peki canim test hergun yaptıysan belki ordan takip edersin şimdi böle konusuorum 21 de transfer Olcam ama ben ve şuan stres yapma canım biliorum ben şimdiden herşeyi stres yapiorum test yapınca çıktı çıkmadı moralin bozulcsk bebein hissetcek sonra annem üzülmüş dicek
aynen kuzum ama su var ya dıuyorum catlat ıgnesının etkısıyse carb. gunu yaptım ıste 3te bırını vurdurdu doktor ama onun etkısı dııye dusunuyorum ben ya bılmıyorum mesela suan akıntımda var fıtıl harıcınde beyaz sefaf yapıkan gıbı hafıf fıtılın akıntısı su gıbı gelıyır bu ayrı acaba dıyorum oldumu of son son yemınlen daralıyuorujm yaBence artış var gibi canım ki zaten artışı testlerden anlayamayız ki , bazı değerler hep aynı koyulukta çıkabilir.Bence senin tutmuş, yine de umut vermek istemem ama yarın 10.gününmüs zaten yapabilirsin kan testinin
aynen kuzum ayrın yaptırcam ya valla am bısı dıycem sımdı catlatm aıgnesı vurdum ya ben en son carb gunu ee kanda yıne hamıle cıkacam acaba ne kadar cıımaıs lazım 10. günAynen canım beklemek en iyisi. İnşallah gönlünce olsun
Canım çok erken değil mi normal testte belki görünmeyebilir o zaman da seni yanıltır. Bide nasıl 5. Gün şimdi transfer olduğumuz günü saymıyor muyuz
Canım en doğrusu kan sonucu hem artışa bakarsın. İdrar testleri ile keyfini bozma hiç
Aslında keşke acele etmesek, gününde test versek bu kadar strese girmeyiz ama işte bekleyemiyoruz .Bende şimdi yarın sabahı bekliyorum, test yapacağım ya vakit geçmiyoraynen kuzum ama su var ya dıuyorum catlat ıgnesının etkısıyse carb. gunu yaptım ıste 3te bırını vurdurdu doktor ama onun etkısı dııye dusunuyorum ben ya bılmıyorum mesela suan akıntımda var fıtıl harıcınde beyaz sefaf yapıkan gıbı hafıf fıtılın akıntısı su gıbı gelıyır bu ayrı acaba dıyorum oldumu of son son yemınlen daralıyuorujm ya
Hepimiz öyle bulantı hepsine razıyızanen canım yaptım ama ıste eger catlatma ıgne muhb. oomasa cok rahatlıycamda ay bılmıyrum ıstemsız takıp edıyorum mesela kendımı ıste akıntım falan var fıtılın dısında onu takıp edıyorum yahu dıyorum bır ıhtımal bırde bende son 2 gundur yemekten sonra cook hafıf mıde bulantısı basladı
ay bak yemın ederım yetekı kalayım 9 ay boyunca bulansın umrumda degıll
yavrum nasıl sabredelım benım olmus bu 4. okadar mucadele okadr emek maddi manevi sıkıntı herturlu bıde meret grıp degılkı heemn duzelsın hersey yolunda olsun rabbım nasıp etmedımıde olmıycak bısı ıste bu yuzden cok srese grıyoruz hıc bırsey elımızde degıl ıstedıgın kadar yat dınlen yapma bısı ama olmayınca olmuyor ısteAslında keşke acele etmesek, gününde test versek bu kadar strese girmeyiz ama işte bekleyemiyoruz .Bende şimdi yarın sabahı bekliyorum, test yapacağım ya vakit geçmiyor
Aynen canım,benim de üçüncü denemem.İste sadece pozitif görmekle de olmuyor, bir sürü aşaması var ; İnşallah sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri görürüzyavrum nasıl sabredelım benım olmus bu 4. okadar mucadele okadr emek maddi manevi sıkıntı herturlu bıde meret grıp degılkı heemn duzelsın hersey yolunda olsun rabbım nasıp etmedımıde olmıycak bısı ıste bu yuzden cok srese grıyoruz hıc bırsey elımızde degıl ıstedıgın kadar yat dınlen yapma bısı ama olmayınca olmuyor ıste
tabı tabı ılaclara basladıgım gunden berı belım agrıyor kasıklarım allaha emanet resmenHepimiz öyle bulantı hepsine razıyızama şunu da soliyim ben şimdi transfer olmadım ama fitil kullaniorum ya belim agrio kasıklarımda haraket istemsiz ce bebeim orda olsa dicemki belirti ilaçların belirtileri çok hani dioalr ya adet olcakmisim gbi felan bile bence ilaçlar ondan bı kaç gün bekle güzel haberi al bence canım
amınn amınn canımm benım ben 2. hamıle kalmıstım ama ılk muaynede kaubettık bebegı doktor alttan baktı 5 dk sonra delı gıbı kanamam oldu gıttı bebek nasıp ısteAynen canım,benim de üçüncü denemem.İste sadece pozitif görmekle de olmuyor, bir sürü aşaması var ; İnşallah sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri görürüz
Benimde de önceki denememde ikisinde tutmuştu beta hcg yüksekti gayet de güzel ilerliyordu ama biri geriden geldi kesenin, diğeri de tüpe yakın yerleşmişti, büyüdükçe aşağı indi ama kese küçük kaldı kalbî durdu malasefamınn amınn canımm benım ben 2. hamıle kalmıstım ama ılk muaynede kaubettık bebegı doktor alttan baktı 5 dk sonra delı gıbı kanamam oldu gıttı bebek nasıp ıste
ahh ahh senii cook iyi anliyorum aynisini biz yasadik ay resmen ustumden yük kalkmisti ya hamile kalinca dedimki oh tamam cok sukur bitti hersey dedim aynen herseyde yolunda gidiyordu doktor ilk muaynede dusurdu cocugumu kalbide senin ki gibi baslamisti atmaya ama nasip iste yokmus yiyecek ekmegi ama dedimki cok sukur hamile kalabiliyorum demek sonra ben ameliya oldum rahimin tepesinde yapisiklik varmis cok hafif onu duzeltti doktor derken oyle gecti surec bakalim artik hayirlisi insallahhh insallah bu sefer olur hayirlisiylan yine ayni mutlulugu yasarizz rabbim bu mubarek gunun yuzu suyu hurmetine nasip etsin insallahhhBenimde de önceki denememde ikisinde tutmuştu beta hcg yüksekti gayet de güzel ilerliyordu ama biri geriden geldi kesenin, diğeri de tüpe yakın yerleşmişti, büyüdükçe aşağı indi ama kese küçük kaldı kalbî durdu malasefNasıp olamayınca olmuyor işte , ikisi de nasip olmadı bize , oysa ne kadar çok sevinmiştik annemler , eşim, ailelerimiz hiç unutamıyorum o süreci
İnşallah canım , birde ben o sefer erken gitmiştim kese göreyim diye , sonra sorun olunca 10 gün içinde 5 kere doktora gittik Resmen 2 ayrı doktora.O yüzden bu sefer eğer pozitif olursa inşallah Herhangi bir kanama vs . Olmadığı sürece hem kese hem kalp atışını birlikte görmek için bir süre bekleyip öyle gideceğim .ahh ahh senii cook iyi anliyorum aynisini biz yasadik ay resmen ustumden yük kalkmisti ya hamile kalinca dedimki oh tamam cok sukur bitti hersey dedim aynen herseyde yolunda gidiyordu doktor ilk muaynede dusurdu cocugumu kalbide senin ki gibi baslamisti atmaya ama nasip iste yokmus yiyecek ekmegi ama dedimki cok sukur hamile kalabiliyorum demek sonra ben ameliya oldum rahimin tepesinde yapisiklik varmis cok hafif onu duzeltti doktor derken oyle gecti surec bakalim artik hayirlisi insallahhh insallah bu sefer olur hayirlisiylan yine ayni mutlulugu yasarizz rabbim bu mubarek gunun yuzu suyu hurmetine nasip etsin insallahhh
Hadi ya ben o günü de saymıştımHayır canım Tranfer olduğun günü saymıyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?