2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Başka herhangi bi hastaneden de alabilirsin raporu. İlla aynı hastane olmak zorunda değil.

10 güne kadar normal diyorlar ama zorlanirsa yapamadığı için doktora sorarsn cnm.

Magnimore plus iyi geliyor bu tarz şeylere. Doktora sorsana kullanabilir miyim diye?

Kansızlık problemin var mı ? Kansızlık ve demir eksikliğinden olur genelde.

Huzursuz bacak sendromunun en sık görülen nedenleri demir eksikliğine bağlı kansızlık ile kol ve bacak sinirlerinin hasar görmesi sonucu oluşan periferik nöropati hastalığıdır. (Googlen alıntı)

Anne sütü sindirimi kolay olduğu için hem kolay çıkartır hem çabuk aciktirir mama takviyeli gittiğiniz icin yapmaması normal diye biliyorum . Gazini çıkarmaya çalışırken karnına masaj yapıp hatta bacaklarını karnına doğru ittirip bırakın. Bağırsaklarına yardımcı olur. Nette videolar var faydalı olur izlersen Süre uzarsa doktoruna sorarsın ama şimdilik normal canım benim

Neye yarıyor adalat ?
Eşim aslinda tansiyon ilaci olarak kullanildigini soyledi sanirim bu yasadiginiz kasılmaların önüne geciyormus. Bende bebek toplanip sertlese sertlese iki cm aciklik yapmisti o sebeple verdi doktorum

Senin yediklerin ve mamadan da farkediyor. Bize ilk aptamil almışlardı hastanedeydim fazla bilmiyordum mamaları. 3 gün anca kullanabilmiştik. Karnı taş gibiydi yapıyordu yine kakasını ama gazı da çıkartamıyordu. Bebelac almıştık misal hemen değişim olmuştu. Bebeğe göre farkediyor galiba bu mama işi de deneyebilirsin 1 2 kere başka bir mama da çok sancı vs yapmıyorsa bebekte 2 günde çok önemli değil kaka yapmaması, bizimki çatlayacak gibiydi

Sadece Anne sütü alan bebeklerde 10 gune kadar kaka yapamamsi normaldir baktiniz huzursuz sancidan yiyemiyor karni tas gibi siz doktorunuza danisin memurhanim

ben oyle durumlarda glycerine supoo ( gliserin fitil ) sadece bebeklere ozel olan fitili kullandiigm oldu. Benim yardimcim oldu sancilarda tabiki surekli kullanimi tercih edilmiyor bende etmem. Cok zor durumda kalinca kullandim
Burda bebeklere ozel uretilmis var. turkiyede nasil bilmiyorum. Ama dedigim gibi siz doktorunuza danisin

Ne kadar karışık işler ya teşekkür ederm canm inşallah becerebilirim ben de yıkama suyuna mevsim çiçeklerinden topladım onları yıkayıp koyacağım ver de okuduğum kırk tane buğdayı. Ardından da dua okuyup kızımı yıkamayı düşünüyorum umarım becerebilirim

Kızlar benimde derdim çatlaklar 16 kg aldım dolu dolu maşallah ama karnım 24. Haftada çatlamaya başladı o kadar çok bebe yağı krem ve kırmızı kantaron yağı kullandım ama önüne geçemedim şimdi göbek deliğimin altı harita gibi kıpkırmızı çizgilerle dolu o kadar moralim bozuluyor ki aynada kendime bakmak bile istemiyorum. Annemde bir tane bile çatlak yok 4 doğum yapmasına rağmen ben babama çekmişim cilt yapısı olarak babamın da kilo alıp vermekten heryeri çatlak dolu annem bazen ben mi doğum yaptım baban mı belli değil diyor sabahtan beri nette bakıyorum lierac çatlak serumu var görünümü azaltıyor diyorlar kullanan var mı çatlakları düzelen kırmızı haldeyken bi çözüm bulsam diye bakıyorum beyazlaşınca hiç bişey fayda etmiyor

Canim benim kizimda kv yanimdaydi ama o da bilmiyordu sadece suyuna tuz attık biraz ve yikadik bir yerlerine sürmedik tuzu . Yıkarken de dua edersin bildiğin süreleri okursun.
Aslında bebegin değil annenin kırkı çıkar anne kanaması bitince gusül alır temizlenir. dinen de bebekle alakalı bir durum yok ama bu gelenek gibi bir şey olmus devam ettiriyoruz işte.
Hani öyle makas para vs koyuluyor ya suyuna o kadarı zaten hurafeye giriyor bir anlamı yok. Kimisi de yumurta falan boyuyor hic anlamıyorum yanj

Akşam yemekleri artık işkence gibi geliyor. Meyve abur cubur yerken problem yok yemege gelince canım hic istemiyor
Yemek yemek değilde sonrası bana da işkence bulaşık yıkama, mutfak toplama vs , bitiyorum ayakta iş yaparken resmen bel mel kalmıo

Aa tuzlama geleneği bizim burda da var. Kızımda benim kv de de çok ısrar etti illa tuzlayalım diye. Bende komple tuza yatırıcak heralde bebeği diye itiraz etmiştim sonradan öğrendim ki meğerse banyo suyuna bi çimdik falan koyacakmış o da tuzlayamadık ilk kızımı ondan , belki bunu tuzlarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…