• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    214
Benim arkadaşım 2 vajinal doğum yapti ikisinde de epidural aldı ve dogumlarinin çok rahat geçtiğini söyledi 5 cm açıklıkta almış belinde ağrı vs bişey yok gayet iyi yani ama gebelik boyunca pilates yoga yürüyüş falan yaptı bunlarında etkisi var nefes egzersizleri vs
Bende öyle düşünüyordum ama 2-3 haftadır bebek doğum kanalina doğru indiği için doktorum yasakladı hareketleri bu şekilde de korkuyorum halbuki online eğitim de aliyodum güzel ilerliyodum
Onun dikişi de yok fazla ikisinde de 3-4 dikiş atılmış spinal anestezide doktor ve ebeler çok önemli çünkü baya bir sancı kesildiği için onların yönlendirmesi ıkınman gereken zamanları söylemesi ona göre hareket etmek gerekiyor birde bu bel ağrısı konusundan korkuyorum ben onun da sanırım işini bilen birinin yapması ve yapılırken doğru şekilde durmakla alakası var sanırım
Ben de 30. haftaya kadar pilates yapıyordum ama erken doğum sancılarım başlayınca bıraktım 6 haftadır baya hareketsiz geçiyor yürüyüş rutini de oluşturamadım🫤 umarım normal doğum için hazırımdır😂😂😅

Kızlar 35 haftalık oldum. Muayeneye geldim. Sancı iki gündür hissediyordum. Nst de düzenli ve yüksek sancım çıktı. Plasenta yaşlanmaya başlamış. Öğleden sonra doğuma giriyorum. Bana dua edin lütfen. İsmim Meryem.
Bebesiz gün geçmiyor gurupta maşallah 😁 sağlıkla kolaylıkla kavuşun inşallah 🤲🏻

Kızlar 35 haftalık oldum. Muayeneye geldim. Sancı iki gündür hissediyordum. Nst de düzenli ve yüksek sancım çıktı. Plasenta yaşlanmaya başlamış. Öğleden sonra doğuma giriyorum. Bana dua edin lütfen. İsmim Meryem.
Ayyy rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah bizi de haberdar et

Ben de 30. haftaya kadar pilates yapıyordum ama erken doğum sancılarım başlayınca bıraktım 6 haftadır baya hareketsiz geçiyor yürüyüş rutini de oluşturamadım🫤 umarım normal doğum için hazırımdır😂😂😅
En son cuma kontrolüm vardı doktor yavaş yavaş yapabilirsin baktın ağrın oluyor yapma dedi ama ben korkuyorum yürüyüş denedim 10 dk sonra aşırı ağrım oldu progestan kullaniyodum onu da bitirdim inşallah doğurmam😅
Sen ilaç kullanıyor muydun canm

Evet normal için, ben sezaryende Epidural mantığını pek anlamadım sanırım.
Aynen çok karşıt görüş var epiduralde benim de kafam karışıyor bu yüzden.
Epiduralda kateter içerde kaldığı için oradan ilaç vermeye devam ediyorlar ameliyat sonrası. Spinalde ilacı damardan veriyorlar diye anlıyorum. Yani ameliyat ağrısını kontrol etmek açısından mantıklı oluyor.
Biri burada galiba yurt dışında epiduralin çok yaygın olduğunu söylemişti memnun kalan da var kalmayan da ama doğumun sancısı daha zor sanki🥲
Bir tane kitap var ya Fransız çocuk yetişme ekolünü anlatıyor. Onda yazıyordu Fransa’da herkesin epidural ile doğum yaptığı. Tek bilgim bu 😅

Sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım. Dualarımız seninle 🙏🏻

Epiduralda kateter içerde kaldığı için oradan ilaç vermeye devam ediyorlar ameliyat sonrası. Spinalde ilacı damardan veriyorlar diye anlıyorum. Yani ameliyat ağrısını kontrol etmek açısından mantıklı oluyor.

Bir tane kitap var ya Fransız çocuk yetişme ekolünü anlatıyor. Onda yazıyordu Fransa’da herkesin epidural ile doğum yaptığı. Tek bilgim bu 😅
İpne içerde mi kalıyor :rolleyes: e ne zaman çıkarıyolar o zaman iğneyi çok korkuyorum epiduralden 😭😭😭😭😭

Canım sağlıkla gelsin bebişimiz, kolaylıkla gir çık inşallah 🫶🏻🙏🏻

Selam kızlar kontrolden geldim bende, dr önce 24 üne gün verdi ultrason muayenesinde, sonra 5 dk da bir sancı görünce nst de bu cuma yada cumartesi de olabilir dedi. Perşembe nidicardı kesicez artık, ilacı bugün kessen yarın doğar zaten dedi, bende elencem galiba artık ufak ufak😅
Senin ve bebeğin için en hayırlısı en iyiysi olsun inşallah 🙏🙂

Benim arkadaşım 2 vajinal doğum yapti ikisinde de epidural aldı ve dogumlarinin çok rahat geçtiğini söyledi 5 cm açıklıkta almış belinde ağrı vs bişey yok gayet iyi yani ama gebelik boyunca pilates yoga yürüyüş falan yaptı bunlarında etkisi var nefes egzersizleri vs
Bende öyle düşünüyordum ama 2-3 haftadır bebek doğum kanalina doğru indiği için doktorum yasakladı hareketleri bu şekilde de korkuyorum halbuki online eğitim de aliyodum güzel ilerliyodum
Onun dikişi de yok fazla ikisinde de 3-4 dikiş atılmış spinal anestezide doktor ve ebeler çok önemli çünkü baya bir sancı kesildiği için onların yönlendirmesi ıkınman gereken zamanları söylemesi ona göre hareket etmek gerekiyor birde bu bel ağrısı konusundan korkuyorum ben onun da sanırım işini bilen birinin yapması ve yapılırken doğru şekilde durmakla alakası var sanırım

Bende aynı şekilde pilates yapıyordum ama doktorum 32. Haftada sancı çıkmaya başlayınca bıraktırdı hareketsizlikle normal doğum nasıl olur endişeleniyorum biraz epizyo ve epidural çok korkutuyor benide 😅

Allah yardımcın olsun canım işini kolaylaştırsin sağlıkla gelsin bebişin 🙏🏻💐💕

En son cuma kontrolüm vardı doktor yavaş yavaş yapabilirsin baktın ağrın oluyor yapma dedi ama ben korkuyorum yürüyüş denedim 10 dk sonra aşırı ağrım oldu progestan kullaniyodum onu da bitirdim inşallah doğurmam😅
Sen ilaç kullanıyor muydun canm
canım ben doğum sancıları varken nidicard kullandım ama şu an bir ilaç kullanmıyorum zaten bu saatten sonra doğarsa doğsun dedi😅😅 yürüyüş pilates ne istersen yapabilirsin dedi ama ben de senin gibi bir türlü baslayamiyorum🥲

Allah yardımcın olsun çok kolay bir doğum olur sağlıkla kucağına alırsın bebeğini inşallah 🙏🙂

Bende aynı şekilde pilates yapıyordum ama doktorum 32. Haftada sancı çıkmaya başlayınca bıraktırdı hareketsizlikle normal doğum nasıl olur endişeleniyorum biraz epizyo ve epidural çok korkutuyor benide 😅
aynı şeyleri ben de düşünüyorum 36. hafta kontrolümde doktorartık istediğin her şeyi yapabilirsin dedi ama hala hiçbir şey yapmıyorum😅😅🤭

Her doğum haberi öyle duygulandırıyor ki beni.🥹 Rabbim kolaylaştırsın canım benim. Sağlıkla bebeğine kavuş inş ❤️

Back
X