- 8 Mart 2021
- 289
- 316
- 18
- 35
Tuzla hangi hastaneye gittin canimBirde ben diyorum ki bebeğim küçüktğ acil sezeryana aldılar sancı nedir bilmiyorum. Kestiremedim ne olduğunu , bir sorun varsa zaten kendi doktoruma gidecem ama burası evime beş dakka oradı kadıköy yani tuzlada oturuyorum arada 35 km var . Eşime diyorki saat 1 yani 15 dakkada kadıköydesiniz direkt oraya gitseydiniz . Ki özel hastane parasını da verdik yani. Doktorum sağolsun aradım geç saatte uyuyordu adam ya , özür diledim mahcup oldum , olurmu öyle şey canım sen tedirgin olma dediğim ilacı al bol bol sıvı tüket dinlen olabilir öyle şeyler ama korkulcak bişey yok dediRahatladım bende ,
Ay canım benim belki kendimizden biliyoruz nasılsın diyenimiz olmadığındanBenim ağrılarım var canım.oturup kalkmak yan dönmek imkansız bebeği bile kavrayamıyorum.ayaklarım ödem oldu pohaca gibi.wc sorunum var bağırsaklarım fena kabız desen değilim ishal desen değilim.bu arada herkes bebeği soruyor nasıl diye benı sorduğun için cok duygulandım
Okan üni hastanesi cnmTuzla hangi hastaneye gittin canim
hiçbir fikrim yok biz de öyle adetler yok 40ı çıkınca normal diğer zamanlardaki gibi(hazır su tabi ola ki içerse falan diye)küvetinde yıkamıştık duamızı yapmıştık.Kizlar yarın bebeğimin 20.gunu. 20 ve 40.gunlerde bebek yıkama ritüeli farklı oluyor ama ben bilmiyorum suyun içine bisiler konulup dualar ediliyormus bilen var mı? Bana bı anlatabilir misiniz? Yanımda herhangi bir büyük yok bilen kimse bişi bilmiyor
Duayı nasıl yaptınız canım?bildiğin suyu dokerken vücuduna felak nas falan mı okunacak?hiçbir fikrim yok biz de öyle adetler yok 40ı çıkınca normal diğer zamanlardaki gibi(hazır su tabi ola ki içerse falan diye)küvetinde yıkamıştık duamızı yapmıştık.
Var bende de ama ilaçlarımı tam içmeyince oluyor diye düşünüyorum ya da kendime bulduğum çözüm bu bilmiyorum. Bu aralar azaldı gibi.Kızlar bu huzursuz bacak sendromu beni öldürecek sonunda gündüzleri olmuyo ama geceleri ağlayasım geliyo artık gözümden uyku akıyo 2 dk uzanayım uyurum belki diyorum bacaklarım çekilmeye titremeye başlıyo hemen kollarım da aynı bütün gece ayaktayım salonda bi o yana bi bu yana yürüyorum sürekli araştırıp duruyorum doktoruma da mesaj attım bi çözümü yok malesef diyo doğumdan sonra geçermiş var mı sizde de böyle
Benim ellerim kollarım da aynı özellikle geceleri bacaklarım gibi titriyo çekiliyo kollarım bi an önce hayırlısıyla atlatsakVar bende de ama ilaçlarımı tam içmeyince oluyor diye düşünüyorum ya da kendime bulduğum çözüm bu bilmiyorum. Bu aralar azaldı gibi.
Bende bir de daha beteri ellerimde uyusma var şu mesajı yazarken bile zorlanıyorum
Benim doktorum çalışıyo raporu verdi ama ne zaman çalışamayacağım da yazıyor üstünde muhasebeye yolladim bu yeterli olur tekrar çalışamaz raporu almana gerek yok dediArkadaslar benim 32. Haftada aldığım calisabilir raporum 27 mayısta bitiyor artık 37 haftam dolduğu için calisamaz raporu alacam.fakat doktorum 27 mayısta çalışmıyor 31 mayısta calisiyor yani raporu gec almamın mümkünü varmi bilgisi olan yardımcı olabiliri mi
Anladım cnm benimkinde yazmıyor.Benim doktorum çalışıyo raporu verdi ama ne zaman çalışamayacağım da yazıyor üstünde muhasebeye yolladim bu yeterli olur tekrar çalışamaz raporu almana gerek yok dedi
37de tekrar rapor alınmıyor canım zaten o haftadan sonra çalışabilecek yok.doğum iznini 32de aldığın rapora göre hesaplıyorlarArkadaslar benim 32. Haftada aldığım calisabilir raporum 27 mayısta bitiyor artık 37 haftam dolduğu için calisamaz raporu alacam.fakat doktorum 27 mayısta çalışmıyor 31 mayısta calisiyor yani raporu gec almamın mümkünü varmi bilgisi olan yardımcı olabiliri mi
Canım bende bilmiyorum tam ama 20 lık kırkında 20 küçük taş annenin yüzüğünü yün falan atılıyor suyun içine birde 20 delikden su getiriyorlar ben süt süzegi var onu vermişdim kızımda onun içinden su koydular duva olarak ne okunur bilmiyorum ama sen ayet el kürsü felak nas oku fatiha falan, tabi duva dışındaki yaptıkları işlem ne işe yarıyor onu bilmiyorum benim KV yapmışdı bunda da o yapar birde tuzlama var bildiğin tuzu bebegin koltuk altı kasık boyun alıtına sürüyorlar pişik olup kokmasın diye yıkarken çocuk yanmıyor korkma kızıma yapıldı faydası olduğu bilmiyorum fazlada takılmadım bu tür şeylere inanmak gerekiyormu yoksa bagıtılmı bilgim yok balımKizlar yarın bebeğimin 20.gunu. 20 ve 40.gunlerde bebek yıkama ritüeli farklı oluyor ama ben bilmiyorum suyun içine bisiler konulup dualar ediliyormus bilen var mı? Bana bı anlatabilir misiniz? Yanımda herhangi bir büyük yok bilen kimse bişi bilmiyor
Yaa kıyamamO kadar acemiyim ki bebek sürekli uyuyor uyandırmak zor.mama biraz da anne sütü veriyoruz ama doydu mu belli değil hep mi uyur bu bebekler pazartesi kontrol var hiç sarılık için bisi demediler test yapmadılar. Tedirgin oluyorum
Tesekkur ederim canım hemen uygulayımmemurhanim tekrar geçmiş olsun genelde bebekler ilk 14 gün hep uyur sonra uykuları zorlaşır gaz sancısı devreye girer uyusa da siz uyandırın emzirib açlıktan sarılık olmasın ayağına hafifçe vurabilirsiniz veya hafifçe burnunu sıkabilirsiniz uyandırmak için tekrar uyuyakalıyorsa bebeğin üzerini çıkarabilirsiniz
Bir derdimiz olustu sorayım da destek verin lütfen. Doğduğu ilk 2 gün siyah koyu kıvamlı kakasını yaptı .fakat 2gündür yok yapamıyor çişi güzel hem mama hem anne sütü vermeye calısıyorum ac kalmıyordu yani inş.kaka yapmaması normal mi acaba henüz bir cocuk doktoru yok pazartesi kontrolu varYaa kıyamaminan kaç tane cocugun olursa olsun acemilik hep oluyor. Oğlumda kolik gaz sarılık muhteşem uclusuyle mücadele ederken birde meme yarası oldu. Şey diyordum ayaklarim çok uzaklara kaçıp gitmek istiyor ama kalbim oglum bensiz yapmaz diye sızlıyor yerimden kimildayamiyorum diyordum. Annem eşim destekcimdi çok zorlandigimda emzirip onlara veriyordum mecbur uyuyordum. Dinlenmek uyumak süt için faydalı . İnan hepimiz aynı yollardan geçiyoruz. Bunalirsan yaz dertleşelim ayaklaninca kirkin çıkmasını bekleme kanguruya koy yavrunu markete çıkıp hava almak bile size iyi gelecek
Neye yarıyor adalat ?tubaslk adalat ben kullanıyorum. Şimdilik 36yı doldurana kadar sabah akşam devam. Magnezyumu da günde ikiye çıkardım
Kan sulandırıcı iğnenin normalde bi gün öncesinden bırakılması gerekiyor ya, ya iğneyi vurursam ve aniden doğum başlarsa diye. 3 gün öne çekip riski azaltsam mı diyorum. Tabi bebeğin gelişimine göre karar alırız heralde doktorumlaİğneyi bırakamama riski derken?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?