Yok cnm biz hala sonuç bekliyoruz haftaya anca diyorlar nefes almasını kendi başına düzenli hale getiremediler. Bir o kaldı gibi şuan sadece.Merhaba kızlar çok mesaj birikmişti okuyamadım. Herkes iyidir umarımseverb MrvCn bebeler eve çıktı mı? @MutluSon333 siz nasılsınız Serra bebek iyi mi?
Ben pazar günü biontech oldum. Aşının maalesef zararsız olduğunun garantisi yok ama yapacak birşeyde yokkızçeler nasılsınız? Aranızda covid aşısı olan varmı? Olduysanız hangisini oldunuz?
sağlık ocağı başka diyo kadın doğumcu başka bebeğin doktoru başkakafam ambale oldu yarına randevu aldım ama ne yapacağıma karar veremedim.
Nasil sevindim anlatamam masallah olsun sanaKızlar bugün sabah 5 te suni sancı verilmişti . Daha sonra doz gittikçe artırıldı . Bana mısın demedim.Ağrı hissetmiyordum . Sonra ebe doğumu hızlandırmak için suyumu patlattı sonrası zaten 2 dkya indi sancılarım nefes alış verişlerle idare ettim bir süre sonra 1 dkya inince sancılar ne kızım geldi aklıma ne nefes alıp vermek 1 saat dayandım o şiddetli sancılara ama epidural yapan doktoru yarım saat bekledim . İçimden bir daha normal doğum asla diyordum. Hele suni sancı asla. Acı eşiğim yüksek diyordum acı eşiği falan dinlemiyor bu suni sancı.Sonra doktor geldi ve epidural yaptı. Allahım dedim dünya varmış yeniden doğdum. Yok böyle bir rahatlık . Sonra açıklık çok hızlı ilerledi.Bebiş kanala hala inmiyordu. Son ana kadar inmedi. En son artık çömelme hareketleriyle indi. Doğumhaneye alındım. 2 ıkınmayla yavruşumu kucağıma aldım. O anı anlatamam . Rüya gibiydi. Hala daha onun benim karnımdan çıktığına inanamıyorum o kadar tatlı ki:) yanımda beşikte yatıyor şu an. Şimdide sorunumuz acaba emmiyor mu diye düşünüyorum. Mememden süt geliyor ama meme ucum küçük olduğundan iki emiyor sonra bırakıyor sonra tekrar emiyor. 15 dk birini 15dk diğerini emzirdikten sonra mama da veriyorumm, onu da içiyor . Acaba sütüm yetmiyor mu diye ister istemez düşünüyorum. Birde kaynana ilk başta daha yeni emzirmeyi öğreniyorum hemen sanki sütün az geliyor demeye getirdi gibi. Eşime söyledim konuştu o lohusa hassas davran ona dedi. Ondan sonra düzeldi Allahtan 10 gün kalcak. :/
Hanımlar bebişleri kundak yaparak mı uyutuyorsunuz? Nasıl uyutuyorsunuz 24 saat memedeyiz resmen
Kızlar bugün sabah 5 te suni sancı verilmişti . Daha sonra doz gittikçe artırıldı . Bana mısın demedim.Ağrı hissetmiyordum . Sonra ebe doğumu hızlandırmak için suyumu patlattı sonrası zaten 2 dkya indi sancılarım nefes alış verişlerle idare ettim bir süre sonra 1 dkya inince sancılar ne kızım geldi aklıma ne nefes alıp vermek 1 saat dayandım o şiddetli sancılara ama epidural yapan doktoru yarım saat bekledim . İçimden bir daha normal doğum asla diyordum. Hele suni sancı asla. Acı eşiğim yüksek diyordum acı eşiği falan dinlemiyor bu suni sancı.Sonra doktor geldi ve epidural yaptı. Allahım dedim dünya varmış yeniden doğdum. Yok böyle bir rahatlık . Sonra açıklık çok hızlı ilerledi.Bebiş kanala hala inmiyordu. Son ana kadar inmedi. En son artık çömelme hareketleriyle indi. Doğumhaneye alındım. 2 ıkınmayla yavruşumu kucağıma aldım. O anı anlatamam . Rüya gibiydi. Hala daha onun benim karnımdan çıktığına inanamıyorum o kadar tatlı ki:) yanımda beşikte yatıyor şu an. Şimdide sorunumuz acaba emmiyor mu diye düşünüyorum. Mememden süt geliyor ama meme ucum küçük olduğundan iki emiyor sonra bırakıyor sonra tekrar emiyor. 15 dk birini 15dk diğerini emzirdikten sonra mama da veriyorumm, onu da içiyor . Acaba sütüm yetmiyor mu diye ister istemez düşünüyorum. Birde kaynana ilk başta daha yeni emzirmeyi öğreniyorum hemen sanki sütün az geliyor demeye getirdi gibi. Eşime söyledim konuştu o lohusa hassas davran ona dedi. Ondan sonra düzeldi Allahtan 10 gün kalcak. :/
Aynen bende kundak yapamiyorum ortaligi yikiyor emzirip uykuya dalinca yatiriyorumKundak yapamıyoruz çok hırslı ve sinirli bir bebek bizimki. Anında bağırıyor kollarını çıkarmaya çalışıyor. Memede sakinleşiyor sadece. Ben de bırakıyorum öyle.
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün güzel ömrü olsun inşallah.
Etraftakileri takma. Kimse kötü niyetli değil ama gereksiz konuşuyorlar. Annem hastaneye geldi ilk gün mememe dokundu bu meme boş dedi o ara ben emzirmekle cebelleşiyorum hüngür hüngür ağladım.
Bizim bebe de ufaktı mememi tutamıyordu baştan şimdi daha iyi. Sağarak veriyordum. Kaynanam geldi aaaaa biberona alıştırmışsınız çocuğumu olmaz böyle diye olay yaptı. Ben zaten bir düzen kurmaya çalışıyorum yani bir sussanız mı acaba.
Bir yandan da yardım gelmiş insanlar kalp kırmayayım diyorsun. İhtiyacımız var onlara. Doğru söylüyorsun anne yardımcı olur musun biberonu bırakalım emzirmekte zorlanıyorum dedikçe kendine geldi. Baktı emmiyor. Bu böyle doymaz sen iyi yapmışsın demeye başladı
Çok zor bir süreç herkes çok hassas dengelr çok zor kuruluyor.
Valla annem kundak yapiyo ama direniyo yine deHanımlar bebişleri kundak yaparak mı uyutuyorsunuz? Nasıl uyutuyorsunuz 24 saat memedeyiz resmen
Canım gözün aydın ben de acı eşiğim yüksek diyodum ama normal sancılarıma bile zor dayandım suni sancıyı düşünemiyorum çok geçmiş olsun allah uzun ömür versin bebişine sütün de öyle hemen şakır şakır gelmez ki ben nerdeyse 1 haftadır emziriyorum anca çoğaldı hala daha mama takviyesi yapıyorumKızlar bugün sabah 5 te suni sancı verilmişti . Daha sonra doz gittikçe artırıldı . Bana mısın demedim.Ağrı hissetmiyordum . Sonra ebe doğumu hızlandırmak için suyumu patlattı sonrası zaten 2 dkya indi sancılarım nefes alış verişlerle idare ettim bir süre sonra 1 dkya inince sancılar ne kızım geldi aklıma ne nefes alıp vermek 1 saat dayandım o şiddetli sancılara ama epidural yapan doktoru yarım saat bekledim . İçimden bir daha normal doğum asla diyordum. Hele suni sancı asla. Acı eşiğim yüksek diyordum acı eşiği falan dinlemiyor bu suni sancı.Sonra doktor geldi ve epidural yaptı. Allahım dedim dünya varmış yeniden doğdum. Yok böyle bir rahatlık . Sonra açıklık çok hızlı ilerledi.Bebiş kanala hala inmiyordu. Son ana kadar inmedi. En son artık çömelme hareketleriyle indi. Doğumhaneye alındım. 2 ıkınmayla yavruşumu kucağıma aldım. O anı anlatamam . Rüya gibiydi. Hala daha onun benim karnımdan çıktığına inanamıyorum o kadar tatlı ki:) yanımda beşikte yatıyor şu an. Şimdide sorunumuz acaba emmiyor mu diye düşünüyorum. Mememden süt geliyor ama meme ucum küçük olduğundan iki emiyor sonra bırakıyor sonra tekrar emiyor. 15 dk birini 15dk diğerini emzirdikten sonra mama da veriyorumm, onu da içiyor . Acaba sütüm yetmiyor mu diye ister istemez düşünüyorum. Birde kaynana ilk başta daha yeni emzirmeyi öğreniyorum hemen sanki sütün az geliyor demeye getirdi gibi. Eşime söyledim konuştu o lohusa hassas davran ona dedi. Ondan sonra düzeldi Allahtan 10 gün kalcak. :/
Çok sağol canım amin . Evet gerçekten doğum sancılarının her türlüsü çok zor. Bende 2 saatte bir emziyorum ama bebişi meme ucundan dolayı iki emiyor bir bırakıyor sonra ağlıyor ondan acaba meme ucunu kavrayamadığından hiç mi ememiyor diye düşünüyorum. Sütümde az geliyor .mama takviyesinide 3 -4 saatte bir yapıyoruz öyle dedi doktor. İnşallah canım bol bol sütümüz gelir.Canım gözün aydın ben de acı eşiğim yüksek diyodum ama normal sancılarıma bile zor dayandım suni sancıyı düşünemiyorum çok geçmiş olsun allah uzun ömür versin bebişine sütün de öyle hemen şakır şakır gelmez ki ben nerdeyse 1 haftadır emziriyorum anca çoğaldı hala daha mama takviyesi yapıyorum
Çok sağol canım inşallah sana da kendi sancılarınla doğurmayı nasip eder Allah. Yavrunu kucağına sağ salim alırsın öyle güzel teni var ve öyle güzel kokuyor ki hep onunla uyumak istiyorum .Nasil sevindim anlatamam masallah olsun sanasut muhabbetleri cok olacak maalesef turk kulturu geregi herkes comak sokmayi cok sever. Bebeginin minicik bir midesi var ve sutun yetiyor emin ol. Bol bol su ic sadece bebeginin tadini cikar allahim bana da nasip etsin normal dogum yapabilmeyi
Gözün aydın canım hayırlı olsun çok sevindim. Allah analı babalı büyütsünKızlar bugün sabah 5 te suni sancı verilmişti . Daha sonra doz gittikçe artırıldı . Bana mısın demedim.Ağrı hissetmiyordum . Sonra ebe doğumu hızlandırmak için suyumu patlattı sonrası zaten 2 dkya indi sancılarım nefes alış verişlerle idare ettim bir süre sonra 1 dkya inince sancılar ne kızım geldi aklıma ne nefes alıp vermek 1 saat dayandım o şiddetli sancılara ama epidural yapan doktoru yarım saat bekledim . İçimden bir daha normal doğum asla diyordum. Hele suni sancı asla. Acı eşiğim yüksek diyordum acı eşiği falan dinlemiyor bu suni sancı.Sonra doktor geldi ve epidural yaptı. Allahım dedim dünya varmış yeniden doğdum. Yok böyle bir rahatlık . Sonra açıklık çok hızlı ilerledi.Bebiş kanala hala inmiyordu. Son ana kadar inmedi. En son artık çömelme hareketleriyle indi. Doğumhaneye alındım. 2 ıkınmayla yavruşumu kucağıma aldım. O anı anlatamam . Rüya gibiydi. Hala daha onun benim karnımdan çıktığına inanamıyorum o kadar tatlı ki:) yanımda beşikte yatıyor şu an. Şimdide sorunumuz acaba emmiyor mu diye düşünüyorum. Mememden süt geliyor ama meme ucum küçük olduğundan iki emiyor sonra bırakıyor sonra tekrar emiyor. 15 dk birini 15dk diğerini emzirdikten sonra mama da veriyorumm, onu da içiyor . Acaba sütüm yetmiyor mu diye ister istemez düşünüyorum. Birde kaynana ilk başta daha yeni emzirmeyi öğreniyorum hemen sanki sütün az geliyor demeye getirdi gibi. Eşime söyledim konuştu o lohusa hassas davran ona dedi. Ondan sonra düzeldi Allahtan 10 gün kalcak. :/
Sen güzel idare etmişsin kuzum ne güzel . Dediğin gibi insan zaten acemi oluyor bebeğinin üstüne titriyor sonra insanlar gelip annesi biz değilmişiz gibi olur olmadık konuşuyorlar bende takmamaya çalışıcam canım ama üstüme gelinirse alttan alamam.Kundak yapamıyoruz çok hırslı ve sinirli bir bebek bizimki. Anında bağırıyor kollarını çıkarmaya çalışıyor. Memede sakinleşiyor sadece. Ben de bırakıyorum öyle.
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün güzel ömrü olsun inşallah.
Etraftakileri takma. Kimse kötü niyetli değil ama gereksiz konuşuyorlar. Annem hastaneye geldi ilk gün mememe dokundu bu meme boş dedi o ara ben emzirmekle cebelleşiyorum hüngür hüngür ağladım.
Bizim bebe de ufaktı mememi tutamıyordu baştan şimdi daha iyi. Sağarak veriyordum. Kaynanam geldi aaaaa biberona alıştırmışsınız çocuğumu olmaz böyle diye olay yaptı. Ben zaten bir düzen kurmaya çalışıyorum yani bir sussanız mı acaba.
Bir yandan da yardım gelmiş insanlar kalp kırmayayım diyorsun. İhtiyacımız var onlara. Doğru söylüyorsun anne yardımcı olur musun biberonu bırakalım emzirmekte zorlanıyorum dedikçe kendine geldi. Baktı emmiyor. Bu böyle doymaz sen iyi yapmışsın demeye başladı
Çok zor bir süreç herkes çok hassas dengelr çok zor kuruluyor.
Çok sağol canım.Gözün aydın canım hayırlı olsun çok sevindim. Allah analı babalı büyütsün
Suni sancı dan ben de çok korkuyorum ama bizim de işimiz ona kaldı gibi
Bebeğin en başta çene kasları çok zayıf olduğu için ancak o kadar emebiliyor. İlerde o daha çok emdikçe senin de daha çok sütün gelecek üzülme
Sıkı bir kundak değil ama basit hareketlerle uyanmasını engelleyecek şekilde sarıyorum hafif,karnı sıcak olursa gaz da az oluyor gibi hissediyorum ben.ama acıkınca falan ellerini rahatlıkla çıkarabiliyor yoksa gece kurduğum alarmları duymamaya başladım benHanımlar bebişleri kundak yaparak mı uyutuyorsunuz? Nasıl uyutuyorsunuz 24 saat memedeyiz resmen
Canım sarılık riski bitmişse artık acıkınca ağladıkça emzirebilirsinSıkı bir kundak değil ama basit hareketlerle uyanmasını engelleyecek şekilde sarıyorum hafif,karnı sıcak olursa gaz da az oluyor gibi hissediyorum ben.ama acıkınca falan ellerini rahatlıkla çıkarabiliyor yoksa gece kurduğum alarmları duymamaya başladım ben
Doktora götürdük bugün,şükür iyi dedi kontrollerine.sarılığı da yok dedi.soracaktım unuttum doktora bu iki saatte bir besleme işini falan ne zaman bırakayım arayı açayım en azından geceleri diye.Var mı kızlar bu konuda doktoru yönlendirme yapmış olan??
Sen güzel idare etmişsin kuzum ne güzel . Dediğin gibi insan zaten acemi oluyor bebeğinin üstüne titriyor sonra insanlar gelip annesi biz değilmişiz gibi olur olmadık konuşuyorlar bende takmamaya çalışıcam canım ama üstüme gelinirse alttan alamam.
Sen kulagini tika bebegine odaklan bizim yerimize de kokla miss gibi allahim isteyen herkese nasip etsinÇok sağol canım inşallah sana da kendi sancılarınla doğurmayı nasip eder Allah. Yavrunu kucağına sağ salim alırsın öyle güzel teni var ve öyle güzel kokuyor ki hep onunla uyumak istiyorum .Evet malesef işte sırf bu yorumlardan dolayı insan daha fazla tedirgin oluyor . Çok cahil insan var.
Harika haftalar canim programin adi. Ucretli bir program ben de indirecegim bebek dogduktna sonra. Bunun kitabi da varKızlar dün instagramdan bi fenomen bu uygulamayı paylaştı. Güzele benziyo. Adını bilen yada uygulamayı kullanan varsa yazarsa çok sevinirim
Yaa inşallah ben de nefeslerle halledebilirimÇok sağol canım.Evet canım doktora sordum o da öyle dedi
. Bol bol emzir dedi. Son yarım saati kötü canım ondan önceki yarım saati nefeslerle hallediyorsum. Ama bence epidural iste. Ben iyiki istemişim .
Bir yan etkisi bende istifra oldu. İstifra ettikçe rahatladım . Onun dışında epiduralde ne bel ağrısı ne baş ağrısı oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?