Emziriyorum yarım saat 40 dakka sonra kundak yapıp yatağına koyuyorum emziğide ağzına tutuşturuyorum uyuyor canımHanımlar bebişleri kundak yaparak mı uyutuyorsunuz? Nasıl uyutuyorsunuz 24 saat memedeyiz resmen
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsünKızlar herkese selam, bende bebeğimi dün öğlen kucağıma aldım çok şükür biraz zorlu oldu sezaryen ile geldi bebeğim doğumu bekleyen bütün anne adaylarına bol bol dua ettim inşaallah sizlerde sağ salim acısız doğumlar yaşar kucaklarınıza alırsınız bebeklerinizi
Gözün aydın canım, ben kendi sancımla en son bir daha çocuk yapmıycam sezaryen olsaydım diye söylenmeye başlamıştım şimdi hatırlayınca gülüyorumKızlar bugün sabah 5 te suni sancı verilmişti . Daha sonra doz gittikçe artırıldı . Bana mısın demedim.Ağrı hissetmiyordum . Sonra ebe doğumu hızlandırmak için suyumu patlattı sonrası zaten 2 dkya indi sancılarım nefes alış verişlerle idare ettim bir süre sonra 1 dkya inince sancılar ne kızım geldi aklıma ne nefes alıp vermek 1 saat dayandım o şiddetli sancılara ama epidural yapan doktoru yarım saat bekledim . İçimden bir daha normal doğum asla diyordum. Hele suni sancı asla. Acı eşiğim yüksek diyordum acı eşiği falan dinlemiyor bu suni sancı.Sonra doktor geldi ve epidural yaptı. Allahım dedim dünya varmış yeniden doğdum. Yok böyle bir rahatlık . Sonra açıklık çok hızlı ilerledi.Bebiş kanala hala inmiyordu. Son ana kadar inmedi. En son artık çömelme hareketleriyle indi. Doğumhaneye alındım. 2 ıkınmayla yavruşumu kucağıma aldım. O anı anlatamam . Rüya gibiydi. Hala daha onun benim karnımdan çıktığına inanamıyorum o kadar tatlı ki:) yanımda beşikte yatıyor şu an. Şimdide sorunumuz acaba emmiyor mu diye düşünüyorum. Mememden süt geliyor ama meme ucum küçük olduğundan iki emiyor sonra bırakıyor sonra tekrar emiyor. 15 dk birini 15dk diğerini emzirdikten sonra mama da veriyorumm, onu da içiyor . Acaba sütüm yetmiyor mu diye ister istemez düşünüyorum. Birde kaynana ilk başta daha yeni emzirmeyi öğreniyorum hemen sanki sütün az geliyor demeye getirdi gibi. Eşime söyledim konuştu o lohusa hassas davran ona dedi. Ondan sonra düzeldi Allahtan 10 gün kalcak. :/
Şartlara göre değişiyor mesela bizi oda kalmayınca enfeksiyon katına verdiler 2 kişilik odada 2 anne 2 refakatçi 2 bebektik bebek için ayrı yatak yoktu, merkezi sistem havalandırma olduğu için odamız çok soğuktu o yüzden sabah doktorlar herşey yolunda deyince tası tarağı toplayıp imza verip çıktıkteşekkür ederim. kalmak daha mantıklı ne olur ne olmaz.
Benim doktor en geç 15.gün doğum kilosuna ulaşmalı dedi seninki geçmiş bile canım iyi bence15 gün kilo durumları nasıldı kızlar .
Doğum kilosu 3620 15 günlük 3880 gözüme az geliyor . Kaynanamda az alms diyor . Doktor şişliği inmiş öyle almıştır sadece anne sütüne devam mama verme dedi .
Ay zor olmuş sizin iş. Bakalım biz neler yaşıycaz. Kolaylıkla atlatırız inşallah.Şartlara göre değişiyor mesela bizi oda kalmayınca enfeksiyon katına verdiler 2 kişilik odada 2 anne 2 refakatçi 2 bebektik bebek için ayrı yatak yoktu, merkezi sistem havalandırma olduğu için odamız çok soğuktu o yüzden sabah doktorlar herşey yolunda deyince
Canım 15. gün doğum kilosuna ulaşması gerekiyor15 gün kilo durumları nasıldı kızlar .
Doğum kilosu 3620 15 günlük 3880 gözüme az geliyor . Kaynanamda az alms diyor . Doktor şişliği inmiş öyle almıştır sadece anne sütüne devam mama verme dedi .
Ben o konuda bu sefer aştım kendimi birazYa alma alttan tabi içinde kalmasın hiçbir şey.
ben kaynanamı çok alttan aldım mesela hiç cevap vermedim hep doğrusun dedim çünkü çok severim normalde. Ama lohusalık başka bir şey. Kadına haller geldi çocuğun altı pişik oldu diye ağlamaya başladı. Menapozdan tutamıyorum dedi mesela. Lohusa olan ağlaması gereken ben değil miydim
En son da giderken eşime beni şikayet etmiş ben ne desem batıyor kaynanayım sonuçta diye. Burda bile kızlara kaynanamı ne kadar sevdiğimi söylemişimdir. Eşim de annemle tartıştınız mı dedi. Ay ağzımı açmadım her saçmalamasına tahammül ettim. En fazla bazı dediklerini yapmamışımdır çocuğa 28 derece sıcaklığındaki odada yün patik giydirmenin mantıksız olduğunu söyledim yani. Annem olsa kavga edeceğim konuyu insan gibi söyledim. O yüzden çok da içinde kalmasın. Ağzına geleni söylemek lazımmış
Hayırlısıyla güzelliklerle geçirirsiniz İnşaAllah süreciAy zor olmuş sizin iş. Bakalım biz neler yaşıycaz. Kolaylıkla atlatırız inşallah.❤
Geçen pazartesiden itibaren 200 gram alms tam. Normal o zaman bizim kilo alımı. Ne bileyim bazı anneler ilk ay 1 kilo aldı fln diyolardi dedm sütüm yaramıyor mu.Canım 15. gün doğum kilosuna ulaşması gerekiyor
Seninki de ulaşmış bence iyi canım . Belki ilk günler çok verdi ondan dolayı gözünde az geliyor şu an
Hangi doktora gidiyorsun cnm? Sütün yetiyorsa hiç verme mama az alsın kilo önemli değil sağlıklı büyümesi yeter.15 gün kilo durumları nasıldı kızlar .
Bizim minik emzik almiyor kundakta yaptirmiyor emzirip öyle yatiriyorum ama elini hep yuzune götürüyor hep cekiyorum ins bir sıkıntı olmaz yüzüne koydugu icinEmziriyorum yarım saat 40 dakka sonra kundak yapıp yatağına koyuyorum emziğide ağzına tutuşturuyorum uyuyor canım
Benimkide öyle üstelik uyuyunca biz uyandıramıyoruz ne yapıyorsak uyanmıyor çocukBenim kizim gece gunduz ayirtini yapamiyor .. gunduz deliksiz uyuyor sut icin ben kaldiriyorum gece ayakta geciriyoruz.. insallah duzelir bir an önce
3 4 kere cnm anne sutu aliyot sadeceKızlar sizin bebekler günde kaç kere kaka yapıyor
Aminn canım inşallah.Hayırlısıyla güzelliklerle geçirirsiniz İnşaAllah süreci
Yuh haklısın tabi ki. Daha lohusayken ne alaka 3. Çocuk. Cinsiyet takıntısına da sinir olurum. Benim kaynana da kızcı bize de oğlan verdi allah. Mecbur bir daha yapıcan ama oğlanla başlayanın kızı olmaz dedi bana daBen o konuda bu sefer aştım kendimi biraz8 yıllık gelinim, hiçbi zaman cvp vermezdim, hiç tartışmamız olmamıştır ama bu sefer 1-2 kere direk çat diye yüzüne karşı verdim cevap
Ama haklı değil miyim ya, dur anlatayım konuyu. Daha 10 gün olmadı bebek, bu durmuş bana 3.bebek iması yapıyor. Bi kaç kez dedi, ben sustum, hatta eşime dedim; bak dedim buna biz karar veririz söyle annene bu konuyla ilgili yorum yapmasın. 2 kızım yeter diyorum ben. Başka istemiyorum diyorum bunuda biliyo. Ama o illa bi tane de erkek olsun diye, ben onun niye bidaha çocuk yaparsınız dediğini de biliyorum. Ama o direk tabi erkek olur belki diyemiyor. Neyse bu bidaha aynı şeyi ima etti, bende dedim ki artık, madem o kadar çok istiyosan bi bebek, o zaman kendin yap dedim
haksızmıyım ya. Sen erkek olsun bi tane de istiosun die ben yapmak zorundamıyım ya!. Ben istemiyorum. Ondan beridir de soğuk davranıorm zaten. Benim kızlarım bana yeter.
Hanımlar zıbınlara çıkan kaka izini nasil temizliyorsunuz? sabun cikartmiyor camasir suyuda sürmek istemiyorum ama mecbur kaldım bugün
BBnde suda bekletmeyi deneyim bari saol cnmBeyaz Sabun rendesi ile çitileyip sıcak suya bastım ben. Çıktı dün bayağı kötüydü de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?