Canm daha bursadayim burda kizimn doktoru var ona götürüyorum. Doktorumdan memnunm ama anneme bile söyledim az kilo almış dedi canımı sıktı. Bı haftada 200 gram alms daha ne olsun dedm.Hangi doktora gidiyorsun cnm? Sütün yetiyorsa hiç verme mama az alsın kilo önemli değil sağlıklı büyümesi yeter.
15 gün kilo durumları nasıldı kızlar .
Doğum kilosu 3620 15 günlük 3880 gözüme az geliyor . Kaynanamda az alms diyor . Doktor şişliği inmiş öyle almıştır sadece anne sütüne devam mama verme dedi .
Kötü almamış bence.başta vermiştir farkında değilsindir hem belki ilk günler alıyordur ama az alıyordur sonra alması hızlanacaktır.artık geçmiş ya artıya,örneğin önümüz hafta bir daha tartılırsa daha net anlarsın haftalık kilo alımını.3.480 doğdu benim ki 3600 küsürlerde şu an.bir haftalıkGeçen pazartesiden itibaren 200 gram alms tam. Normal o zaman bizim kilo alımı. Ne bileyim bazı anneler ilk ay 1 kilo aldı fln diyolardi dedm sütüm yaramıyor mu.
15 gün kilo durumları nasıldı kızlar .
Doğum kilosu 3620 15 günlük 3880 gözüme az geliyor . Kaynanamda az alms diyor . Doktor şişliği inmiş öyle almıştır sadece anne sütüne devam mama verme dedi .
Canım benim oğlan yoğun bakımdayken hemşireler kendi kendine uyanmasını bekliyolardı emzirmek için beklerken 4 saat beklediğim oldu uyuyo diye getiremiyoruz diyorlardı ben de eve getirdiğimden beri kendi kendine uyanmasını bekliyorum 3 saate kadar uyuyo maşallah bi sıkıntı olmadı şimdiye kadar, sağlık ocağındaki ebe olmaz öyle 2 saatte bir uyandır emzir dedi ama düzenini de bozmak istemiyorumSıkı bir kundak değil ama basit hareketlerle uyanmasını engelleyecek şekilde sarıyorum hafif,karnı sıcak olursa gaz da az oluyor gibi hissediyorum ben.ama acıkınca falan ellerini rahatlıkla çıkarabiliyor yoksa gece kurduğum alarmları duymamaya başladım ben
Doktora götürdük bugün,şükür iyi dedi kontrollerine.sarılığı da yok dedi.soracaktım unuttum doktora bu iki saatte bir besleme işini falan ne zaman bırakayım arayı açayım en azından geceleri diye.Var mı kızlar bu konuda doktoru yönlendirme yapmış olan??
14. Gün 4150 doğdu bugün 4020 çıktı 130 gram vermiş iki memeyi de emiyo sonra 1 ölçek mama içiyor doktor öyle demişti senin sütün yetmez mama takviyesi yap demişti ama onlar da yetmiyo galiba15 gün kilo durumları nasıldı kızlar .
Canım bizde bebek uykuyla büyür gelişir derler. İlk zamanlar sarılık riskinden dolayı sık sık emzirmek lazım tabi ama daha sonra uykusunu bölmektense kendisinin uyanmasını beklemek daha mantıklı. Hatta biz banyodan sonra yağlar sarar sarmalar uyuturduk saatlerce uyurdu. Sarılık olması yada kendi kendine uyanacak kadar dinç olmaması durumunda zorla uyandırıp emzirmek gerekiyor diye biliyorum.Canım benim oğlan yoğun bakımdayken hemşireler kendi kendine uyanmasını bekliyolardı emzirmek için beklerken 4 saat beklediğim oldu uyuyo diye getiremiyoruz diyorlardı ben de eve getirdiğimden beri kendi kendine uyanmasını bekliyorum 3 saate kadar uyuyo maşallah bi sıkıntı olmadı şimdiye kadar, sağlık ocağındaki ebe olmaz öyle 2 saatte bir uyandır emzir dedi ama düzenini de bozmak istemiyorum
Aynen bizde de öyle canım çocuk dediğin uykuyla büyür derler o yüzden ellemiyoruz bakalım şimdilik bi sıkıntı yok kendi kendine acıkınca uyanıyor zatenCanım bizde bebek uykuyla büyür gelişir derler. İlk zamanlar sarılık riskinden dolayı sık sık emzirmek lazım tabi ama daha sonra uykusunu bölmektense kendisinin uyanmasını beklemek daha mantıklı. Hatta biz banyodan sonra yağlar sarar sarmalar uyuturduk saatlerce uyurdu. Sarılık olması yada kendi kendine uyanacak kadar dinç olmaması durumunda zorla uyandırıp emzirmek gerekiyor diye biliyorum.
Çok şükür. Bu şekilde çabucak toparlar inşallah. Ah bende heyecanla yarını bekliyorum. Hastaneye yatışım yapıldı yeni doğan bebek sesleriyle içim bir hoş oluyor.Aynen bizde de öyle canım çocuk dediğin uykuyla büyür derler o yüzden ellemiyoruz bakalım şimdilik bi sıkıntı yok kendi kendine acıkınca uyanıyor zaten
Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım benimÇok şükür. Bu şekilde çabucak toparlar inşallah. Ah bende heyecanla yarını bekliyorum. Hastaneye yatışım yapıldı yeni doğan bebek sesleriyle içim bir hoş oluyor.
Aminn inşallah. ❤Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım benim
Sıkı bir kundak değil ama basit hareketlerle uyanmasını engelleyecek şekilde sarıyorum hafif,karnı sıcak olursa gaz da az oluyor gibi hissediyorum ben.ama acıkınca falan ellerini rahatlıkla çıkarabiliyor yoksa gece kurduğum alarmları duymamaya başladım ben
Doktora götürdük bugün,şükür iyi dedi kontrollerine.sarılığı da yok dedi.soracaktım unuttum doktora bu iki saatte bir besleme işini falan ne zaman bırakayım arayı açayım en azından geceleri diye.Var mı kızlar bu konuda doktoru yönlendirme yapmış olan??
Çok sağol canım evet bugün biraz daha rahatladım en azından sütüm daha iyi geldi çay kaşığıyla damla damla verdim sık sıkta emzirmeye çalışıyorum ki çeme kaslarıda gelişsin. Eşimde sormuş baya yeni baba olan arkadaşlarına onlarda o ilk başta olan sütün bir kaç damlası bile yetiyor demişler . Mama bile vermemişler ilk başta . İşte bende sarılık olmasın istediğimden telaşlandım biraz.Doğum sancıları konusunda da canım haklısın o an insan ben neden böyle bir hata yaptım diye düşünüyor . Herşey geçti kafamdan o an sezeryanda olan anestezi doktoruna sövüyordum içimden nerde kaldı diyeGözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün
Gözün aydın canım, ben kendi sancımla en son bir daha çocuk yapmıycam sezaryen olsaydım diye söylenmeye başlamıştım şimdi hatırlayınca gülüyorumemmeyi hiç sorun etme benim ilk başta sütüm yoktu biraz mama verdik sonra sütüm geldi ama bebek emmiyordu şimdi savaşa savaşa emzirmeye çalışıyorum, emmediği zaman sağıp biberonla biraz verdikten sonra meme veriyorum daha rahat emiyor sanki. Sağlıkla kolaylıkla bol bol sütle büyütürsün İnşaAllah
Şartlara göre değişiyor mesela bizi oda kalmayınca enfeksiyon katına verdiler 2 kişilik odada 2 anne 2 refakatçi 2 bebektik bebek için ayrı yatak yoktu, merkezi sistem havalandırma olduğu için odamız çok soğuktu o yüzden sabah doktorlar herşey yolunda deyince tası tarağı toplayıp imza verip çıktık
Canım Bursa’da hangi doktora götürüyorsun bizde iyi bir doktor arıyoruzCanm daha bursadayim burda kizimn doktoru var ona götürüyorum. Doktorumdan memnunm ama anneme bile söyledim az kilo almış dedi canımı sıktı. Bı haftada 200 gram alms daha ne olsun dedm.
Aynen canım. İsteyen isteyebilir, saygı duyarım. Tercih meselesidir. Ama benim öyle bi isteğim yokken, bunuda defalarca söylemişken hala her lafı o tarafa getirince iyice sinir oldum artık. Şeytan diyor kızlarını falan gösterme, o zaman anlasın kız erkek farkediyo mu !.Bu insanların her şeyi biliyormuş gibi davranmasına sinir oluyorum ya. Kimseyle konuşasım gelmiyor sanki benim aklım yok herkes akıl veriyor. Yok normal daha iyimiş yok sezeryan olmasınmış. Yok sezeryan olursa da şu şekilde daha iyiymiş şu kişi oldu bak o öyle diyor sende öyle yap.
Bide tabi kvmin duygu sömürüleri başladı. Hastalanmış ağlıyormuş bize hasret gideceği için öteki tarafa.
merwepdr canım inan az bile söylemişsin ben bu konuda çok çektiğim için asla tahammülüm yok direk kırılsınlar alınsınlar diye her şeyi diyorum. Kendileri sipariş verdi sanki.
Memede uyuma, gaz çıkarma, gaz çıkarırken uyanma sorunsalı bizde de mevcut. Daha yatağa gitmeden tekrar meme isteme, memede uyuma vs vs, dön başa …. Memede uykuya dalmışken direk yatağa koyunca uyanmıo ama gaz çıkarmadan da yatamaz ki! Bende bu kısır döngüden baya bunalıyorumKızlar bebeğim kucağımda uyuyor yatağına koyduğum an ağlamaya başlıyor deli olucam hiç uyumamış oluyor tabi ne yapmalıyım bna yardımcı olun lutfen
3 kilo doğdu. 2700 taburcu olduk. Siz taburcu olurken tartıldı mı? 18. Günde 3300 üz. Doktor harika dedi bugün
14. Gün 4150 doğdu bugün 4020 çıktı 130 gram vermiş iki memeyi de emiyo sonra 1 ölçek mama içiyor doktor öyle demişti senin sütün yetmez mama takviyesi yap demişti ama onlar da yetmiyo galiba
Para durumunuz iyiyse acibademde bir doktor var o çok iyiydi. Benm ilk kızımdan beri Hüseyin Tatar var Osmangazi aritmide çok memnunum. O yüzden her kontrolde kızımı ığdır dan Bursa'ya getiriyordum. Şimdi oglumda da Yalova'dan gelicem. Ailem bursa da olduğundan zorlanıyorum doktor gerçekten çok ilgili. Yenidoğan yoğun bakım bebeklerine de o bakıyor. Bı araştır istersen.Canım Bursa’da hangi doktora götürüyorsun bizde iyi bir doktor arıyoruz
Taburcu olurken tartilmadi geçen pazartesi tartildi 3690 çıktı. Bugn 3880 çıktı. Doktorumuz normal dedi ama işte çevre baskıları. Yok komşunun çocuğu 1 kilodan fazla almış bir ayda .3 kilo doğdu. 2700 taburcu olduk. Siz taburcu olurken tartıldı mı? 18. Günde 3300 üz. Doktor harika dedi bugün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?