2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Benim doktor da 3.ay da göz kontrolü var dedi
Evet 3 ay da zaten şuan göremez diye bir yazı okudum yoğun bakım hemşiresi sayfasında 3 veya 4 ayda başlar diyor
Sizin bebekler nasıl ben diğer bebeklerinde hep şapka takdim epey bir zaman onyuzden gözleri çok dikkati çekmemişti bazen bunda aklıma geliyor ama ama yazı aklıma geliyorbwn diğer çocuklarini götürmüştüm muayane bir ışık tutuyolar sadece

Göz için ilk 6 ay içinde muayenesini yaptırın diyorlar genelde, illa şu ay olsun diyen duymadım. 1 aylıkken bile bir çok göz kusuru tespit edilebiliyor şu an. Ben 2 yada 3 aylıkken götürmeyi düşünüyorum, randevu bulabilirsem tabi

kızlar ben şehir hastanesinde doğum yaptım çıkarken onlar gitmemizi istedikeleri zamanı belirten bir kağıt verdiler. 1 aylıkken göz için çağırmışlar bizde gittik bakıldık. ‍♀ kalça çıkıklığı içinde vermişler onun içinde ağustosun 9 zunda gidecekmişiz.

Bizimkinin doğduğunda 34, 1 aylık kontrolünde 37 çıkmıştı baş çevresi. Senin bebeğinin genel olarak boy kilosuda mı az? Vücudu ile orantılı ise normaldir bence. Birde bizim çocuk dr u baş çevresinin ölçümünü yapmayacaktı, bende sordum neden ölçmediniz diye. O da dediki büyüklüğü gayet normal, şişmiş yada daha büyük olması sorundur. Beyinde su topladığını gösterir dedi. O yüzden büyük olması yada şişme olması daha tehlikeli heralde cnm. Küçük olmasının ne gibi zararları var bilmiorm ama. Dediğim gibi vücuda genel olarak oranına da bakmak lazım.

birde sağlık ocağında çok hızlı ölçtüler boyu falan. Orda 60 cm dedi boyu. Dr 56 ölçtü. Oradaki sonuçlara da pek güvenme. Nasıl ölçtüler gerçi sizin sağlık ocağındakiler onu da bilemiorm

Bende bugun kalça için götürdüm onda sorun çıkmadı şükğr . ama gözünde kayma var sanki dedi dr 3 aylık olunca direk göz dr gotür dedi . çok üzüldüm ya inşallah bişey çkmaz

Bende bugun kalça için götürdüm onda sorun çıkmadı şükğr . ama gözünde kayma var sanki dedi dr 3 aylık olunca direk göz dr gotür dedi . çok üzüldüm ya inşallah bişey çkmaz
Aa geçmiş olsun canım. Bol bol nesneler tut gözüne, takip ettir. Göz kasları gelişir, inşallah düzelir. Haftaya pazartesi 56 günlük olunca bizde kalça usg sine götürcez bakalım. İnş sorun çıkmaz

Ben 1 ay kontrolünde göz dr unada götürmüştüm. Katarakt varmı yada genel olarak gözde kalıtsal sorunlar varmı diye bakıorm demişti dr

Selam kızlar
10 defa dalıp uyanıyor bu kız
isyaaaaaaaaan diye şarkı söylüyorum gülüyor utanmadan
Akşam üzeri dışarı çıkıyoruz hep seviyor bebek arabasını çok şükür

Benim de aynı yaa emerken başlıyo zorlanmaya patır patır gidio alttan ama kilo alımı iyi dedi hemsire .

Büyük olması makrosefali küçük olması mikrosefaliymiş küçük olunca beyin gelişimi yetersiz olabiliyor, ben eve gelince kendimde ölçtüm aynı çıktı sağlık ocağıyla. Persentil eğrisine göre boyu %50 lerde kilosu %50’nin altında baş çevresi %10’un altında gözüküyor ondan biraz tedirgin oldum ama eşimle benim baş çevremizi ölçtük ikimizinde kafası normalden küçükmüş genetik herhalde yine çocuk doktoruna gidince soracağım ama birazda olsa içim rahatladı

Kizlar ben sanirim tekrar hamileyim suan bebegim 7,5 haftalik ve ben 3,5 haftadan sonra ilk iliskimi yasamistim esimle ama dogumdan itibaren emzirirken kullanabilecegim hapi kullandim. Ve dun basim döndü test yaptim hafif cok hafif bi cizgi cikti ve morelim alt ust oldu. Yarin kan verecegim belki bir umut yoktur….

Belkide kuruma cizgisidr insallah oyledir cunku doktorumu aradim kullandigim test bazen yaniltici cizgi verebiliyormys kuruma cizgisi yani.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…