2021 Haziran ayı tüp bebek yaptıracaklar toplanalım 🤗

İstanbul'da yaşıyorum. 2019da bebek için karar verdim, başlamadan önce dra gittim kontrol amaçlı herhangi bir şey var mı diye. Dr gayet sağlıklısın dedi. Sonra 2 ay denedikten sonra başka bir dra gittim Dr Ayşe Büyüköğüt ile 1 seneden fazla yumurta takibi yaptık, çok uğraştı fakat olmadı, beni Aret kamara yönlendirdi. Aret Kamar her şeyimle kendisi ilgilendi, çok tecrübeli ve ekibi de öyle bence. İlk gittiğimde sen burdan anne olarak ayrılacaksın dedi, bana güven verdi. İlk transferimde inşallah güzel haberi alıyorum.
Hayırlı olsun bende aret beyde tedavi oldum bugün kan verdim sonucumu bekliyorum inş siz gibi güzel sonuç alırım 🤲

Bana da bugün umutsuzluk geldi duygusal bağladım ağladım ağlayacağım ya tutmazsa diye dondurulmuş da yok sadece 1 embriyo vardı o da tranfer edildi . Morelim bozuldu.😔
Moralini bozma cnm.ALLAH'A sığın zira Rabbim yüzümüzü güldürecek inşallah..Dua etmekten başka çaremiz yok.Allah biliyor neler çektiğimizi. Umutlu olki herşey güzel olsun..pozitifi gör inşallah..

Çok teşekkür ederim☺️ 5.gün embriyosu. Martta hidrosalpinksten dolayı laparoskobi oldum ve sol tüpüm bağlandı. Sonra rahim dinlendirme sürecine girdim ve 5 haziranda ilk transferimi oldum. Şu an konuşmak için çok erken, daha yolun başındayım, inşallah keseyi görüp ve kalp atışını da duyarsak daha çok rahat edeceğim. Varsa sorularınız cevaplarım.
Öncelikle ameliyat icin geçmiş olsun.Zorlu bir süreç geçirmişsiniz.insallah sırasıyla görürsünüz ve herşey yolunda gider 🙇🏼‍♀️transferden sonra nelere dikkat ettiniz neler yaptınız ? Burada ben ve bir çok arkadaşımızda bu süreçte, dolayısıyla atladığımız şeyler olabilir tavsiyeniz var mıdır bizlere ?

Çok teşekkür ederim☺️ 5.gün embriyosu. Martta hidrosalpinksten dolayı laparoskobi oldum ve sol tüpüm bağlandı. Sonra rahim dinlendirme sürecine girdim ve 5 haziranda ilk transferimi oldum. Şu an konuşmak için çok erken, daha yolun başındayım, inşallah keseyi görüp ve kalp atışını da duyarsak daha çok rahat edeceğim. Varsa sorularınız cevaplarım.
Benimde bugün 2de nakil olacakta acaba ağrı oluyormu uyanıkmı yapılıyor ağrı eşiğimçok düşük rahim filminde bile kıvrandım yerlerde doktor bile şaşırmıştı😁

Hayırlı olsun gözün aydın cnm..ben transfer nasıl yapılıyor onu merak ediyorum.ilk denemede transfer aşamasına gelemedik malasef genetik sıkıntı oldu embriyoda.sureci yazarsan sevinirim..
Çok teşekkür ederim, inşallah siz de anne olacaksınız. Ben 2 ay rahim dinlendirme için bekledim opudan sonra. Bu süreçte, sağlıklı beslendim. Kendim omega3 kullandım. Aret Bey herhangi bir vitamin eksikliğinden bebek olmaz diye bir durum olmaz dedi. Normal beslen, zaten sağlıklı görünüyorsun demişti. Ben transfer öncesi çok sıkı spor yaptım, zaten hareketi ve sporu seven biriyim. Hatta transferden 1 gün önceye kadar spor yaptım çünkü beni motive ediyordu. Transfer günü eşimle taksimde gezdik yedik eğlendik, zamanım gelince de odaya aldılar, sıkışık olmam için su içtim ve odada yürüdüm. Çok su içmişim bikaç defa wcye çıktım hatta. 3-4 defa mesane kontrolü yapıyolar zaten, zamanın gelince de hemen seni sandalyeyle götürüyorlar ve 5 dkda işlem bitiyor. Ne ağrı ne sızı hiçbir şey hissetmedim. Sadece vajinaya sokulan o cihazın varlığını hissediyorsun, zaten drum beni çok rahatlattı ve işlem hemen bitti. Hayırlı olsun kızım dedi, inşallah kucağıma alırım. Transferden sonra da asla belirti aramayın. Bu sizi strese sokar. Herkes farklı yaşıyor bu süreci. Ben test günüme kadar da asla test yapmadım. 12. Gün testi mi yaptım.

Öncelikle ameliyat icin geçmiş olsun.Zorlu bir süreç geçirmişsiniz.insallah sırasıyla görürsünüz ve herşey yolunda gider 🙇🏼‍♀️transferden sonra nelere dikkat ettiniz neler yaptınız ? Burada ben ve bir çok arkadaşımızda bu süreçte, dolayısıyla atladığımız şeyler olabilir tavsiyeniz var mıdır bizlere ?
Sağ olun güzel düşünceleriniz için. Öncelikle Drunuz laparoskobi diyorsa olun arkadaşlar ve asla zorluğu yok. Çok basit bir operasyon, hatta izi bile belli olmuyor. Benim laparoskobi ve opu peşpeşe oldu. Aret hoca bu konuda çok başarılı. Transferden sonra öncelikle belirti aramayın. Gününüzde test yapın. Her gün yumurta, et, sebze, ceviz, çiğ badem avakado, çorba vs tüketin. Ben hiç kabız olmadım her gün kuru ve taze kayısı yedim. Çorba tükettim, bol su içtim. Et yedim, çiğ badem sürekli tükettim. Ananas yemedim. Bitki çayı içmedim. Ve bol hareket ettim, öğretmen olduğum için hareket halindeyim. Günlük ortalama 10bin adım atıyordum. Ev temizliğini eşim yaptı. Yemekleri ben yaptım. Ağır Bi şey kaldırmadım, taşımadım. Burda belirti yorumlarını okudukça biraz stres olmuştum açıkçası hatta test vereceğim gün çok olumsuz düşünceyle gittim. Tavsiyem asla belirtiye takılmayın. Zaten hemşirem bana belirti aramayın demişti. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Sağ olun güzel düşünceleriniz için. Öncelikle Drunuz laparoskobi diyorsa olun arkadaşlar ve asla zorluğu yok. Çok basit bir operasyon, hatta izi bile belli olmuyor. Benim laparoskobi ve opu peşpeşe oldu. Aret hoca bu konuda çok başarılı. Transferden sonra öncelikle belirti aramayın. Gününüzde test yapın. Her gün yumurta, et, sebze, ceviz, çiğ badem avakado, çorba vs tüketin. Ben hiç kabız olmadım her gün kuru ve taze kayısı yedim. Çorba tükettim, bol su içtim. Et yedim, çiğ badem sürekli tükettim. Ananas yemedim. Bitki çayı içmedim. Ve bol hareket ettim, öğretmen olduğum için hareket halindeyim. Günlük ortalama 10bin adım atıyordum. Ev temizliğini eşim yaptı. Yemekleri ben yaptım. Ağır Bi şey kaldırmadım, taşımadım. Burda belirti yorumlarını okudukça biraz stres olmuştum açıkçası hatta test vereceğim gün çok olumsuz düşünceyle gittim. Tavsiyem asla belirtiye takılmayın. Zaten hemşirem bana belirti aramayın demişti. Umarım yardımcı olmuşumdur.
transferden sonra da yürüdünüz mü acaba? ben de düzenli yürüyen biriyim.

Test günüme 1 hafta var ama dayanamayıp idrar testi yaptım çıkmayacagını bile bile 5. Günüm bugün her sabah yapmayı planlıyorum bakalım yarın ola hayrola insan merakına engel olamıyor :KK43:
yapma canım yapma ben de 5.gün yaptım transfer gününden sonrKi . Ama az da olsa moral bozukluğu oluyor. Bence bekleyelim ben 7 deyim bugün. 11 denildi bana 3.gün emb diye

Benimde bugün 2de nakil olacakta acaba ağrı oluyormu uyanıkmı yapılıyor ağrı eşiğimçok düşük rahim filminde bile kıvrandım yerlerde doktor bile şaşırmıştı😁
Çok rahat olun transfer bu işin en kolayı. Hiç can yakan bir şey yok. Sıkışık olmanız önemli ve kendinizi asla kasmayın, ben transfere giderken güle oynaya gittim eşimle videolar, fotolar bile çektik. Ne güzel ki bir tedavi yöntemi var bu işin ben hep buna odaklandım. Çaresi var yani. Pozitif olun, başaracaksınız. Transferden sonra da yarım saat yattım çok sıkışmıştım fakat dayandım sonra wcye çıktım, sonra iğnelerimş yaptılar, hazırlanıp eve geldim.

Nasıl ya nasıl 10 bin adım attınız buna bir tek ben mi inanamıyorum diğer arkadaşlar sizler de aynı şekilde bu kadar hareketli misiniz. Mesleğimiz aynı fakat ben izinliyim evdeyim. Rabbim bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldırsın . Bizlere de göstersin inşallah o günleri

transferden sonra da yürüdünüz mü acaba? ben de düzenli yürüyen biriyim.
Ben cumartesi öğleden sonra olmuştum transferimi, cumartesi ve pazar dinlendim evde. Diğer günler ful hareket, ortalama 10bin atıyordum gün içinde, aktif olarak çalıştım, eve geldim yemeğimi yaptım. Dinlendim uzandım, uyudum, gezdim. Avmye bile gittim, rahat olun. Ağır bir şey kaldırmayın ve ani hareket yapmayın yeter bence. Saatlerce yatmanın Bi faydası yok diyor zaten Drlar. Rutin hayatınıza dönün diyorlar.

Ben cumartesi öğleden sonra olmuştum transferimi, cumartesi ve pazar dinlendim evde. Diğer günler ful hareket, ortalama 10bin atıyordum gün içinde, aktif olarak çalıştım, eve geldim yemeğimi yaptım. Dinlendim uzandım, uyudum, gezdim. Avmye bile gittim, rahat olun. Ağır bir şey kaldırmayın ve ani hareket yapmayın yeter bence. Saatlerce yatmanın Bi faydası yok diyor zaten Drlar. Rutin hayatınıza dönün diyorlar.
yok yatmayacağım zaten. Doktorum da yatma karşıtı. Naisp olursa perşembe transfer olacak. Hafta sonu sınav görevlerim var. İptal edeyim mi dedim? Yok dediler. Rutininize devam edin

Nasıl ya nasıl 10 bin adım attınız buna bir tek ben mi inanamıyorum diğer arkadaşlar sizler de aynı şekilde bu kadar hareketli misiniz. Mesleğimiz aynı fakat ben izinliyim evdeyim. Rabbim bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldırsın . Bizlere de göstersin inşallah o günleri
Ben özellikle 10 bin adım atmak için çaba sarfetmedim, gün içinde olan durum bu. Ben okula bile otobüsle geliyorum, eşim bazen okula bıraktı. Normal hayatımın akışı bu şekilde, rapor alsam ben daha çok strese girerdim, yani bu biraz kişisel bir durum. Hem okul vakit geçirerek kafam dağıldı.

Back
X