Herkese Merhaba,
Ben de sizlerle sürecimi paylaşmak istedim.Belki bazılarımıza yardımcı olur bu yazdıklarım.
Forum'a yeni üye oldum:)
Tüp bebek tedavisindeyım bende aynı sekılde.35 yasındayım.2 yıllık evliyim.2020 eylül de bebek için denemlere başladık ,ilk doktorum yaştan ötürü 6 ay deneyın sonra olmazsa bir takım tetkiklere başlarız dedi ve 6 ay denedik ve olmadı.Sonra HSG cekılmemi istedi doktorum ve sol tüpüm tıkalı cıktı ,sol hidrosalpinks.Hidrosalpinks olmama ragmen ilk doktorum aşılama önderdi.Aslında hidrosalpinks'i olan kişilerde aşılama ve diğer tüp bebk tedavileri kesinkez tutmuyor arkadaşlar eğer ki hidrosalpinksiniz varsa aşılamayı ve diğer tedavıleri kabul etmeyın ya doktorunuzu değiştirin yada laporoskopi olup tıkalı tüpü aldırın lütfen.Cunkü hidrosalpinks demek tıkalı olan tüpte iltihaplı sıvı olması ve bu sıvının rahime akması demektir ve bu sıvıda embriyonun rahime tutunmasını engeller ve bu noktada gebe kalmanız imkansızdır.Doktorumuza bu noktada guvendık ve güvenimiz boşa cıktı açıkçası.Aşılamam sonuç itibari ile tutmadı ve biz doktorumuzu akıllanıp değiştirdik.Tüp bebek uzmanına gittik.Ve yukarıda dediğim gibi laporoskopi olmam gerektıgını yoksa tedavını basarısız olacagını iletti.Laporoskopiye girerken tüpümü almıcağını sadece rahimle olan baglantısını kesiceğini söyledi fakat ameliyat sırasında sıvının fazlalıgını görüp ve diğer tüp'ü de etkileyecek durumda oldugunu görüp sol tüpümü aldı.Bende bu seklde olmasını istiyordum cunku okudugum yorumlardan alınmayan tüplern ilerde sorun cıkardıgını bir çok kez okudum açıkçası.
Neyse laporoskpiden önce yumurta toplamam yapıldı,tabi bu evrede iğneler kullandım.11 yumurtam cıktı.5 i embriyo oldu :) bunlardan 4'ü 5.gün embriyosu 1'i 6.gün (geç geliştiği için )ve bunları dondurduk cunku o arada laporoskopi oldum(24 mayıs 2021).Ve şimdi yine estrofem ve redostın kullanıyorum (adetın 3.günü başladım bu ilaçlara) rahim istenen kalınlıga ulaşsın diye.Dün doktoruma gittik
11. günde 10 mm olmus rahim kalınlıgı,herşey cok guzel ilerliyor dedi.Veee 29 hazıranda transferim olacak.O yuzden su an çok heyecanlıyız.
Allah isteyen herkesın gönlüne göre versin, evlat sahıbi olmayı hayırlı kılsın Rabbim.
Hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize.
Umarım bnde pozitif sonuç alırım,dualarım sizinle ,sizler de dualarınız beni katın.
Sevgilerimle