Denizciğim inşaallah tutar canım. Dua ediyorum tüm isteyenler için. Sen de çok zor süreçlerden geçmişsin. Ben 3. denemeyi Covid-19 çıkmadan hemen önce yapmıştım. 2020 Şubat'ta almıştım olumsuz test sonucumu. Sonra 2020 Kasım'a kadar doktora gitmedim. 12 Kasım doğum günümde Ümit hocaya gittim. Bize kızdı, senin dedi tüplerin alınmış, 3 tane başarısız denemeniz var hala karı-koca sigara içiyorsunuz. Ben dedi sizi tedaviye falan almam, bırakın gelin öyle konuşalım dedi. Ben ve eşim bıraktık sigarayı Deniz. 13 Kasım'da karar aldık. Hala içmiyoruz. Eşim arada akşamları 1 tane puro içiyor

Sigarayı bıraktığımıza emin olunca hoca, Teatrio içtim ben, ona da başka bir vitamin verdi. Benim eşimde de hem hız hem morfoloji sorunu var.Eşim ve ben 20 yılın üzerinde sigara içtik. Ama artık bırakmamız gerektiğini anladık. Bazı insanların üreme organları ve hücreleri sigaradan etkilenmiyor ama maalesef bazılarınınki çok hassas. Bazı kişilerde sigara gerçekten düşük ve kalitesiz embriyolara neden oluyor. Gerçi kalitesiz embriyoları veya düşükleri sadece sigara kullanımı ile açıklamak da yanlış. Benim mesela 4 kere doğal yollardan hamile kalıp düşük yapan arkadaşım var ama ne kendisi ne de kocası sigara kullanıyor. Ama şarap severler. İtalya'da yaşıyorlar zaten, pek düşkünler şaraba :) Yani Denizciğim hayat biraz garip, biraz şans, biraz baht. Ama sen bu kadar dikkat ediyorsun ilaç saatlerine bile, eşine de sigarayı bırakması konusunda lütfen telkinde bulun. Bu arada ikimizin de transfer edilen embriyo hücreleri aynı, benim de 7 ve 8 hücreli 3. gün embriyoları :)))))))))) İnşaallah olur , inşaallah tutunur bebişlerimiz canım :*