2021 Haziran ayı tüp bebek yaptıracaklar toplanalım 🤗

Haklısın canım bende 2 kez yaşadım malesef o süreci gerçekten çok zor
Bizde 3.su için daha hazırlık aşamasındayız yani dinlenme en son martta yaptırdık negatif oldu
Temmuz adetinde gideceğim bu sefer de
Insallah rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşallah hepimizin 🤲
Canım sizmi bu kadar ara verdiniz tekrar başlamak için doktor mu dinlen dedi.

İkinci üçüncü deneme yapan arkadaşlar ben bundan sonra bir ay sonra mı gitmeliyim bir daha ki tedavi için.yasim 44 vaktim yok.Bir dra 19 una randevu aldım .Regl ikinci günü gelmene gerek yok o tarih de olur dedi çok doluymuş zaten o günü verdi en erken.
Canım doluymuş derken kafasına göre mi başlıyor. Doktorun kin

Merhaba arkadaşlar . Benim de ilk denemem olmadı maalesef. İkinci denemeye geçmeden önce biraz ara verip hem moralman düzelmek hem de yaptırabileceğim tüm genetik testleri yaptırmak istiyorum (pgt degil kendime yapılacak olan ). Doktoruma kalsa 2-3 düşükten sonra ancak onaylayacak bu fikri ama en baştan yapmak gerekli degil mi sizce de ? O yüzden araştırma hastanesinden randevu aldım. Diyeceğim ki embriyonun tutunmasını engelleyici her türlü testi yapın bana kromozom, kan pıhtılaşma sorunu vs . Belki yolumuz daha uzun en baştan çıkabilecek her türlü şeyi tespit etmek istiyorum . Hepimize Allah kolaylıklar versin inşallah 🙏🏻

Taşırma nasıl oluyor acaba.
Tedaviye başlayacağınız merkez size embriyoları taşımanız için özel kutu veriyor kendiniz gidip alıyorsunuz yavrularınızı kucağınızda taşıyorsunuz sonra karnınıza transfer 🥰 belirli bir süre içerisinde ulaştırmanız lazım yalnız

Arkadaslar pgt ile ngs arasindaki fark ne benimde bu tutmazsa ngs ye gidecek denildi 5.denemem Allah hepimizin kucagini doldursun insallah 5ez vakitteeee
NGS (Next Generation Sequencing), yeni nesil dizileme olarak da adlandırılan bu yöntem genel anlamda kromozom taramasında kullanılan bir teknoloji olarak tüp bebek tedavisinde Preimplantasyon Genetik Tarama (PGT) yöntemleri içinde yer almaya başlayan en yeni ve en kapsamlı kromozom tarama testidir. NGS yöntemi tüp bebek tedavisi kapsamında transfer öncesi embriyolara uygulanan ve embriyoların kromozomlarındaki genetik problemleri tespit eden kapsamlı kromozom analizi yöntemidir. Bu yöntem ile amacımız transferden önce embriyolarda genetik analiz yaparak sağlıklı embriyo seçmek ve tabii ki sağlıklı gebelik şansını arttırmaktır. Bu test ile 24 kromozomun tamamı taranmaktadır.

Bugüne kadar uygulanan ve bilinen farklı PGT yöntemlerine nazaran NGS, yüksek yoğunluklu bir tarama sağlayarak kromozomlarda meydana gelebilen sayısal değişimlerin yanında bazı translokasyonların bile tespit edilmesini sağlamaktadır.

Canım sizmi bu kadar ara verdiniz tekrar başlamak için doktor mu dinlen dedi.
Canim martta olmadı bizim
En az 2 adet beklemek gerekiyor diğeri için biz nisanda da korona olduk o yüzden doktor temmuzda hormonlarına bakalım uygun olursa başlarız dedi
Benim 2. Denemedeki ilaçlardan dolayı sol tarafımda hafif küçük kistler oluşmuştu bunlar da geçer dedi( insalalh )

Folik asit te veriliyormuş. Bana hiç birsey vermediler. Evet canım troid hormonu önemli. 2 ye ulaşamaması lazım biliyorum bende. Ben 32 prednol kullanıyorum ve benim için ilk deneme yapmış olan birine çok fazla. Ki bu kadar alan da yok. Neye göre kortizon alıyoruz bilmiyorum. Şu ilaçkar cidden. Çok önemli... Transfer öncesi tahlil yapıp estrojen pregestron ölçen doktorlar var. Ama benden tahlil alınmadı. Kan sulandırıcı iğne prulıton iğne aspirin estrofem 4 tane Prendol 32
Benden neyseki transfer öncesi e2 progestreon istemisti ama ben hatırlattım onu datraid .2.5 çıkıyordu aç mı çok tokmu tabi nlafini etmiyorlar. 2.5 ugunda belki düşürülmesi gerekiyirdurama birşey dmeiyirlar tahlilleri de istemiyorlar ben gonderiyirum

ARkadaşlar sonucum 1.2 ,negatif. Umarım bekleyen arkadaşlar güzel sonuçlar alır.4.denememdi. Yine olmadı. Sevgiler 💜
Canım benim ne kadar zor olduğunu biliyorum ama üzülme olurmu ins bundan sonrakinde Cook güzel haberler alırsın ve evlatlarını kucağına alırsın ins duamdasin 🤲🏻🥰🤗

Herkese merhabalar ben de 17haziranda Cem çelikte iki adet beşinci gün embriyo transferi oldum. Bu 6.denemem hiç pozitifi görmedim daha. İnşallah bu sefer olur
Hayırlı olsun canım insAllah pozitif olur.Allah hepimizin tedavilerini olumlu sonuclandirsin insAllah 🤲☺️

Canim martta olmadı bizim
En az 2 adet beklemek gerekiyor diğeri için biz nisanda da korona olduk o yüzden doktor temmuzda hormonlarına bakalım uygun olursa başlarız dedi
Benim 2. Denemedeki ilaçlardan dolayı sol tarafımda hafif küçük kistler oluşmuştu bunlar da geçer dedi( insalalh )
İNŞAALLAH gönlüne göre versin Allah

Herkese merhabalar ben de 17haziranda Cem çelikte iki adet beşinci gün embriyo transferi oldum. Bu 6.denemem hiç pozitifi görmedim daha. İnşallah bu sefer olur
Derya hanım eğer pozitifi görürseniz bana da umut olursunuz.Benim de 4. Denememdi ama maalesef bugün negatif sonuç aldım.Kendi doktoruma bu son denememde ilk kes gittim.İlk defa havuzlamayı denedik.Arka arkaya iki ay yumurta topladı,dondurdu,rahme çizik attı,rahmi dillendirdi doğal menapoza sokarak ve dondurulmuş embriyolardan 2 tanesini transfer etti tutmadı.Siz de sorun ne?Cem bey daha önceki denemelerinizden neyi farklı yaptı?

Tedaviye başlayacağınız merkez size embriyoları taşımanız için özel kutu veriyor kendiniz gidip alıyorsunuz yavrularınızı kucağınızda taşıyorsunuz sonra karnınıza transfer 🥰 belirli bir süre içerisinde ulaştırmanız lazım yalnız
Ahdevefa arkadaşım malum negatifi gördüm bugün ve 5.denemeye başlayacağım.Merak ettiğim şey şu transferden sonraki çatlatma iğnesi.Ben de daha önce denenmeyen şeyler neymiş merak ediyorum.Sana dondurulmuş mu transfer edildi?Tam olarak transfer sonrası ne zaman yapıldı çatlatma iğnesi?

Back
X