• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Sağolasın canım 🥰😘

Artık 8 aydayız bir şey olmaz azcık parmağınla ufala ufala yedir.ben bir kere bulamaç verdim hiç sevmedi daha da yapmadım.bugün bulut omlet yaptım.
Bazen maydanozlu yeşil soğanlı omlet,bazen havuçlu patatesli,bazen dümdüz.bazen yanına az yağlı tavada yarım domates kavurup koyuyorum birkaç zeytin biraz lor peyniri en son da üzüm pekmezi

siz yedirmeyi denediniz mi? Benim kız da eline almak istiyor ama elinde yemiyor oynuyor o yüzden kendim veriyorum ya parmağımla ya da kaşıkla.ona vereceğim yemeyi önünde ilk önce kendim yiyorum ağzımı şapırdatıyorum sonra o da yemek istiyor ona veriyorum.siz ne zaman yemek yerseniz yanınıza oturtun sizi görsün iştahı açılır zamanla inşallah 🤲🏻 Çeşit çeşit denemekte de fayda var
Zeytini nasıl veriyorsun ezmesinimi
Yanından ayrılmıyorum hiç ben zaten BLW ile yürütmek istiyorum araştırın sizde onu bir korkmazsınız anlayınca
Blw yöntemini biliyorum ama geçen ay yumurta boğazında kaldı ömrümden on yıl gitti o yüzden cesaret edemem

Nasilsiniz annisler, yarim yılı gectik resmen cogu gitti azi kaldi 1 yaşın 🤗 daha yeni ne zaman dogurcaz demiyor muyduk, vay beee...
Yorgun ama güçlü 😏💪🏻ne günlerdi gerçekten yaa çok özlüyorum o zamanları ilk hamileliğin heyecanı tadı ayrı bi güzel oluyomuş çok şükür bu günlerimize 💗

Zeytini nasıl veriyorsun ezmesinimi

Blw yöntemini biliyorum ama geçen ay yumurta boğazında kaldı ömrümden on yıl gitti o yüzden cesaret edemem
Kendi yendiğimiz zeytinden veriyorum suya falan koymuyorum çok tuzlu değil zaten.dışındaki ince kabuğu soyuyorum ufak ufak parçalayıp yediriyorum.ama artık soymam boğazında kalacağını düşünmüyorum.

Kendi yendiğimiz zeytinden veriyorum suya falan koymuyorum çok tuzlu değil zaten.dışındaki ince kabuğu soyuyorum ufak ufak parçalayıp yediriyorum.ama artık soymam boğazında kalacağını düşünmüyorum.
Hiç zeytin vermedim bende böyle deneyeyim sever mi acaba. Ben zeytin sevmediğim için sevmez gbi geliyo nedense. Halbuki kızım iki üç yaslarindayken oturdu mu yirmi otuz zeytin yiyordu şok oluyordum. Şimdi bibtane zor yer

Bugün muzlu pankek yaptım.ama yiyene kadar uykusu gelmiş pek yiyemedi uyanınca yediricem. 1 yumurta çırpıyoruz. 2 ymk kşğ ev yoğurdu,2 ymk kşğ kadar yulaf unu ( ben de yoktu tam buğday unu koydum) bir tane ezilmiş muzu karıştırıp birer kaşık dökerek kısık ateşte az yağlı tavada pişiriyoruz.üstü delik delik olunca arkasını çevirip pişiriyoruz.çok tatlı olmadığı için üzerine üzüm pekmezi döktüm daha lezzetli oldu.
*Alternatif olarak muzu dilimleyerek bu karışıma bulayıp önlü arkalı kızartmak da güzel olabilir bir de öyle denicem 👍🏻

Eklentiler

• 24A0170C-3F08-4175-9160-9188CC0C65D9.webp
    24A0170C-3F08-4175-9160-9188CC0C65D9.webp
    38,3 KB · Görüntüleme: 37
Hiç zeytin vermedim bende böyle deneyeyim sever mi acaba. Ben zeytin sevmediğim için sevmez gbi geliyo nedense. Halbuki kızım iki üç yaslarindayken oturdu mu yirmi otuz zeytin yiyordu şok oluyordum. Şimdi bibtane zor yer
Baya da seviyormuş maşallah 😃 böyle yer bence.benim kız öyle bayıla bayıla yemiyor ama idare ediyoruz işte peynirin ardından hemen atıyorum ağzına 😅 bir de yeşil zeytin denicem belki daha çok sever

Aynen öyle çok şükür bugünlere...bayadir yoksun çok az kişi kaldık zaten
Cok yogunlugum vardi, hem okul sonu, hem yeni yilin kayit donemi, hem evde full hareketli bebe 🤣 şimdi biraz daha yoluna girmeye basladi okul da en azından.
Yorgun ama güçlü 😏💪🏻ne günlerdi gerçekten yaa çok özlüyorum o zamanları ilk hamileliğin heyecanı tadı ayrı bi güzel oluyomuş çok şükür bu günlerimize 💗
Hahaha yorgunluk cok fena sorma 🤭 ben daha özlemedim yani hamilelik hem daha cok taze bitmiş gibi geliyor hem de cok uzun zaman olmus gibi geliyor o sebeple biraz daha zaman geçmesi lazim ozlemem icin sanirim 🤣 ama bebelottilerin her hali ayri degisik, guzel, ozel, farkli. Hala Allah Allah bizim cocugumuz mu var ki diye sasiriyorm 😍😍

Ek gıdalar ne alemde, 7-8. Ay icin sebze bulamiyorum artik deneyimleyecek. Intten enginar söyleyeceğim buzluga atacağım. Brokoli bulamiyorum şuan bulunca alip deneyeceğim. Karnabahar denemedim bir de. Kahvalti seçenekleri cok kısıtlı zaten. Meyve kayisi, seftali, elma, armut, muz, dut denedik şimdiye kadar. Sizler neler yaptiniz?

Ek gıdalar ne alemde, 7-8. Ay icin sebze bulamiyorum artik deneyimleyecek. Intten enginar söyleyeceğim buzluga atacağım. Brokoli bulamiyorum şuan bulunca alip deneyeceğim. Karnabahar denemedim bir de. Kahvalti seçenekleri cok kısıtlı zaten. Meyve kayisi, seftali, elma, armut, muz, dut denedik şimdiye kadar. Sizler neler yaptiniz?
Bende bugun kiraz deneyecegim. Dun baktim 8. Ay yaziyordu hafiftenolsa alerjikmis bakalim 😊

Bugün muzlu pankek yaptım.ama yiyene kadar uykusu gelmiş pek yiyemedi uyanınca yediricem. 1 yumurta çırpıyoruz. 2 ymk kşğ ev yoğurdu,2 ymk kşğ kadar yulaf unu ( ben de yoktu tam buğday unu koydum) bir tane ezilmiş muzu karıştırıp birer kaşık dökerek kısık ateşte az yağlı tavada pişiriyoruz.üstü delik delik olunca arkasını çevirip pişiriyoruz.çok tatlı olmadığı için üzerine üzüm pekmezi döktüm daha lezzetli oldu.
*Alternatif olarak muzu dilimleyerek bu karışıma bulayıp önlü arkalı kızartmak da güzel olabilir bir de öyle denicem 👍🏻
Oh afiyet olsun 🤩 bende kac gundur suya koymayi unutuyorum zeytini daha baslayamadim 🙃 ben denedim icinde muz olarak bence eh iste :)

Pankeki nasıl yedirdin minik minik böldüm mu eline mi verdin
Bende bugun kiraz deneyecegim. Dun baktim 8. Ay yaziyordu hafiftenolsa alerjikmis bakalim 😊
Ben verdim ama sevmedi

Mevsimi değil ki brokolinin karnabaharin. Manavda var almıyorum ben... kış gelince artık..mevsimi olanları yedir cnm .
Bizim çorbalarla aramız pek iyi değil .kıyma yada tavuk suyu olunca ehbiste iciyor..meyve seviyor sipa..pilavla tanıştı sevdi bulgur daha vermedim. Kabak köftesi yapacağım ama onada korkuyorum 🙄

Kiraz denemistim biraz ben de, bsy yapmadı ama meyvelere karsi biraz onyargili 🤣🤣 sevdi mi kirazi?
Pankeki nasıl yedirdin minik minik böldüm mu eline mi verdin

Ben verdim ama sevmedi
Onu yazan buluttu canim ama ben pankeki butun de veriyorum, parca parca da, yemezse yogurduna katıyorum 🤣
Mevsimi değil ki brokolinin karnabaharin. Manavda var almıyorum ben... kış gelince artık..mevsimi olanları yedir cnm .
Bizim çorbalarla aramız pek iyi değil .kıyma yada tavuk suyu olunca ehbiste iciyor..meyve seviyor sipa..pilavla tanıştı sevdi bulgur daha vermedim. Kabak köftesi yapacağım ama onada korkuyorum 🙄
Ayına gore verilebilecek sebzelerden olduğu için sadece alerjisi var mi yok mu diye tadim yaptırmak icin alacagim bulursam, yoksa mevsimine gore aliyorm normal corbalari icin filan ozellikle.
Bizim de meyveyle pek iyi değil, sebze genel olarak hep sevdi. Bugun kahvalti olarak haşlanmış yumurta sarisi ve yogurdundan yaptigim eksimigi de yedi, normalde kuru geliyordu geveliyordu bsylere karistiriyordum ama bu kez sade yedi ikisini de. Ara verip denemek ise yariyor bazi seylerde. Ama her seyde degil tabii 🤭
Pilav vermedim ben daha, kuru seylerle yeni barisiyor yavastan vermeye baslarim herhalde. Iri parçalı seylere biraz gecmeye basladi artık, en basindan beri alissin diye cok pure vermemeye çalıştım ama illa ki oguruyordu tabii, artik biraz daha iyi.

Tam buğday ekmeğinden ona da veriyorum eline kemirip emcukleyip yiyor, sorun olmaz herhalde yani bebek ekmegi dedikleri ne kadar farklidir bilmiyorum.

Enginar kendime denemedim daha kıza ne zaman deneticem bilmiyorum 😄 brokoli denedik ama artık yok.karnabahar ıspanak için kışı bekliyorum.meyve sizle aynı şeyleri denedik ek olarak karpuz kiraz da yedi 😊
Oh afiyet olsun 🤩 bende kac gundur suya koymayi unutuyorum zeytini daha baslayamadim 🙃 ben denedim icinde muz olarak bence eh iste :)
teşekkür ederiz size de afiyet olsun 🥰😘 içinde muz daha güzel olur diye düşünmüştüm neyse erteleyeyim 🙈 zeytin hiç suya koymadım akşamdan mı koyuluyor
kabak köftesi nasıl oluyor?

Back
X