- 8 Ekim 2012
- 17.027
- 9.184
- 448
- Konu Sahibi DusunceBulutu
-
- #12.941
Kesinlikle katılıyorum canım. Allah saglıkla dogmalarını nasip etsin. Neler aldın sen :)Valla arkadaşlar alışveriş konusunda doğru ya da yanlış bilmiyorum ama ben başladım ilk gebelik ve pek sabırlı değilim sanırım :) e bebeğin indirimini görünce dayanamadım daha doğrusu. Ama bilmiyorum yani düşüncem o çocuğun dünyaya geleceği varsa zaten Allah ın izniyle gelir ama kaderinde bu yoksa ben 6. Gün aya kadar da beklesem tüm testleri de temiz çıksa yine olmaz. Kısaca nasip kısmet tamamen. Bence biraz da keyfini çıkartmak gerekiyor :)
Allah'ım kullanmayı da nasip etsin inş.Hamilelikle ilgili bir kaç kitap aldım onda genelde 3 aylık kıyafet alınması ve genelde patiksiz altlarım olması gerektiğini yazmışlar boyu uzadıkça patikli altlar sanırım sıkarsa tırnak batığına sebep olabiliyormuş. Genel olarak 0-3 ay uzun kollu çıtçıtlı zıbın aldık içine giydireceğim kalın askılı çıtçıtlı badilerden aldım beyaz. Atlet niyetine her şeyin altına onu giydiriyormuşuz zaten. Ayaklarını sıcak tutsun diye e bebekten polar bir patik aldım. Bir de patikli ve patiksiz yine 0-3 ay altlıklar aldım. Yine Müslin örtü, a101 e gelen polar gibi olan bebek battaniyesinden aldım. Genel olarak bu şekilde :) e bebek çok güzel indirimdeydi indirimlere ek bütün ürünlerde %40 ı görünce sonra daha fazla para verip almaktansa bulduklarımı alayım dedim
Park yatak kullandık Kraft in çokta memnun kaldım yaz kış değişiklik yaptık yerinde taşıması oldukça kolay 4yasina kadar rahat kullanabilirsiniz ki oğlum aşırı hareketli birisi uykusunda bile kıpır kıpır bir çocuk, 3.5 yaşında Montessori yatak yaptırdıkBüyüyen yataklar için de bir kaç olumsuz yorum gördüm. Bebekler düşüyor filan diye :) Annemlere sık sık gidiyoruz, park yatak bu anlamda bizim için iyi olacak. Bunun dışında benim gözüm de Montessori yataklarda
öncelıkle gecmıs olsun cnm benım bel agrısı ıle basladı ama ertesı gun vucut kırgınlıgım oldu daha sonrada ateslendım aynı surecte esım burun tıkanıklıgı ıle yasadı herkeste farklı tepkı verıor bu hastalık ama sunu bılıorum her zamankınden farklı bır agrın oluyor grıp oldugunun dısında bır farklı agrın oluyor covıd oldugunu genellıkle anlıyorsun "1 lımon sık su ıle ıc bol bol belkı faydası olurKızlar covid belirtileri nelerdi?
Öyle boğaz ağrm varki alt çenem felç
Aşırı mide bulantısı
Baş ağrısı
Henüz ateş yok 2. Gün bu gün dün daha hafiftim.
Çocuklar oldu boğaz enf dedi dr bana geçti diyorum ama bu ne biçim boğaz ağrısı alt çenemin dişleri zonkluyor
Birde kronik sünizitim var zaten bu boğaz ve burun aktısı coşmuş durumda
Maşallah ya kiloları çok güzelŞu kilo ölçümünde bence dr çok önemli
Kızımı doğum yaptğm dr 3kg dedi 2570 doğdu. 49cm
2.de dr deiştirdim. 3600 dedi 3645 doğdu. 54cm
3.de aynı dr 4100 dedi 4130 doğdu. 52 cm
4.de de aynı dr gidiyorum kilo git gide arttığı için 5kg doğurmamı bekliyormuş
Ben şeker yüklemesini ikincide yaptırmadım doktorum gerek görmedi bunda ne der bilmiyorum yaptır derse yaptırırımBir de gebelik şekeri olan var mı? yükleme yaptıracak mısınız?
20 de ayrıntılı
24 te şeker yüklemesi
28 de uyuşmazlık iğnesi
32 den sonra da artık daha sık gideriz.. Bir şekilde vakit geçer diyorum.
Gozunaydiin sağlıkla gelsin prensesinŞimdi doktordan geldik cinsiyet kız geliyor kesin dedi doktorumuz. Listeye artık eklenebilirim sanırım @ygmygm
Öncelikle çok geçmiş olsun canımKızlar covid belirtileri nelerdi?
Öyle boğaz ağrm varki alt çenem felç
Aşırı mide bulantısı
Baş ağrısı
Henüz ateş yok 2. Gün bu gün dün daha hafiftim.
Çocuklar oldu boğaz enf dedi dr bana geçti diyorum ama bu ne biçim boğaz ağrısı alt çenemin dişleri zonkluyor
Birde kronik sünizitim var zaten bu boğaz ve burun aktısı coşmuş durumda
Sabahtan beri limonlu çay içiyorum harika baş ağrım var bide bende bir huy var verem olsam yok canım deildir geçer derim bide çocuklar olunca hastalığı bile doyasıya yaşayamıyosun sabah kahvaltı hazrladm yedirdim yatakları topla bilmem kaç makine çamaşır yıkamam lazm iki gündür hem çocuklar hem ben hastayız ay bu liste uzar işte bir 10 dk bulursam dinlenicemöncelıkle gecmıs olsun cnm benım bel agrısı ıle basladı ama ertesı gun vucut kırgınlıgım oldu daha sonrada ateslendım aynı surecte esım burun tıkanıklıgı ıle yasadı herkeste farklı tepkı verıor bu hastalık ama sunu bılıorum her zamankınden farklı bır agrın oluyor grıp oldugunun dısında bır farklı agrın oluyor covıd oldugunu genellıkle anlıyorsun "1 lımon sık su ıle ıc bol bol belkı faydası olur
Ben bildiğiniz ağır grip gibiyim sadece baş ve boğaz ağrm çok..Maşallah ya kiloları çok güzelnasıl beslendin sen kaç kilo aldın
Ben şeker yüklemesini ikincide yaptırmadım doktorum gerek görmedi bunda ne der bilmiyorum yaptır derse yaptırırım
Gozunaydiin sağlıkla gelsin prensesin
Öncelikle çok geçmiş olsun canım
Benim belirtilerim ilk gün kırgınlık kas ağrısı ve ateş vardı ikinci gün ateş geçti kas ağrım kaldı
3. Gün bişey hepsi geçti iyileştim sandım
5. Gün koku kaybı oldu ve bayaa bir kaldı ama başka belirtim olmadı çok şükür
Bilgi için çok teşekkür ederimPark yatak kullandık Kraft in çokta memnun kaldım yaz kış değişiklik yaptık yerinde taşıması oldukça kolay 4yasina kadar rahat kullanabilirsiniz ki oğlum aşırı hareketli birisi uykusunda bile kıpır kıpır bir çocuk, 3.5 yaşında Montessori yatak yaptırdıkkitaplığı filan üzerinde
Bende öyle düşünüyordum alıp gece yatak odasına sabah salona koyarım dye. Ama arkadaşım onların küçük gorunsede kolay kolay tasinmadigini tek başıma tasiyamacagimi tasisam bile çabuk deforme olacağını ağır olduklarını soyledi. Bende salona ana kucagi almayı düşünüyorum artikAhşap Sepet beşikler iyimi odadan odaya taşınır mı koca beşiklerden istemiyorum ilerde oda yapcaz
zaten bazen adını kondurmamak daha iyi canım :) ben baya agır gecırdım hatta koku kaybım oldu ve aylar sonra pıs bır koku olarak gerı geldı ustune gebelıkte suan bı kokuyla hıcbırsey yıyemez oldum hersey aynı pıs kokuyor bebek olmasa az yasarım gercı suanda bısı yıyebıldıgım solenemezSabahtan beri limonlu çay içiyorum harika baş ağrım var bide bende bir huy var verem olsam yok canım deildir geçer derim bide çocuklar olunca hastalığı bile doyasıya yaşayamıyosun sabah kahvaltı hazrladm yedirdim yatakları topla bilmem kaç makine çamaşır yıkamam lazm iki gündür hem çocuklar hem ben hastayız ay bu liste uzar işte bir 10 dk bulursam dinlenicem
merhaba yatak konusuluyor 1 2 gundur bende 1 2 bırsey soylemek ıstıyorum 2 bebegım olacak rabbım nasıp ederse kızımda cok hevesle oda yaptım 4 yasına kadar bızımle yattı ayırmk mumkun olmadı odasında tas catlasın 10 defa ya yattı ya yatmadı :) almıs oldugunuz chıcconun yatagı harıcınde bence buyuyene kadr bısı almayın cunku ınsan sonrasında normal yataga gecıyor aradakı yataklar hep bosa oluyor bebegın gelısımıne gore 1 yasından sonra yatak alabılırsınız bende suan sadece o yataktan almayı dusunuorum en kullanıslısı anne yanı yataklar cunku :)Bilgi için çok teşekkür ederim
bizim de ilk bebegimiz olacagi icin cok heyecanli ve herseye hevesliyiz. Surekli biseyler almak istiyoruz ama bizi engelleyen malum fiyatlar oluyor. 10 lu hastane cikisi, ilk adim ayakkabisi, 3-5 tane minik corap aldik simdiye kadar. Allah yardimcimiz olsunbebek ıcın kıyafet almayı dusunen anne adayları bence ılk surecte gıyecegı cok bırsey almayın ılk sureclerı cok cabuk gecıyor kızımda hevesle aldıgım bır cok seyı gıydremedım bırde ay aralıları hangı mevsıme gelecek o onemlı malum mevsımlerde kaymıs durumda ben ılk etapta bebegın gobegı dusune kadar ıc zıbın dıye bısey var ondan almanızı onerırım bebek gobek dusene kadar hemen yıklanmadıgı ıcın onu sık degstırıosunuz ondan alabılırsınız :)
Aynıymışız ben 18 diyorum 5.aya yeni girdik uygulamada öyle gösteriyo canım kilo konusunda da benim de ilk gebeliğim 16.haftaya kadar hiç almamıştım da vermedim de ama son zamanlarda bende 2 kilo aldım sanırım normalkizlar biz bugun 17+2 olduk. 17 haftalik mi yoksa 18 mi demeliyim ikisinin ayrimini bilemiyorum. bileniniz yardimci olabilir mi? Bir de simdiye kadar toplamda 3 kilo aldim. 67 ile hamile kalmistim en fazla 70 i gördüm. Bu normal mi? Ilk gebeligim oldugu icin biraz korkuyorum. Etrafimdakiler de sag olsunlar olumsuz elestirilerini hic eksik etmiyorlarDoktorumuz ilk zamanlar 2 haftada bir cagirirdi son gittigimde 3 hafta sonrasina randevu almami istedi. Zamanda gecmiyorki doktora sorayim. Gerci hersey normal görünüyor demisti son kontrolde ama iste korkutuyorlar insani. siz kacinci haftada kac kilodasiniz acaba?
Bende 18+1 im dünden beri limonlu ıhlamur limonlu çay zaten gebelikte adet edindim yarım tas her gün tahin pekmez yiyodumzaten bazen adını kondurmamak daha iyi canım :) ben baya agır gecırdım hatta koku kaybım oldu ve aylar sonra pıs bır koku olarak gerı geldı ustune gebelıkte suan bı kokuyla hıcbırsey yıyemez oldum hersey aynı pıs kokuyor bebek olmasa az yasarım gercı suanda bısı yıyebıldıgım solenemez16 haftalıgız karnım ındı sıstı bı donem dun butun gun kustum bebek beslenmıyor mu acaba dıye bır cok soru kafamda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?