- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #43.101
Gozunuz aydin gecmis olsun saglikla buyutun yavrunuzu ❤ sutun ilk etap az gelmesi normal bir durum emdikce cogalacak zaten endise etmeyinKızlar herkese ıyı aksamlar bugun kontrol dıye geldım bebegımın kalbı ve hareket ı yavaslayınca apar topar spinal sezeryan a alındım cok sukur hersey yolunda darısı dogum yapacak olanlara
Boy ve kılo ultrason la aynı cıktı kılo sadece 80gram oynadıkızım maşallah cok tatlı ama sut yavas gelıyor ınsallah artar
Yani o kadar guzel o kadar rahatlatici yazmışsiniz ki... Ciddi anlamda cok iyi geldi yorumunuz. Biraz bakış açıniz ile mi alakali, şanslı miydiniz, enerjiniz mi cok guzel bilemedimboyle dogum hikayesi tüm biz bekleyenlerin, korkup gerilen tecrubesiz anne adaylarının başına.
İnan ki bende de aynı korku vardı, ama dedim ki binlerce binlerce kadın bu yöntemle doğum yapıyor, iyi geçeceğine inanıyorum. Ve aklıma kotu bişey getirmedim o an. Ve o iğne acisından korkan varsa çok samimiyetle söylüyorum ki kan aldirirken daha çok acı hissetmisimdir, o derece basitti. Aslında gercekten rahat bir dogumdu, sadece ben korkularımdan dolayı süreci çok zor olacakmış gibi düşünüp gerilerek girdim doğuma. Batıkon sürülürken insan ayy acıdı der micanımm ne güzel anlatmışsın inan içime su serptin aynen dediğin gibi iğne yapılırken bi terslik olacak korkusu var insanın en hassas en tehlikeli yerine giriyor ya ama çok rahatlattın beni canım çok saol insan ne yaşayacağını bilince daha az tedirgin oluyor bacak titremesi mesela bi arkadaş daha anlattı bana burda sen de aynısını söyledin demek ki normal bi durum, işte onu bilmeden başıma gelse ölüyorum ya da sakat kaldım diye feryat edebilirdim :))) dikiş yeri acısına aşinayım zaten illa ki olacak bir hafta dik duramamıştım ilkinde, ama onlar mesele değil dediğn gibi sağ salim sağlıkla evimize gelelim de hepsi geçecek elbet... canım tekrardan çok saol salı günü nasipse doğum inşallah "Normacım dediğin gibiymiş boşuna korktum" diyerek dönerim:)) sen de taze annelik anıları biriktir daha bebişleri konuşacaz inşallah :))
Ne güzel hiç zorlanmamışın canım epiduralde takılı oluyor oradan ilaç veriyorlar heralde benim spinal olacak bebek kaç kilo doğdu nasıl :)
Ay ne bileyim ya dogumla ilgili garip garip ruyalar gormeye basladim artik doguramadikcaBendede oyle 39+0..ama dogum belirtisi yok galiba yerlerinden memnunlar bebisler
Nisancim hic korkma, minigin sandığından da güçlü. Bir tanidigimiz da benzer bişey yaşadı, doğduğu anda solunumu düzensiz diye yogunbakima yatış yapmışlar. Ama önceki bebeğinde de yaşamış, annemden duydum, çok panik olmadı soğukkanlı davrandı. 4 güne kalmadi eve çıkardılar..şimdi resimlerini görüyorum Instagram'da 1 aylık olmuş tosuncuk gibiKızlar dört saat önce spinal anestezi ile doğum yaptım. Ameliyathanedeki herkes çocuk doktoru da herkes çok iyi maşallah dedi. Ben odaya geldiğimde eşim dedi ki iki kere kustu. Hemşire de bu önemli bir durum yenidoğan bölümüne bir gosterelim dedi. Gidiş o gidiş bebeğim hala orda oksijen veriyorlarmış. Az önce çocuk doktoru geldi iki saattir oksijen veriyoruz ama nefes alışverişleri hala düzensiz, yogunbakima yatış yapacagiz dedi. Düzelmezse daha ileri bir merkeze sevk ederiz dedi.
Çok üzgünüm zaten daha ayağa kalkamadığım için göremiyorum da ... Elim ayağım dolanmış gibi.. Solunum problemi yaşayan birkaç arkadaş vardı ama eski mesajlardan bulamadım şimdi
Tez vakitte iyilesicek dualarim sizinle cok cok cok gecmis olsun canim benim moralimi yuksek tutmaya calis sütünü etkilemesin en yakin zmnda birlikte eve donceksinizBir sebep söylemiyorlar. Sezeryan bebeklerde görülebilen bir durumummuş. Yaş akciğer durumu imiş. Az önce yenidoğan yoğun bakım ünitesine girip gördüm ve çok kötü hissettim. Bir sürü ışığın altında küvez içinde çıplak şekilde öyle yatıyor kuzum.
Cnm sağ gösüne yatırdığın gibi sol göğsüne yatır yani koltuğunun altına al bebeği. Döndürüp kucağına alma anlatabikdim inşallah. Onu da sağ sanıp emer. Böylece iki göğsün de boşalır. İleride emmeye iyice alışınca sol içinde kucağına alıp emdirirsinKizlar acil destege ihtiyacim var bebegim emmek istemiyor sol gogsumu hic tutmuyor sag gogsumu de ilk baslarda tutuyordu simdi tutuyor sonra ağzından cikinca basliyor aglamaya ucum mu yeterli gelmiyor anlamadim simdi enjektorle sagip veriyorum sutumu ama ne yapacagimj şaşırdım
Bendede oyle 39+0..ama dogum belirtisi yok galiba yerlerinden memnunlar bebisler
Ben de 39+2 oldum ama doğuma dair hiç belirtim yok. Gelmezse 41 e kadar beklicez ama artık her şey çok zorlaştıAy ne bileyim ya dogumla ilgili garip garip ruyalar gormeye basladim artik doguramadikca
Bir sebep söylemiyorlar. Sezeryan bebeklerde görülebilen bir durumummuş. Yaş akciğer durumu imiş. Az önce yenidoğan yoğun bakım ünitesine girip gördüm ve çok kötü hissettim. Bir sürü ışığın altında küvez içinde çıplak şekilde öyle yatıyor kuzum.
Sakin sağıp enjektorle verme ben o hatayı yaptim bebek memeyi red etti bak böyle yaparsan tamamen red eder zorla ağzına koy isterse ağlasın benim yarim saat ağladı benimle mücadele verdi ağzına koymam için ben zorla koydum tutana kadar illaki tutacak sen pes etmeKizlar acil destege ihtiyacim var bebegim emmek istemiyor sol gogsumu hic tutmuyor sag gogsumu de ilk baslarda tutuyordu simdi tutuyor sonra ağzından cikinca basliyor aglamaya ucum mu yeterli gelmiyor anlamadim simdi enjektorle sagip veriyorum sutumu ama ne yapacagimj şaşırdım
Bak sol göğsünü şu şekilde tutup emzirmeyi dene bebekler bu pozisyonu genelde seviyor. Koltuk altına doğru yatırıp emzireceksin, bebeğin altına da yastık yok. Bi de memeyi ağzına verirken azıcık süt sık ağzına yutkunma ile emme refleksi tetiklenirKizlar acil destege ihtiyacim var bebegim emmek istemiyor sol gogsumu hic tutmuyor sag gogsumu de ilk baslarda tutuyordu simdi tutuyor sonra ağzından cikinca basliyor aglamaya ucum mu yeterli gelmiyor anlamadim simdi enjektorle sagip veriyorum sutumu ama ne yapacagimj şaşırdım
Canım en kısa sürede toparlanır bebisin inş geçici bu gunler sen güçlü durmalısın ki bebisin de güç alsın senden de daha cabuk toparlansin inşKızlar bebişimizi şehirdışı başka hastaneye sevk ediyorlar Solunum sıkıntısı devam ediyormuş ve basınçlı oksijen verilmesi gerekiyormuş Buradaki hastanelerde yokmuş Ambulansla sevk ediyorlar biz de kendi arabamızla arkadan gideceğiz 3 saat uzaklıkta bir yer
Kendimi çok kötü hissediyorum
Allah yardımcısı olsun canım tez zamanda sağlığına kavuşsun ins kucağına tekrar alırsın Allah'ın inziyle bugünler geçecek bebeğin kucağında olacağı günleri düşün kendini üzme sütüne yansır o yüzden merak etme iyi olacak mınik fareKızlar bebişimizi şehirdışı başka hastaneye sevk ediyorlar Solunum sıkıntısı devam ediyormuş ve basınçlı oksijen verilmesi gerekiyormuş Buradaki hastanelerde yokmuş Ambulansla sevk ediyorlar biz de kendi arabamızla arkadan gideceğiz 3 saat uzaklıkta bir yer
Kıyamam yaa ama üzülme bu düzelecek bi sıkıntı. İnşallah çok kısa sürede toparlarKızlar bebişimizi şehirdışı başka hastaneye sevk ediyorlar Solunum sıkıntısı devam ediyormuş ve basınçlı oksijen verilmesi gerekiyormuş Buradaki hastanelerde yokmuş Ambulansla sevk ediyorlar biz de kendi arabamızla arkadan gideceğiz 3 saat uzaklıkta bir yer
Allah kolaylik sağlık şifa versin inşallah. Güçlü olun, iyi olacaksiniz hepiniz inaninKızlar bebişimizi şehirdışı başka hastaneye sevk ediyorlar Solunum sıkıntısı devam ediyormuş ve basınçlı oksijen verilmesi gerekiyormuş Buradaki hastanelerde yokmuş Ambulansla sevk ediyorlar biz de kendi arabamızla arkadan gideceğiz 3 saat uzaklıkta bir yer
Aynen canım ben yazmıştım benim 9 gün oldu doğum yapalı şişlikler inmedi hala hatta sağ ayağım daha çok şişti diğerine göre. Kendi kendine geçmesini bekliyırum valla napmak lazım hiç bilmiyorummermermermer sanırım sizin mesajınızda denk gelmiştim, ayaklardaki odemle ilgili. Doğumdan beridir aynı sorunu yaşıyorum. Ayaklarım ayaklarımın üstü inanılmaz sis, böyle tombul tombul tabiri caizse. Hayatımda ilk defa ayağımda böyle şişlik görüyorum. Yürürken karıncalanma benzeri bir sıkıntı da veriyor. Biri diğerine göre daha az şişmişti, bugün baktım o daha da kötü olmuş. Bugün 4. Gün ve azalacağı yerde daha da artmış sizin nasıl oldu? Ne yapmak lazım
Benim de 4 gün oldu, aynı şekilde sol ayağım daha çok şiştiAynen canım ben yazmıştım benim 9 gün oldu doğum yapalı şişlikler inmedi hala hatta sağ ayağım daha çok şişti diğerine göre. Kendi kendine geçmesini bekliyırum valla napmak lazım hiç bilmiyorum
İnşallah bir an önce şifa bulup evine dönsün miniğinKızlar bebişimizi şehirdışı başka hastaneye sevk ediyorlar Solunum sıkıntısı devam ediyormuş ve basınçlı oksijen verilmesi gerekiyormuş Buradaki hastanelerde yokmuş Ambulansla sevk ediyorlar biz de kendi arabamızla arkadan gideceğiz 3 saat uzaklıkta bir yer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?