- 6 Eylül 2014
- 629
- 1.048
- 133
- 41
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #46.301
Kızımda Emzirme önlüğüyle parkta, sokakta kuytu kose bir bankta, süpermarket ortasında yine bir bankta emzirmişliğim var ve ben kapalı bir kadınım dışarıdan çok dikkatli bakmazlarsa anlamıyorlar bile ,Bebeğinizle dışarda uzun süre kalıp dışarıda emzirdiniz mi bebeğinizi, dışarda emzirme işini nasıl yapıyorsunuz?Emzirme odası olmayan yerlerde mesela bir cafede parkta falan rahat olur mu bebek emzirmek
Kizim normal doğumdu 33 gün kanamam olmuştu sonra kesilip 37. Gün tekrar başlamıştı 1 hafta kadar devam etmisti ondan 15 gün sonra bir hafta daha kanamam olmuştu doktora kontrole gitmiştim adet olmuşsundur demişti ama adet değilmiş çünkü kızım bir yaşına girene kadar hiç adet olmadım bu sefer sezeryan bugun 30. Gün bı kesiliyor bitti galiba diyorum iki üç gün sonra tekrar başlıyor Doktorum 2 ay kadar ara ara kanaman olması normal dedi sürekli ped kullanmak sıkıcı olmaya başladı bitti diyip tam günlük pede geçiyorum birden boşalınca tuvalete zor yetisiyorum mecbur sürekli normal ped kullaniyorum sizinde adet değildir büyük ihtimalKızlar benim 35 güne yakın kanama leke seklinde devam etti 40 tan sonra tam kesildi.4 gün önce kanama gördüm sonra iki gün leke ve kesildi tekrar.adetmi oldum yoksa hala doğum kanaması lekesmiydi bilemedim.
Benim oğlumda ara ara genizine kaçırıyor genelde memede çok süt varsa yapıyor birden geliyor süt burunlarida tam açık olmayınca acelede edince hop genize bende öyle olduğu zaman hemen ters ceviriyorum yada çok hızlı emmeye kalktığını farkedersem memeyi ağzından çıkartıp nefes almasını sağlıyorumSagol canım korkmamak elde değildi bilirsin aglam krizine girmişdim korkudan bugün daha iyi gidiyor çok şükür birdaha olmaz hiçbirimizin inş
Kaç çıktıkımkızlarndeğerlerinız benm trigliserit 249 geldi otrp ağlayammı napamGebelikte kolesterol ldl hdl trigliseritin yuksek olmasi normal.
Benim de yukselmis. Doktorum normal dedi. Aslinda saglik ocagindnaki hemsirenin de bilmesi lazim.
Biliyormuscasina boyle yaklasmasi ilginc geldi.
merhaba, benim bebeğim ishal mi değil mi anlayamıyorum :) sezaryenle doğdu, o nedenle antibiyotik kullandım. o da ishale sebep oluyormuş. sonra göbeğinde enfeksiyon çıktı, ona antibiyotik kullandık. yine ishal hali devam etti. ama sonrasında ilaç kullanmazken de sıvımsı koyu sarı şeklinde kakası. bunun normali nasıldır?
Kızlar herkesin derdi bebeğine yetememek benim derdim iki yaşındaki kızım
Doğumdan sonra kızıma karşı hep eksik yetersiz hissettim kendimi. Ne yapsam az geliyor, sanki hep üzgün mahsun bakıyor gibi, oysa çok mutlu kendi kendine oyunlar kuran oynayan bir çocuk, kardeşini asla kıskanmıyor, bana yardım ediyor ama ben nedense ona karşı hep suçlu hissediyorum kendimi
Benim gibi hisseden var mı merak ettim
Bebeği emzirirken yerde oturup onla hamur, lego vs oynuyorum, kitap okuyorum resim yapıyorız.
Evde sıkılmasın diye günde iki kez ikişer saat dışarı çıkarıyorum bebekle birlikte.
Öğlen ve gece uykusuna ben yatırıyorum, kısacası her an yanında olduğumu hissettirmeye çalışıyorum ama ne yapsam eksikmişim gibi hissediyorum bu da beni aşırı zorluyor.
Bu tempoda aşırı yorgun düştüm, kendime hiç zaman ayıramıyorum, bu psikolojideyken zaten mümkün değil kendime zaman ayırmam
Bebeği emzirirken anne kalk dediği anda bitiyorum ağlayasım geliyor.
Kardeşi olmasını o tercih etmedi, onunla dolu dolu anne kız zamanları yapacağımız günleri bebekle böldüm gibi düşünüyorum.
Kendimi ifade edebildim mi bilmiyorum ama psikolojik olarak iyi değilim, hep bi yetersizlik hissindeyim
Benim oğlum da 3.5 yaşında, seni çok iyi anlıyorum..muhtemelen yaş farkı kaç olursa olsun böyle bi his oluyor..oğlum ilk günler inanılmaz hırçın ağlayan bağıran bi çocuk olmuştu ki hiç huyu değil..ilk günler gece çiş için uyandı bende bebeği emziriyorum nasıl bi ağlama krizine girdi o ağladı ben ağladım gerçekten çok zordu..şimdi biraz daha alıştı
Bizde birkaç gece kriz anları oldu, onun dışında genel olarak sakin ve uyumlu, kıskançlık olmadı çok şükür.
Ama ben kendi kendimi yiyorum.
Mesela kızım önceden beri bizsiz de oyun kurup oynayan kendini oyalayan bir çocuk. Bu güzel bir durum ama ben bebek olmasa şimdi onla oynardım tek kalmazdı diyerek kendime eziyet ediyorum
Bir süre sonra sıkılıyor telefon istiyor mesela, vermek istemesem de “çocukla ilgilenmiyorum, o yüzden şu an kısıtlamam çok saçma olacak” diyorum veriyorum telefonu
Emzirirken de geliyor süt istiyorum diyor, diğer memeyi de ona açıyorum, emmiyor ama öpüyor kokluyor başını yaslayıp oturuyor.
Bir iki kez beni istediği anlarda emziriyordum, o zaman kardeşime süt verme memeni kapat diye ağladı
Bence senin ara ara kanama olduğu için normal lohusalık kanamasıdır. 45-50 gün kadar sürebilirmişKızlar benim 35 güne yakın kanama leke seklinde devam etti 40 tan sonra tam kesildi.4 gün önce kanama gördüm sonra iki gün leke ve kesildi tekrar.adetmi oldum yoksa hala doğum kanaması lekesmiydi bilemedim.
Ben bugün 5-6 ped değiştirdim aynı adet görüyor gibiyim şuanMantıken adet olmamız için 14 gün önce yumurtlama olması gerekirmiş, adet olması pek mümkün değil dedi baya 2 ped değiştirdim
Gecmis zaman simdi net hatirlamiyorum ancak normal araligin ustundeydi.Kaç çıktıkımkızlarndeğerlerinız benm trigliserit 249 geldi otrp ağlayammı napamgeçen h
Yok canim sukur emmede.zorluk..evt bebkler hizli nefes alip veriyior..dakikada 40-60 arasi nefes almasi.normalmis bebeginBizden çok daha hızlı nefes alıp veriyorlar. Beraberinde emmede zorluk yasiyorsa o zaman problem.
Bunu bize hiç diyen olmadı
Dolunaycım büyük çocuğu kreşe mi vereceksin? Ben de büyüğü kreşe başlatmak istiyorum, biliyorsun aynı aydalar. Kardeşi olduktan sonra bunu düşünmeye başladım açıkçası ama acaba tuvalet işi nasıl olacak onu düşünüyorum.
Mastit olabilir sağım makinan varsa o göğüsünü sağSlm arkadaşlar ben doğum yapalı 30 gun oldu 4-5 günde 1 tek göğsüm şişiyor ağrı yapıyor sürekli ateşleniyorum terliyorum belim ve dizlerim ağrıyor böyle olan var mi anlamadım ne oluyor hastaneye mi gitmeliyim
Sürekli sağıyorum ama bi etki etmedi bebeğime bile bakamiyorumMastit olabilir sağım makinan varsa o göğüsünü sağ
Benim de aynı şekilde, 28 gün oldu doğum yapalı. Önce uçları yara oldu , ardından böyle oldu. Ateş ter yok ama acısından bitkin düşüyorum. Bugün yarın geçer diye diye günlerdir çekiyorum.Slm arkadaşlar ben doğum yapalı 30 gun oldu 4-5 günde 1 tek göğsüm şişiyor ağrı yapıyor sürekli ateşleniyorum terliyorum belim ve dizlerim ağrıyor böyle olan var mi anlamadım ne oluyor hastaneye mi gitmeliyim
Benim de önce gogus uçlarım yara oldu ama şuan iyiBenim de aynı şekilde, 28 gün oldu doğum yapalı. Önce uçları yara oldu , ardından böyle oldu. Ateş ter yok ama acısından bitkin düşüyorum. Bugün yarın geçer diye diye günlerdir çekiyorum.
Bugün dr a gideceğim
inşallah bir çözümü vardır .
Tıkanıklık ve mastit şikayeti yaşayan arkadaşlar ters emzirmeyi deneyin. Yani sağ kola yatırıp sağ göğüs veriliyor, sol kola yatırıp sola göğüs veriliyor ya, bunun yerine bebişi sol kola yatırılan pozisyonda tutup sağ göğsü verin. Tabi ayaklarının ve kalçasının geleceği yeri yastıkla desteklemek lazım. Aynı şekilde sağ kola yatırılan pozisyonda sol göğsü verin. Çok etkili bir yöntem.
Ben gittim damarlar tıkalı, Pompayla boşalt, Garmastan ya da lansinoh krem kullan, Baharattan, karpuz, patlıcan yeme dedi. Öncelikle yaranın iyileşmesi lazım, Yoksa enfeksiyon kapar dedi.Benim de önce gogus uçlarım yara oldu ama şuan iyi
Şuan bende ters emzirmeyi deniyorum ateş kızarıklık terleme var her yerim ağrıyor geçmezse dr gitcem artıkBen gittim damarlar tıkalı, Pompayla boşalt, Garmastan ya da lansinoh krem kullan, Baharattan, karpuz, patlıcan yeme dedi. Öncelikle yaranın iyileşmesi lazım, Yoksa enfeksiyon kapar dedi.
Mastit değilmiş Allah tan
Göğüs temizliği için de her gün 1 çay bardağı suya 1 çay kaşığı karbonat ekle onunla sil dedi
Evde yapılacak çoğu şeyi yaptım ama geçmedi. Elle sağdım, ters emzirmeyi denedim baya iyi geldi ama bu sabah yine çok kötüydüm.
göğüste kızarıklık ateş varsa dr a görün bence Sen de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?