- 6 Eylül 2014
- 629
- 1.048
- 133
- 41
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #49.401
19 Mayıs'ta doğdu çok şükür Boğa olduSmkyhngr grupta dogum zamanlarini kacirdim hep, kendi emzirme telaslarimdan. Cok merak ettim sizin cocuk boga mi oldu ikizler mi
Normal canım ateşi yoksa gayet normal.Selam kızlar bebeğim 2. Aylık
Günün büyük kısmını uyuyarak geçiriyor
Emiyor biraz uyanık kalıp uyuyor genelde
Biraz tedirgin olmaya başladım normal mi
Evet canım tek seferlik ama değmez bence. Ben pek sevmedim. Daha kapsamlı bir şey bekliyordum, her yerde ulaşabileceğin atak haftası takvimi ve o atak döneminde hangi becerileri kazanacağı var sadece. Çoğu zaman tarihler uymadı bize, beceriler de bebekten bebeğe göre değişiyor neticede. Uygulamanın bu hafta bunları yapacak dediği şeyleri 1 aydır yapıyor mesela benim kız. Yani olmasa da olurmuş.Susmuyorr cum senin kullandığın bu harika haftalar uygulamasınin ucreti tek seferlik de mi?
Anladım canimEvet canım tek seferlik ama değmez bence. Ben pek sevmedim. Daha kapsamlı bir şey bekliyordum, her yerde ulaşabileceğin atak haftası takvimi ve o atak döneminde hangi becerileri kazanacağı var sadece. Çoğu zaman tarihler uymadı bize, beceriler de bebekten bebeğe göre değişiyor neticede. Uygulamanın bu hafta bunları yapacak dediği şeyleri 1 aydır yapıyor mesela benim kız. Yani olmasa da olurmuş.
Uyku eğitimiyle ilgili kitap okuyorum şu an. Orda diyor ki iyi uyumayan bebekler oyunlara ilgilerini çabuk kaybeder çabuk sıkılırlar.Kızlar bizim oyun halımız böyle ama bi iki kere vurup sıkılıyor. Neden oynamak istemiyor uyanıkken oyalamakta çok zorlanıyorum yoruluyorum zaten çok az uyuyor.
Eki Görüntüle 2898472
Uyumak istemiyor napabilirim peki ne yazıyor kitapta?Uyku eğitimiyle ilgili kitap okuyorum şu an. Orda diyor ki iyi uyumayan bebekler oyunlara ilgilerini çabuk kaybeder çabuk sıkılırlar.
İlk 4 ay normal diyor. Biz de sorun yaşıyoruz gündüz uykularında maalesef. 4 aydan sonra uyku eğitimi vericem. O kısma geleyim yazayım buraya.Uyumak istemiyor napabilirim peki ne yazıyor kitapta?
Benim bebeğim aynen böyle kucakta sallanarak uykuya dalabiliyor.İlk 4 ay normal diyor. Biz de sorun yaşıyoruz gündüz uykularında maalesef. 4 aydan sonra uyku eğitimi vericem. O kısma geleyim yazayım buraya.
Eki Görüntüle 2898479
Eki Görüntüle 2898480
Umayimocum çok teşekkür ederimBen sana uygulanmadan birkaç ekran görüntüsü atıyorum kendin karar ver ona göre
Eki Görüntüle 2898466
Eki Görüntüle 2898467
Eki Görüntüle 2898468 Eki Görüntüle 2898466 Eki Görüntüle 2898467
Eki Görüntüle 2898469
Eki Görüntüle 2898470
Hayır tabi ki senin suçun değil. Her bebek de bir değil. Neden böyle şeyler söyleyip insanın canını sıkarlar anlamam.Benim bebeğim aynen böyle kucakta sallanarak uykuya dalabiliyor.
Herkes çok fazla kucağa alıştırmışsın biz emzirip yatırıyoduk falan diyor ama doğduğu günden itibaren öyleydi.
Kitapta da öyle demiş demekki benim suçum değil.
Ben aldım ama kesin ve kesin havuzdan çıktığı gibi uyuyacak bebişlerBizimki sabah 9 dan şu saate dek 3 kısım olmak üzere toplam 2 saat uyudu. Şimdi düşündüm de 9 saatte toplam 2 saat. Ne kadar azacaba su havuzlardan mi almak lazım? İçinde yorulup uzun uyur mu?
Uyku eğitimi zaten rutin oluşturmak üzerine kurulu. Hep aynı rutini takip edin bir süre sonra kendisi esnemeye başlayacak diyor yani kısaca. Bence de en mantıklısı bu.Ben uyku eğitimden ziyade uyku düzeni oluşturmaktan yanayım. Benim de okuduğum kitapta bebekler zihinde tutulmakla tatmin olurlar diyor; yani uyanık haliyle onunla ne kadar göz ve ten teması kurarsanız, sizin zihninizde olduğundan ne kadar emin olursa o kadar rahat uykuya geçerlermiş. Onunla bir şey yaparken aklınız başka yerde olursa hissediyorlarmış, tamamen ona ve o ana odaklanın yazıyor. Bir de bugün dışarı çıktık eve geldiğimizde çok kolay uyudu ve daldı çünkü sese bile uyanmıyor. ( maşallah diyim) Hep evde olmak ve aynı şeyleri görüp yapmaktan sıkılıyorlar bence, değişiklik istiyorlar.
Evet rutin oluşturmak üzerine kurulu o kısmı tamam ama ben destekli uykuyu 4. Aydan sonra kesmeyi önerenlerden yana değilim sadece. Mesela ben gündüz uykuları için bi ara hep aynı düzeni takip ettim. uyanma sonrası emzirme, alt değiştirme , oyun halısında etkinlik, evde gezinti sonra da uyuttum buna kendi kendine alışmıştı evi gezdikten sonra esnemeye başlıyordu, hemen uyuyordu ama bu ara emzirme sıklaştı. uyuyacağı zaman da emmek istiyor aralarda da emmek istiyor o yüzden rutin bozulduUyku eğitimi zaten rutin oluşturmak üzerine kurulu. Hep aynı rutini takip edin bir süre sonra kendisi esnemeye başlayacak diyor yani kısaca. Bence de en mantıklısı bu.
bizimki de göz teması istiyor uykuya dalarken ya da avizeye kilituyutmaya çalışırken başka şeyle ilgilenirsem kesinlikle uyumuyor katılıyorum. Evde sıkıldıklarına da katılıyorum.
Biz bugün şu emip emip saatlerce geri uyudukları günlerden birini yaşıyoruz. Yarın allah yardımcım olsun
Anladım. Ne bileyim ilerde eziyet olur diyorlar hem çocuğa hem anneye. Araştırma aşamasındayım şu anda. Bebeğimi zorlamadan hallolacağına inanırsam denicem.Evet rutin oluşturmak üzerine kurulu o kısmı tamam ama ben destekli uykuyu 4. Aydan sonra kesmeyi önerenlerden yana değilim sadece. Mesela ben gündüz uykuları için bi ara hep aynı düzeni takip ettim. uyanma sonrası emzirme, alt değiştirme , oyun halısında etkinlik, evde gezinti sonra da uyuttum buna kendi kendine alışmıştı evi gezdikten sonra esnemeye başlıyordu, hemen uyuyordu ama bu ara emzirme sıklaştı. uyuyacağı zaman da emmek istiyor aralarda da emmek istiyor o yüzden rutin bozuldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?