• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    232
Kızlar meme dokunuzu koltuk altınıza doğru ellediğinizde koltuk altınıza hemen hemen yakın bölgelerde elinize nodüller geliyor mu?
Hamileliğin başında memem ağrıyor diye genel cerraha gittim ufak ufak kitleler çıktı 😓 doktor ilk 3 sonrada 6 ay sonra gel dedi bu cuma tekrar kontrolüm var bakalım umarım hayır haberle gelirim 🙏🏼
Sende de birşey yoktur normaldir ama yinede ihmal etme git göster 🙏🏼

Yerinizde olsam 3 kolsuz 3 kısa kollu 3 uzun kollu zıbın alırım 3 tulum 3 alt üst takım yeter. Ama tabiki 3 kilo civarı doğan bebek için bu listem. 4 kg doğan bi bebek çk giyemez mesela. Şayet doğumdan sonra ihtiyaç halinde alabilcekseniz sayılar 2 ye düşebilir. Ama alamam derseniz garanti olsun 3 er 3 er. 3.bebeğim 3 kilo doğdu 2 ay giydi mesela. Ama diğer 2 yavrum 4 kg doğmuştu 20 günlükken yenidoğanlar olmuyordu. Şartlar değişir duruma göre. Net bi liste yok. Çamaşır kurutma makineniz varsa mesela az sayı yeter ama yoksa kurutmak zaman alır yedekli gitmek gerekir. Kusan bebek olursa yedek kıyafete daha çk ihtiyaç duyulur vs vs.
Cok sagolun🥰

Kizlar sanirim bu gurupte herkes dogurmus doguranlara hayrli olsun rabbim anali babali buyutsun gebe varsada saglikla kucaginiza alin bi sorum olacak instagramda vs gordum bazi bebeklerin yuzleri net bir sekilde ultrason goruntusu var bu kacinci haftada yapiliyor bebegin yuzunu gormeyi cok istiyorum bebegin yuzunu goren varmi gebelikte

Sık hıçkırıklar kusmalar gaz ağrısı veya hızla gelişen bebeklerde sık olurmuş, bize bir damla verdi sütü sindirmeye yardımcı olurmuş kusmayı falan azaltır dedi bakalım dünden beri kullanıyorum umarım fayda görürüz 💐
Fayda gördünüz mü. Benim kızım da 2 aylık sürekli kusuyor.

Off iki saat olsa yine iyi 5 saatten fazla uyuyo
Kardeşim beni yanlış anlama ama cok iyi bir doktora git. Seni güzelce yönlendirsin. Minyon dogan bebek aksine daha hızlı toparlıyor kendini. 1 bebeğin en önemli gereksinimi beslenmesi. Beslenmesi duzelirse her şey yoluna girecektir.

Hamileliğin başında memem ağrıyor diye genel cerraha gittim ufak ufak kitleler çıktı 😓 doktor ilk 3 sonrada 6 ay sonra gel dedi bu cuma tekrar kontrolüm var bakalım umarım hayır haberle gelirim 🙏🏼

Benim annemde meme kanseri geçmişi var da o yüzden benim de dikkat etmem gerekiyor. Açıkçası kötü huylu bir şey olduğunu düşünmüyorum şuan emziriyoruz her şey olabilir ama anlamlandıramadım. Çok geçmiş olsun size de peki ilk gördüklerinde ne yorum yaptılar?

Kizlar sanirim bu gurupte herkes dogurmus doguranlara hayrli olsun rabbim anali babali buyutsun gebe varsada saglikla kucaginiza alin bi sorum olacak instagramda vs gordum bazi bebeklerin yuzleri net bir sekilde ultrason goruntusu var bu kacinci haftada yapiliyor bebegin yuzunu gormeyi cok istiyorum bebegin yuzunu goren varmi gebelikte

Merhaba bu tamamen sizin bebeğinizin pozisyonuna, plasentanın yerine, doktorun kullandığı cihazın kalitesine ve doktorun becerisine bağlı. 30 haftadan sonra çok net görünmeye başlamıştı bizimki ama doktorumuz da çok iyiydi görüntü kalitesini ve rengini ayarlama/bebeği uygun pozisyonda yakalama konusunda. Son haftalarda daha zor oldu yakalamak bence aksine

aralikta dogum benim ilk gebelik size zahmet kac adet aliyim belirtirmisiniz bende cok birsey almak istemiyorum giyemiyecekse yazik olur sadece 0 3 alacam kad adet aliyim

Benim bebeğim 2820 kg 46 cm doğdu 38+4te. Şuan 53 günlük 4500 kg. Hala bazı 0-1 aylarını giydiriyorum. Ben de çok almamıştım ama yalan söylemeyim az da almadım. Aldığıma pişman da olmadım çünkü ben çok değiştiriyorum süt döküldüğünde kustuğunda bazen idrarı kakası üstüne çıkıyor vs. Sabah zıbın giydiriyorum akşam tulum. Yani az parça olsa yıkamasını ütüsünü yetiştiremezdim. O yüzden çeşit olsun alın bence LCW’de, e bebekte, H&M’de uygun fiyatlı var.

Bebeğim sürekli sola dönüp yatıyor kafasının şekli bile sol basık kalmış sürekli sağa çeviriyorum ama doğduğundan beri bu şekilde yatıyor başka olan var mı doktora sormayı unuttum

Ben gördüm, kontrol vaktinde uygun bı pozisyon denk gelirse tabii ki görebilirsin 20den sonra biraz netleşmeye başlar yüz hatları

Bebeğim sürekli sola dönüp yatıyor kafasının şekli bile sol basık kalmış sürekli sağa çeviriyorum ama doğduğundan beri bu şekilde yatıyor başka olan var mı doktora sormayı unuttum
Benim oğlumunda kafası yasyamuktu hepte o tarafa yatmak isterdi, ben yatırırken hep diğer tarafa yatırıp arkadan desteklerdim zamanla düzeldi, takip etmek gerekiyor sürekli düzeltmek gerekiyor yoksa öyle kalır, takip edip desteklersen kısa sürede toparlanır duzelir

Benim oğlumunda kafası yasyamuktu hepte o tarafa yatmak isterdi, ben yatırırken hep diğer tarafa yatırıp arkadan desteklerdim zamanla düzeldi, takip etmek gerekiyor sürekli düzeltmek gerekiyor yoksa öyle kalır, takip edip desteklersen kısa sürede toparlanır duzelir
İnşallah canım son 2 haftadır sürekli düzeltiyorum bakalım

aralikta dogum benim ilk gebelik size zahmet kac adet aliyim belirtirmisiniz bende cok birsey almak istemiyorum giyemiyecekse yazik olur sadece 0 3 alacam kad adet aliyim
Yani bebeğine göre değişiyor bu mesela benim oğlum sürekli taşırmalı kaka yapıyor ve sürekli yıkıyorum bana kalırsa 10dan aşağı olmaması lazım diye düşünüyorum, bu benim tecrübem tabi

Yani bebeğine göre değişiyor bu mesela benim oğlum sürekli taşırmalı kaka yapıyor ve sürekli yıkıyorum bana kalırsa 10dan aşağı olmaması lazım diye düşünüyorum, bu benim tecrübem tabi
Bir şey dicem prima kullanıyorum çişte çok memnunum ama her gün kakası taşıyor ya bezle mi alakalı kakayla mı çok çaresizim dışarıda olsam naparım hep bunu düşünüyorum

Gittiniz mi acaba

30 uncu haftadan sonra tam net oluyor . Fakat benim doğan bebeğim ile ultrason hiç benzemiyor

Back
X