- 27 Eylül 2019
- 2.615
- 2.220
- 133
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #6.541
Bugün bende dayanamadım gittim doç doktorumun özelde ki öğrencisi olan opr doktora ultrason görüntüsü çok iyi olmasada. Sat a göre 8+5 ama 9+3 göründü kanama alanı vardı yok olmuş dedi. Sanırım sizde de vardı demi. Geçer inşYok evde yatıom vajinal progesteron verdi.
Dışarıdan gelen kanama yada akıntı yok şükür.
Doktor sebebini bilemiyoruz kese oluşurken meydana gelebilir dedi.
3aya gider dedi bakalım.
Evet canım benim ikilide risk yüksek çıkınca yaptırmıştım. Bu arada bu test hastanelerde daha pahalı benim doktor dışarıdan yaptır demişti. Buda riskli çıksa amniyosentez kesin tanı. Onun da riskleri var biliyorsun.Banada simdi imkansiz geldi 800 tl, siz 4 yil once diyinceneyse zaten kac kere yaptiricaz bu testi hayatimizda, bunu da yaptiririz eger ufakta olsa ikili de risk cikarsa
Ben varım geçen haftalarda iştahım çok açıktı 2 kilo almıştım. Bu hafta bir şey yiyemiyorum aldığım kiloyu vermişim zorla bir şeyler yemeye çalışıyorumBenim bulantılar şiddetlenmeye başladı asla istifra edemiyorum ama keşke etsem diyorum, hiç bir şey yemek dahi istemiyorum yediğim hiç bir şeyden tat almıyorum ve çalıştığım için saatleri zor sayıyorum, eve gittiğim gibi hop kafayı vuruyorum inş çabuk geçer bu süreç gerçekten alt üst oldum var mı aranızda benim gibiler. Her türlüsünü denedim bana mısın demiyor
Evet canım benim ikilide risk yüksek çıkınca yaptırmıştım. Bu arada bu test hastanelerde daha pahalı benim doktor dışarıdan yaptır demişti. Buda riskli çıksa amniyosentez kesin tanı. Onun da riskleri var biliyorsun.
Bu ikili testlerde çevremde 3 kişiye down sendromlu olabilir dediler. Hepsi sağlıklı olduCanım diğer testleri zaten yaptırıcam ama ikili testi düşünmüyorum benim bir arkadaşıma bebeğin down sendromlu doğabilir demişlerdi kız bütün hamileliğini çok kötü geçirmişti ama maşallah oğlu çok sağlıklı doğdu ☺
Ya prilam kullanıyorum o mide bulantıma iyi geliyoMiden bulanmıyorsa yiyebildiğin bir şey varsa ye kafana takma kiloyu canım keşke bulantım olmasa da istediğim her şeyi yiyebilseydim ben aynı kilodayım almamışım çünkü yiyemiyorum
Ben de çok duydum hamileliklerini bu yüzden yaşayamadı kadınlar doktorum bana yüzde yüz sonuç çıkmaz ama ben olsam yaptırırdım dedi ve sonuç down sendromu olabilir diye çıksa aldırırdım dedi yüzde yüz sonuç vermeyen bir test için çok büyük risk almaz mıydınız o zaman dedim cevap vermedi karar senin dediBu ikili testlerde çevremde 3 kişiye down sendromlu olabilir dediler. Hepsi sağlıklı oldu
Yaşınız kaç ki?Benim yastan dolayi zaten ikili tarama orani yuksek cikacak biliyorum zaten kotu obstetrik oykum de var. 10-24 hafta arasi yapiyorlarmis ama 21. Haftadan sonrasini onermiyoruz hani olumsuz bir sonuc olursa amniyosenteze de pay kalsin diye dedi.
Ben kafamda kurdum ama bakalim doktorlar ne diyecekler.
Ben de ilçede yaşıyorum tek özel hastane var 2 kadın doğumcu var muayene ücreti 80 lira. Doğum fiyatları da sizin hastane ile aynı. Ben de şaşırıyorum buradaki uçuk fiyatları görünceben küçük bi ilçede yaşıyorum, iki tane özel hastane var hepi topu, 5 tane de kadın doğumcu
55 tl muayene ücreti ödüyorum.
normal doğum 1500 TL, sezeryan 2000 TL imiş
belki de doğum için istanbul tercih edebilirim.
Evet hep psikolojileri alt üst olmuştu. Bilemiyorum doktorun bakış açısı da garip geldi banaBen de çok duydum hamileliklerini bu yüzden yaşayamadı kadınlar doktorum bana yüzde yüz sonuç çıkmaz ama ben olsam yaptırırdım dedi ve sonuç down sendromu olabilir diye çıksa aldırırdım dedi yüzde yüz sonuç vermeyen bir test için çok büyük risk almaz mıydınız o zaman dedim cevap vermedi karar senin dedi
Amin. Ben 37 yasindayim.Yaşınız kaç ki?
Rabbim korktuklarımızdan emin eylesin
Ben 43 yaşındayım içiniz rahat olsun rabbim neylerse güzel eyler sağlıcakla kucağmıza alalım bol bol el musavvir c.c esmasını çek sağlıklı olması içinAmin. Ben 37 yasindayim.
Canım ben yaptırmayı düşünüyorum doktorum da istediSeninle aynı gün kontrollerinin Rabbim sorunsuz geçirmek nasip etsin bütün anne adaylarıyla birlikte
Kızlar sizlerden ikili tarama testi istedilermi yada daha önceki hamilelikte yaptıran varmı bilgi verirseniz çok sevinirim
Bebek ileride gidiyor gelişiyor demekki ne güzelHanımlar merhaba. Ya kalp atımı 122 dedi dr bugün normal mi sat göre 8+5 im ama ultrason 9+3 göründü.
Ben iki hamileliğimde hiç duymamıştım bile böyle testlerin olduğunu bundan istenince haliyle yaşımızda olunca yaşla mı alakalı yoksa sizlerden de istendimi nedir bu test merak ettim birazda korkmuştum acaba bir sorunmu gördü ultrasonda diye düşündümCanım ben yaptırmayı düşünüyorum doktorum da istedi
Gebelikte 2 nin altında olması gerekir değerBence doz fazla olmus 3.76 normal yani cok yuksek degilki ana tabi doktorunuz daha iyi bilir cnm gecmis olsun 25 mg iciyorum iste aninda 15 gunde toparladi beni
Ne olursa olsun senin bi parçan risk her zaman var ben de yaptiririm ikiliyi sadece hatta yaptırmamakta mantıklı sadece ona göre davranilir ilk doğduğunda tedbirler alınabilir İnşallah ne olursa olsun Sonlandirmayi düşünmemBen de çok duydum hamileliklerini bu yüzden yaşayamadı kadınlar doktorum bana yüzde yüz sonuç çıkmaz ama ben olsam yaptırırdım dedi ve sonuç down sendromu olabilir diye çıksa aldırırdım dedi yüzde yüz sonuç vermeyen bir test için çok büyük risk almaz mıydınız o zaman dedim cevap vermedi karar senin dedi
Hepimizin sağlıklı bebişleri olur inşallahhhhhNe olursa olsun senin bi parçan risk her zaman var ben de yaptiririm ikiliyi sadece hatta yaptırmamakta mantıklı sadece ona göre davranilir ilk doğduğunda tedbirler alınabilir İnşallah ne olursa olsun Sonlandirmayi düşünmem
Canımm. Ben de senin gibiydim Bugün kusmalarım çok arttı şükür 2-3 gündür iyiydim ama Bugün başımı kaldıramıyorum kalktığım anda direk kusmaya gidiyorumBenim bulantılar şiddetlenmeye başladı asla istifra edemiyorum ama keşke etsem diyorum, hiç bir şey yemek dahi istemiyorum yediğim hiç bir şeyden tat almıyorum ve çalıştığım için saatleri zor sayıyorum, eve gittiğim gibi hop kafayı vuruyorum inş çabuk geçer bu süreç gerçekten alt üst oldum var mı aranızda benim gibiler. Her türlüsünü denedim bana mısın demiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?