- 22 Temmuz 2020
- 6.532
- 10.965
- 248
- 33
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #6.501
Henuz doktorumla konusmadim bu konuyu ancak ben de ikili uclu hic oyalanmayip nifty yaptiririm diyorum. Dun bir firmaya sordum ortalama sekiz is gununde cikiyormus sonuclar. Anoploidiler haricinde ortalama 70 kadar genetik hastalik da tariyorlarmis buna DMD de dahil dedi gorevli. Ayni zamanda panellerinde olmayan herhangi bir duplikasyon delesyon saptarlarsa onu da rapor ediyorlarmis ki daha once karsilasmislar. Fiyatina 2700 lira dedi.
Ya Tm pandemide ne susu pusu yeni dogum yaptii abimin esi Amerikada gorsenabimi zor aldilar doguma fotografci bile tutamadilar dogumda.abim cekmis biz gidemedik bile . Yeterki bebisler saglikla dunyaya gelsin bence doktor onemli olan bana da etraftanntek bir allahin kulu dogumyapmadigi icin doktor tavsiyesi alamiyorum piyangodan doktor begeniyoruz komedi yani.Insallah kalmaz ama bana pek oyle gelmiyorBen cook severim boyle seyleri hep icimde kalmasin aman su da olsun bu da olsun diye diye evlendim, normal sartlarda hamilelik ve dogumu da oyle gecirirdim ama ben bile istemem su surecte
Ben de hipotiroidim var tsh 3.76 ilk buna baktirmiştim levatiron 75 mg kullaniyorum doz yetersiz gelebilir 100 den 75 düşmüştümHiç aklima gelmedi o kadari ya tekrar dr gidince sorarim bi dedim yeni olduğu için bi sıkıntı olmaz umarim sabahlari ellerimde fazla ödem oluyordu dahiliye yolu gözüktü banaKizlar Acibadem.gercekten ucmus. Ama.bendeKirazHanim a katiliyorum bu dogal bir surec sogum bizim genlerimizde var. Bi hastalik olsa anlarim ama biz hasta degil dogal bi surec takibi yaptiriyoruz bana anlamsiz geldi ve evet maslakta gecerki degil bu fiyatlar. Ben suan gittigim hastaneye devam ederim gibi gozukuyor memnunumda.
Bu arada tsh i kafasına takan arkadaslarim o degerler cok normal dert etmeyin benim 4.32 idi ilaca.baslandi eutrox 25 mg iciyorum her sabah dun tahkilim cikmis 2.4a inmid tsh dusuklugu cok sikinti degil yukselmesin 2.5 un ustu olunca sikinti olur. Bende hep cok dusuktu gebe kalinca yukseldi ztn hashiamto hastasiydim. Cok kilo aldim 55 kilodan 1 yilda 75 e yukseldim diyetisyene baslicam haftaya da
Gayet iyi görünüyor değer ne kadar zaman sonra düştü bu kadarYa bir sey sorucam ben dun tekrar tsh i olcturdum ya bu hastanenin kullandigi kitler ve deger araligi farkli sonuctan hic bir sey anlamadimdoktor bir daha ister mi acaba, en alttaki dunku sonucum
Elisa ya bakmış sağlık ocağı bendeKızlar size idrar tahlili yapıldı mı?bana yapmadı sağlık ocağı ve doktorum istedi bir de elisa tahlili yapılmamış iki test için 180 tl diyor doktorumun bulunduğu hastane
Benim yastan dolayi zaten ikili tarama orani yuksek cikacak biliyorum zaten kotu obstetrik oykum de var. 10-24 hafta arasi yapiyorlarmis ama 21. Haftadan sonrasini onermiyoruz hani olumsuz bir sonuc olursa amniyosenteze de pay kalsin diye dedi.Cok iyiymis aslinda, daha erken saptanmasi ve dogruluk payinin da bu kadar yuksek olmasi. Ama fiyatlar cok pahaliymis ya pandemiden dolayi bende tam zamanli calismiyorum yeni ev de aldik. Allah yardimcimiz olsun gercekten
Gayet iyi görünüyor değer ne kadar zaman sonra düştü bu kadar
Benim yastan dolayi zaten ikili tarama orani yuksek cikacak biliyorum zaten kotu obstetrik oykum de var. 10-24 hafta arasi yapiyorlarmis ama 21. Haftadan sonrasini onermiyoruz hani olumsuz bir sonuc olursa amniyosenteze de pay kalsin diye dedi.
Ben kafamda kurdum ama bakalim doktorlar ne diyecekler.
MaşAllahda belirtide güzel oluyor ya insanaEvet canım maşallah de kendine
İkisi de aynı sanırım bu testlere verilen isim. Nifty normalde yurtdışına gönderiliyor en güveniliri de o diye duydum. Bir de Ankara’da yapan bir yer varmış ama onlar yurtdışına göndermiyor sanırım 1000 de 1 de olsa yanıldıkları olmuş. İyice araştırmak gerek. Bu konu hakkında daha net bilgisi olanlar yazarsa çok güzel olur. Zaman yaklaşıyor bide o testin yapıldığı süreyi de kaçırmamak gerekKesinlikle katiliyorumnipt mi nifty mi hangisi daha guvenilir oluyor 10. Haftadan sonra yapilabiliyormus bir de sanirim nipt digerini arastirmadim da esimin sirketten arkadasi onermisti nipt testini
Anladım canm aynen yeni başındayız diyelim ozamanBenim geçen haftalarda bulantım yoktu yeni yeni fazlalaştı
He valla pek anlamıyorum sistemlerinide biriyle ark. Olup öğrenmek lazımKız onlarda doğum kontrol yöntemi pek yok maşallah 9 ayda bir oluyor küçücük k
Canım zor olsa da bir şeyler yemeye çalış aç kalınca daha çok bulanıyor mide
Derken ??Ne gibi demek istediniz?
Nifty yapılınca diğerlerine gerek kalmıyor mu?Henuz doktorumla konusmadim bu konuyu ancak ben de ikili uclu hic oyalanmayip nifty yaptiririm diyorum. Dun bir firmaya sordum ortalama sekiz is gununde cikiyormus sonuclar. Anoploidiler haricinde ortalama 70 kadar genetik hastalik da tariyorlarmis buna DMD de dahil dedi gorevli. Ayni zamanda panellerinde olmayan herhangi bir duplikasyon delesyon saptarlarsa onu da rapor ediyorlarmis ki daha once karsilasmislar. Fiyatina 2700 lira dedi.
Omurgalarına bakıyolarlar bebeğin prof dr gerek yok demişti ben de yaptirdim kizimda nifty değil ama ikili Üçlü testleri bi sikinti olmadi doğruluk payi yüsekmişİkisi de aynı sanırım bu testlere verilen isim. Nifty normalde yurtdışına gönderiliyor en güveniliri de o diye duydum. Bir de Ankara’da yapan bir yer varmış ama onlar yurtdışına göndermiyor sanırım 1000 de 1 de olsa yanıldıkları olmuş. İyice araştırmak gerek. Bu konu hakkında daha net bilgisi olanlar yazarsa çok güzel olur. Zaman yaklaşıyor bide o testin yapıldığı süreyi de kaçırmamak gerek
Nifty sadece trizomi down sendromu için yapiliyor diye biliyorumNifty yapılınca diğerlerine gerek kalmıyor mu?
Bence doz fazla olmus 3.76 normal yani cok yuksek degilki ana tabi doktorunuz daha iyi bilir cnm gecmis olsun 25 mg iciyorum iste aninda 15 gunde toparladi beniBen de hipotiroidim var tsh 3.76 ilk buna baktirmiştim levatiron 75 mg kullaniyorum doz yetersiz gelebilir 100 den 75 düşmüştümHiç aklima gelmedi o kadari ya tekrar dr gidince sorarim bi dedim yeni olduğu için bi sıkıntı olmaz umarim sabahlari ellerimde fazla ödem oluyordu dahiliye yolu gözüktü bana
Soyle anlatayim ikilinin guvenilirligi %70 lerde filan. Bir de istatistiksel oran aslinda bu da tarama testi ama guvenirliligi daha yuksek. Asil tani koyan amniyosentezdir.Nifty yapılınca diğerlerine gerek kalmıyor mu?
ben küçük bi ilçede yaşıyorum, iki tane özel hastane var hepi topu, 5 tane de kadın doğumcuÖzele gidenler muayene ücretiniz ne kadar ? Benim 200 TL op. Dr.a gidiyorum. Çevremdekiler pahalı dedi ama şimdi acıbademi görünce ucuz geldi gözümesizinkiler nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?