• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Günaydın kızlar ya dün ilk defa bi gerçekle yüzleştim çocuğumu bırakıp nasıl işe gitcem ben diye. Kayınvalideme bıraksam biliyorum benim yetiştirme tarzıma bi gram saygı duymayacak. Bunu dün hissettirdi sağolsun çocuğa odaya gerek yok, 4-5 yaşına kadar sizinle uyur tarzı şeyler söyledi. Ağlarsa yanında olamazmışım falan. Bi anda aydınlanma geldi çocuk olduğunda her kafadan bi ses çıkacak. Benim ruhum daralır valla, kendimi yetersiz hissederim. Daha önce doğum yapanlar bu müdahalelerle nasıl başa çıktınız? Bi gözüm korkmadı değil. Bebekten değil elalemden korkuyorum 😆
Ooo ben kaynnanami anlatsam valla sukredersin canim zor olmuyor evet cok zor bu sekilde surekli karisan birsey soyleyen tamam diyio geciyodum artik ben annem yanimdaydi benim hemen heme 40 gun kaldi yanimda birlikte mucadele ettik gibi 😊 biz birde altli ustlu oturuyoruz hala devam

Ooo ben kaynnanami anlatsam valla sukredersin canim zor olmuyor evet cok zor bu sekilde surekli karisan birsey soyleyen tamam diyio geciyodum artik ben annem yanimdaydi benim hemen heme 40 gun kaldi yanimda birlikte mucadele ettik gibi 😊 biz birde altli ustlu oturuyoruz hala devam
Ahh kizlarr ben neler çektim lohusa döneminde ve halada çekiyorum 😂😂 sürekli eşimi arayıp beni şikayet etmenin peşinde şok şükür eşim öyle anneci bı insan değil beni arıyor gülerek anlatıyor olanları yaşlı deyip geçiyorum insanın elinden bsy gelmiyor

Canım m3rhaba ben ilk çocuğum da kullandım kenara suyu koyup üzerine yatırıp döküyorsun çok güzel oluyir kaliteli olup esnemesi daha iyi oluyor memnundum😊 annem yikadigi içinde olabilir annem herkesin çocuğunu yıkar bembeyaz nasıl evirip çevirir bende kucağımda yikicam balik gibi kaymazsa 🥰🥰🥰🥰🥰 dogsada sevsek
Doğrudur canım ben hep tek yıkadım ve çok rahat ettim birçok arkadaşıma da tavsiye etmiştim memnun kalmışlardı. Şöyle düşündüm hep biri beni hamağa yatırıp yıkarsa mı yoksa ılık su dolu küvette mi yıkasa rahat ederim diye su dolu küvet mantıklı gelmişti. Herkesin tercihi farklı tabi :KK200:

Doğrudur canım ben hep tek yıkadım ve çok rahat ettim birçok arkadaşıma da tavsiye etmiştim memnun kalmışlardı. Şöyle düşündüm hep biri beni hamağa yatırıp yıkarsa mı yoksa ılık su dolu küvette mi yıkasa rahat ederim diye su dolu küvet mantıklı gelmişti. Herkesin tercihi farklı tabi :KK200:
Düşününce cok mantikli🤣🤣🤣🤣🤣

Bunun iplerini aldım örmeye başlayacağım inşallah.. Çok hoşuma gitti.

Eklentiler

• IMG_20201009_113237[167713].webp
    IMG_20201009_113237[167713].webp
    114,2 KB · Görüntüleme: 51
Evet fıstık. Bonbon modeli diyorlar sanırım youtube video anlatımı var.. 10 renk iplik renk geçişleri çok hoşuma gitti. İnstagramda gördüm çok beğendim. Sayfayı özelden mesaj atabilirim heralde yapmak istersen.
Yaaa instagramim yok ama at canim esi m gelince bakarım

Günaydın,

Zurnanın öttüğü yere çabuk geldin canım sen... Ooooo o laflar hiç bitmez. Sırf o günleri tekrar yaşayacağım korkusu ile çocuk düşünmüyordum inan... Amaaaa tecrübe herzaman insana ders veriyor.. Şimdi ikinciyi yaşayacağım Allah nasip ederse kimsecikler umrumda değil. Ne ağladım ne üzüldüm kendimi harab ettim ama değmezmiş. Geç anladım,kendime de çocuğuma da zararım oldu çok. Şükür akıllandım..
Çocuğum tersti mecburen sezeryan oldum vay benim kolayıma gelmiş hemen kabul etmişim sezeryanı.
Göğüs ucum yoktu ,çocuğum emmeyi red etti ağlaya ağlaya perişan olduk ikimizde, aman mama benim kolayıma gelmiş uğraşmamışım.. Her gelenle yatak odası ziyareti yapardık soyunurdum çocuk ağlamaktan morarırdı millet emzirtmeye çalışırdı kanter içinde kalırdım sonu kavga ile ve mama ile biterdi. Doktor kalça çıkığı var dedi çift bez bağlattı 2 ay her gelen açıp çocuğun bacağını ölçer ahhh vahhh evet var derdi ben gece gündüz ağlardım... Lohusa psikolojisi ile normal doğuramadım , emziremedim , sakat çocuk doğurdum diye aylarca kendimi yedim bitirdim.. Şimdi hepsini gözlerim dolu hatırlıyorum. Kızım hiç birşey yemez doğru dürüst çok seçicidir ama karakteri bu ben kabullendim. Ama etraf hala konuşuyor takmıyorum artık.
Şükür 9 yaşına geldi evet zayıf ama şükür sağlıklı, çok akıllı ve başarılı, saygılı,edepli, yaşına göre olgun ve anlayışlı bir kız oldu.
O nedenle hele şimdi görsünler beni bakalım laf edene taş üstünde taş bırakacakmıyım.. Bir damla da gözyaşı dökmeye niyetim yok..
Benden size tavsiye o ruh hali ile insan uygulamakta zorlanır ama kimseyi takmayın gerekirse kırın kırılmayın.. Çocuğunuz en çok sizin kıymetliniz.
ya ne kadar güzel yazmışsın 😍 annem huyumu biliyor mesela hep diyor sen işine karıştırmazsın diye anne sonuçta ben yavrumu en iyi tanıyacağım o beni en iyi tanıyor. Kuzenimin eşi doğum yaptığında kuzenimi azarlıyordum kıza laf söylettirmesin diye hala dua eder, ailede falan kimseye müdahale ettirmedim. Jenerasyon farkı sanırım. Kız da garibim kimi görse memesini göstermek zorundaymış gibi hissediyordu.
Sanırım o çizgiyi başta çizmek gerekiyor eşim destek olur gibi. Biz nasıl istersek öyle büyüyecek diyor.

Annem 30 yıl babaannemle altlı üstlü oturdu, bi de annem çalışan bi kadındı. Babaannem onun işte olmasını hep değerlendirdi. Size annenizden çok ben baktım derdi. Şimdi şimdi anlıyorum annemi geçen sene ağlamıştım kıyamam neler çekmişsin sen diye. Gerçekten neler neler çekmiş.

Günaydın kızlar iki gündür acayip başım ağrıyor telefona bile bakasım gelmedi tansiyonum falanda normal ama bir baş ağrısı gidiyor bugün daha iyi gibiyim. Ne güzel alışveriş muhabbetleri örgüler cinsiyetler konuşulmuş 😍 büyüyoruz çok şükür 🤲 bende cinsiyeti belli olsa yelek falan biseyler örmek istiyorum. Kızımda da çok örmüştüm işime yaramıştı. Battaniyede ördüm ama çok kullanmadık genelde sus gibi kullandık

Eklentiler

• 16022347888154283882038980515854.webp
    16022347888154283882038980515854.webp
    62,1 KB · Görüntüleme: 28
Kızlar ikili taramamı yaptırdım bu kendi doktorum yokmuş ama girdiğim doktor da çok iyiydi ilgilendi ultrasona göre sağlıklı ense kalınlığı falan çok iyi. Cinsiyetini sordum bakalım dedi bacaklarını gösterdi ama pozisyon net değil dedi sonra arada bir parlaklık var görüyor musun dedi evet dedim o erkek olma ihtimalini güçlendiriyor dedi. Sonra kalkarken erkek gibi mi hocam dedim net değil birşey demiyorum dedi. Ne anlarsınız bu durumdan 🤭2hafta sonra tekrar gel dedi tekrar bakalım dedi bilemedim ben net değil yani.

Back
X