• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    168
Korkmam mı Allahım kimseye yaşatmasın. Zaten stresliydim bir de ebe gelip ne kadar sorumsuz davranmışsın karnında can taşıyorsun farkında mısın falan diyince ağladım baya çok üzüldüm
terbiyesiz ya, bir hamileye söylenecek şey mi zaten hassasız hepimiz. Ne kadar dikkatli olduğunu o nereden bilecek. Bunun bir sorun olduğunu düşünmedin sadece. Hadsiz gerçekten, ağlanmaz buna lütfen.....

Korkmam mı Allahım kimseye yaşatmasın. Zaten stresliydim bir de ebe gelip ne kadar sorumsuz davranmışsın karnında can taşıyorsun farkında mısın falan diyince ağladım baya çok üzüldüm
Gerçekten böylelerine sinir oluyorum. Bebek 7-24 hareket etmek zorunda mı yani belki gece siz uyurken hareket etti de siz hissetmediniz. Her zaman kuvvetli olmuyorki bebek hareketi. Bazen konumundan dolayı çok derinde oluyor bazen de hareket ediyor hiç hissetmiyoruz. Nerden bilecez hangi durumda hangi konumda olduğunu birde zırt pırt gitsek bu sefer kızarlar ne pinpiriklisin diye

Kızlar selam doğum parası ile ilgili teyit ederek şöyle bi bilgi ile geldim, doğum parasını toplu aylık yada 10 günlük alabilirmişiz, mali müşavirimiz geldi nasıl istersin doğum paranı dedi o şekilde ayarlayalım dedi sağolsun bende TL nin zaman değerini düşünerek 😄 toplu almaktansa ne kadar önden alsam iyi olur diye aylık istedim maaş gibi almaya devam ederim dedim. Bilgilendirmemi yaptım gidiyorum sağlıcakla kalalım🙃✨🫶🏻
Mali müşavir bunu sorması gerekiyor mu yoksa şirket insiyatifinde mi yine. Çünkü ben de aylık talep ederim ama kafalarına göre yapma hakları var mı acaba

Stresli olup olmadığımı sordu stresli değildim. Bebeğin duruşundan o zaman dedi öyle yani.Cahtgpt de aynısını dedi zaten bakalım hayırlısı iyi olsun rahat olsun da önemli değil
Canım çok çok geçmiş olsun. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

• Beğen
Reactions: hku
Mali müşavir bunu sorması gerekiyor mu yoksa şirket insiyatifinde mi yine. Çünkü ben de aylık talep ederim ama kafalarına göre yapma hakları var mı acaba
Bence bu bi hak sadece önceden konuşmak gerekiyor sormasalar bile, ben aylık istiyorum diye belirtin mali müşavirinizin de ayda bir raporunuzu onaylaması gerekiyor zor bişey değil aslında yapabilirler, bi arkadşaım da doğumdan önce konuşup aylık talep etti

Şu an 29 haftalığım ben 27. Haftada bir kaç defa bebek cılız hareket ediyor diye acile gitmeyi düşündüm yeğenim doktor o zamanlar burdaydı kuvvetli olması gerekmiyor hissetmen yeter deyip içimi rahatlatmıştı ama o hafta kontrolümü erkene aldım kendi doktoruma gittim söyledim bir şey demedi gülümsedi sadece hissetmen yeterli dedi. Birde ben çok pinpirikli oldum hamileliğimde çünkü çok sorunlar yaşadım. Her hafta doktora gittim bir ara doktorum sık sık şehir dışına çıkıyor o yokken başkalarına gittim ve beni o kadar çok korkuttularki bir doktor 21. Haftada neredeyse çocuk kanala girmiş açılman var falan dedi. Sonra hem radyoloji hem de kendi doktorum açılmam olmadığını rahim ağzı uzunluğumunda iyi olduğunu falan söyledi. İşte bu köyü deneyimlerden dolayı da kendi doktorum dışında kimseye görünmek istemiyorum artık çünkü ömrümden ömür gidiyor. Doktorumda rahat olmamı kontrollerimi beklememi istiyor hep. Ben tabii daha hiç 4 hafta beklemedim ama her çıktığımda bekleyeceğime söz verip çıkıyorum doktordan ☺️
Stres yapmayın kendi doktorunuz ne diyorsa onu dikkate alıp hamileliğinizin tadını çıkarın

terbiyesiz ya, bir hamileye söylenecek şey mi zaten hassasız hepimiz. Ne kadar dikkatli olduğunu o nereden bilecek. Bunun bir sorun olduğunu düşünmedin sadece. Hadsiz gerçekten, ağlanmaz buna lütfen.....
Zaten korktum bir de öyle söylenince çok zoruma gitti . Hâlâ aklıma geldikçe gözlerim doluyor

Gerçekten böylelerine sinir oluyorum. Bebek 7-24 hareket etmek zorunda mı yani belki gece siz uyurken hareket etti de siz hissetmediniz. Her zaman kuvvetli olmuyorki bebek hareketi. Bazen konumundan dolayı çok derinde oluyor bazen de hareket ediyor hiç hissetmiyoruz. Nerden bilecez hangi durumda hangi konumda olduğunu birde zırt pırt gitsek bu sefer kızarlar ne pinpiriklisin diye
Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi

Canım benim kıyamam sana, sen kimseyi takma kafana ben bunu öğrendim bu süreçte, bana da doktorum pimpirik diyo ne yapsak hep bi eleştiri. Herşeyden önce Allaha emanet bebeklerimiz Allahım onları korusun içine ferahlık versin seninde, 🙏🏻 🫶🏻

Bence bu bi hak sadece önceden konuşmak gerekiyor sormasalar bile, ben aylık istiyorum diye belirtin mali müşavirinizin de ayda bir raporunuzu onaylaması gerekiyor zor bişey değil aslında yapabilirler, bi arkadşaım da doğumdan önce konuşup aylık talep etti
Tamamdır öyle yapayım olur inşallah 🙏🏻😍

Canım benim kıyamam sana, sen kimseyi takma kafana ben bunu öğrendim bu süreçte, bana da doktorum pimpirik diyo ne yapsak hep bi eleştiri. Herşeyden önce Allaha emanet bebeklerimiz Allahım onları korusun içine ferahlık versin seninde, 🙏🏻 🫶🏻
Amiiin inşallah

Kızlar sizin ölçümde kafa ve vücut aynı hafta mı çıkıyor merak ettim . AC ve FL gün veya hafta farkınız var mı benimle paylaşır mısınız

Canım ben 5 saatlik yol yaptım bugün eve dönüyorum,giderken de 5 saatti bir problem olmadı çok şükür,benzin istasyonlarında sende in yürüyüş yap ben öyle yaptım rahat bi yolculuk oldu,sana da iyi yolculuklar diliyorum 🤍
tamam canım doktorumda gidebilirsin dedi tesekkur ederim :))

Kızlar sizin ölçümde kafa ve vücut aynı hafta mı çıkıyor merak ettim . AC ve FL gün veya hafta farkınız var mı benimle paylaşır mısınız
Benimki hiçbir zaman aynı çıkmadı benimkinin kafası küçük hep daha geride çıkıyor.

1 kasimda gitmistim en son
Ac 24+5
Hc 24+2
FL 25+5 ti
Bebek 24+6 haftalıktı
Bu farklar normal ama doktor oyle dedi.
Benim oglanin boyu uzun olacak demislerdi o yuzden o biraz onde🤣
Bu arada ac karin, fl bacak, hc kafa cevresi diye biliyorum

1 kasimda gitmistim en son
Ac 24+5
Hc 24+2
FL 25+5 ti
Bebek 24+6 haftalıktı
Bu farklar normal ama doktor oyle dedi.
Benim oglanin boyu uzun olacak demislerdi o yuzden o biraz onde🤣
Bu arada ac karin, fl bacak, hc kafa cevresi diye biliyorum
Benimki de hc yazmıyo ama ac fl den büyük doktor bana da bi şey demedi. Oluyor demekki öyle

Kızlar selam doğum parası ile ilgili teyit ederek şöyle bi bilgi ile geldim, doğum parasını toplu aylık yada 10 günlük alabilirmişiz, mali müşavirimiz geldi nasıl istersin doğum paranı dedi o şekilde ayarlayalım dedi sağolsun bende TL nin zaman değerini düşünerek 😄 toplu almaktansa ne kadar önden alsam iyi olur diye aylık istedim maaş gibi almaya devam ederim dedim. Bilgilendirmemi yaptım gidiyorum sağlıcakla kalalım🙃✨🫶🏻
Kızlar selam, bu bahsettiğiniz doğum parası nedir acaba?

Back
X