• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Biz gellldiiiikkk :halay: sünnet önerdi doktor bakalm smdi karar verme aşamasndayiz kizlar :KK8: 800 gr almis bu ay 9200 olmus 70 cmde boy dedi kafada 45.5 olmus koca kafalı :KK70: Ek gıdaya fırtına gbi başlıyoruz etler balıklar tavuklar eyvah eyvah dedim :bicak:
9200 mu bu cocuk kac kilo kac cm dogdu 😅😅😅😅 Her ay ne aldi masallah 😅

Teşekkürler et balık tavuk olayı kafamı kurcalıyor burada. Bazı doktorlar kuzu Eti öneriyor kimisi dana Eti. Bi de bunları nasıl yiyecekler boğazda kalır korkusu var bende 🙄 evet hipp tahılı ben aldım ama başlamadım daha. Önce sebze meyve tattırıyorum. Elma armut arada ben yerken tattırmıştım. Dünden beri de patates yediriyorum öğlenleri bir tatlı kaşığı. Kendi sütümle püre yapıp veriyorum bir tatlı kaşığından fazla yemiyor.
Kıyma 45 dk kadar az suda haşlanıp rondo yapılıyormuş, ete geçince ben öyle yapıcam fikir olsun

Gece 12 de uyuyup sabah 8.30 da kalkıyor ama arada 2-3 kez uyanıyor tabi. 11 de ilk uykuyu uyuyor 1 de uyanıyor. 15.30 da ikinci uyku 1 saat kadar 7 gibi 1 saat daha uyuyor. Sonra 12 de gece uykusuna geçiyoruz birlikte. Erken uyutursam uykusunu almış olarak kalkıyor gece uyumuyor böylr bir düzen yapmış kendine🤷‍♀️ ve sadece emerek uyuyor
Bende 20 30 da odaya geçiyorum zorla 23.00 de uyutuyorum.bazen emip ytağında söylene söylene döne döne uyuyor, bazense meme de emerek uyuyor bırakıyorum ağlıyor.
Sabah gece 3 ve 5 te emek için uyanıyor 8 de uyanıyor. 11 gibi uyuyor. 12 .30 gibi falan uyanıyor
Dil de sıkıntı yok gibi ama tam emin değilim. Emerken başta sıkıntı yaşadık hala tam kavrayamiyor. Mesela alt dudak dışa dönüyor oradan güzel tutuyor ama üst dudağı içe dönük. Bende acaba çocuk cerrahi yerine önce kbb ye mi randevu alsam. En azından görsünler diyorum. Sonradan göstermemenn pişmanlığını yasamak istemiyorum. Cocuk doktoru bakinca direkt plaatik cerrahi dedi. Ne zaman kesilecegine mudahale edilip edilmeyecegine o kadar versin dedi. Ama arkadaşım dil bağını kbbde kestirdi o yüzden plastik cerrahi saçma geldi bana biraz bana

Muhittin Muhittin bacim sahalara geri mi döndün 🥰

Kizlar selam heceler falan okuyunca bi afalladim bizim usaklar yasina mi girdi acaba haberimmi yok dedim hele suan ciglikdan aglamakdan baska ne bilsin bunlar acele etmeyin bu kadr yaw🙈

Ek gidalara bile tam anlamiyla baslayamadim pisik oldu yine neyin dokundugunu bi anlasam😤 alerjiye ozel mama kullaniyoruz bi muz vereyim dedim binde bir alerji yaparmis benimkini buldu sanirim🤦🏻‍♀️
Yürüteç alan kullanan varmi ben bunu merak ediyorum🤭surekli ellerinden tutup yueutmekden belim koptu oturunca basiyor yaygarayi illa gezecek alıştı tosba 🥰 marka ve model öneriniz varsa cok sevinirm

Gece 12 de uyuyup sabah 8.30 da kalkıyor ama arada 2-3 kez uyanıyor tabi. 11 de ilk uykuyu uyuyor 1 de uyanıyor. 15.30 da ikinci uyku 1 saat kadar 7 gibi 1 saat daha uyuyor. Sonra 12 de gece uykusuna geçiyoruz birlikte. Erken uyutursam uykusunu almış olarak kalkıyor gece uyumuyor böylr bir düzen yapmış kendine
🤷‍♀️
ve sadece emerek uyuyor
Bende 20.30 da odaya geçiyorum zorla 23.00 de uyutuyorum.bazen emip ytağında söylene söylene döne döne uyuyor, bazense meme de emerek uyuyor bırakıyorum ağlıyor.
Sabah gece 2 ve 5 te emmek için uyanıyor 8 de uyanıyor. 11 gibi uyuyor. 12 .30 gibi uyanıyor.
Desteksiz uykuya nasıl geçeceğiz bilemiyorum. Deniyorum ama ağlamaktan öteye gitmiyor. Boşuna ağlattığımla kalıyorum, çünkü yine memede sızıyor. Anne yüreği işte dayanmıyor.
Dil de sıkıntı yok gibi ama tam emin değilim. Emerken başta sıkıntı yaşadık hala tam kavrayamiyor. Mesela alt dudak dışa dönüyor oradan güzel tutuyor ama üst dudağı içe dönük. Bende acaba çocuk cerrahi yerine önce kbb ye mi randevu alsam. En azından görsünler diyorum. Sonradan göstermemenn pişmanlığını yasamak istemiyorum. Cocuk doktoru bakinca direkt plaatik cerrahi dedi. Ne zaman kesilecegine mudahale edilip edilmeyecegine o kadar versin dedi. Ama arkadaşım dil bağını kbbde kestirdi o yüzden plastik cerrahi saçma geldi bana biraz bana
Gösterdiniz mi doktora bize de bilgi verir misiniz
Muhittin Muhittin bacim sahalara geri mi döndün
🥰

Kizlar selam heceler falan okuyunca bi afalladim bizim usaklar yasina mi girdi acaba haberimmi yok dedim hele suan ciglikdan aglamakdan baska ne bilsin bunlar acele etmeyin bu kadr yaw
🙈

Ek gidalara bile tam anlamiyla baslayamadim pisik oldu yine neyin dokundugunu bi anlasam
😤
alerjiye ozel mama kullaniyoruz bi muz vereyim dedim binde bir alerji yaparmis benimkini buldu sanirim
🤦🏻‍♀️

Yürüteç alan kullanan varmi ben bunu merak ediyorum
🤭
surekli ellerinden tutup yueutmekden belim koptu oturunca basiyor yaygarayi illa gezecek alıştı tosba
🥰
marka ve model öneriniz varsa cok sevinirm
Benim ki anniii diyor bir şey istediğinde. Bol bol çığlık atıyor, bülbül gibi şakıyor. Bir de böyle ıkınma desem ıkınma değil, çığlık desem çığlık değil acayip bir ses çıkarıyor.
Bol bol parmak emiyor. Bebeği parmak emen var mı başka?
Yürüteçten ziyade yürüyüş arkadaşı almayı düşünüyorum ben de.

Kızlaaaar
Doktor ek gıdaya başla dedi.Herkes havuç patates diyor ama bizim doktorumuz havuç şeker, patates karbonhidrat yoğun olduğu için çok sonra ver dedi. Yoğurt ver dedi. Kereviz verebilirsin dedi. Mevsimine uygun sebze ver dedi. Kahvaltı da yumurtanın sarısından ver dedi siz de yumurta veriyor musunuz?
Nerden nasıl başlayacağım ne kadar vereceğim bilemiyorum. Önce alerjisi var mı öğrenmek için tek tek ver dedi. Ne kadar vereyim dedim bebek yemek istediği kdar verebilirsin dedi. Zaten bebek belli eder dedi.
Ek gıdaya başlayanlar nasıl başladınız bir bilgi verirseniz çok sevinirim

Kızlar doktor moralimi bozdu ya. Kızım 8nisan doğumlu. Baş çevresi doğduğumda 35ti.3280gr 52cm doğdu. cuma günü 41,5 olarak ölçtü. Baş çevresine Biraz küçük dedi. Kilosu 7200oldu.Netten bakınca korkunç şeyler yazıyor baş çevresi küçüklüğü ile ilgili. moralim çok bozuldu. Sizin nasıl durumlar. Kötü birşey yoktur inşallah

Kızım 23 nisan doğumlu 3.680 kilo 52 cm 35 baş çevresiyle doğdu. Rakamlar yakın birbirine. 5. ay kontrolünde 41.2 baş çevresi kilosuda 7.255. Doktorum normal dedi. Yazını okuyunca baktım internetten biraz ilk iki ay 2şer cm sonra 6. aya kadar 1er cm büyürmüş baş çevresi bence bozma moralini bazen araştırmak bizi daha çok tedirgin ediyor. Yenidoğan döneminde kızımın her hareketini araştırıp kafayı yemek üzereydim inanki bakmıyorum bile artık üzülüyoruz yok yere.

Kızlar moralim o kdar bozuk ki, Sirket evden calismayi durdurdu.Bakicak kimse yok.1 yasina kdr evden calisma devam edicekti ama her zamanki gbi biri olayi kurcalamis ve olani bozmus.Ucretsiz alicam ama o bile yetmiyor kres olmasa neysede krese gondermek zorundayim.Aksamdan bu yana ellerimde egzemalar cikmis uzuntuden.Neden insanlar bu kadar kotu ve dusuncesiz ya olani neden bozuyorsun.

Maasallah canim gece niye hip onerdi
Gece sütüm yetmiyo sanirim artık kuzum çok sık uyaniyo cnku. Gerçi az az emip uyuyo ondanda olabilir ama bilemedim. O yüzden hipp önerdi doysun uyusun diye
Teşekkürler et balık tavuk olayı kafamı kurcalıyor burada. Bazı doktorlar kuzu Eti öneriyor kimisi dana Eti. Bi de bunları nasıl yiyecekler boğazda kalır korkusu var bende 🙄 evet hipp tahılı ben aldım ama başlamadım daha. Önce sebze meyve tattırıyorum. Elma armut arada ben yerken tattırmıştım. Dünden beri de patates yediriyorum öğlenleri bir tatlı kaşığı. Kendi sütümle püre yapıp veriyorum bir tatlı kaşığından fazla yemiyor.
Yiyorsa ne ala valla ben Dün akşam havuç patates buharda pisirdim sütle karistirdm ogure ogure birkaç yudum yedi saldir suldur kustu sonra çok tiksindi napcam hiç bilmiyom 🥶
Masallah kuzuya.
Sebzeleri vermis miydin gecen ay?
Yok canım bu ay basladim tadimlara
9200 mu bu cocuk kac kilo kac cm dogdu 😅😅😅😅 Her ay ne aldi masallah 😅
3310 gr dgdu canım 48.5 cmdi ortalama 1 kilo flan aldi bazı ay 1200 bazi ay 800 aldı

Kızlar moralim o kdar bozuk ki, Sirket evden calismayi durdurdu.Bakicak kimse yok.1 yasina kdr evden calisma devam edicekti ama her zamanki gbi biri olayi kurcalamis ve olani bozmus.Ucretsiz alicam ama o bile yetmiyor kres olmasa neysede krese gondermek zorundayim.Aksamdan bu yana ellerimde egzemalar cikmis uzuntuden.Neden insanlar bu kadar kotu ve dusuncesiz ya olani neden bozuyorsun.
Cok uzuldum simdi ilk etapta ucretsiz al bakalim kac aylık olacak ucretsiz bittiginde?

Bende 20.30 da odaya geçiyorum zorla 23.00 de uyutuyorum.bazen emip ytağında söylene söylene döne döne uyuyor, bazense meme de emerek uyuyor bırakıyorum ağlıyor.
Sabah gece 2 ve 5 te emmek için uyanıyor 8 de uyanıyor. 11 gibi uyuyor. 12 .30 gibi uyanıyor.
Desteksiz uykuya nasıl geçeceğiz bilemiyorum. Deniyorum ama ağlamaktan öteye gitmiyor. Boşuna ağlattığımla kalıyorum, çünkü yine memede sızıyor. Anne yüreği işte dayanmıyor.

Gösterdiniz mi doktora bize de bilgi verir misiniz

Benim ki anniii diyor bir şey istediğinde. Bol bol çığlık atıyor, bülbül gibi şakıyor. Bir de böyle ıkınma desem ıkınma değil, çığlık desem çığlık değil acayip bir ses çıkarıyor.
Bol bol parmak emiyor. Bebeği parmak emen var mı başka?
Yürüteçten ziyade yürüyüş arkadaşı almayı düşünüyorum ben de.

Kızlaaaar
Doktor ek gıdaya başla dedi.Herkes havuç patates diyor ama bizim doktorumuz havuç şeker, patates karbonhidrat yoğun olduğu için çok sonra ver dedi. Yoğurt ver dedi. Kereviz verebilirsin dedi. Mevsimine uygun sebze ver dedi. Kahvaltı da yumurtanın sarısından ver dedi siz de yumurta veriyor musunuz?
Nerden nasıl başlayacağım ne kadar vereceğim bilemiyorum. Önce alerjisi var mı öğrenmek için tek tek ver dedi. Ne kadar vereyim dedim bebek yemek istediği kdar verebilirsin dedi. Zaten bebek belli eder dedi.
Ek gıdaya başlayanlar nasıl başladınız bir bilgi verirseniz çok sevinirim
Ben yogurt ile basladim uc gun sonra kabak verdim 3 gun simdi havuc patates pirinc yapicam ama benimki daha 6 aylık olmadı ben sadece tattirdim onumuzdeki hafta basliycam ama yumurta vermistim oglumda elimle ezip veriyordum ama off cok korkarak ben endiseli bir anneyim bogazina kacarsa korkusu var.
Yumurtadan nedense cok korkuyorum kizimda daha da endiseli bir anne olarak nasil vericem bilmiyorum.

Kızlar benim bebiş açlıktan uyumuyormuş sanırım. O kadar sık uyanıyordu ki ilk günler bile bu kadar zor değildi Dün gece muz şeftali yoğurt püresi yaptım uyumadan verdim. Çok az uyandı, emince de uykuya çok hızlı geçti. Bebeği uyumayan anneler bir deneyin isterseniz.

Ben yogurt ile basladim uc gun sonra kabak verdim 3 gun simdi havuc patates pirinc yapicam ama benimki daha 6 aylık olmadı ben sadece tattirdim onumuzdeki hafta basliycam ama yumurta vermistim oglumda elimle ezip veriyordum ama off cok korkarak ben endiseli bir anneyim bogazina kacarsa korkusu var.
Yumurtadan nedense cok korkuyorum kizimda daha da endiseli bir anne olarak nasil vericem bilmiyorum.
Yaa bende de aynı korku var, ama süt çok takılıyor günde 3 4 kez belki, her defasında da çok korkuyorum ama sanki kafama taktıkça daha çok oluyor önce bu kadar sık değildi.

Kızlar benim bebiş açlıktan uyumuyormuş sanırım. O kadar sık uyanıyordu ki ilk günler bile bu kadar zor değildi Dün gece muz şeftali yoğurt püresi yaptım uyumadan verdim. Çok az uyandı, emince de uykuya çok hızlı geçti. Bebeği uyumayan anneler bir deneyin isterseniz.
Hem muz hem şeftali kabız yapmaya müsait şeyler ya canım, sıkıntı olmuyor mu? Ben her ikisini de tattırmadım daha

Ya bu yumurtanın sarısı hep haşlanıp mı verilecek, ne kadar haşlanacak mesela?
Hakkaten ben bile kuru kuru yiyemem onu, rahatsız eder, bebişlere nasıl yedireceğiz?
Bir de beyazını 10.aya kadar vermeyeceğiz ya, mesela içine tam yumurta konmuş çorba, köfte givi şeyleri de mi vermeyeceğiz bebeğimize?

Hakkaten ben bile kuru kuru yiyemem onu, rahatsız eder, bebişlere nasıl yedireceğiz?
Bir de beyazını 10.aya kadar vermeyeceğiz ya, mesela içine tam yumurta konmuş çorba, köfte givi şeyleri de mi vermeyeceğiz bebeğimize?
Sarisini anne sutuyle yada mama ile sulandirip vermistim ben ogluma.beyazida 1 yasina kdr yok.

Hem muz hem şeftali kabız yapmaya müsait şeyler ya canım, sıkıntı olmuyor mu? Ben her ikisini de tattırmadım daha
Muzu biliyorum da şeftaliyi bilmiyordum ya, bu ara hep sebze veriyordum dün gece muzu çok seviyor diye verdim yesin de uyuyabilsin diye şimdilik kabız olmadı çok şükür

Demir aliyor mu peki? Demir ilaclari da kabiz yapmaya meyilli olurmus . Muzla kombo yapmasin. 🙄
Evet evet Demir de alıyor, ama muzu çok vermiyorum zaten, en son 3 gün önce vermiştim, dün gece evde hazır o vardı, ayrıca çok seviyor diye verdim. Her şeye yoğurt ekliyorum ben, probiyotik maya kullanıyorum

Yumurtanin beyazini evet vermedik 1 yasina kadardi ama simdi sanirim veriyorlar.
O zamanlar vermemistim kofte corbalarina koyuyordum ben kiymayi.

Back
X