• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Canım bir sürü vegan ürün varmış aslında çikolata dondurma falan. Hatta magnumun vegan dondurmasını gördüm markette ama Türkiye’de var mı bilmiyorum. Ama büyük marketlerde olur diye düşünüyorum çünkü bir sürü vegan insan var. Geçen masterchef in alt reklamlarında vegan çikolata reklamı vardı. Hatta bebekler için yoğurtsuz tarhanalalar var ama tabi o da almanyada yok.
Araştırmak lazım🥰

Birşey sormak istiyorum şimdi biz ek gıdaya başladık ya. Besini direkt veriyoruz bebeğe yani alerji olursa ağız kenarında kızarıklık olur değil mi? Yoksa ağız kenarında kızarıklık olmayıpta sırtında veya kakasında kan olur mu?

Birşey sormak istiyorum şimdi biz ek gıdaya başladık ya. Besini direkt veriyoruz bebeğe yani alerji olursa ağız kenarında kızarıklık olur değil mi? Yoksa ağız kenarında kızarıklık olmayıpta sırtında veya kakasında kan olur mu?
Kakasini sulu mukuslu ve sık yapmasi gecmeyen pişik oluşumu da alerji belirtisi vücuttaki kizariklik yine agiz kenarinda da olabilir bunlarin hepsi ayni anda olmaz genelde bikaci olur birde kusma da belirtiymis

Ben elma armut patates tatlı patates kabak verdim vücutta birşey olmadı ama kanlı kaka yaptı doktor direkt süt alerjisi dedi diğer besinlerle alakası yok dedi.Ama bazı besinler vücutta alerji yaparmış onları bir süre bırakıp tekrar denemek gerekirmiş

Kakasini sulu mukuslu ve sık yapmasi gecmeyen pişik oluşumu da alerji belirtisi vücuttaki kizariklik yine agiz kenarinda da olabilir bunlarin hepsi ayni anda olmaz genelde bikaci olur birde kusma da belirtiymis
Aa kustu da bugün kesin alerjisi var o zamn of ya valla ağlıcam artık :(

Ben elma armut patates tatlı patates kabak verdim vücutta birşey olmadı ama kanlı kaka yaptı doktor direkt süt alerjisi dedi diğer besinlerle alakası yok dedi.Ama bazı besinler vücutta alerji yaparmış onları bir süre bırakıp tekrar denemek gerekirmiş
Ya bazı besinlere alıştım da yenileri de eklenmesi beni yoruyo

Evet canım ya mecburen bakıcı bakıcak.
Annemi kaybettim ben dogumdan 4 gün sonra.
Kv. bakamaz mecburen bakicı kaliyor geriye.
Ben 2 yıl aldım 2023 hazirana kadar ama 2022 aralıkta başlıycam.
Bakalım bakmasını cok istedigim bir abla var ama kabul ederse insallah sormaya da cekiniyorum olumsuz olmasindan🥺
Canim senin meslegin ne acaba?2 yil ogretmenler disinda alinabiliyor mu?ben bakiciya birakamam cunku guvencek kimse yok ve gidecegi krese oglumuda gonderdim oraya guveniorm ins kabul eder o abla hayirli olacaksa o bakar.

Alerjik kızıma ne yapsam ne yapsam diye düşünürken yulaf sütünü keşfettim internette evde nasıl yapılacağının tarifi var çok basit oluyor. Dün yaptım, bugün de muhallebisini yulaf sütüyle yaptım. Biraz ısınınca kıvamı koyulaşıyor, daha önce muzu da denemiştim onu da ezip koydum çok güzel oldu tadı. :kk77:
Benim kızımın da alerjisi var, ben yulaf tüketince tepki verdi aklınızda olsun yulaf da alerji yapabiliyor

Aa kustu da bugün kesin alerjisi var o zamn of ya valla ağlıcam artık :KK43:
Benim oglum da muza bayildi ama hem kustu hem pisik oldu muz yedikden sora inan ek gida olayi beni de müthiş yoruyor🤦🏻‍♀️ 6 ay idare edicez bacim 1 yasindan sora cogu sey duzeliyormus alerji bakimindan

Kızlar benim bebiş açlıktan uyumuyormuş sanırım. O kadar sık uyanıyordu ki ilk günler bile bu kadar zor değildi Dün gece muz şeftali yoğurt püresi yaptım uyumadan verdim. Çok az uyandı, emince de uykuya çok hızlı geçti. Bebeği uyumayan anneler bir deneyin isterseniz.
Benim oglanda geceleri saat başi kalkiyor ama yogurt yiyknce agiz kenari kizariyor hatta dun yine 1 caykasigi verdim domtora gidicem diye.olur mu tekrar diye yine oldu ben nasil yediricem ki onu bilemedim 😔

Canim senin meslegin ne acaba?2 yil ogretmenler disinda alinabiliyor mu?ben bakiciya birakamam cunku guvencek kimse yok ve gidecegi krese oglumuda gonderdim oraya guveniorm ins kabul eder o abla hayirli olacaksa o bakar.
Canım tabii ki 657'ye tabii herkes alabilir memurum bende bir kurumda.
Bilmiyorum evler birbirine cok uzak biz birakirsak esi de izin verirse bakar.

Benim oglanda geceleri saat başi kalkiyor ama yogurt yiyknce agiz kenari kizariyor hatta dun yine 1 caykasigi verdim domtora gidicem diye.olur mu tekrar diye yine oldu ben nasil yediricem ki onu bilemedim 😔
Çok geçmiş olsun. Yoğurt değil de o zaman sevdiği ve alerji yapmadığından emin olduğun herhangi bir şey verebilirsin belki, önemli olan tok olduğundan emin olmak aslında. Benim hiç aklıma gelmemişti, ek gıdaya hafiften başlamıştık ama sütüm yetiyor sandım. 2 3 gecedir uyumadan bir saat önce veriyorum, çok şükür biraz düzeldi

Benim kızımın da alerjisi var, ben yulaf tüketince tepki verdi aklınızda olsun yulaf da alerji yapabiliyor
Yulaf unu denemiştim bir şey olmayınca sütünü yaptım. Ama yulafın da alerjik olabileceği aklıma gelmezdi :/ gluten içerdiği için mi acaba, ya da içeriyor mu bilmiyorum 🤷

Benim oglum da muza bayildi ama hem kustu hem pisik oldu muz yedikden sora inan ek gida olayi beni de müthiş yoruyor🤦🏻‍♀️ 6 ay idare edicez bacim 1 yasindan sora cogu sey duzeliyormus alerji bakimindan
İnan şuan bazı şeyler alerji yapsa o kadar takmazdımm ama başından beri alerjiyle savaşan biri olarak yoruldumm

Ya kızlae benim bebişim arada kusuyor, ani harekettendir, mide kapakçığı hala yetişkin gibi değil, düz yatırıyoruz diyedir şeklinde düşünüyorum ben.
Ağız kenarı kızarıyor, o da dişi kaşındığından eli ve hatta her şey hep ağzında, tahriş oluyor, ondan kızarıyordur diyorum, tadım yaptırıyorum yine de. 3 gün kuralım da yok, doktorum da istemedi 3 gün kuralını zaten.
Sırtında, vücudunda arada kırmızı noktalar oluyor, onun da benim yediğim şeylerle alakasını kuruyorum, ben dikkat ediyorum.
Çocuk dermatoloji uzmanına gitmiştik egzaması için, dedi ki, bir besine alerjisi varsa da bir ay sonra aynı besine tepki vermeyebilir vücudu dedi, dolayısıyla ben çok da evham yapmadan devam edeceğim. Sakınan göze çöp batar mantığındayım, umarım yanlış yapmıyorumdur 🙄🙁
Bununla birlikte birkaç şeye alerjisi çok netti, onlara hala cesaret edemedim tekrar tüketmeye.

Kızlar ya, emziği ne zaman bıraktırmak doğru olur, tecrübeli olan ya da fikri olanlardan görüş almak isterim, biz şuan sadece uykuya dalarken veriyoruz, uykuda atıyor ağzından kendisi, ama dalmasına yardımcı oluyor, korkum böyle devam ederse ileride emziği bıraktırdığımızda uykuya dalması çok zorlaşacak 🤔

Ya kızlae benim bebişim arada kusuyor, ani harekettendir, mide kapakçığı hala yetişkin gibi değil, düz yatırıyoruz diyedir şeklinde düşünüyorum ben.
Ağız kenarı kızarıyor, o da dişi kaşındığından eli ve hatta her şey hep ağzında, tahriş oluyor, ondan kızarıyordur diyorum, tadım yaptırıyorum yine de. 3 gün kuralım da yok, doktorum da istemedi 3 gün kuralını zaten.
Sırtında, vücudunda arada kırmızı noktalar oluyor, onun da benim yediğim şeylerle alakasını kuruyorum, ben dikkat ediyorum.
Çocuk dermatoloji uzmanına gitmiştik egzaması için, dedi ki, bir besine alerjisi varsa da bir ay sonra aynı besine tepki vermeyebilir vücudu dedi, dolayısıyla ben çok da evham yapmadan devam edeceğim. Sakınan göze çöp batar mantığındayım, umarım yanlış yapmıyorumdur 🙄🙁
Bununla birlikte birkaç şeye alerjisi çok netti, onlara hala cesaret edemedim tekrar tüketmeye.
Ben havuc verdim ve sırtında kızarıklıklar oluştu ve o güb kustu. Zaten süt ürünleri + yumurta veremiyorum ama o kadar canımı sıkıyo ki yeni bi besine tepki vermesi. Dün hic uyumadı doğru dürüst ama bi kaç gündür dişten dolayıda huzursuz ama üst üste geldi işte

Ya kızlar benim bebe bu sebze pürelerini hiç sevemedi tatsız tuzsuz ben bile yiyemiyorum çocuk nasıl yiyecek 😩 bir ıspanak püresi verdim yiyebilene aşk olsun yani 🤦🏼‍♀️ Bu çocuklar bu şekilde sebze sevemez bence, çünkü sebze dediğimiz şey bu değil biz sebzeleri bu şekilde tüketmiyoruz ki 🙈

Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Hastaneye aradığımda gebe polikliniğine randevu almam gerektiği söylendi ilk etapta internet üzerinden randevu baktığımda da gebe polikliniği'nde sadece Serdar bey gözüküyor. Herhangi bir kadın doğum doktoruna randevu alabiliyor muyuz yoksa onu da mı Serdar bey almamız gerekiyor
Ben herhangi bir doktora almıştım..O muayene edip Serdar beyin sekreterine randevu açtırmısti..Ama daha geçen gün arkadaşım almaya çalıştı Serdar bey de uygun randevu yoktu.Hizmet hastanesinde direkt gidip yaptırılıyormus belki siz de gitmek istersiniz bilginiz olsun..

Selam annişler. Bugün 6 aylık aşılarımızı olduk 2 iğne 1 de ağızdan umarım ateş yapmaz eve geldik uyuyor şimdi. Son 2 haftadır uykuları düzene girmişti ama aşıdan sonra huy değiştiriyorlar bakalım nasıl etkileyecek. Ek gıdaya başlamıştık ama sebzeleri pek yemiyor meyve çok hoşuna gidiyor tabi😊 keçi sütünden yoğurt mayalicam bugün yarın yoğurt tadımı yapıcaz umarım beğenir. Siz hangi gıdaları verdiniz severek yediği oldu mu?
Ben de 3 gün kuralı ile yoğurt,patates, kabak,havuç,semizotu tadımlarını bitirdim..Meyvelerde şeftali denedim pek sevdiğini söyleyemem.Pazartesi kontrolümüz var öğün olarak başlamayı konuşacağız doktorumuzla.

Back
X