Benim bebeğiminde böyle kafası sallanıyor sizin şu an nasılKızımda kucağımdayken falan arada kafası sallanıyor, kuzenimin oğlu 5 aylıkken onunda sallanıyordu arada yoruluyorlar sanırım.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim bebeğiminde böyle kafası sallanıyor sizin şu an nasılKızımda kucağımdayken falan arada kafası sallanıyor, kuzenimin oğlu 5 aylıkken onunda sallanıyordu arada yoruluyorlar sanırım.
Valla dönmeye başladı kafasini filan guzel tutuyor.Benim bebeğim de tıpkı anlattığınız gibi sizin bebeğin durumu nasıl şu anda
Hayır benimki uyumuyor 4 ay 12 günlük kucağımdayken kafasını çevirirken sallanıyorValla dönmeye başladı kafasini filan guzel tutuyor.
Oturuyor bir sure.
Iletisimi iyi ama cok uyuyor hala.
Oyuncaklarina uzaniyor tutuyor elinde salliyor atiyor vs..
Sizin bebeginizde mi cok uyuyor peki?
Ne kadarlik?
O normal sanirim ya olabilir ara ara bizimki de birara sallaniyordu ama sonra geciyor o durum.Hayır benimki uyumuyor 4 ay 12 günlük kucağımdayken kafasını çevirirken sallanıyor
Büyük kızım ilk doğduğu günden beri emzik aldı. uyurken, uyanıkken hiç bırakmadı anne sütü almadı doğru düzgün 4.ayda bıraktı. Emziği çiftledi yedekli elinde gezdiriyordu sırayla bi onu bi diğerini emip resmen aşk yaşıyordu. 1 buçuk yaşında 1er gün arayla önce emzik memesini kestim ertesi gün biberonuyla muzlu süt içmişti kirli bıraktım sabah kendi elleriyle çöpe attı. Hiç sıkıntı yaşamadık. Benim bildiğim 2 yaş öncesinde bıraktırmak sonrasında çok daha zor oluyormuş. Şimdiki bebeğim sizin anlattığınız gibi sadece uyuyacağı zaman alıyor ve atıyor ağzından.Kızlar ya, emziği ne zaman bıraktırmak doğru olur, tecrübeli olan ya da fikri olanlardan görüş almak isterim, biz şuan sadece uykuya dalarken veriyoruz, uykuda atıyor ağzından kendisi, ama dalmasına yardımcı oluyor, korkum böyle devam ederse ileride emziği bıraktırdığımızda uykuya dalması çok zorlaşacak![]()
Dr. Osman Gönülal 1 yaşında bıraktırın.öncesinde bebeğin psikolojisini bozmayın diyordu.Kızlar ya, emziği ne zaman bıraktırmak doğru olur, tecrübeli olan ya da fikri olanlardan görüş almak isterim, biz şuan sadece uykuya dalarken veriyoruz, uykuda atıyor ağzından kendisi, ama dalmasına yardımcı oluyor, korkum böyle devam ederse ileride emziği bıraktırdığımızda uykuya dalması çok zorlaşacak![]()
Yulafın kendi gluten içermiyor ama gluten içerenlerle karışım olabiliyormuş o yüzden ekstra glutensiz diye satılanlar var tabii alerji sebebi gluten mi bilmiyorumYulaf unu denemiştim bir şey olmayınca sütünü yaptım. Ama yulafın da alerjik olabileceği aklıma gelmezdi :/ gluten içerdiği için mi acaba, ya da içeriyor mu bilmiyorum![]()
Buharda haşlıyırum, çatalla ezip anne sütü ve suyla kıvamını açıyorum bi kaç damla da soğuk sıkım ve asit oranı düşük zeytinyağı ekliyorum doktorumuzun önerisiyle, bugün bi çay bardağı yedirmiştim doktoru çok dedi bir ayda 3 bebek kavanozu olmalıymışMerhaba kizlar bugun kontrolumuz vardi sukur hersey yolunda ek gidaya basliyoruz bugun yogurt simdilik erteledik cildi aşırı hasas oldugu icin agiz kenarinda kizariklik yapiyor o kaldi havuctan basliyorum nasipse insallah guzel gecer sizler nelee veriyorsunuz nasil veriyosunuz ?
Oy maşallahBizimki ters emekliyor.. Bu hafta dizlerinin üstünde bildiğin geri geri emeklemeye başladı... Dişlerden dolayı ve hasta olduğu için çok huysuz.. İşten eve gidince resmen beni gördüğünde başlıyor ağlamaya al beni der gibi kollarını açıyor.. Gezmeye bayılıyor.. Alkış yapmaya bile başladı.. İlk kızım 10 yaşında o kadar unutmuşum ki ne zaman ne yapıyordu şu an büyümesini hayretle izliyorum :)
Aynen canımKızım 23 nisan doğumlu 3.680 kilo 52 cm 35 baş çevresiyle doğdu. Rakamlar yakın birbirine. 5. ay kontrolünde 41.2 baş çevresi kilosuda 7.255. Doktorum normal dedi. Yazını okuyunca baktım internetten biraz ilk iki ay 2şer cm sonra 6. aya kadar 1er cm büyürmüş baş çevresi bence bozma moralini bazen araştırmak bizi daha çok tedirgin ediyor. Yenidoğan döneminde kızımın her hareketini araştırıp kafayı yemek üzereydim inanki bakmıyorum bile artık üzülüyoruz yok yere.
Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Dün biraz kustu mesajınızdan sonra sanırım dediğiniz gibi yulaf etkilemiş olabilir diye düşündüm, bir süre vermeyeceğim. Ne güzel sorunsuz gidiyoruz demiştim hem yedirecek birşeyler bulduğuma sevinmiştim ama bu ek gıda süreci sorunsuz olmuyor sanırım.Yulafın kendi gluten içermiyor ama gluten içerenlerle karışım olabiliyormuş o yüzden ekstra glutensiz diye satılanlar var tabii alerji sebebi gluten mi bilmiyorum
Buharda haşlıyırum, çatalla ezip anne sütü ve suyla kıvamını açıyorum bi kaç damla da soğuk sıkım ve asit oranı düşük zeytinyağı ekliyorum doktorumuzun önerisiyle, bugün bi çay bardağı yedirmiştim doktoru çok dedi bir ayda 3 bebek kavanozu olmalıymış
7500 gayet iyi ayına göre gayet güzel daha nasıl olsun ki kilolu olmasın ne yapacaksınız kilolu çocuğuKilo alimi olarak anne sutu aliyodu tek oda zorla meme reddi yasiyodum bazen bir ayda 300 gram bile aldigi oluyo son iki haftadir tamamen birakti mama ya gectim en son 4 bucuk aylikdi 6400 gramdi dun gittik kontrole 7500yani kilo alimi yavas o bikac gramida bence mamaya gecince aldi bakalim bu ay kac olucak
Emziği meme gibi düşünün bebeği rahatlatan huzur veren bir araç. En fazla 1 hafta zorluk çekersiniz bırakın keyfini çıkarsın bence, benim kızım da memede emerken uyumayı seviyor memeyi çektiğinde ağzına emziği veriyorum.Kızlar ya, emziği ne zaman bıraktırmak doğru olur, tecrübeli olan ya da fikri olanlardan görüş almak isterim, biz şuan sadece uykuya dalarken veriyoruz, uykuda atıyor ağzından kendisi, ama dalmasına yardımcı oluyor, korkum böyle devam ederse ileride emziği bıraktırdığımızda uykuya dalması çok zorlaşacak![]()
Ben yaptıracağım 7. AyındaKızlar merhaba.
Meningok aşılarını yaptirdiniz mi ya da yaptiracak misiniz?
Benim kızımda bi kaç gün normalinden fazla kusma olmuştu öyle bıraktım, kusmanın bi çok sebebi oluyor kızımda reflü de var, belki emin olmak için sonra tekrar denersinizTeşekkür ederim tavsiyeniz için. Dün biraz kustu mesajınızdan sonra sanırım dediğiniz gibi yulaf etkilemiş olabilir diye düşündüm, bir süre vermeyeceğim. Ne güzel sorunsuz gidiyoruz demiştim hem yedirecek birşeyler bulduğuma sevinmiştim ama bu ek gıda süreci sorunsuz olmuyor sanırım.
Bir de alerji doktorumuz yeni bir mama verdi süt yetmediğinde vermem için bana da diyeti açmaya başlayalım yavaş yavaş dedi, artık iyice karışacak herşey
Diyeti açarken en emin olduğum şeyleri vereceğim sadece yani sil baştan başlıyoruz.
6. Ayın tamamı için mi 3 kavanoz dedi doktorunuz peki? Ve siz ne zaman baslayacaksiniz diyet açmaya ?
Evet 7.ayda yaptırmaya başlıcazKızlar merhaba.
Bizim doktor gerek görmedi ailede menenjit öyküsü yoksa gereksiz bi yükleme olarak görüyorum ama illa yaptiricaz derseniz de 1 yaşını gecsin çünkü ağır bi aşı dedi.1 yas oncesi yapilirsa koruyuculugu bakimindan coklu doz gerekli dedi bende bi kac yere daha danıştım ve ailede öykü olmadigi sürece gerek yok dediler yaptirmama karari aldikKızlar merhaba.
Şuan normal her iki tarafida kullaniyor, kafasini ortada tutuyor.sallama kalmadi.doktorda kontrol etti szin kac aylikBenimde bebeğimin tıpkı anlattığınız gibi. Sizde durumlar nasıl şu an
Evet canim aslinda haklisin cokda kiko onemli degil bunyesi bu demekki cokda zorlamamk lazim7500 gayet iyi ayına göre gayet güzel daha nasıl olsun ki kilolu olmasın ne yapacaksınız kilolu çocuğubenim kızım da 5i bitirdiğinde 7400 dü şimdi 6 yı bitirdi 8000 olmuş bizimki anne sütünden aldı ama ne fark eder sonuçta formül sütler de gayet iyi besliyor, sizinki de gayet iyi bence
![]()
Evet ates yapiyormus bende o yuzden korkuyorum ama yapilmasi gerekiyor sanirim.Ben yaptıracağım 7. Ayındaçok ateş yapıyormuş merak içindeyim
Çok gerekli olduğunu düşünüyorum doktorların hala en korktuğu hastalıklardan biridir kalıcı hasar bırakma oranı yüzde 80lerde. Genelde zeka geriliğine sebep oluyor o açıdan mutlaka yaptıracağım.
Bizim doktor yapilmasi lazim diyor.Bizim doktor gerek görmedi ailede menenjit öyküsü yoksa gereksiz bi yükleme olarak görüyorum ama illa yaptiricaz derseniz de 1 yaşını gecsin çünkü ağır bi aşı dedi.1 yas oncesi yapilirsa koruyuculugu bakimindan coklu doz gerekli dedi bende bi kac yere daha danıştım ve ailede öykü olmadigi sürece gerek yok dediler yaptirmama karari aldik