• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Kızlar bebeklere hazır kavanozdaki püre mamalardan veriyormusunuz? İyimidir acaba organik yazıyor çoğunda ama rafda okadar uzun süre nasıl duruyor koruyucusuz vs. ?
Katkisiz yaziyorsa bence katkisizdir sonucta evde dogal yaptigimiz konserveler de katkisiz ama aylarca taze durabiliyor. Bence konserve mantigiyla yapiliyor vakumlanarak o yuzden de katkiya ihtiyac olmuyor. Kizimda seyahatlerde kullanmistim, cok pratik oluyordu, simdi oglumda kullanmadim henuz.

Son düzenleme:
Sebze seven bebe var mi ya :KK70: Allah affetsin ben bile tiksiniyorum öyle ot gbi tatsız tuzsuz bebe nasıl sevsin :olamaz: akşamları yoğurt içine azıcık muz azıcık armut azıcık elma vs karıştırıp 5 tahillidan ekliyorum severek yiyo ama sebzede ogure ogure içi cikti yavrumun :bicak: bide hani doyunca uyuyodu bunlar yiyo 1 saat sonra emiyo uyuyo ama yine uyaniyo bu tospik :KK70:

Sebze seven bebe var mi ya :KK70: Allah affetsin ben bile tiksiniyorum öyle ot gbi tatsız tuzsuz bebe nasıl sevsin :olamaz: akşamları yoğurt içine azıcık muz azıcık armut azıcık elma vs karıştırıp 5 tahillidan ekliyorum severek yiyo ama sebzede ogure ogure içi cikti yavrumun :bicak: bide hani doyunca uyuyodu bunlar yiyo 1 saat sonra emiyo uyuyo ama yine uyaniyo bu tospik :KK70:
Ben de hipp 5 tahıllıyı sipariş ettim, tahıllar için 8.Ay diyorlar ama mama olarak verilir değil mi sonuçta, ben de vereyim inşallah etki eder de uyur😂

6 aylık kontrolde kan testi mi yapılıyor yoksa özel olarak mı istediniz? Biz hiç kan değerlerine baktırmadık daha baktırsak belki bizim de öyle çıkar.Daha tam ek gıdaya geçmediler sonuçta anne sütü veya mamayla besleniyor.O da sizden alabildiği kadar bence normal olabilir bu değerlerin düşük çıkması zamanla gıdalardan alacaktır.
Kan ilaci kullamaya baslayinca soylemisti doktor baya kotu cikti bakalim takviyelerden sonra nasil olacak kizimda da baska doktora gidiyoduk oda 6ay yapmisti ama ondan yanlis hatirlamiyosam cinko dusuktu oglanda demir cinko b12 heosi dusuk cikti 😔

Ben de hipp 5 tahıllıyı sipariş ettim, tahıllar için 8.Ay diyorlar ama mama olarak verilir değil mi sonuçta, ben de vereyim inşallah etki eder de uyur😂
Bana direk doktor önerdi ver diye güzelde oluyo katilastiriyo faln ama uyku yapmadı işte :KK70: 9a yakın uyuttum suan 2.ye uyandı mesela gece daha yeni basliyo :KK8:

Kızlar ya bu tahıllı dediğiniz mamayı biberon maması yemeyen bebiş yer mi yani tadı var mı yoksa diğer mamalar gibi mi tadı 3 aydır meme reddiyle savaşıyoruz mama da yemiyor ek gıda olarak da ben veriyorum o geri çıkarıyor öğürüyor kusuyor sürekli mıZ mız uyku desen yok aç geziyor uyku sersemiyken emiyor onunla günü geçiriyor çok merak ediyorum kilo aldı mı

Kızlar ya bu tahıllı dediğiniz mamayı biberon maması yemeyen bebiş yer mi yani tadı var mı yoksa diğer mamalar gibi mi tadı 3 aydır meme reddiyle savaşıyoruz mama da yemiyor ek gıda olarak da ben veriyorum o geri çıkarıyor öğürüyor kusuyor sürekli mıZ mız uyku desen yok aç geziyor uyku sersemiyken emiyor onunla günü geçiriyor çok merak ediyorum kilo aldı mı
Benim kız da öyle malesef mamayı da zor içiyor, sağıp veriyorum saatler alıyor azıcık süt içmesi, çok nazlı yani. Ben şeftali, armut, elma hangi meyve varsa şekersiz kompostosunu yaptım. Sonra onun suyuyla (ki şekersiz olmasına rağmen yine tatlı oluyor) hippin yulaflisini almıştım ya da pirinç unundan muhallebi yapıyorum. Yarım fincan da olsa yiyor. Ya da taneleriyle karıştırmayı da deneyebilirsin.

Bir ara bu kız hiç bir şey yemeyecek sevmedi gibi olmuştu, tekrar tekrar denedim sevdiği şeyleri buluyorum yavaş yavaş. Pes etmemek lazım, bir gün yemediği şeyi bir kaç gün sonra yiyebiliyor. Bir de tavsiyem bizim yediğimiz muhallebiden daha cıvık olsun, yavaş yavaş arttırırsınız koyuluğunu

Son düzenleme:
Benim kız da öyle malesef mamayı da zor içiyor, sağıp veriyorum saatler alıyor azıcık süt içmesi, çok nazlı yani. Ben şeftali, armut, elma hangi meyve varsa şekersiz kompostosunu yaptım. Sonra onun suyuyla (ki şekersiz olmasına rağmen yine tatlı oluyor) hippin yulaflisini almıştım ya da pirinç unundan muhallebi yapıyorum. Yarım fincan da olsa yiyor. Ya da taneleriyle karıştırmayı da deneyebilirsin.

Bir ara bu kız hiç bir şey yemeyecek sevmedi gibi olmuştu, tekrar tekrar denedim sevdiği şeyleri buluyorum yavaş yavaş. Pes etmemek lazım, bir gün yemediği şeyi bir kaç gün sonra yiyebiliyor. Bir de tavsiyem bizim yediğimiz muhallebiden daha cıvık olsun, yavaş yavaş arttırırsınız koyuluğunu
Birde çok gazlıyız hala geçmedi sabırla farklı şeyler denemek lazım doğru söylüyorsun öyle böyle derken elbet sevdiği şeyleri buluruz. Bu minnoşlar yese uyusa oynasa ne olur sanki illa bi anneyi yorma derdindeler canları sağolsun sağlıklı olsunlar inşallah hepimizin kuzuları :KK200:

Kızlar ya sanırım topiğin en tembel bebişi bende mi acaba emekleyen hatta yürümeye çalışan bebişlere maşallah bizimki daha tam olarak bile dönmüyor yere hiç yatmıyor tabi hep kucakta olduğu için öğrenemiyor diyorum ama oturtmaya çalışıyorum onuda beceremiyor.bizim ki gibi olan var mı

Back
X