• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Kızlar dün kontrol vardı kilo alını falan gayet iyi alerji içinde diyet açmaya başlıyorum artık. Ama kızımın ek gıdasında 3 gün kuralı falan yok dedi eskiden böyle bişey mi vardı falan dedi. Sabahları klasik kahvaltı öğlen çorba akşamda sen ne yersen dedi doktor. O ayda şu, bu ayda bu verilir yok dedi.Mevsim meyvelerinin hepsini ver dedi. Yani alerjisi olmayan herşeyi ver diyor. Kafam karıştı benimde şimdi çorba yapıcam acaba kaynattığım kemik sularındanda koysam mı içine ya. Böyle ek gıdaya bizim gibi başlayan oldu mu.
Böyle de alerjisi olursa neye var belli olmaz ki? Bi tepki olunca geçmiş üç günde her yediği şüpheli oluyor

5 gün bisuler denedim tepem atti amannnnnn nur dedim verdim buguns alcasiz tuzsuz tarhanayi🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Arkadaşlar merhaba biz daha 6. Ayı doldurmadık. Çok az kaldı doldurmamıza ve hazırlıklara başlıyorum yavaştan. Alıştırma bardağı olarak yumuşak uç mu yoksa sert mi aldınız.

Allahim aradigim doktor 😂 Cok geriliyorum ben bu 3 gün kuralina ya yok bi cay kasigi sora tatli kasigi falan ugrasilcak gibi degil ben neladar isterse veriyorum sebze corbasini bir kucuk kase veriyorum hic uc gun bes gun denemedim ayri ayri degil direkt havuc kabak patates pirincden corba yapiyorum.hunnapin keci boynuzu pekmezli bisküvisi ni de devam sutuyle islatiyorum onuda bolca yapiyorm minik porsiyonlar degil yani sende annelik ic gudulerine guven icinden geldigi gibi yap

Evet doktorda aynı şeyi dedi içinden geldiği gibi yap sakın kendini baskı altında hissetme dedi. Yasak falan yok dedi emzirme sürecinin başındada öyle davrandı yasak yok istediğini ye gaz yapar diye kısıtlama sakın dedi.

Gaz sindirim problemi yoksa bence salça be tuz dışında herşey verilebilir annem de hep bu kafada. Ama işte benim bebeğim çok gazlı hiç sindiremiyor verdiğim püreler kakadan aynen çıkıyor. Mecburen ben çok dikkat ediyorum.Böyle doktorlar kalmış mı dedim okuyunca 😂

Doktorum kadın yaşlıda değil genç 2 çocuğu var hiç uygulamadım ben 3 gün kuralı falan dedi. 1 yaşında benim yediğim herşeyi yiyorlardı diyor. Salçayıda ev salçası kullan hep yemeklerde dedi. Vallahi başladık bakalım hayırlısı artık 😬

Böyle de alerjisi olursa neye var belli olmaz ki? Bi tepki olunca geçmiş üç günde her yediği şüpheli oluyor

Evet zaten süt alerjik bi bebek kızım. Süt ürünleri dışındakiler serbest diyor. Vücuttaki çok az kızarıklık yada pişik alerji olarak düşünülmemeli sadece şiddetli kusma ve kakada kan dikkate alınır dedi. Benimde kafam karışık ama bi yandanda ek gıdaya geçiş stresim azaldı resmen.

Arkadaşlar merhaba biz daha 6. Ayı doldurmadık. Çok az kaldı doldurmamıza ve hazırlıklara başlıyorum yavaştan. Alıştırma bardağı olarak yumuşak uç mu yoksa sert mi aldınız.

Aventin aldım ben biraz akışı fazla gibi içerken birden çok geliyor aniden nefes alıyor ama zamanla alışıcaktır. Ucu yumuşak bu arada.

Pankek yaptım yumurta sarısı yoğurt pekmez koydum az bişey bir lokma gitti mi acaba boğazından sımsıkı kapatıyor ağzını kandırıp zorla verdim geri tükürüyor hemen bi kaç damla avokado yedi o da çıkardıkça ben geri soktum ağzına :kk77:
Ben gic pankek denemedim yutabilirmi acaba kucuk degillermi daha 🤔

Çok geçmiş olsun. Bizim tam 12 gün o şekilde devam etti, doktora götürdük daha ilk gün, sürekli açtık, sterimar, serum fizyolojik kullandık,aspiratörle çektik düzelmedi. niye geçmiyor niye geçmiyor derken öksürük başladı. Doktor ciğerine inmemiş antibiyotiğe gerek yok dedi,çocuk öksür öksür tekrar götürdük doktor prospan öksürük şurubu, aferin ve antibiyotik yazdı. Bu defa da iki gündür ateş 39un altına düşmedi. Dün gece acile götürdük bronşit dedi 😒 fitil, iğne ve buhar verildi. Velhasıl öyle bir hastalık geziyor, çok dikkat etmek lazım, ben de çocuk da perişan olduk gerçekten
Aynen hava cihazimiz var onu verdik gecerse antbytik baslama dedi 2 gun duzeldi snra oksuruk tekrar dondu ben direk antbytik baslaidm cocuk uykusuzluktan oksurmekten perisan oldu.Suan gecti cok sukur ama aile ici donuyor valla deliricem yeniden bende e biz emziriyorz pek bisi kullanamiorz bende dun akil ettimde kendimede hava vereyim diye.Bu sene mahvolcaz belli

E bebekten chicco aldim.Biberona asiri asina olmamasina ragmej ilk tutusumda icti.Icemez gbi gelmisti ama sorunsuz icti.

Benimki yemiyor üstelik birde hasta oldu

Seninde hastaymış geçmiş olsun canım acmazsan ciğerine iner Allah korusun dis çıkarken bebekler girip olur

Geçmiş olsun valla napın edin o burnu açmaya çalışın burun açık olmazsa ciğere iniyor.

Çok geçmiş olsun. Bizim tam 12 gün o şekilde devam etti, doktora götürdük daha ilk gün, sürekli açtık, sterimar, serum fizyolojik kullandık,aspiratörle çektik düzelmedi. niye geçmiyor niye geçmiyor derken öksürük başladı. Doktor ciğerine inmemiş antibiyotiğe gerek yok dedi,çocuk öksür öksür tekrar götürdük doktor prospan öksürük şurubu, aferin ve antibiyotik yazdı. Bu defa da iki gündür ateş 39un altına düşmedi. Dün gece acile götürdük bronşit dedi 😒 fitil, iğne ve buhar verildi. Velhasıl öyle bir hastalık geziyor, çok dikkat etmek lazım, ben de çocuk da perişan olduk gerçekten
Akşam daha rahat uyudu açıldı burnu şükür çok zor temizletiyo ya kavga dövüş resmen kuvvetlide masallah kazaniyo hep :KK34:

Ben gic pankek denemedim yutabilirmi acaba kucuk degillermi daha 🤔
Minik minik kopardım verdim ağzında gezdiriyor benimki sonra çıkarıyor zaten artık ne kadar yerse kar diye düşündüm.kaşık sokmuyor benimki ağzına o yüzden böyle elimle verebileceğim şeyler deniyorum kaşık da su bile olsa sımsıkı kapatıyor zorlarsamda çok ağlıyor böyle çözüm üretmeye çalışıyorum.bi dene küçücük koparıp zaten yanındasın yutamıcak gibi olursa alırsın hemen ağzından oturarak yedirt ama mama sandalyesinde olursa direk boğazına gitmez yumuşatıyor önce ağzında iyice belki sever bebişin

Minik minik kopardım verdim ağzında gezdiriyor benimki sonra çıkarıyor zaten artık ne kadar yerse kar diye düşündüm.kaşık sokmuyor benimki ağzına o yüzden böyle elimle verebileceğim şeyler deniyorum kaşık da su bile olsa sımsıkı kapatıyor zorlarsamda çok ağlıyor böyle çözüm üretmeye çalışıyorum.bi dene küçücük koparıp zaten yanındasın yutamıcak gibi olursa alırsın hemen ağzından oturarak yedirt ama mama sandalyesinde olursa direk boğazına gitmez yumuşatıyor önce ağzında iyice belki sever bebişin
Kaşık almıyorsa kendinin yemesine izin versene annesi. Ben sabah yumurtanın sarısını az zeytnyağında pişirdim şerit şerit kestim, bir de tuzsuzpeyniri parmak boyutunda önüne koydum çok güzel yedi hem oyalanıyor da dene bence😊

Evet canim bi denim benimkide boyle elle verilcek seyleri yigiyo belki onuda yer kucuk kucuk koparinca

Arkadaşlar 5 kasımda 6. Ay doluyor bizim ve bu aralar sanki sütüm az gibi devamlı emziriyorum kilo da alamıyor gibi kalık maması için erken mi sizce. Doktora sormadan aldam mı acaba? 4 ay ve üzeri bebekler için kullanılan kaşık mamalarından

Arkadaşlar 5 kasımda 6. Ay doluyor bizim ve bu aralar sanki sütüm az gibi devamlı emziriyorum kilo da alamıyor gibi kalık maması için erken mi sizce. Doktora sormadan aldam mı acaba? 4 ay ve üzeri bebekler için kullanılan kaşık mamalarından
Bu konuda hiç bir bilgim yok

Aynen hava cihazimiz var onu verdik gecerse antbytik baslama dedi 2 gun duzeldi snra oksuruk tekrar dondu ben direk antbytik baslaidm cocuk uykusuzluktan oksurmekten perisan oldu.Suan gecti cok sukur ama aile ici donuyor valla deliricem yeniden bende e biz emziriyorz pek bisi kullanamiorz bende dun akil ettimde kendimede hava vereyim diye.Bu sene mahvolcaz belli
Yaa aynen çocuk bir türlü iyileşmiyor ben de hastalandım sanki kısır bir döngüye girdik, birbirimize bulaştırıp duruyoruz. Yalnız sürekli burnunun kapalı olması çok üzüyor beni sanki hiç düzelmeye niyeti yok. Tek iyi tarafı göz pınarı kapalıydı her gün defalarca serum fizyolojik kullanmak ilginç bir şekilde oraya yaradı, gözü iki gündür hiç akmadı inşallah kalıcıdır 🙏

Ben ilk kızımda anne sütü almadığından 4. ay bittiğinde ek gıdaya başlamıştım.. Ek gıda da beğenmedi aç kalmasın diye kaşık maması verdim hep.. Onlarda resmen ticaret işi sabah kahvaltı ayrı öğlen ayrı akşam ayrı çeşit alırdım.. Onlarla büyüdü..10 yaşında hala sebzenin tadını bilmez çok üzülüyorum.. Bu bebeğimde hiç bulaşmak istemiyorum inşallah ta gerek kalmaz anam babam usulü ne bulsam vereceğim şimdilik yiyecek gibi duruyor ilerisi Allah büyük diyorum..

Back
X