- 23 Mart 2014
- 684
- 691
- 123
Geçmiş olsun görünce yazmak istedim kızım 5.ayda az kilo almıştı doktor 10 gün verdi yine almazsa mama dedi sütümü arttırmak için su iç protein tüket dinlen dedi kilo alması için de gece sık emzir dedi. O 10 günde kilosu toparladı. Bu ay da sütüm azaldı ek gıda da ortalama yedi ama iyi kilo almış çünkü bu ay geceleri sık uyanıyor ve her uyandığında emerek uyutuyorum. Yani denedin mi bilmiyorum ama gece emzirmek gerçekten işe yarıyor söylemek istedim. Bi de ben ek gıda için emzirmeyi hiç azaltmadım, ortalama iki saatte bir emziriyorum ek gıdayı emdikten bir saat kadar sonra veriyorum üstüne tekrar emzirmeyi teklif ediyorum isterse emiyor istemezse zorlamıyorum. Anne olarak üzülüyorsun tabii ama elinden geleni yaptığına eminim, değerleri düzelince en kısa sürede kilosu da toparlar inşallahBenim kizimin kan sayimi sonucunda yuksek derecede demir ve hemoglobin dusuklugu cikti. Dr hemen ailede akdeniz anemisi var mi diye sordu. Yok. 1 sinif daha etkili olan demir suruplarindan verdi. Zaten demir kullaniyordum o hic etki etmemis demek ki. 10 gun kullanacagiz sonra yine kan sayimi yapilacak, etkisini gosterecek mi bakilacak. Dr istahi da bu yuzden az olabilir. Kilo alinm da etkiliyordur dedi. Cok ama cok uzuluyorum, iyi degilim. Bir yandan da diyorum iyi ki bu doktora gitmisiz de kan tahlili istemis, erken fark etmisiz.
Hala cok zayif ve minik. Ek gidalara agzini acmiyor. Zorlamak istemiyorum. Bizimle sofraya ac oturtuyorum, yemiyor, boyle olunca az da emzirmis oluyorum, ne yapacagimi bilmiyorum. Butun enerjimi sonuna kadar kullaniyorum her seyi deniyorum ama ilerleyemiyor gibi hissediyorum. icime bir okuz oturdu kalkmiyor.