Günaydın hanımlar,
Ben sizlerle başlamadım yola fakat sonradan keşfettim, takip ettim, tecrübelerinizi okudum yararlandım. Arada bir yazdım buraya cevapladınız hemen çok sağ olun sizlerden çok şey öğrendim yeni ve tecrübesiz bir anne olarak. Hala okuyorum yazdıklarınızı ve benim de naçizane tavsiyem ufak şeyler için kendinizi yipratmayin, üzmeyin :)
Kızım 2 hafta önce açık kalp ameliyatı oldu, oradaki diğer vakalara göre basit bir sorunu vardı ve ameliyatı başarıyla atlattı çok şükür ama bir de bana sorun... 1 gün ana yoğun bakımda, 2 gün de ara yoğun bakımda kaldı. Ara yoğun bakimdayken yanındaydım hep (öyle bir uygulama varmış: durumu çok ciddi değilse yine yoğun bakımda fakat annesi yanında kalıp bakımında yardımcı oluyormuş) Allahım! O 2 gün 2 sene gibiydi! Kızım inliyor, ağlıyor, gözlerimin içine bakıyor sanki "beni bu duruma neden soktunuz" der gibi. Kucağıma alamıyorum her yerinde kablolar teller... Çok zor günler geçirdim, çok yıprandım ama şükürler olsun ki kızım çok çabuk toparladı. Oradaki diğer çocukları gördükçe içim parçalandı, resmen kendi cocuguma sevinemedim taburcu olurken. Hala orada olanlar için dua ediyorum bebeklerin, çocukların bu acıları yaşaması gerçekten çok çok yakıyor insanın canını.
Kızım ameliyattan önce emeklemeye başlamıştı fakat şu an yüzüstü durması çok sakıncalı olduğu için sadece yatıyor ve oturuyor 2-3 ay geriden gelecek malesef bu konularda ama ben yine de takmıyorum çünkü sağlığı herşeyden önemli. Kilosu zaten çok gerideydi hastalığından dolayı persentilde %4-5te kalıyordu, ameliyattan sonra iyice zayıfladı ama olsun zaman geçtikçe toparlayacak yeter ki sağlığı yerinde olsun.
Yani demem o ki inşallah yavrularimiz hiç hasta olmaz, olsa da küçük bir soğuk algınlığı olsun tek sorun halledilir üzmeyin kendinizi. Çaresiz dert vermesin Rabb'im, diğer herşey halledilir Allah'ın izniyle. Kendinizi yıpratmayın, bol bol sarılın yavrularınıza öpün koklayın kıymetini bilin geçen zamanın :)