• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Şubat Anneleri

Az da olda içim rahatlattnz Allah razı olsun. Az da olsa yani yalnıx :)) Zırt prt hastaneye gidermiyorum pandemiden ötürü sonuçları tldan attım beni arayacaktı bakalım. Tsh içinde endkrnljı dr u ilacı iki doza cıkardı.. kanı çok dert etmıyorumda tsh korkutuyo beni , yada söylenenler işte.
Buarada canımı sıkan başka bir konuda kızım 5 yaşında .tüm sülalenin gözbebeği tek torun. Kardeşini sabrszlkla beklıyor karnımı öpüyor ama kıyas yapıyor bazen.bugun onda hiç ama beklemedgim bir davranış gördüm . Şok oldum . Aile hekiminide gidip sonucu alınca patladım artk doluydum yani.. cok temiz cok titiz bir kız olmasna ragmen elini burnna götrüp agzına götrdü.. Sac tırnak yeme bu gibi davranşlar olabiliyor ama neden yani? Cok üzüldüm ne yapacam niye yetersizim şimdiden üzülüo içine mi atıyor, kahvaltoda yapmadı saat 5 olacak odasında uyumuş .. kimseye de söylemem bunu . Zor ya Allah saglıkla dogurup bğyütmeyi nasip etsin evlatlarımızı. Korona psk üstüne böle şeler yaşayınca insan patlıyor biyerden snra
Ruhsal olarak hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz çok normal canım. Endişelerimiz tavan yaptı doğum yaklaştıkça. Çocuk bu her şeyi yapar takılma lütfen. Kardeşiyle alakalı değildir. Halen keşfediyorlar her şeyi. Görmezlikten gel ki tekrarlamasın. Dikkatini dağıt yaparken. Kardeş kıskançlığı da çok normal. Benimkiler birbirini yiyor vallahi. Uzmanların hepsi kardeş kıskançlığı yoksa anormallik vardır diyor. Karnımı her gün öpüyorlar ama bazen kafalarına takılıyor; bebek doğduğunda onların oyuncaklarını ya ağzına alırsa diye 😬 çocukça dertleri olacak sen canını sıkma. Koca koca insanlar tırnak yiyor burun karıştırıyor o da tadını merak etmiştir.
Doğumdan önce ablası için kardeşinden bir hediye ayarlayın gelirken sana getirdi deyin belki iyi bir başlangıç olur. Büyük oğluma öyle yapmıştık, şimdi iki abiye küçük kardeşlerinden gelen birer hediye vereceğiz bakalım.

Hastane çantamızı ne zaman hazırlamalıyız
Ve neler koyalım tecrübeli anneler 😍

2 tane bebek için yenidoğan takım 5 li
2 tane göbek bağı atleti
2 tane çorap (ayaklı pijamasının içine giydirmek için)
1 paket ıslak mendil
Bir miktar temizleme pamuğu
6 7 adet bez
1 tane müslin
1 tane pazen battaniye (ilk kundağı)
Bir tane kalın battaniye (pusetin içine falan koyarım belki)
1 tanede örgü battaniye (kundağının üstüne sarmalık )
Birkaç tane ağız mendili

Kendim için
Alt üst pijama
Hırka
Bi tane boydan gecelik (daha almadım)
Terlik
Çorap
3 4 tane çamaşır
1 paket ped
Atlet
Havlu
Duş jeli

Aklıma gelenler bunlar başka ne koyulur 🙄

Bide normal ped yeterli oluyor mu
Şu külot petlerden kullanan varmı almalı mıyız

Çoğunlukla öyle oluyor canım ben arabaların egzozlarini koklardım, vernel kokularını yemek isterdim tabi sonra koldan 10 tane serum yedim kendime geldim.😂

Anooo baya ciddi durumlar 😄 ilacımı bi kaç gündür düzenli içiyorum ama son zamanda hiç değerlere baktırmadım 🙄 😊
Benim annemde kaşık kaşık türk kahvesi yermiş o isteğini bastırmak için canım benim demekki kansızlığı vardı 😐

2 tane göbek bağı atleti
1 paket ıslak mendil
6 7 adet bez
1 tane müslin
Birkaç tane ağız mendili

Kendim için
Alt üst pijama
Hırka
Terlik
Çorap
3 4 tane çamaşır
1 paket ped
Atlet
Havlu
Duş jeli

Yedek çıkış kıyafeti koyun arkadaşlar. Hastane yatışım yapılırken Suyum gelince kıyafetlerimi çıkarken giyemediğim için eşimden evden getirmesini söylemiştim. Temizlik yaparken giydiğim ağarmış solmuş taytımı alıp gelmiş sağolsun 😬

hasta bezi koy canım mutlaka.

Cumartesi nuran hanıma gidicek olan arkadaşlar nuran hanımın ınstagramini bakıyo musunuz ? Dün doğumgünüymüş çok fazla kalabalığa girmiş tedirgin oldum 😐

Ben gördüm cnm ama endise etmiyorum ben açıkçası esim insanlarla daha hasir neşir olucaksa bulasicaksa esimden daha kolay bulaşır diye düşünüyorum sende kafana takma hersey olacağına varir zaten maskeli giriyoruz eve gelince hemen duş alırsın ustunu basinj degistirirsin biseycik olmaz 🙏

Yedek çıkış kıyafeti koyun arkadaşlar. Hastane yatışım yapılırken Suyum gelince kıyafetlerimi çıkarken giyemediğim için eşimden evden getirmesini söylemiştim. Temizlik yaparken giydiğim ağarmış solmuş taytımı alıp gelmiş sağolsun 😬

hasta bezi koy canım mutlaka.

Tamam canım onu da koyayım sağol
Yaa güldürdün beni adamlar anlamıyor işte 😄

Tamam hasta bezide bakayım ben adetken kullandığım molpedden alırım diye düşünüyodum ama yeterli gelmiyor demekki 🙄

2 tane göbek bağı atleti
1 paket ıslak mendil
6 7 adet bez
1 tane müslin
Birkaç tane ağız mendili

Kendim için
Alt üst pijama
Hırka
Terlik
Çorap
3 4 tane çamaşır
1 paket ped
Atlet
Havlu
Duş jeli

Normal dogummu yapicaksin bilmiyorum ama dus jeli felan gerekli değil zaten evde dusa giriliyor sezeryanda.
Kişiden kişiye degisiyor ama kesinkikle ped yeterli değil hasta bezi yada çocuk bezi kullanmak en mantıklısı bence.
Ben daha hic bişey almadım hazirlamadim ama aklimq gelen sunu ekle dediğim bisey gelmedi aklima acikcasi ☺️

Az da olda içim rahatlattnz Allah razı olsun. Az da olsa yani yalnıx :)) Zırt prt hastaneye gidermiyorum pandemiden ötürü sonuçları tldan attım beni arayacaktı bakalım. Tsh içinde endkrnljı dr u ilacı iki doza cıkardı.. kanı çok dert etmıyorumda tsh korkutuyo beni , yada söylenenler işte.
Buarada canımı sıkan başka bir konuda kızım 5 yaşında .tüm sülalenin gözbebeği tek torun. Kardeşini sabrszlkla beklıyor karnımı öpüyor ama kıyas yapıyor bazen.bugun onda hiç ama beklemedgim bir davranış gördüm . Şok oldum . Aile hekiminide gidip sonucu alınca patladım artk doluydum yani.. cok temiz cok titiz bir kız olmasna ragmen elini burnna götrüp agzına götrdü.. Sac tırnak yeme bu gibi davranşlar olabiliyor ama neden yani? Cok üzüldüm ne yapacam niye yetersizim şimdiden üzülüo içine mi atıyor, kahvaltoda yapmadı saat 5 olacak odasında uyumuş .. kimseye de söylemem bunu . Zor ya Allah saglıkla dogurup bğyütmeyi nasip etsin evlatlarımızı. Korona psk üstüne böle şeler yaşayınca insan patlıyor biyerden snra
Sen üzüntüden takmışsın kuzuya da. Yapsın nolacak burnunu yediğim. Çocuk onlar her şeyi yapabilirler yeter ki kendilerine zarar vermesinler. Senin gerginliğinde geçer çocuğa hatta ikisine de geçer. Rahat ol. Sen tedavilerini yaptırıyorsun kontrollerini aksatmıyorsun gerisi Allah’ın takdiri. İnş iyi yazılar yazmıştır Rabbim hepimize ve ailemize

Benim de iki normal doğumum var. Bilmediğim araştırmadığım bir konu sezaryen o yüzden endişe duyarım son anda karar verilirse. Kilolu bebeklerin doğum esnasında omuz çıkması gibi riskleri olduğu için korkuyorum. benim alt takımın dağılması da biraz korku sebebi tabi 😬 bir akrep Burcu olarak alt takımım önemlidir 😂
Ayy Allah korusun. Ama o alt takım önemli yani🤣🤣
Geçen taze toprak gördüm canım çekmişti hatta eşimede dedim bu kansızlıkla mı ilgili kızlar 😋 şimdi diyincede çekti hatta
Evet evet kansızlık doktoruna söyle mutlaka. Çünkü Doğumdan sonra durum daha zor olabiliyor. Ben de hafıza kaybına kadar gitmişti ilkinde
Çoğunlukla öyle oluyor canım ben arabaların egzozlarini koklardım, vernel kokularını yemek isterdim tabi sonra koldan 10 tane serum yedim kendime geldim.😂
Ya bak bu değişik istekler bende de var 🤣🤣

2 tane göbek bağı atleti
1 paket ıslak mendil
6 7 adet bez
1 tane müslin
Birkaç tane ağız mendili

Kendim için
Alt üst pijama
Hırka
Terlik
Çorap
3 4 tane çamaşır
1 paket ped
Atlet
Havlu
Duş jeli

Ped olmaz kızlarda demiş kesinlikle hasta bezi. Ben Bebek için de 2 tane 20 şu hastane çıkışı kalın battaniye alacağım sadece. Bir de bezin paketini alırım. Bir günde 6-7 tane gider. 2 gün kalınsa daha fazla gerekli. Direkt paketi götür.

Serumu kansızlık için mi taktılar canım? Gebelikte mi?
Gebe değildim canım evet kansızlık için serum vermişlerdir 2 günde 1 hastaneye gidip serum yaptiriyordum baya düşüktü değerlerim sadece kan da değil b12 falan da yerlerdeydi ondan sonra toparladım.
Anooo baya ciddi durumlar 😄 ilacımı bi kaç gündür düzenli içiyorum ama son zamanda hiç değerlere baktırmadım 🙄 😊
Benim annemde kaşık kaşık türk kahvesi yermiş o isteğini bastırmak için canım benim demekki kansızlığı vardı 😐
Baktir canım doğumdan önce belki ilaç dozunu artırır doğumda kan önemli 😊 ben yatağıma oda parfümü sıkıp sıkıp koklardım farklı farklı versiyonları var işte 🤣
Ben gördüm cnm ama endise etmiyorum ben açıkçası esim insanlarla daha hasir neşir olucaksa bulasicaksa esimden daha kolay bulaşır diye düşünüyorum sende kafana takma hersey olacağına varir zaten maskeli giriyoruz eve gelince hemen duş alırsın ustunu basinj degistirirsin biseycik olmaz 🙏
Bu sefer daha kapsamlı maske takip gidicem zaten canım dediğin gibi gelince de güzelce yikanirim.
Tamam canım onu da koyayım sağol
Yaa güldürdün beni adamlar anlamıyor işte 😄

Tamam hasta bezide bakayım ben adetken kullandığım molpedden alırım diye düşünüyodum ama yeterli gelmiyor demekki 🙄
Kesinlikle hasta bezi al canım çünkü kanama normal kanama gibi olmuyor herkeste bana hasta bezi bile az gelmişti.

Sen üzüntüden takmışsın kuzuya da. Yapsın nolacak burnunu yediğim. Çocuk onlar her şeyi yapabilirler yeter ki kendilerine zarar vermesinler. Senin gerginliğinde geçer çocuğa hatta ikisine de geçer. Rahat ol. Sen tedavilerini yaptırıyorsun kontrollerini aksatmıyorsun gerisi Allah’ın takdiri. İnş iyi yazılar yazmıştır Rabbim hepimize ve ailemize
Amin inşşalah Allah hepimizin sağlıkla doğurup büyütmesini nasip etsin. Güzel yazılar yazsın inşşalah. Doğumdan sonrada bu sayfayı güzelce kullnalım inşşalah yok uykusu yok kakası ☺️

Kızlar canım cok sıkkım bide sanırım bi ağlamak istiyorum bugün doluyum. Az önce sonuclarımı aldım . Tah degerim ay ay yükseliyor 3. 3,57 ilaç verildi şimdide 3.87
Kan değerim yine öyle sezeryana almazlar seni bu degerle dedi aşle hekimş. Öyle aglayaaglaya geldm.. kan önemli değilde teoid nie böle oluyo ki canım cok sıkkın... acaba gebeliğin baslarındada vardıda ben mü farketmedim sacım cok döklmştü cünkü.. aklımda bisürü soru saglıklı olurmu bi problem olurmu zekada.. dua edin sağlıkla doguralım inşşalah
Bişey olmaz canım sıkma canını sakin bnmde kan az sabah akşam icmeme rağmen PLT değerim 77 düşün yani. Bazılari sadece insanın moralini bozuyor çok yüksek değil TSH in benim de 3 lerde çıktığı oldu Dr bişey demedi

Kızlar canım cok sıkkım bide sanırım bi ağlamak istiyorum bugün doluyum. Az önce sonuclarımı aldım . Tah degerim ay ay yükseliyor 3. 3,57 ilaç verildi şimdide 3.87
Kan değerim yine öyle sezeryana almazlar seni bu degerle dedi aşle hekimş. Öyle aglayaaglaya geldm.. kan önemli değilde teoid nie böle oluyo ki canım cok sıkkın... acaba gebeliğin baslarındada vardıda ben mü farketmedim sacım cok döklmştü cünkü.. aklımda bisürü soru saglıklı olurmu bi problem olurmu zekada.. dua edin sağlıkla doguralım inşşalah
Bir de hastanede kan ver istersen çünkü aile hekimliğinde bazı değerler yüksek çıkıyor. Ben de tsh değerim ilk asm de 3.5 gibi çıkmıştı korkmuştum bi gün sonra hastanede verdim orda 3 çıkmıştı.

H heyecanli_anneee depent mi ne takiyorlarmis kızlar hasta bezi değil de o daha iyi diyorlar kullanan oldu mu aranizda
Aynen depend külot bez çok rahat oluyor ben ilk hamileligimde ondan kullandım . Biraz sezeryanla giyinmesi zor oluyor ama en güzeli de o kanaması çok olana.

Ayy Allah korusun. Ama o alt takım önemli yani🤣🤣

Evet evet kansızlık doktoruna söyle mutlaka. Çünkü Doğumdan sonra durum daha zor olabiliyor. Ben de hafıza kaybına kadar gitmişti ilkinde

Ya bak bu değişik istekler bende de var 🤣🤣

Ped olmaz kızlarda demiş kesinlikle hasta bezi. Ben Bebek için de 2 tane 20 şu hastane çıkışı kalın battaniye alacağım sadece. Bir de bezin paketini alırım. Bir günde 6-7 tane gider. 2 gün kalınsa daha fazla gerekli. Direkt paketi götür.
Özel hastanede bez falan vermiyorlar mı? O kadar para veriliyor bez de versinler bi zahmet

Kızlar bu anne yani yatağını kullanan oldu mu kullanışlı mi

Eklentiler

• Screenshot_2020-12-10-18-50-26-344_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2020-12-10-18-50-26-344_com.android.chrome.webp
    37,9 KB · Görüntüleme: 33
Back
X