2021 Şubat Anneleri

Nasıl pozitif ise doğum yapamiyormuyuz?
Ben muayeneye gittiğimde bir adam doktorun kapısında bekliyor ve “son dakika golü oldu doktor hanım” filan diyordu. Belliydi bir terslik olduğu, hamile eşi de hastahanenin dışında bekliyordu. Doktor hanım cevap olarak adama, “burada yoğun bakım yok, üzgünüm” dedi.
Ben de içeri girince sordum; kadıncağız sezeryan öncesi yapılan testte pozitif çıktı, annesi covid yoğunbakımda ve semptomları başlamış dedi. Yoğunbakım ünitesi her hastahanede olmadığı için şehir hastanelerine veya pandemi hastanelerine yönlendiriyorlarmış.

Bende yazsam kesin nst ye falan cagiricak virüs korkuma gidemiyorum biraz daha dayancam bende ya 35 ya 36 da giderim.

Avicenna pandemi hastanesi canim diger binanın 5.katinda hastalar yatiyormus nuran hanim söylemişti.

O zaman bizi red etmezler iyi bari karni burnunda insanlar dogum.yapicak hastahane ariyolar son anda pozitif cikinca.

Aynen nst ister haftan müsait buna çok dayanilmaz olursa gidersin cnm en iyisi

Bende de iki kez oldu mideye baskı oldugundan olabilir reflü falan arttı. Organlar baskı almaya başladı , barsak mide .. bi kaç haftaya kaburgalar bile başlar :) sağlıklı olsunlar yeterki çok birşeyimiz kalmadı.

Evet maalesef cok zor bi durum son dakikada insan ne yapacağını şaşırır inslalah sag salim girer çıkarız

İnşallah ya agzima bisey suremez oldum zaten geriden geliyor bebek onu etkilemesinde ben etkilensemde olur

O zaman bizi red etmezler iyi bari karni burnunda insanlar dogum.yapicak hastahane ariyolar son anda pozitif cikinca.

Sen yinede gittiğinde bi sor canım. Banada bi hastasından bahsetmisti 29.hafta da covid olmuş dogum yaptırmak zorunda kalmislar mesela onlar sancaktepedeki hastanedelerdi belki zaman olarak pandemi olmadan önceki zamandir onu detaylı sormamıştım. Gittiğinde doğum zamani covid olsam burda mi dogum olur diye sorabilirsin . Bugün daha iyi çok şükür sanki biraz aşağıdan vuruyor kafasını mı dayadı anlamadim

Ben geçen hastahaneye sorduğumda bizde pandemi hastahanesiyiz demisti ama şu an bilmiyorum. Bebek ve normal yoğun bakım var diye biliyorum. Ben zaten Kocaeli'deyim.

Ama korona olan herkes yoğun bakimlik olmuyor ki acaba tedbir amaçlı mi?

Avicenna pandemi hastanesi canim diger binanın 5.katinda hastalar yatiyormus nuran hanim söylemişti.
Pandemi hastanesiyse kadın doğumun ayrı binada olması çok iyi yoksa giren çıkan covidli mi şüphesi can sıkardı bu sefer de.

Ben de hastanemi değiştirmeye karar verdim Nuran hanıma geçeceğim. 10 gün önce kontrole gittiğimde eski doktor nst ye sokturmuştu ve odada ya 4 ya da 5 hamile vardı yatan. Çok rahatsız olmuştum. 10 günde bir gel demişti o doktor bu hafta gidecektim Nuran hanıma gitsem mi yoksa beklesem mi bir iki hafta daha
Benim de ağrılarım çok arttı baskıdan sanırım iki gündür ağrıdan uyku haram

Ben midem yandığında salatalık, bulandığında da fındık yiyorum rahatlatıyor tavsiye ederim.

Kizlar bebekler icin babynest daha mi uygun olur? Ben boncuk elyafla yastik doldurdum altina koymak icin ama nest daha mi mantıklı siz nasil yatircaksiniz koltuga
Sırtına Minik bir yastık, altına da battaniyesini sererek yatırdım ikisini de. Gece benimle yatakta yatarkende ince bebek yatağıyla yükseltip yatırıyordum. Babynest bunda alayım dedim ama kabarıklığı içime sinmedi. Yumuşak zeminde yatmamalı diye biliyorum ben.

By babynestlerin İçinde karton gibi bir şey var altı düz yani. Öyle yastık gibi değil yada benimki öyle bilmiyorum. Ama biri foto yollamıştı reflü yatağı gibi Bir tarafı yüksek olan babynestler de varmış sanki onlar daha kullanışlı olur.

Aynen sorayim cnm burayada yazarım Nuran hanim.covid gecirmis hamilelerede bakiyor bildigim kadarıyla bazi doktorlar onlarida kabul etmiyor degisik yabi insanlar ne yapicagini sasirdi.

Gecen hafta gittigimde bende yuruyemiyodum kucagima cok almıştım oglumu kafasini kanala dayamis vaziyetteydi yat dinlen munkun mertebe su 2 gün cnm insallah toparlanırsin

Sen camlica medipole gidiyordun sanırım dimi ben oraya doktorların numara vermemesinden dolayi gitmedim kac mere niyet ettim ama vazgectim iyiki burda kizlari dinlemisim de nuran hanima gitmisim eminim sende memnun ayrilirsin. Eger agrin vs varsa ve yakin zamana cagirdiysa doktor ihmal etme bence benim durumumda riskli bir muayne bir kontrol seklinde çağırıyor nuran hanim.yani iki muayne arasi maksimum 15 gun tutuyor bence git bir görsün seni en dogru bilgiyi de almis olursun.

Ben iyi yönlerinden bakmaya çalışıyorum. Çok fazla akraba komşu ilişkisini seven biri değildim. Şimdi pandemi bahanesiyle doğum sonrası çocuklarla evi salarım diyorum çünkü gelen giden olacak diye müthiş bir çaba sarfetmem gerekecek 3 çocukla. İnsanlarla uğraşmak çok zor. En azından görüşmeyince laf söz olmuyor bi rahatım ki sormayın. burda benim endişeme karşılık arkadaşımız yazmıştı bazı şeylere tevekkül etmek gerekir diye. Bunu çıkarmadım aklımdan. Tedbir bizden takdir Rabbimden. İnşallah güzel günlere...

Nasıl pozitif ise doğum yapamiyormuyuz?
Sezeryan ise doğum yapmıyorlar çünkü narkozun nasıl bir etki edeceginin tahmini yokmus eldeki verilerle. Karantina bitimini bekliyorlar. Normal doğum ise aliyorlarmis yani ben konyadayim burda böyle. Kuzenimin eşi 39 haftalık gebe bugün bitiyor karantinası ve yarın sezeryanla doğum yapacak almadılar karantina surecinde

Bence spinal için değildir bu tüm uyuşturma içindir. Çünkü nette baktım böyle bir şey yok kesinlikle.

Bugün çalışamaz raporumu aldım. Kontrolde iyi şeyler duyamadım malesef. Bebeğin gelişimi istediğimiz düzeyde değil. 1490gram şuan. Yaklaşık 15 günlük bir gerileme söz konusu. Gebelik şekerim var diyet yapıyorum ama yinede olumsuz etkisinin görüyorum sanırım. Bazı bebeklerde aşırı kilo bazılarında beklenilenden az kilo yaparmış şeker. Haftaya bir çağırdı artık sıkı takip edilecek. Eğer ara açılmaya devam ederse erken alinabilirmiş. Şekerimi düzenli ölçmenin istedi bu hafta. Çok moralim bozuldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…