Öncesini bana hiç sormadı hamilelikte tansiyonumuda hiç ölçmemişti 31de ilk ölçtü 12/8di ödem varmı diye baktı yoktu normal demişti 33te 14/9u görünce şüphelendi
Benim bu aralar sorularım bitmiyor ama bir sorum daha var kızlar
32de kontrole gittiğimde doktorum tansiyonun nasıl gidiyor diye sormuştu. Ben öncesinde ara ara ölçüm yaptığımda 110-125/ 65-75 arasında ölçüm aldım son birkaç haftadır yapmadım dedim. Sonuçlar güzel ama arada kontrol etmeye devam et demişti. Dün akşamdan beri ölçüm yapıyorum sonuçlar resimdeki gibi. Küçük 80 üzeri dediğini hatırlıyorum büyük için ne dedi hatırlayamıyorum.
Aranızda tansiyon problemi yaşayan varsa hekiminiz ne demişti değerler hakkında bilgilendirebilir misiniz?
hastanede hicbir bebek yikanmaz ama sadece silinir
Ya bende bir ara çok üzülüyordum desem yalan olur Hala üzülüyorm aslında bu babalık cidden doğunca mı yüklenecek?kızlar merhaba mesajlar birikmiş anca okuyabildim :) iki gün önce kontrole gittim bebeğim iyiydi 30+3te 1800gr biraz tombişiz. yüüznü de göstermiyor yaa nazlı bir erkek olacak :)
kalsiyum için süt değil mayalanmış ürün tüketmeniz lazım. yetişkinler sütteki kalsiyumdan çok fazla emilim yapamıyor o yüzden yoğurt peynir kefir tüketin. bu arada birisi inek sütü demiş. açık süt ise parazit içerebilir çok dikkatli olmak lazım hamilelikte açık süt önerilmez. ayrıca tulum peyniri gibi peynirler de riskli. brucella, shigella, salmonella riskleri olur. ayrıca kalsiyum emilimi için D vitamini de gerekiyor. D vitamini eksikliği varsa vücut kalsiyumu ememez isterseniz litrelerce süt için olmuyor. vitamin değerlerimize dikkat etmek lazım. bağışıklığımızın düşük olduğu dönemdeyiz taze sebze meyve tüketelim bol bol.
ben de evden hiç çıkmıyorum ama evde yürüyüş yapıyorum. dışarı çıkmamak bahane değil kızlar yaklaşık 8000 adım atıyorum günde. şuan çok şükür iyi gidiyor hamileliğim.
henüz çatlağım yok ama ben zaten kiloluydum. 21 kilo verdim hamile kaldım 11 kilo aldım herhalde o yüzden çatlamadık zaten vücut daha kötülerini gördü :)))
benim hastanemde en baştan beri muayene odasına tek giriliyor. biraz can sıkıcı. eşim sadece detaylı ultrasona girebildi onu başka yerde yaptırmıştım. bu yüzden mi bilemiyorum ama eşim moda giremedi. hamile olduğumu anlayamıyor veya benim artık eskisi kadar hızlı davranamayacağımı, ev işlerinde yardıma ihtiyacım olduğunu falan idrak edemiyor. bebekle iletişim sıfır asla konuşmaz. asla karnıma dokunmaz. içim tuhaf oluyor diyor ama canımı sıkıyor bu durum
bende durumlar böyle yani çok uzattım umarım iyisniz
20 küsürlü haftalardan 30 küsürlü haftalara ışınlandı k gibi geliyor bana da.Şaka Maka 30 lu haftalara kadar geldik çok şükür
Biraz yüksek seyrediyor gibi canım büyükte 14 küçükte 9 üstü tehlikeli kabul ediliyor. Benimde bir ara yükseldi 12/8 oldu en son doktorum böyle bile devam etse ilaca baslarim dedi çok şükür ilaca gerek kalmadan tansiyonum düştü. Normalimde 10/7 ,11/7,10/6 gibiydi. Sen yine kontrollerine devam et eğer yükselirse doktoruna danışmanda fayda var.Benim bu aralar sorularım bitmiyor ama bir sorum daha var kızlar
32de kontrole gittiğimde doktorum tansiyonun nasıl gidiyor diye sormuştu. Ben öncesinde ara ara ölçüm yaptığımda 110-125/ 65-75 arasında ölçüm aldım son birkaç haftadır yapmadım dedim. Sonuçlar güzel ama arada kontrol etmeye devam et demişti. Dün akşamdan beri ölçüm yapıyorum sonuçlar resimdeki gibi. Küçük 80 üzeri dediğini hatırlıyorum büyük için ne dedi hatırlayamıyorum.
Aranızda tansiyon problemi yaşayan varsa hekiminiz ne demişti değerler hakkında bilgilendirebilir misiniz?
Ilk bebekte herhangi bi sorun yoksa normal doğum bekleniyor onun için de 41 haftaya kadar bekleniyor. Sezaryan için de sağlık sorunu oluyor doktor ona gore tarihî veriyor ama çok çok onemli bi sorun yoksa 38 den sonra sezaryan olabiliyorsun. Ama tabi bebek anne karnında ne kadar dursa kardır her bebeğin gelişimi aynı olmuyor bazısı 38 de tamamlıyor gelişimini bazısı 40 da . O yüzden acele etmemek lazım.İlk bebek olması fark ediyor mu bilmiyorum ki.. hayırlı şekilde gelir inşallah bebeklerimiz
Benim her muayene gittiğim de önce kiloma sonra da tansiyonuma bakıyorlar.Öncesini bana hiç sormadı hamilelikte tansiyonumuda hiç ölçmemişti 31de ilk ölçtü 12/8di ödem varmı diye baktı yoktu normal demişti 33te 14/9u görünce şüphelendi
Öncesinde 10/6 seyrediyordu benim hamilelik boyunca tuza aşırı düşkünlüğüm oldu benim oda cıkartmış olabilir diye düşünüyorum.Benim her muayene gittiğim de önce kiloma sonra da tansiyonuma bakıyorlar.
Mesela benmde hep düşüktür 9-6ydı hamilelik öncesinde ama hamileyken daha da düşüyor ve ben gerçekten çok kötü oluyorum. Kaç kez baygınlık geçirdim.hatta sezeryan sırasında korkuyorum bayılrım diye özellikle maskeyle o heyecanla bu tansiyonla
Sizde sürekli takipte kalın.12/8 ztn normal tansiyon. Siz hamilelk öncesinde bakıyor muydunuz?
Benim eşim de babalığı pek beceremedi, hamileyim hiç alttan almadı. Gelip bebeği sever karnımı öper o kadar babalığı, ev işlerine yardım ediyor sayılır ama çoğu iş bende ve evden çalışıyor borsacı ama 5. Aydan beri kontrollere gelmedi hafta içi gittiğim için, borsa çok hareketliymiş. Yani ben gel dersem hafta sonu randevu alırsam gelir ama kendi merak etmiyor illa kızımı görcem demiyor. Çok doluyum valla durup durup ağlayasım var bunu niye baba yaptım diye. Ev işlerini de yapsa vır vır konusuyo, bunun çenesini dinliceğime kendim yaparım diyorumYa bende bir ara çok üzülüyordum desem yalan olur Hala üzülüyorm aslında bu babalık cidden doğunca mı yüklenecek?8 aylık hamileyim ne zman anlayacaksın hamile olduğumu diyorum!. Bende gelsin sevsin konuşsun istiyorum.çocuk seni tanımıyor resmen diyorum.hareket ettiğinde gel gel diyorum 2 dk bakıyor gidiyor. Ev işlerinde de e yap sen modunda alnıma hamileyim ben yazacağım diyorum
20 küsürlü haftalardan 30 küsürlü haftalara ışınlandı k gibi geliyor bana da.Ki binbir olay yaşadım bu sırada
Benim 2 farklı doktorum oldu, ikisi de tansiyon kilo ölçmüyor. Doktordan yana Bi şansım gülmediBenim her muayene gittiğim de önce kiloma sonra da tansiyonuma bakıyorlar.
Mesela benmde hep düşüktür 9-6ydı hamilelik öncesinde ama hamileyken daha da düşüyor ve ben gerçekten çok kötü oluyorum. Kaç kez baygınlık geçirdim.hatta sezeryan sırasında korkuyorum bayılrım diye özellikle maskeyle o heyecanla bu tansiyonla
Sizde sürekli takipte kalın.12/8 ztn normal tansiyon. Siz hamilelk öncesinde bakıyor muydunuz?
Ben ben benYa kizlar kimdi hatirlamiyorum
Bana foofooo oneren.kisiden Allah razi olsn cok tesekkur ederm bebek arabasni hakkaten cok ama.cokkk begendm
Nasıl oluyo tam olarak, 40 da doğum gösteriyo 10 aylık olmuyo mu30+0 7 aylik oluyo tam
İşte bazı takvimler 9+10gune göre hesapliyor galiba ama bana saçma geliyor doktora soracağım.Nasıl oluyo tam olarak, 40 da doğum gösteriyo 10 aylık olmuyo mu
Adetin ilk günü hamileliğin ilk günü kabul ediliyor adetin ilk günüyle yumurtlama arası yaklaşık 14 15 gün hamile olma olasılığı yok. 40 dan 15i çıkar aynı hesap...Nasıl oluyo tam olarak, 40 da doğum gösteriyo 10 aylık olmuyo mu
Yani 31.hafta 7 aylık mi oluyorAdetin ilk günü hamileliğin ilk günü kabul ediliyor adetin ilk günüyle yumurtlama arası yaklaşık 14 15 gün hamile olma olasılığı yok. 40 dan 15i çıkar aynı hesap...
Ben hiç aylık olarak hesaplamıyorum sorana direk haftamı söylüyorum. Bazısı 33 haftalıkken 34 haftaligim diyor mesela o da bana garip geliyor. Yarın mesela 34+0 haftalık olucam herkese böyle diyorumİşte bazı takvimler 9+10gune göre hesapliyor galiba ama bana saçma geliyor doktora soracağım.
Nasıl oluyo tam olarak, 40 da doğum gösteriyo 10 aylık olmuyo mu
Bende hafta diyorum ama bazıları ay de anlamıyorum diyorBen hiç aylık olarak hesaplamıyorum sorana direk haftamı söylüyorum. Bazısı 33 haftalıkken 34 haftaligim diyor mesela o da bana garip geliyor. Yarın mesela 34+0 haftalık olucam herkese böyle diyorum
7 ay 1 haftaYani 31.hafta 7 aylık mi oluyor
İşte bazı takvimler 9+10gune göre hesapliyor galiba ama bana saçma geliyor doktora soracağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?