2021 Şubat Anneleri

M Msspinkie E ebse26 cevaplar için teşekkür ederim. Gebelik öncesi normal tansiyonlarınız nedir peki? Acaba onla kıyaslıyor olabilirler mi?
Öncesini bana hiç sormadı hamilelikte tansiyonumuda hiç ölçmemişti 31de ilk ölçtü 12/8di ödem varmı diye baktı yoktu normal demişti 33te 14/9u görünce şüphelendi

Bence bu tansiyon olayi kisiyle alakali normalde tansiyonun büyük 10-11 gibiyde 12 sana yuksek değildir mesela benim tansiyonum hep 9/6 dir 9/5 tir 12 olsa benim icin risk olusturur ama tansiyonu zaten 11 lerde olan birinin gebelikte 12 olmasi sorun teşkil etmez yani bu kisnin gebelik oncesi tansiyonuyla kiyaslanmali bence

hastanede hicbir bebek yikanmaz ama sadece silinir

Valla gozumuzun onunde yikadilar yarim saat önce normal dogumla dünyaya gelmis bebegi hemde guzel sacini vs sampuanlayarak sanirim hastahane hastahane değişiyor ama yikanmamasi lazimmis ozelliklede dogar dogmaz yikanmasi bize cok tuaf gelmisti

Ya bende bir ara çok üzülüyordum desem yalan olur Hala üzülüyorm aslında bu babalık cidden doğunca mı yüklenecek? 8 aylık hamileyim ne zman anlayacaksın hamile olduğumu diyorum!. Bende gelsin sevsin konuşsun istiyorum.çocuk seni tanımıyor resmen diyorum.hareket ettiğinde gel gel diyorum 2 dk bakıyor gidiyor. Ev işlerinde de e yap sen modunda alnıma hamileyim ben yazacağım diyorum
Şaka Maka 30 lu haftalara kadar geldik çok şükür
20 küsürlü haftalardan 30 küsürlü haftalara ışınlandı k gibi geliyor bana da. Ki binbir olay yaşadım bu sırada

Biraz yüksek seyrediyor gibi canım büyükte 14 küçükte 9 üstü tehlikeli kabul ediliyor. Benimde bir ara yükseldi 12/8 oldu en son doktorum böyle bile devam etse ilaca baslarim dedi çok şükür ilaca gerek kalmadan tansiyonum düştü. Normalimde 10/7 ,11/7,10/6 gibiydi. Sen yine kontrollerine devam et eğer yükselirse doktoruna danışmanda fayda var.
İlk bebek olması fark ediyor mu bilmiyorum ki.. hayırlı şekilde gelir inşallah bebeklerimiz
Ilk bebekte herhangi bi sorun yoksa normal doğum bekleniyor onun için de 41 haftaya kadar bekleniyor. Sezaryan için de sağlık sorunu oluyor doktor ona gore tarihî veriyor ama çok çok onemli bi sorun yoksa 38 den sonra sezaryan olabiliyorsun. Ama tabi bebek anne karnında ne kadar dursa kardır her bebeğin gelişimi aynı olmuyor bazısı 38 de tamamlıyor gelişimini bazısı 40 da . O yüzden acele etmemek lazım.

Öncesini bana hiç sormadı hamilelikte tansiyonumuda hiç ölçmemişti 31de ilk ölçtü 12/8di ödem varmı diye baktı yoktu normal demişti 33te 14/9u görünce şüphelendi
Benim her muayene gittiğim de önce kiloma sonra da tansiyonuma bakıyorlar.
Mesela benmde hep düşüktür 9-6ydı hamilelik öncesinde ama hamileyken daha da düşüyor ve ben gerçekten çok kötü oluyorum. Kaç kez baygınlık geçirdim.hatta sezeryan sırasında korkuyorum bayılrım diye özellikle maskeyle o heyecanla bu tansiyonla
Sizde sürekli takipte kalın.12/8 ztn normal tansiyon. Siz hamilelk öncesinde bakıyor muydunuz?

Öncesinde 10/6 seyrediyordu benim hamilelik boyunca tuza aşırı düşkünlüğüm oldu benim oda cıkartmış olabilir diye düşünüyorum.
Sizin de daha da düşmesi kötü olmuş ama sezeryan sırasında öncesnde ölçüp ilgilenirler bence.

Benim eşim de babalığı pek beceremedi, hamileyim hiç alttan almadı. Gelip bebeği sever karnımı öper o kadar babalığı, ev işlerine yardım ediyor sayılır ama çoğu iş bende ve evden çalışıyor borsacı ama 5. Aydan beri kontrollere gelmedi hafta içi gittiğim için, borsa çok hareketliymiş. Yani ben gel dersem hafta sonu randevu alırsam gelir ama kendi merak etmiyor illa kızımı görcem demiyor. Çok doluyum valla durup durup ağlayasım var bunu niye baba yaptım diye. Ev işlerini de yapsa vır vır konusuyo, bunun çenesini dinliceğime kendim yaparım diyorum

Benim 2 farklı doktorum oldu, ikisi de tansiyon kilo ölçmüyor. Doktordan yana Bi şansım gülmedi

Nasıl oluyo tam olarak, 40 da doğum gösteriyo 10 aylık olmuyo mu
Adetin ilk günü hamileliğin ilk günü kabul ediliyor adetin ilk günüyle yumurtlama arası yaklaşık 14 15 gün hamile olma olasılığı yok. 40 dan 15i çıkar aynı hesap...

İşte bazı takvimler 9+10gune göre hesapliyor galiba ama bana saçma geliyor doktora soracağım.
Ben hiç aylık olarak hesaplamıyorum sorana direk haftamı söylüyorum. Bazısı 33 haftalıkken 34 haftaligim diyor mesela o da bana garip geliyor. Yarın mesela 34+0 haftalık olucam herkese böyle diyorum

Nasıl oluyo tam olarak, 40 da doğum gösteriyo 10 aylık olmuyo mu

40 hafta 9 ay 10 güne tekabül ediyor.
Ama genelde herkes 4 haftayı 1 ay olarak düşündüğü icin 10 ayda doguruyomus gibi saniliyor aslinda 4 hafta 28 gün ve 2 gün eksilen eksile 40 hafta 9 ay 10 gün oluyor yani bebek 30 haftalikken anne tam 7 aylik olmus oluyor.

Ben hiç aylık olarak hesaplamıyorum sorana direk haftamı söylüyorum. Bazısı 33 haftalıkken 34 haftaligim diyor mesela o da bana garip geliyor. Yarın mesela 34+0 haftalık olucam herkese böyle diyorum
Bende hafta diyorum ama bazıları ay de anlamıyorum diyor evet 30+5 ise 31 diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…