2021 Şubat Anneleri

Cnm genetik faktörler cok onemli gerçekten doktorlar boyu kisa haftasina gore diyolar aileye e bi bakiyosun anne 1.50 yani korkutmaktan baska bişey değil 2 haftayı geçmediği surece endise etmeye gerek yok geriden gelme olayinda. Benim ablam hep 40 haftada doguruyir bebekleri 2500-2700

Bn de de var hem de üç tanezorlayınca çıkıyor kanıyor ama kayısı yiyorum bol su ve ekmek azıcık yiyorum kızlar anca rahatladım ekmeği kesince
Ya kanaması iyi sanki rahatlatır biraz demi..Aynen öyle hamur işini kesmek bol su içmek bir nebze iyi gelir.. Bende komposto yapayım diyorum hic kabız olup ıkınmamak lazimmis

Kasılma nasıl oluyor bilmiyorum ilk gebelik benim.

Amin insallah saglikli dogumlarimiz olsun hrpimizin,Kuzum ben ac geziyorum ya zaten bisey yiyemiyorum ki bulantilardan, kabizlik degil de ishal var bende hep,

Kasılma nasıl oluyor bilmiyorum ilk gebelik benim.

Bebek bir yere toplaniyoe ve canını yakıyor bir sure o sekilde kaliyor zaten coktan farkedip araştırmasını yapardin yaşasaydı bende ilk gebelikte ogrendum tevrube edince kasilman olmuyorsa iyi bişey cnm ben 2 tane magnezyum 1 tane ilac içiyorum gene kasilmam var. Belki cok az azalma vardir suyunda mesela benim muaynemi cok zor yapıyor doktor su olmadigi icin bebegin alani yok o yüzden muaynede zor oluyor

Amin insallah saglikli dogumlarimiz olsun hrpimizin,Kuzum ben ac geziyorum ya zaten bisey yiyemiyorum ki bulantilardan, kabizlik degil de ishal var bende hep,
Allah yardımcın olsun canım.. yakında kontrolün varsa dr una danış canım.. olmadı genel cerrah a da görün derim.. en azından doğum a kadar tedavi olup doğuma rahat girersin..hepimize kolay sağlıklı doğumlar olsun..

Arada bir sağa yada sola doğru toplanma oluyor ama ağrı falan yok. 7cm dedi suyu için aslında çok daha az olduğunu görmüştüm 22. Haftada ama yine de iğne yapalım dedi. Bir de kafası aşağıya dönmüş baskı yapar dedi yoo dedim. O zaman iyi dedi. Bütün bunlar beni korkuttu sanki biraz

İki gündür ben de çok kasılıyorum uzandıkça da hafiflemiyor.. bu haftalarda gittiğimde ilkinde doğum sancım çıkmıştı. Korkuyorum. Ama etrafımdaki herkes normal ikici bebek, erkek bebek zordur falan diyor. Bebek hareketlerini hissettiğimden ben de durmaya çalışıyorum. Kayınpederim rahatsız 3 gündür, eşim de onunla ilgileniyor en azından onu atlatalım da öyle gideyim doktora diyorum.

Ya kanaması iyi sanki rahatlatır biraz demi..Aynen öyle hamur işini kesmek bol su içmek bir nebze iyi gelir.. Bende komposto yapayım diyorum hic kabız olup ıkınmamak lazimmis
Ekmeği kesip kayısı ve bol su ictigimden beri rahatım şükür Kortos krem aldım ama şükür bunları uygulayinca gerek kalmadi

Kasılma agrisi cok farkli canim asiri derecede canin yaniyor bir an once bebek o pozisyondan çıksın istiyorsun. 4 cm suyla 5 hafta gecirmistim oglumda. Bunuda cumartesi gunu sorucam.ama kac cm diye doktor bakti ama bana bisey soylemedi. Kafasi benimde asagida erkenden pozisyon almislar korkma illa baski yapcam diye bisey yok ama sen yinede agir islerden kaçın kendimi iyi hissediyorum diye biseylere girisme yani nacizane tavsiyem

Benimde öyleydi iste uzaninca hatta daha kötü oluyodu simdi su miktarini arttirdim magnezyum gunde 2 bide hap var yeni verdi doktor en azindan suan uzaninca rahatlıyorum. Bebeğin hareketlerini hissediyosan endise etme cnm ama yinede cok ihmal etme kasılma guzel birsey degil sonuçta.

Hadi ya şu an aşırı sinir oldum doktorabenim hiç bir sıkıntım yoktu aslında. Boşu boşuna iğne mi oldum şimdi???? Yazık ya

Kızlar ben bugün sabahtan beri istifra ettim. Yediklerim yarım saat durmayınca ikindi vakti gittim doktora o da tam çıkıyordu. Bebeğin hareketleri nasıl dedi maşallahı var dedim ama yine baktı. Aşağıdaydı zaten 1,5 aydır. İlk başlarda baya zorlamıştı ağrılar ama artık normal geliyor farketmiyorum bile yatıp kalkma haricinde ya da alışkanlık icabı bacak bacak üstüne atmaya kalkmazsam
Üşüttüm mü yoksa bu tansiyon çok aşırı yüksek olmasa da o mu yaptı bulantıyı diye gitmiştim ama bişi çıkmadı. Korona da tansiyonu etkilemiş olabilir. Hala nasıl etki ettiğini de bilemiyoruz Nst ye de baktılar geçen hafta da bakılmıştı. Bu sefer iki kere 20 lerde kısa süreli kasılma çıktı ama herhalde birşeyler oluyor gibi hissetmiştim. Yoksa zaman zaman kasılmalarım oluyor. Onlar daha şiddetli ama nstde ne çıkar bilmiyorum. Genellikle akşam - gece günde 5 kere falan bunların 1-2si yaklaşık 1 dakika sürüyor. Ama ritmik değil benimkiler.
Bir de kritik dönem geçti artık erken doğum olsa da sıkıntı olmaz ama 3-5 gün yat dinlen dedi ama neden acaba şimdi aklıma geldi

Doktorun sana coraspin ya da kan sulandırıcı kullandırmıyor muydu canım ya ben mi yanlış hatırlıyorum?
Onun dozu demekki fazla gelmiş diye düşündüm. Plt düşük olduğunda kan daha geç pıhtılaşıyor. Neden hematolojiye gidesin ki boş yere çok gereksiz geldi bana. İlaca bağlı olduğu baya net

Bende bugün doktora gittim geçen haftaya göre 1 haftalık gelişimini beğendi tüm ölçümleri 31 haftayla uyumlu. Yaklaşık 12 günlük bir geriden gelme durumu var. Diyete devam eğer ara açılmaz ise 37 ye kadar bekleriz dedi. Kilo söylemedi ama 31 haftaya uyumlu olduğuna göre 1700 civaridir sanırım. Haftaya yine gideceğim inşaallah 2000 gramı geçer o zamana kadar

Benim de bir önceki tahlillerimde kan düşüktü evde de doğal karadut özü vardı. Onu tüketeyim dedim ama bu gidişimde yine düşük çıktı. Nuran hanım doğal gıdalar ilaçlar kadar hızlı etki etmez kan ilacını da kullansan iyi olur dedi. Ben de düzenli kullanmaya başladım şimdi. Sen kendini takip et yine hızlı yükselmezse kanın bi doktora sor belki sana da ilacı kullan der canım.

Aynen öyle bnde dedim normalde PLT m de sıkıntı yok gebelikten dolayı böyle dedim zaten iki hafta sonra sona veriyor randevuyu o zaman da doğuma 2 hafta kalıyor bostan yere uğraştırıyor beni

Kızlar bişey sorcam idrarda ara ara köpük görülmesi nin nedeni ne olabilir..idrarda protein kaçağı falan diyor ama idrar tahlilim temiz öyle bişey olsa görülür değil mi tahlil de bı de ellerim ayaklarım özellikle akşamlar i aşırı sis gece de çok terliyorum siz de mi boylesiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…