2021 Şubat Anneleri

Anladım bende çift rahimliyim ilk oğlum 36 haftalıkken acil sezeryan ile dogdu. Suyu bittiği için. 2950 gramdı. Bu bebegimde şeker çıktı oda yeterince kilo alamamasina sebep oluyor. Haftasında sorunsuz dogururuz insaallah

Benim oglumda 33+0 da 30 hafta uyumlu doğdu 1600 gram ayni oda suyu bitti hareketsiz kaldigi icin sezeryana alindi acil. İnşallah cnm en azindan 2000 kilo uzeri dogsalar cok iyi olur 30+3 te gittim ben 1200 du daha en az bi 35-36 yi gorursek o zaman 2000 kilo olur sanırım

Etkisi 2-3 hafta suruyor denildi bana hep perinatoloji doktorlari vs de o yüzden dogumdada yapildi hatta ama kisa bile surse etkisi gerçekten faydali oldugunu düşünüyorum ben ciger gelisimi acisindan yaptir 2.dozunuda cnm sifa olur inşallah
Saol canım yaptırcam artık. 👍inş faydalı olur

Kiz 1 metre çocuk mu dogurcan zaten maksimum 54-56 cm doğuyorlar doguma kadar baya boylanir 😂😂

benim minnoş da 32de 41di. Nettin sen son zamanda boy çabuk uzuyor... O Bebiş 50 cmin altında doğmaz annesi hatta uzun boylu da doğar...
Ay kizlar unutmuşum 🤭sanki kızımdan daha kısa geldi bana çünkü otelinde doktor hep uzun uzun derdi bunda birşey demiyor🤷
Kalça ağrılarımdan dolayı doktoruma yazmıştım bu ilaca başlamamı söyledi. Günde 1 alıyoruz sanırım dimi? Tok karna mı? Bu haftadan sonra magnezyum başlamak sancıları baskılamaz umarım 😳
Evet ben tok yatmadan iki saat önce alıyorum ....ama artık günde iki alıyorum sabahları da

Kalça ağrılarımdan dolayı doktoruma yazmıştım bu ilaca başlamamı söyledi. Günde 1 alıyoruz sanırım dimi? Tok karna mı? Bu haftadan sonra magnezyum başlamak sancıları baskılamaz umarım 😳
Benim doktorum 34 de magnezyumu kesiceğini söyledi🙄 kasılmaları baskılar diye

Durum bildirimi: Şu tuz mevzusu işe yaramaya başladı sanırım 118/74 çıktı şimdi tansiyonum.
Eller yine şiş, üst yine açılmış tansiyonla alakalı değil diye düşünmeye başladım.
Vücudumuzda ödemde var şu anda. Bu ödem özellikle doğumdan sonra terlemeyle atılıyor. Gece yatak terden ıslanmış uyanıyordum ben ilk doğumdan sonra. Bebişlerde de doğduklarında ödem olacak, önce kiloları düşüp yükselecek o yüzden.

Benim doktorum 34 de magnezyumu kesiceğini söyledi🙄 kasılmaları baskılar diye
Geçen hafta görüştüğümüzde kullandığım kalsiyum magnezyum hapı vardı onu sormuştum keselim demişti aynı sebeple. Ama 4-5 gecedir kalça ağrısından uyuyamadığımı söyleyince tek magnezyum olan bir hapı kullan dedi. Normal doğum istiyorum inşallah baskılamaz 🥺

Geçen hafta görüştüğümüzde kullandığım kalsiyum magnezyum hapı vardı onu sormuştum keselim demişti aynı sebeple. Ama 4-5 gecedir kalça ağrısından uyuyamadığımı söyleyince tek magnezyum olan bir hapı kullan dedi. Normal doğum istiyorum inşallah baskılamaz 🥺
Ah kuzum bilemedim simdi

20 lerde ki kasilma cok tedirgin edicek durum degil cnm ben 30+3 te cektrdim nstyi 20 nin altina inmedi hiç sancı ama sanci sayilmiyor onlar. Muhtemelen risk almaktansa dinlen uzan zamaninda dogsun anlaminda demis olabilir cnm sen hareketlerini güzel hissediyorsan cok agrin olmuyorsa sık sık kafana takma 🌷
Biliyorum onların sancı sayılmadığını sivrisinek vızıltısı bile değil 😂 ultrasona bakınce demişti ama ekstra birşey söylemedi. Stres yapmıyorum zaten tansiyon da hafiflemeye başlarsa iyice rahatlarım

Benim ilk bebegimde ayniydi hic bir sorun yok kan akışı vs olsun arastirma felanda yapildi en son rahmimin küçük olduğunu o yüzden cocugun bir sure sonra gelisemedigini söylediler bende 2.gebeligimi merak ediyodum ayni olcakmi diye nitekim bu hamileligimdede ayni oldu gelisim geriligi ve su azalması oluyor.
Su azalması ne zaman başlamıştı peki? Benim 24. Haftada başladı 1 ay bol su havuç suyu falan içtim yeterli seviyeye geldi ama şuanda da haftama göre biraz az olduğunu söyledi doktor. Ayrıca bebeğim de bazı ölçümleri neredeyse 3 hafta yakın geride. Ama bütün ölçümlerin ortalaması alınınca 10 gün kadar gerideymiş gibi oluyor aklım takılıyor. Bu saatten sonra bu farklar kapanır mı yoksa giderek açılır mı..
İlk ultrasonumuzdan bu yana gerilik var başta 2 3 gündü önemsemiyordum sonra 1 hafta oldu sonra 10 gün oldu şimdide dediğim gibi bazı ölçümleri bayağı geride

Kızlar bugün ben de iş göremezlik raporu almaya gittim. Hmg ve idrar baktı doktor. Hemoglobinim 3 aydır 10.7 geliyor. Ve doktor güzel böyle devam edelim diyor. Ferro sanol 1x1 alıyorum. Yemediğim içmediğim şey kalmadı. Zaten laktoz intoleransım var. Bağırsaklarımdan yeterince emilmediğini düşünüyorum. Böyle doğuma girmek çok riskli değil mi 🙁 Benle aynı durumda olan arkadaşlar yeme içme dışında doktorunuz başka öneride bulundu mu?

Hematoloji yerine dahiliye de gidebilirsin değerin düşük çünkü PLT çok önemli periferik yayma yapıp mikroskopta saymaları gerekiyo eğer kan verdiğin yerdeki cihaz eski tip cihaz ise o tüm PLT leri sayamıyor belki cihazdan kaynaklı düşüklük vardır . PLT düşüklüğü karaciğer büyümesine yol açar buda seni çok sıkıntıya sokar. Benim PLT düşüklüğüm var oyuzden biliyorum bazen normal gider bazen düşer . Coraspindeki kanama için ınr testi yapılır ınr ile PLT çok farklı şeyler
Evet cnm Dr da öyle dedi bakalım dahiliye ye gidicem olmazsa..sadece gebelikte oldu cnm bu durum normal de PLT m de bı sıkıntı yoktu 50 bine kadar yolu varmış benimki 81 binde su an.. coraspin i de 34. Haftada birakicam zaten

kızlar iyi akşamlar Cuma günü doktora gittim 31+1 de 1450 gr çıktı bebeğim doktor bi on gün kadar geride dedi, iki oğlumda 2700-2800 doğmuştu onlarda böyle iki hafta kadar geri kalıyorlardı, doktor beslenmene dikkat et dedi ancak önceki hamileliklerimde de ne yersem yiyeyim farketmiyordu
Bugün doktorumu tahlil sonuçları için aradım sekreteri doktorumun haftaya tekrar kan tahlili yaptırmamı ve PLTdeğerini doktoruma söylememi istedi, ben e-nabızdan önceki değerlerme baktığımda bu değer hep yüksek ya da sınırda çıkmış acaba bu sonucun gelişim geriliğiyle ilgisi var mıdır kan sulandırıcı iğne kullanan arkadaşlar sizde de böyle bi sonuç çıktı mı acaba ben iyice tedirgin oldum

13-8 çıktı ya tansiyonum çok gerginim ya idrarda protein yoktu ama yine de taktım ben bu işe 😔

Her ne kadar meme dokusu süt vermeye hazır halde olsa da hormonların etkisiyle bu sütün yapımındaki son basamak ve salınması baskılanır. Doğumda bebek çıkınca, gebelik hormonları hızla kandan temizlenir ve engel kalktığı için süt salınması başlar. Bazen sıktığınızda, memelerden sulu, beyaz, süte benzer bir akıntı gelebilir. Bazen de sutyeninizde bu ıslaklığı görebilirsiniz. Bu normal bir durumdur ve her şeyin yolunda olduğunu gösterir. Banu Çiftçi

Su azalması ne zaman başlamıştı peki? Benim 24. Haftada başladı 1 ay bol su havuç suyu falan içtim yeterli seviyeye geldi ama şuanda da haftama göre biraz az olduğunu söyledi doktor. Ayrıca bebeğim de bazı ölçümleri neredeyse 3 hafta yakın geride. Ama bütün ölçümlerin ortalaması alınınca 10 gün kadar gerideymiş gibi oluyor aklım takılıyor. Bu saatten sonra bu farklar kapanır mı yoksa giderek açılır mı..
İlk ultrasonumuzdan bu yana gerilik var başta 2 3 gündü önemsemiyordum sonra 1 hafta oldu sonra 10 gün oldu şimdide dediğim gibi bazı ölçümleri bayağı geride
Peki doktor ne diyor bu duruma ? Kilosu falan nasıl?

Kizlar merhaba 32 haftalık hamileyim tahlil sonuçlarıma göre kan değerim hgb 10.2 çıktı doktorum çok düşük doğuma kadar yükselmesi lazım dedi aynı durumu yaşayan var mı doğuma.kadar nasıl yukseltebilirim, yeme içme ile olacak iş değil çünkü 13 kilo aldım şimdiden 😢 daha fazla kilo almak istemiyorum
Merhaba. Benim de 10.9. Sabah akşam 100 mg suda eriyen demir ilacı içiyorum. Umarım yükseliyordur ama kendimi daha iyi hissediyorum. İlaca başlamadan önce baya nefes nefese kalıyordum şimdi çok iyiyim. İşe yaradığını düşünüyorum. Kullanmaya başlayalı 3 hafta oldu.

Back
X