2021 Şubat Anneleri

Ne işe yarıyor

Peygamber efendimizin sünnetidir; bir çocuk dünyaya geldiğinde peygamberimize getirirlermiş. Kendisi de ağzına hurma sürer, adını koyar hayır duada bulunurmuş. Bebeğin midesine ilk hurma gibi tatlı bir gıdanın girmesi de mideyi rahatlatan ve ilk beslenmeye hazırlayan bir şey. Tıpkı yemeğe tuzla başlanması ya da iftarda hurma ile orucu açmak gibi. Bunun dışında bebeğin başının tıraşlanması da sünnet olduğu gibi bebeğin başındaki derinin hava almasını ve daha sağlıklı saçlara sahip olmasını sağlar. Güzel ad koymak, akika kurbanı kesmek de yine anne babanın evlat üzerindeki sorumlulukları.

Doğuma yakın bir hurma tanesini bulunabilirse biraz zemzemin içinde bekletip ki daha kolay yumuşasın diye, bebeğin anne sütünden önce damağına sürülmesi tavsiyeyle birlikte sünnettir.

Normal doğumun böyle bir yıpratıcılığı var maalesef. Daha önce olmuş neden şimdi de olmasın

Haklısın canım en sağlıklısı doktorun usg de detaylı ölçerek söylemesi ama ben bilgi alamadım iki defa sormama rağmen kilo ölçüp söylemiyoruz sağlığına bakıyoruz dedi.
Şekerim normal ama beni normal doğum korkutuyor kilolu bebek bile olsa devlet normal doğuma yönlendiriyor.kilolu bebekte Omuz çıkması doğum travması riskler gibi söz konusu. Bugün evi elimle eğilerek sildim gece uyandığımda bile egzersiz yapıyorum. Bu linkteki ölçüme göre 3.600 çıkıyor

Neden sımariklik olsun canim, benimde 2.dogum cok fenaydi. Bebek 3700 falan dogdu, perisan oldum, zor dogumdan cocugun gozleri bi garip dogdu, sonra 1 haftalikken doktor doktor gezmeye basladik, tabi ki kendini riske atma
Canım detaylara girmek istemedim ama oğlum 4 kg doğdu doğum kesisi yönünü şaştı. Normal kesi yerinde dikişim çok olmasının yanında bir de klitoris tarafında iki dikişim vardı. Epidural anestezi aldığım için hiç bir acı felan hissetmedim. Eve gidip bakınca gördüm dikişleri. Doğum anında oksijen desteği aldım taşikardi yüzünden. Şimdi tüm bu detaylardan dolayı bebek kilosu korkutuyor.

son haftalar oldugu icin tabi ki benim de istahta azalma var ama abur cubura biraz dustum yalan yok yemek olmasin mesela ama canim kek cekti kalktim yaptim hemen kilo da vermiyorum hareketsizlikten sanirim neredeyse sifir hareket
Ya evet hareketsizlik var bir de şu evden çıkamamak çok fena. Aşırı yağmur çamur olmadığı sürece yürüyüşe çıkardım şimdi onu da yapamıyorum havalar da kapalı iyice kasvetli bi hal aldı. Şu aşılar ise yarasa baharda kuzulara park bahçe yapabilsek

Normal doğumun böyle bir yıpratıcılığı var maalesef. Daha önce olmuş neden şimdi de olmasın
Oldu ama kolay olmadı canım. O zaman bilgi sahibi olsaydım 4 kg bir bebeği riske attırmazdım. Omuz çıkması yüzünden aylarca tedavi gören bebekler oluyormuş.

evet heyecanlıyım da bi haftadan az kaldışu an en büyük korkum da, eşim hastanede bana yardım edebilecek mi korkusu bebişi alıp verebilecek mi kucağıma emzirmek için, Altını değişebilir mi falan
Korkma korka en iyi destekçcin olacak inşallah

Insallah bu dogum daha sorunsuz sıkıntısız gecer canim, herseyiyle zor ama ekstralar eklenince daha kotu ;( Allah hepimizin yardimcisi olsun, benzer seyleri yasadim bende

Ben de denedim linki ama hata verdi bende ölçüm çıkmadı Usg de bile sapma payı çok inşallah seni zorlamayacak bir kiloda gelir bebişin canım

İkinci normal doğumlar ilke göre çok daha kolay oluyormuş öyle okudum. İlk doğum 12-13 saat sürüyorken bile ikinci doğum 5-6 saatte tamamlanıyormuş. İnşallah seninki de çok kolay geçecek canım güzel düşün güzel olsun

1 cm acilman varsa beklemez o kadar ya acilma baslamis sonucta ben 1 hafta diyorum gorucez kismetse

Tesekkür ederim

Çok teşekkür ederim, doğar doğmaz dimi

İlk bebeğim 3,5 kg doğdu onda da Epizyotomi vardı ama herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. 4 kg doğan ikinci bebeğim :) bu üçüncü erken gelir kolay olur demişti dr ama doğum belirtileri azaldı sanki. İnşallah sağlıkla kavuşuruz hepimiz canım. En hayırlı kararı almak nasip olsun.

Bazen çabaladıklarını görmek bile rahatlamaya yetmiyor mu ya?

Bazen çabaladıklarını görmek bile rahatlamaya yetmiyor mu ya?
Bütün kusurlarını yapamadıklarını affettiriyor işte sabah namaza kalktığında gelip üstümüzü örttü dün sabah, hamd olsun dedim. Sürekli hizmet beklese de en azından merhametli

Şimdi doğsa sıkıntı yok da bundan sonrası doğru zorlayıcı senin için haklısın insan ürküyor
ben bile diyorum şimdiden 3200 olsa yeter doğduktan sonra sütle alsın kilo, içimde değil. Hem depoladık o kadar kilo kullansın yani hıhh
Zayıf bebek olabilir hiç sorun değil gelişimi zamanında, sağlıklı olsun da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…