2021 Şubat Anneleri

Bugun ayrintili ultrasona girdim doktor bebegin bobreklerinde genisleme var saglikli cocuklarda da down sendromu riski olan cociklarda da oluyor dedi. Yuzde 1 ihtimal risk varmis. Amniyosentez sivisi aldirip bakabiliriz dedi ben istemedim imza aldilar benden. Ya bu nasil sistem ben anlamıyorum ilk çocuğuma da demislerdei genisleme var diye cok sukur cocugum saglikli
Canım kafana çok takmamaya çalış doktorlar gördüklerini söyleyip olasılıkları da söylemek zorundalar ama senin doktorunun üslubu biraz sertmis yumuşatarak da söyleyebilirmiş. Sende deneyimlemişsin bu tarz problemler çoğunlukla ilerleyen haftalarda kayboluyor inşallah seninki de öyle olur , rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin .
Bilemiyorum ya sırf insanları germek icin mi yapıyorlar ne?
Canım biraz da sorumluluğu üstlerinden atmak için her türlü olasılığı söylüyorlar. İmza attirmalarinin sebebi de yarin öbür gün ters bi durum olduğunda biz soylemistik demek için. Bu doktorun biraz üslubu sertmis daha yumuşatarak söylenebilirmiş bizlerde hassasız neticede

Bugun ayrintili ultrasona girdim doktor bebegin bobreklerinde genisleme var saglikli cocuklarda da down sendromu riski olan cociklarda da oluyor dedi. Yuzde 1 ihtimal risk varmis. Amniyosentez sivisi aldirip bakabiliriz dedi ben istemedim imza aldilar benden. Ya bu nasil sistem ben anlamıyorum ilk çocuğuma da demislerdei genisleme var diye cok sukur cocugum saglikli
Ayrica benim ilk oğlumda detaylı ultrasonda herhangi bir sorun görmemesine rağmen kanla yapılan detaylı bi test varmış onu yaptırmak isteyip istemediğimi sorup istemeyince banada sorumluluk bana aittir diye bi kağıt imzalatmislardi . Bunu prosedür gibi düşün canım sıkma canını

Ben de ayrıntılıya gircem ekimin 13 ünde inşallah :) Ücretli olduğunu bilmiyordum. Ben ayrıntılı ultrasonun ne olduğunu bile bilmeden gidip hamileliğimin ilk başında randevu almıştım doktorumun tavsiyesi ile çünkü daha sonra sıra bulamayabilirsin demişti iyi ki ilk başta randevuyu almışım :) " yoksa özelde yaptırmak zorunda kalırmışım özelde de ücretler yüksek maalesef

H heyecanli_anneee bende biliyorum fakat hep böyle sanki su aldirirsan herşey güzel olacak gibi konuşuyorlar. Arkadaşıma da kızının kafası büyük demişlerdi kız kafaya taka taka tüm hamileliğini mahvetmisti. Üslupları ve tarzları berbat.

H heyecanli_anneee bende biliyorum fakat hep böyle sanki su aldirirsan herşey güzel olacak gibi konuşuyorlar. Arkadaşıma da kızının kafası büyük demişlerdi kız kafaya taka taka tüm hamileliğini mahvetmisti. Üslupları ve tarzları berbat.
Annelerin kaygı yaptıklarını biliyolar en kesin sonuç da amniyon sivisindan örnek almak o yüzden onu diyolar tamamen netleştirmek için ama o da çok riskli ve çok büyük bişey olmadıkça yaptırmamak lazım bence. Doktorun iyisini anlayislisini bulmak da zor ben doktorumdan o yönden çok memnunum çok sakin ve tatli dilli söyleyeceğini seni kaygılandirmadan rahatlatarak söylüyor

takıp ederler canım sıkma canını.yüzde 1 ihtimal çok yüksek değil allahım korusun.

Benim de böbreğim hamilelikte büyüdü ilkinde. Gayet iyiyyim😂Büyüme hormonu salgılıyoruz, olabiliyor böyle şeylerAnnede de bebekte de... Tabi o minnoş olunca insan ehvamlanıyor...
Netten sen kıyafet bak beşik bak boşver.... Ebebek tekstilde indirim var🙈
Hahaha😀 öyle yaptım ve ilk defa ciciler aldım minnoşuma.

Eklentiler

• 20200924_160452.webp
    20200924_160452.webp
    32,2 KB · Görüntüleme: 54
Hayır doktorların doğru bilgi vermemesi
Bir önceki çocuğuna da aynı şeyi söylemişler ama gayet sağlıklı dünyaya gelmiş
Tamam ama yanlış bir bilgi vermiyor ki değerlendirmesine göre riskleri ve olasılıkları söylüyorlar. Bu bilgilendirmeyi yapması sorun olacağı anlamına gelmez Böyle durumlarda ileri tetkik önerilir prosedür olarak. Yanlış bilgi vermek apayrı bir durum yani.

Tamam ama yanlış bir bilgi vermiyor ki değerlendirmesine göre riskleri ve olasılıkları söylüyorlar. Bu bilgilendirmeyi yapması sorun olacağı anlamına gelmez Böyle durumlarda ileri tetkik önerilir prosedür olarak. Yanlış bilgi vermek apayrı bir durum yani.

Allahım güzel doktorlala karşılaştırsın ne diyim

Nuran kıyak a giden arkadaşlar, benim yarın için aynı hastanede peronatolog randevum var aynı zamanda raporda almak istiyodum ama perinatolog rapor veremiyo nuran hanımdan almanız gerekiyor dendi.Bende nuran hanımın asistaniyla görüştüm peronatolog geldiğiniz sgk li fiyattan yararlanabilmeniz için bize de zaten muayene kaydı açtırmak zorundasınız dendi yani bu durumda ücret 500 küsür olucak size böyle bi bilgi verildi mi ?
Hayır nuran hanım sonucunu bana gösterirsin dedi sadece. O cuma kontrol sürem içinde oluyorum zaten. Sen ne zaman gittin 10 gün geçti mi üstünden

Aynen öyle doktorlar gördüklerini söylüyorlar gördüğününde böyle bir riski var diye de bilgilendirme yapıyor.Risk dediğimiz şey bu böyle olucak değil olabilir de olmayadabilir orda onu bilemiyorlar. Eğer çok bilmek istiyosan da amniyon sıvısında örnek alalım diyorlar çünkü kesin net sonuç veriyorlar. Tabi doktorun anneyi rahatlatması,daha güzel bir şekilde söylemesi onun elinde o yüzden Rabbim vicdanlı doktorlarla karşılaştırsın.

Hayır nuran hanım sonucunu bana gösterirsin dedi sadece. O cuma kontrol sürem içinde oluyorum zaten. Sen ne zaman gittin 10 gün geçti mi üstünden
Benim geçti canım en son 17.haftada gittim bana bu ay için bana gelme direk detaylıya git bana sonucu at demişti dışarda bi doktora gitseydim öyle yapıcaktım. Ama şimdi 400 tl lik fiyattan yararlanabilmem için ona da kayıt açtırmam lazımmış hemde 1 günlük rapor alıcam.

Benim geçti canım en son 17.haftada gittim bana bu ay için bana gelme direk detaylıya git bana sonucu at demişti dışarda bi doktora gitseydim öyle yapıcaktım. Ama şimdi 400 tl lik fiyattan yararlanabilmem için ona da kayıt açtırmam lazımmış hemde 1 günlük rapor alıcam.
Rapor alcaksan kayıt açtırman gerekir mantıken canım. Muayene olduğunu düşün. Mecbur maalesef.

Rapor alcaksan kayıt açtırman gerekir mantıken canım. Muayene olduğunu düşün. Mecbur maalesef.
Rapor almasam da mecbur açtırcakmışım canım asistan öyle söyledi sgk lı fiyattan yararlanabilmem için kendi doktoruma da kayıt açtırmam gerekliymiş. Yoksa raporu sağlık ocağından da alırdım artık kayıt açmışken ordan alırım.

Back
X