Merhabalar arkadaşlar,
Forumu takip ediyorum, okuyorum ama bir türlü yazma fırsatım olmadı. Konuşulan konular üzerine şimdi topluca yazayım dedim.
1. Ayrıntılı ultrason yaptıracağım inşallah 3 Ekim’de. Gerekli olduğunu düşünüyorum. Tüm sorunları yüzde yüz tespit etme durumu yok elbette ama Allah korusun herhangi bir müdahale gerektiren sorun olursa doğum yapacağımız hastaneyi de ona göre seçebiliriz diye düşünüyorum. Emsey’den randevu aldım. 620 TL imiş ücreti. Doktorum, ayrıntılı ultrason randevuma giderken ikili testin sonucunu da götürmemi söyledi. İkili testimde düşük risk çıkmıştı.
2. Aile hekimliğim takiplerimi yapıyor. Bu konuda sıkıntı yaşamadım. Gebelik tanısı E- Nabız’a düşer düşmez arandım. Tahlil sonuçlarıma sistemden bakıldığını gördüm. Geçen ay sonunda tahlil için çağırdılar. Ve 25 Eylül’de tetanoz aşısı için gelmemi söylediler. Bugün gideceğim inşallah.
3. Bebek arabası olarak Maclaren Marina Limeade aldım. Güzel görünüyor, sürüşü de iyi. Umarım memnun kalırız.
4. Bebek karyolasını İkea’dan, yatağını Yataş’tan, yorganını Sarar’dan aldım. İyi görünüyorlar ama tabii kullanmadığımız için başka bir şey diyemeyeceğim.
5. Bir tane onlu, iki tane beşli hastane çıkışı aldım. Birkaç farklı giysiyle zıbınlar ve badiler de aldım.
6. Gebelik şekeri çıkmasından korkuyorum. Açlık şekerim hep sınırlarda... Bu durumda olan var mı? Kendim ölçüyorum evde, yine de şeker yüklemesi yaptırmama gerek var mı diye doktoruma soracağım.
7. Vitaminlere de şimdiye kadar iki kere bakıldı. hiçbiri yüksek değil. Multivitamin kullanıyorum. Yememe içmeme dikkat ediyorum. Yine de değer olarak ortanın altında.
8. Bir de TSH sizde de gebelikten itibaren bir parça yükseldi mi? Doktor sınırda dedi. Başlangıçta 2,40’tı süreç içinde 3.15’e çıktı.
Sağlıklı hamilelikler herkese