Bu konuda gönülden katılıyorum. Ben iki oğlumda da ne süt sağma makinesi, ne biberon, ne mama edinmedim öncesinde. Kendimi buna hazırlamadım. Bazen cehalet iyidir derler ya hani öyle bir şey. İlk gece sütüm geç gelmesine rağmen hemşire ısrarla emzirmemi söyledi. Mama takviyesi için acele etme, gerekirse şırınga ya da çay kaşığıyla ver dedi. sütümü sağıp kaç ml geliyor diye bakmadım bile. Ama çoğu anne bunu ölçerek kendini strese sokuyor. Oğlum kolikmiş niye ağladığını bilmediğimizden Bu çevre baskısıyla mama ver sütün yetmiyor Denildiği için bi kutu mama aldım ama bi kaç gün deneyip bıraktım. Öncesinde strese gerek yok bence de.

Memelerinde bir beyni olduğu söyleniyor. Ne kadar sık ve ısrarla emzirirsek ona süt üretmeSi gerektiği emrini vermiş Oluyoruz. SütüM gelmez mi diye kendinizi hiç o fikre kaptırmayın Sevgili annişler. İnsanlar yaprakların üzerine doğurup hemen kucağına alıp emziriyorlar ilkel ülkelerde. Ben sütün gelmemesi gibi bir durumun tamamen şartlanmaya ve çevre baskısına kurban gittiğini düşünüyorum.