2021 Şubat Anneleri

Sağlık ocağındaki ebem 26 son dedi. Ama nette 24-28 arası yazıyor. Herhalde 28 sondur, kusura bakma ben de onun yalancısı olup ehvamlandırdım sizi...
Yok cnm estağfurullah kızımda 7 aylıkken yaptırmıştım neyse çok geç kalmış sayılmam

Amin inşallah 🙏🙏🙏 olacakla öleceğe çare yok dibip sebat edicez... Rabbim hayırlı ömür, sonra da hayırlı ölüm nasip etsin zamanı geldiğinde cümlemize . Ben de öyle ayıracaktım odasını, korkuyorum, Sonra korkma bak kötü birşeyle imtihan olursun diyip teskin ediyorum kendimi...
Amin inşallah 🙏 bende hep onu düşünüyorum en çok sevdiğinle imtihan olurmuşsun diyolar ama rabbim yavrularımızı korusun ona emanetiz hepimiz..

Merhabalar bende şubat da doğum yapacağim ilk hamileliğim kafam çok karisik alış veriş devlet mi özel mi ailem uzakta esim ben öğretmeniz kalacak kimse yok doğumda yanımda bebeğe nasil bakilir hiç birsey bilmiyorm ve dolayisiyla bunaliyorm yani kısacasü benim her konuda yardiminiza ihtiyacm varrr :(((((

Merhabalar bende şubat da doğum yapacağim ilk hamileliğim kafam çok karisik alış veriş devlet mi özel mi ailem uzakta esim ben öğretmeniz kalacak kimse yok doğumda yanımda bebeğe nasil bakilir hiç birsey bilmiyorm ve dolayisiyla bunaliyorm yani kısacasü benim her konuda yardiminiza ihtiyacm varrr :(((((
Merhaba. Her ikisinizde çalışıyormuşsunuz. Bu süreçte özeli düşünmek daha mantıklı sanırım. Tabiki doğum yapacağınız hastanede odalar kaç anne için onu sormak gerek. Tek kişilik olanlara bakacağım ben. Devlette malum bu imkân olmuyor. Yalnız olmak çok zor ama annelik içgüdüsü çok kuvvetlidir. Rabbim kolaylığını verir. Allah yardımcımız olsun.

Merhabalar bende şubat da doğum yapacağim ilk hamileliğim kafam çok karisik alış veriş devlet mi özel mi ailem uzakta esim ben öğretmeniz kalacak kimse yok doğumda yanımda bebeğe nasil bakilir hiç birsey bilmiyorm ve dolayisiyla bunaliyorm yani kısacasü benim her konuda yardiminiza ihtiyacm varrr :KK43:((((
Durum olsa da olmasa da bütçeden kısarak özeli tercih etmeye çalışın. Benim gebelik hemşirem emzirme terapisi veriyor. Görüştüğüm lohusaların yarısı corona dedi geçen...devlette aynı yerde dogum yapılacak aynı yerde özel oda yoksa kalınacak ve refakatçi olayı vaklaar artınca sıkıntı... Özelde Hemşireler yardımcınız olur hem uygun fiyatlı özeller de var hangi şehir bilmiyorum ama istanbulda mevcut...

Merhabalar bende şubat da doğum yapacağim ilk hamileliğim kafam çok karisik alış veriş devlet mi özel mi ailem uzakta esim ben öğretmeniz kalacak kimse yok doğumda yanımda bebeğe nasil bakilir hiç birsey bilmiyorm ve dolayisiyla bunaliyorm yani kısacasü benim her konuda yardiminiza ihtiyacm varrr :KK43:((((
Allah yardımcımız olsun inşallah. Bende devlette doğum yapacağım. Yanimda kalacak kimse yok bi de ben gurbette de değilim:) etraf kalabalik ama iş başa düşünce kimse yok . Kızıma da tek bakmıştım bunda da öyle olacak 2 bebekle nasıl yaparım diye darlaniyorum bazen ama sonra Allah yardım eder diyorum . Alışverişi de bence yavaş yavaş başla . Özellikle ilk bebekte eksik bitmiyor . Deterjanı ıslak mendili sampuani kremi falan derken ufaktan almaya başka benve

Allah yardımcımız olsun inşallah. Bende devlette doğum yapacağım. Yanimda kalacak kimse yok bi de ben gurbette de değilim:) etraf kalabalik ama iş başa düşünce kimse yok . Kızıma da tek bakmıştım bunda da öyle olacak 2 bebekle nasıl yaparım diye darlaniyorum bazen ama sonra Allah yardım eder diyorum . Alışverişi de bence yavaş yavaş başla . Özellikle ilk bebekte eksik bitmiyor . Deterjanı ıslak mendili sampuani kremi falan derken ufaktan almaya başka benve
ALLAH SIZE DE yardim etsin hangi hastanede yapacaksıniz. Ne alacağimi da bilmiyorm ki ben :)
Durum olsa da olmasa da bütçeden kısarak özeli tercih etmeye çalışın. Benim gebelik hemşirem emzirme terapisi veriyor. Görüştüğüm lohusaların yarısı corona dedi geçen...devlette aynı yerde dogum yapılacak aynı yerde özel oda yoksa kalınacak ve refakatçi olayı vaklaar artınca sıkıntı... Özelde Hemşireler yardımcınız olur hem uygun fiyatlı özeller de var hangi şehir bilmiyorum ama istanbulda mevcut...
Para problemi yok açıkcası ama özel genel de sezeryan yapiyo ben normal istiyorm istanbuldayim evet

Merhaba arkadaşlar ben de 24 haftalık hamileyim, benim de sağ böbreğimde 4 mm büyüme vardı, daha sonra 2 mm'ye düştü üroloji dru takip dedi, büyüme artarsa nefrit riski ve erken doğum tehlikesi oluşuyormus, büyüme atarsa idrar kanalını açık tutmak için kateter takılması gerekiyor dediler, Dr şimdilik izleyelim dedi, hkateterin herhangi bir zararı yok 3-5 dklik bir operasyon dediler.

ALLAH SIZE DE yardim etsin hangi hastanede yapacaksıniz. Ne alacağimi da bilmiyorm ki ben :)

Para problemi yok açıkcası ama özel genel de sezeryan yapiyo ben normal istiyorm istanbuldayim evet
Ben kızımı ümraniye devlette doğum yapmıştım. Bunu sancaktepe ilhan varank hastanesinde yapicam inşallah. Bebek bezine karar ver mesela 200 lu 1 paket al. Islak mendili al. E bebekte pamuk var banyo sungeri yenidoğan şampuanı pişik kremi ben kehribar kolye de aldım küveti kulak çöpü alacak o kadar şey var ki kıyafeti saymıyorum bile battaniyesi falan aslında olay bi başka devamı gelir . Kendini de unutma bu arada pijama takımı depand göğüs pedi emzirme sütyeni falan . Aklıma gelenleri kısaca yazdım. Kendince bi liste oluştur denk geldikçe almaya başka bence

Mutlaka alin bir kutu. Sezaryende özellikle süt hemen inmiyor. Mama verilebilir hastanede. Biz de götürmemiştik yanimizda mama, eşim eczaneden almıştı
Canım hastanede vermiyorlar mı? İki doğumumu da devlette yaptım onlar bile sütü gelmeyen yahut yetmeyen anneye şırıngayla mama desteği verdi. Hele Özel hastaneler hiç atlamaz bunu diye düşünüyorum.

Öncelikle sakin olun. Kimsem Yok diye de strese girmeyin. Zaten pandemi dolayısıyla bir kişi olur o da eşiniz. Devlette eşi almayabilirler özeli tercih edin. Doktor araştırın normal Doğum yanlısı olan. Benim doktorum hayati tehlike yoksa asla sezaryen yapmıyor mesela. İstanbul’da olsam önerirdim. Benim 2. Bebeğim ama ilkini kucağıma alınca 40 yıllık anne gibiydim. Allah yardım ediyor yani. Yavaş yavaş ihtiyaçları alın. Zaten heryer bebek malzemesi dolu ihtiyaç halinde bebek doğunca da temin edebilirsiniz. Ben de doğumumda sadece eşimle gideceğim kısmetse

Canım sen şimdiden bunları düşünme dediğim gibi ihtiyaç halinde hemen tedarik edilir. Ben genel anesteziyle sezaryen oldum sütüm de çok şükür hemen gelmişti bebeğim ben gelene kadar beklemişti ola ki sütün gelmez o sırada esin hemen alır. Allahın izniyle inşallah sütlerimiz de gelir hiç kafana takma bi doğal bi akış çocuk doğar ve süt gelir önceden stres yaparsan gelir mi gelmez mi diye bu sütü de etkiler. Gelmediği zaman çaresine bakılır
Bu konuda gönülden katılıyorum. Ben iki oğlumda da ne süt sağma makinesi, ne biberon, ne mama edinmedim öncesinde. Kendimi buna hazırlamadım. Bazen cehalet iyidir derler ya hani öyle bir şey. İlk gece sütüm geç gelmesine rağmen hemşire ısrarla emzirmemi söyledi. Mama takviyesi için acele etme, gerekirse şırınga ya da çay kaşığıyla ver dedi. sütümü sağıp kaç ml geliyor diye bakmadım bile. Ama çoğu anne bunu ölçerek kendini strese sokuyor. Oğlum kolikmiş niye ağladığını bilmediğimizden Bu çevre baskısıyla mama ver sütün yetmiyor Denildiği için bi kutu mama aldım ama bi kaç gün deneyip bıraktım. Öncesinde strese gerek yok bence de. 💜 Memelerinde bir beyni olduğu söyleniyor. Ne kadar sık ve ısrarla emzirirsek ona süt üretmeSi gerektiği emrini vermiş Oluyoruz. SütüM gelmez mi diye kendinizi hiç o fikre kaptırmayın Sevgili annişler. İnsanlar yaprakların üzerine doğurup hemen kucağına alıp emziriyorlar ilkel ülkelerde. Ben sütün gelmemesi gibi bir durumun tamamen şartlanmaya ve çevre baskısına kurban gittiğini düşünüyorum.

İç güdülerin seni yönlendirecektir. İlk gece hemşireler gerekenleri söyler merak etmeyin lütfen. Hiç birimiz uygulamaya geçmedikçe bir şey öğrenemedik. Tecrübe,yaşayarak oluyor bebek bakımında. Özel ya da devlet önemli olan doğum ekibi bence arkadaşım. Alışveriş için hepimiz bi liste hazırlarız istersen. Eksikleri, eklemen gerekenleri eşini doğum sonrası bile gönderip alırsın hiç üzülme eğer mahrumiyet değilsen. Bir de internet büyük nimet. O an ne aksilik yaşadıysak hemen araştırıp ona göre gidip temin ettik yahut uyguladık. Bebek banyosu için video izleyebilirsin. Nasıl giydireceğini bile o an hissedersin emin ol. Annelik hisleri doğum anıyla başka bir boyuta dönüşüyor🥰

Bu konuda gönülden katılıyorum. Ben iki oğlumda da ne süt sağma makinesi, ne biberon, ne mama edinmedim öncesinde. Kendimi buna hazırlamadım. Bazen cehalet iyidir derler ya hani öyle bir şey. İlk gece sütüm geç gelmesine rağmen hemşire ısrarla emzirmemi söyledi. Mama takviyesi için acele etme, gerekirse şırınga ya da çay kaşığıyla ver dedi. sütümü sağıp kaç ml geliyor diye bakmadım bile. Ama çoğu anne bunu ölçerek kendini strese sokuyor. Oğlum kolikmiş niye ağladığını bilmediğimizden Bu çevre baskısıyla mama ver sütün yetmiyor Denildiği için bi kutu mama aldım ama bi kaç gün deneyip bıraktım. Öncesinde strese gerek yok bence de. 💜 Memelerinde bir beyni olduğu söyleniyor. Ne kadar sık ve ısrarla emzirirsek ona süt üretmeSi gerektiği emrini vermiş Oluyoruz. SütüM gelmez mi diye kendinizi hiç o fikre kaptırmayın Sevgili annişler. İnsanlar yaprakların üzerine doğurup hemen kucağına alıp emziriyorlar ilkel ülkelerde. Ben sütün gelmemesi gibi bir durumun tamamen şartlanmaya ve çevre baskısına kurban gittiğini düşünüyorum.
Bende o yönden şanslı olanlardanım ilk gece oglum çok ağlayıp hiç birimizi uyutmamıştı bizde dayanamayip hemşireyi çağırmıştık bebek doymuyor herhalde bize nolur mama verin diye hemşire de sağ olsun gelip hep baktı senin sütün geliyor bu çocuğa mama vermem deyip gitti bunu bikac kere yaptık ve hiç birinde mama vermedi bize iyiki de vermemişiz dediği gibi sütüm geliyordu sadece bebeğim dış dünyaya alışmaya çalışıyordu. Bende hastaneye mama götürmemiştim son ana kadar da sütüm gelir mi gelmez mi hiç düşünmedim akışa bıraktım sütüm gelmeyedebilirdi o zaman mama verilirdi. Bunları şimdiden düşünmek hepimize stres verir herşeyi akışa bırakmak lazım olucak olan zaten oluyor bize sonrasında sadece yaşadığımız stres kalıyor . Biz ne kadar rahat olursak inanın bebeklerde o kadar rahat oluyor. Bide emzirirken sakin 2 saatte 1 3 saate 1 e bakmayın ağladıkça emzirin kendinizi şartlandırmayın siz emzirdikçe süt gelir hemde bebeğinizle bağınız gelişir. Evet göğüs uclariniz acıcak ama pes etmeyin hepsi geçiyor , oğlumu memeden keseli 2 ay olmadı ama sanki hiç emzirmemişim gibi geliyor.

İç güdülerin seni yönlendirecektir. İlk gece hemşireler gerekenleri söyler merak etmeyin lütfen. Hiç birimiz uygulamaya geçmedikçe bir şey öğrenemedik. Tecrübe,yaşayarak oluyor bebek bakımında. Özel ya da devlet önemli olan doğum ekibi bence arkadaşım. Alışveriş için hepimiz bi liste hazırlarız istersen. Eksikleri, eklemen gerekenleri eşini doğum sonrası bile gönderip alırsın hiç üzülme eğer mahrumiyet değilsen. Bir de internet büyük nimet. O an ne aksilik yaşadıysak hemen araştırıp ona göre gidip temin ettik yahut uyguladık. Bebek banyosu için video izleyebilirsin. Nasıl giydireceğini bile o an hissedersin emin ol. Annelik hisleri doğum anıyla başka bir boyuta dönüşüyor🥰
Ya valla çokk rahatladim ben cokkkkk tesekkur ederim :)) mutlu oldum

Ben kızımı ümraniye devlette doğum yapmıştım. Bunu sancaktepe ilhan varank hastanesinde yapicam inşallah. Bebek bezine karar ver mesela 200 lu 1 paket al. Islak mendili al. E bebekte pamuk var banyo sungeri yenidoğan şampuanı pişik kremi ben kehribar kolye de aldım küveti kulak çöpü alacak o kadar şey var ki kıyafeti saymıyorum bile battaniyesi falan aslında olay bi başka devamı gelir . Kendini de unutma bu arada pijama takımı depand göğüs pedi emzirme sütyeni falan . Aklıma gelenleri kısaca yazdım. Kendince bi liste oluştur denk geldikçe almaya başka bence
Tesekkur ederimm :)

Ameliyat normal doğumdan daha riskli Bi durum. ben bunu doktorların bilerek kolaylarına geldiği için tercih ettiği muhabbetine inanmıyorum... Kesisiz normal doğum yaptıran çok Dr var istanbulda ilk gebelikte isteğim buydu ama doğuramadım😅😅 hayırlısı hakkınızda

Kızlar kızım tam 3 oldu odası ayrıydı ama ben genelde onun karşısında ki namepede yatıyordum. 1.5 yaşına dek alerjiden çektik sonra da alışkanlığı kiramadim derken artik kanepeye sığmayınca ben tek yatmaya alıştırmaya çalışıyorum. Ama çok ağlıyor gece ve sürekli iknaya çalışıyorum.
Bu arada belim feci ağrıyor sizde de var mı? Özellikle şu dönem baya kasiklar ağrıyor 🤦 Magnezyum da içiyorum 😔

Kan sulandirici iğne kullanan arkadaşlar iğne yerlerimden biri kizardi ve şişti sanki ateste var gibi kızaran yerde daha önce yaşadınız mı böyle bir durum enfeksiyon mu olustu acaba Perşembe gitcem Dr a o zmna geçmezse sorarım artık ilk defa böyle oldu

Kan sulandirici iğne kullanan arkadaşlar iğne yerlerimden biri kizardi ve şişti sanki ateste var gibi kızaran yerde daha önce yaşadınız mı böyle bir durum enfeksiyon mu olustu acaba Perşembe gitcem Dr a o zmna geçmezse sorarım artık ilk defa böyle oldu
Ateş varsa yüksek ihtimal enfeksiyon olmuştur. Bol kolonyalı pamuk ise yarar mı acaba? Benim antibiyotik ignelerde fena şişmişti yaniyordum öyle rahatlamıştım 🤔

Back
X