2021 Şubat Anneleri

Benimde gebelik şekeri çıktı tatlı karbonhidrat yasak bugün başladım bakalım ekmek en fazla 2 dilim oda tahıllı kepekli falan. Bende çok kilo almadım ama hareketsizlikten olabileceğini düşünyorum o yüzden günlük yürüyüşte diyete dahil edildi 😊
Bende salı günü doktora görüneceğim muhtemel diyet listesi verilecek şimdiden başladım zaten meyveye o kadar düşkünüm ki zor olacak benim icin 😣 bebeklerimiz sağlıklı olsunda artık dayanırız 🌸

Screenshot_2020-11-07-17-29-46-092_com.instagram.android.webp
Screenshot_2020-11-07-17-24-25-779_com.instagram.android.webp
ben böyle bişey alıcam

Kızlar gebelik şekerim çıktı, inanılmaz demoralize oldum. Tatlı yok, meyve sınırlı sıkı bir diyet beni bekliyor salı günü endokrinolojiye görüneceğim. Tabiki bebeğim her şeyden önemli ve diyete uyacağım. Kiloluda değilim 2-3 kilo aldım ama yemeğide çok seviyorum bu konuda kısıtlanma psikolojisi beni yoruyor ve üzüyor 😭 aranızda gebelik şekeri olanlar var mı nasıl geciyor?
Bende de şeker çıktı canim başta doktor suphelenmisti diyetisyen e gidip diyete başlamıştım ama arada yine şekerli şeyler yiyordum hani içimden diyordum çıkmaz ya sınırda felan çıkar ama sınır üstü çıktı 🙇‍♀️bende de biraz moral bozukluğu oldu ama alışmaya çalışıyorum 1 ayı geçti diyet yapıyorum kilo almadan ilerliyorum bı çay kaşığı bal reçel gibi tatlı yiyeyim hemen 170-180 lara çıkıyor şeker yani baya baya şeker var dikkatli olmam gerekiyor sende dikkatli ol canım evladımizi sağlıklı bir şekilde kucağımiza alalım inşallah 🤲 az kaldı sabredecegiz çok zor ama Rabbim mükâfatını verir inşallah 🤲

Bende de şeker çıktı canim başta doktor suphelenmisti diyetisyen e gidip diyete başlamıştım ama arada yine şekerli şeyler yiyordum hani içimden diyordum çıkmaz ya sınırda felan çıkar ama sınır üstü çıktı 🙇‍♀️bende de biraz moral bozukluğu oldu ama alışmaya çalışıyorum 1 ayı geçti diyet yapıyorum kilo almadan ilerliyorum bı çay kaşığı bal reçel gibi tatlı yiyeyim hemen 170-180 lara çıkıyor şeker yani baya baya şeker var dikkatli olmam gerekiyor sende dikkatli ol canım evladımizi sağlıklı bir şekilde kucağımiza alalım inşallah 🤲 az kaldı sabredecegiz çok zor ama Rabbim mükâfatını verir inşallah 🤲
Amin canım insallah 🤲🤲🌸

Bende salı günü doktora görüneceğim muhtemel diyet listesi verilecek şimdiden başladım zaten meyveye o kadar düşkünüm ki zor olacak benim icin 😣 bebeklerimiz sağlıklı olsunda artık dayanırız 🌸
Meyve tamamen yasaklanmıyor ki sadece azaltıyorsun günlük olarak böldüm bende muz yiyorsam o gün başka tüketmiyorum mesela yada kuru meyve yiyorum

Yorgunluk varsa o da yapabilir canım bana doktorum sabah akşam takip istedi onunla paylaşıcam riskli görürse ilaç verdi onu içicem. Benim normalim 10/6 11/7 , 12/8 13/9 olduğu an ensemin ağrısından anlıyorum. Çok şükür idrarimdaki protein de gitmiş negatif cıktı. Şuanlik zararı olmaz ama takip et 14/9 üstünde doktoruna bilgi ver. Verebiliyorsan da bor idrar ver idrarda protein kaçağı var mı bakılsın.

İnşallah yapar da canım hem maaş alırsın hemde iznini sonraya aktarırsın. Aslında tüm türkiye de tüm hamilelere bu hakki tanımalılar hepimiz risk grubundayiz Allah yardımcımız olsun sağ salim kucagimiza almayı nasip etsin.
İnş cnm. Yarın konuşacağım şansımı deneyim bi. Hayırlısı artık
Kızlar gebelik şekerim çıktı, inanılmaz demoralize oldum. Tatlı yok, meyve sınırlı sıkı bir diyet beni bekliyor salı günü endokrinolojiye görüneceğim. Tabiki bebeğim her şeyden önemli ve diyete uyacağım. Kiloluda değilim 2-3 kilo aldım ama yemeğide çok seviyorum bu konuda kısıtlanma psikolojisi beni yoruyor ve üzüyor 😭 aranızda gebelik şekeri olanlar var mı nasıl geciyor?
Benim 50 lik yüklemede 146 çıktık. 100 lük yaptık çıkmadı birşey. 100 lük de yaptınız mı? Ben de stres olmuştum
Kizlar biraz zamansız ama erkek bebeği olanlar sünnet için ne düşünüyor ? Yenidoganlar için hemen sünnet iyi diyorlar🤷
Ben oğlum 29 günlükken yaptırtmıştım. 3 günde iyileşti. Göbeğin düşmesini bekledim ancak uygun olduk birazda kilosu toparladı yaptırdık

Merhabalar Şubat anneleri . 19 Ekim'de aşılama oldum. 5+2 hamileyim. Çarşamba keseyi gördük. Onun yanında bir kaç kist gördü doktor önemli olmadığını biraz ağrı yapacağını dinlenmem gerektiğini söyledi. Aslında ilk dört hafta bir sıkıntım yoktu. Ne zaman bat geldi lekelenmelerim başladı. 5 Kasım bat idi. O günden beri sürekli lekelenme şeklinde gidiyor. Doktorum progestan hap(günde iki) + progestan iğne(haftada iki) verdi. Buna rağmen lekelenmem kahverengi gulkurusu rengi gibi ve sümüksü yapıda devam ediyor. Biraz ayakta iş yapınca kiremit rengi gibi biraz daha kırmızıya döndu dun. Bugün de hep yattım hiç kalkmadim. Tuvalete sıkışmıştım kalkınca ne göreyim klozetin içinde minnak pıhtı gibi kırmızı birsey. Hemen doktoruma randevumu yarına aldım ama izindeymis başka doktora gideceğim. Çok korkuyorum ağladim endişeden duramıyorum.Bu gibi bir durum yaşayan var mı. Doktorum keseye bakarken kanama alanı falan demedi. Olsa derdi sanirim. Normal günlük ev isi yaptım dün toparlama sadece silme süpürme hicbirsey yok. Buna rağmen bugün biraz kırmızıya döndü. Bugün de böyle oldu.Fikri olan var mı ne yapmalıyım.😔😔

Doktora gittinizmi ?

Kizlar biraz zamansız ama erkek bebeği olanlar sünnet için ne düşünüyor ? Yenidoganlar için hemen sünnet iyi diyorlar🤷
İlk bebegim erkekti hemen yaptirmak istiyoduk ama prematüre doğduğu icin kuvez vs kaldığımız icin eve gelince toparlanmasini bekledik. Kesinlikle bebek dönmeye baslamadan yapılmalı bitek pipi kısmını uyusturdu doktorumuz fon makinası supurge sesi felan açtılar bayada ilgiliydi sagolsun doktorumuz hemencik bitti islem kac kişiyi onerdiysem hepsi memnun kaldi. 2. Gune hiç biseyi kalmiyor sadece biz anne baba olarak aman acimasin moduna giriyoruz ama cocuk bizden rahatti 😃 3 buçuk ayliktik biz sunnet yaptırdigimizda Kesinlikle erkenden sünnet edilmeli simdi olsa sanirim ortaligi yikardi 😃

Doktora gittinizmi ?
Gittim çok şükür doktor istirahat önerdi yolk kesesi ve kese normal izlendi dedi yatış verdi ama istemedim ekstra birşey yapmayacakmis aynı progestan hapimdan verecek sadece izleyecekmis evde de yatabilirsinniz zaten virüs var dedi öyle olunca eve geldim şuan iyiyim çok teşekkürler 🙏

Bilmeyenler varsa diye yazıyorum eskiden bağkurlular yani üzerine işyeri olanlar rapor parası alamıyordu artık alınabiliyor raporu sosyal güvenlik kurumuna bildirmeniz yeterli geçmişe dönük 90 gün sigorta isteniyor sadece ve şirket ortağı olmamanız gerekli onun dışında üzerinize işyeri varsa alabilirsiniz.

Kızlar bebeğim çok hareketli ama bu gece çırpınma gibi bir hareket yaptı bir kaç saniye korktum açıkçası karnım titrer gibi oldu içimde sanki çırpındı. Benzer bir şey yaşayan var mi acaba ?
bende sürekli oluyor bu durum çırpınıyor sanki pırpırpırpır :)

Benim de tansiyon problemi çıktı sanırım. Aslında hiç bir şey hissetmiyorum ama Dr ölçtü 14/9 çıktı. Ben de her gün ölçmeye başladım. Biraz iş yapıp hemen oturup ölçtüm şimdi 125/100 ( 12,5 ‘ a 10 yani) Küçüğü yüksek çıkıyor nedense. 5 dk dinlenip ölçtüm 110/75 çıktı. Niye böyle oldu bunun bebeğe zararı olur mu?
Tansiyonların nasıl canım düzeldin mı?

bende haftasonu dolapta yer açtım ilk yıkanması gerekenleri ayıkladım yerleştirdim 32 .haftamda yıkayıp ütüleyip tekrar yerleştiricem yerine inşallah e bebekten bikaç eksiğim var onları da alırsam bi tek gecelik işim kalıyor bakalım hayırlısı :)

Back
X