• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Şubat Anneleri

Ben sezaryan olmuştum ilk zamanlar eğilip kalkmak biraz sıkıntılı oluyor canım ağrın olabiliyor ama pedler de bence yeterli gelmez . Zaten hastanede yaninda kalan yardim eder sonra evde daha rahat edersin ameliyat yerinde iyileşmeye başlar tabi sezaryan olursan . Normal doğumu da yapan arkadaşlar anlatsın 😊

Sağol canım hani şey için sordum o külot bez dikişi acıtır mı diye yoksa bende onları duydum almak istiyorum 😊
Tabi herkes gibi bende normal doğum yapmak isterim ama nasip bebeğim nasıl gelmek isterse artık
Bide doktor taaa 15.haftamda plesenta önde demişti acaba yukarı çıktı mı 🙄
Bi beni o düşündürüyor

Sağol canım hani şey için sordum o külot bez dikişi acıtır mı diye yoksa bende onları duydum almak istiyorum 😊
Tabi herkes gibi bende normal doğum yapmak isterim ama nasip bebeğim nasıl gelmek isterse artık
Bide doktor taaa 15.haftamda plesenta önde demişti acaba yukarı çıktı mı 🙄
Bi beni o düşündürüyor
Artık dikiş değil de yapıştırma yapıyorlar canım o yizden ameliyat yerim bezden dolayı hiç ağrımadı sadece yanları lastikli onlar sıkabiliyor 1 beden büyük alırsan o da sorun olmaz gibime geliyor. Gittiğinde sor doktoruna artık hepimize doğum hakkında bilgi verirler sayılı günlerimiz kaldı 🤗

Artık dikiş değil de yapıştırma yapıyorlar canım o yizden ameliyat yerim bezden dolayı hiç ağrımadı sadece yanları lastikli onlar sıkabiliyor 1 beden büyük alırsan o da sorun olmaz gibime geliyor. Gittiğinde sor doktoruna artık hepimize doğum hakkında bilgi verirler sayılı günlerimiz kaldı 🤗

Evet sorucam inşallah çok merak ediyorum büyüdü mü kilo aldı mı dye uzun bi ara verdim çünkü en son 20.haftada detaylıya gitmiştim 😍

Doğumu detaylı pek düşünmedim bu zamana kadar ama zaman yaklaştıkça heyecan basıyor 😍😍

Acaba nasıl olacak yapabilecek miyim gibi gibi 🙄

İyiki almışım dediğim şey reflü yatağı🙂
Ayy sevindim. Al diyende alma diyen de eşit sayıdaydı resmen.
Kızlar benim eksiklerim;
Beşik korumalıklarım, cibinlik, mama, bir emzirme sütyeni daha, puset örtüsü, bir de yine kararsız kaldığım süt sağma makinası 🙄 kaldı.
Kıyafetlerini 1 ay önceden yıkadık ütüledik yerleştirdik.
1hafta içinde de foto çekimi yaptırmayı planlıyorum. 😇🤩İnşallah yapabilirim🤲
1.5 hafta içinde de bavulu hazırlayıp koymayı planlıyorum.

Sizde durumlar nedir?🤰🙋

Yani çalışabilir alıp yine idari izinli sayılıyoruz değil mi 37. Haftaya kadar
Çalışabilir aldıktan sonra idari izinli sayılmıuorsun ki , 28-32 hafta arası idari izinli oluyorsun. Bende sınıf öğretmeniyim çalışabilir raporu alacam zTen pandemiden ötürü okullar açılmaz ama çalışabilir raporu elimizde idaremizde bulunsun ki sonrası aktarım yapabilelim. Ki okullar açılsada bana okulda ihtiyaç yok her türlü girmeyeceğim için raporu alacam inşalah

Çalışabilir aldıktan sonra idari izinli sayılmıuorsun ki , 28-32 hafta arası idari izinli oluyorsun. Bende sınıf öğretmeniyim çalışabilir raporu alacam zTen pandemiden ötürü okullar açılmaz ama çalışabilir raporu elimizde idaremizde bulunsun ki sonrası aktarım yapabilelim. Ki okullar açılsada bana okulda ihtiyaç yok her türlü girmeyeceğim için raporu alacam inşalah
Nasıl idari izinli sayılmıyoruz o zaman haftada bir nöbetlere gitmemiz ve verilen görevleri yerine getirmemiz gerekecek yani bunu idare bizden talep eder

Arkadaşlar merhaba uzun zamandır yazmıyorum ama takip ediyorum henüz hiçbir hazırlık yapmadım, açıkcası kararsızlık var sizler neler aldınız, çocuk arabası, puset, anne kucağı, pijama filan, ayrıca sormak istediğim bi konu var Doğum yapacağınız hastane ne kadar uzaklıkta, ben Doğum için iki saat uzaklıkta bi ile gitmeyi düşünüyorum bulunduğum yerde özel hastane yok devlete de gitmek istemiyorum, üçüncü Doğum olacak yetişebilir miyim diye tedirginim

Son düzenleme:
Bunu ben de soracaktım. Gece yanımda yatırmak için yarın alsam mı acaba kullanışlı olur mu diye. Ama içi çok bombeli geldi gözüme resimden. Yenidoğan düz yerde yatmalı bence bunda içine gömülürse omurga gelişimini etkiler mi bilemedim.
Evet bn baktığımda da içi bombeliydi dediğin gibi zamanla çöker mi bilemedim bn de

Ayy sevindim. Al diyende alma diyen de eşit sayıdaydı resmen.
Kızlar benim eksiklerim;
Beşik korumalıklarım, cibinlik, mama, bir emzirme sütyeni daha, puset örtüsü, bir de yine kararsız kaldığım süt sağma makinası 🙄 kaldı.
Kıyafetlerini 1 ay önceden yıkadık ütüledik yerleştirdik.
1hafta içinde de foto çekimi yaptırmayı planlıyorum. 😇🤩İnşallah yapabilirim🤲
1.5 hafta içinde de bavulu hazırlayıp koymayı planlıyorum.

Sizde durumlar nedir?🤰🙋
BAzen yorgun düşüp reflü yatağıyla kendi yanımızda yatırıyorduk allah korusun ezme durumu olmaması için iyi, süt pompası doğumdan sonra ihtiyaca göre alabilirsin hatta nasipse şubat e bebek indirim zamanı takip edersin, puset örtüsü hevesin yoksa beb müslin örtüyordum hep

Çalışabilir raporu alan arkadaşlar memur mu acaba, ben öğretmenim ben de de çalışabilir alıp 5 haftayı sonraya aktarmak istiyorum bu mümkün mü bilgisi olan var mı
Okullar açık olsa gitmeniz gerekirdi belkş, ama yinede canlı ders verilir mi bilmiyorum, cuma günü çalışabilir raporumu olup işe başlıyorum bizim kurum idari izin vermedi maalesef

Nasıl idari izinli sayılmıyoruz o zaman haftada bir nöbetlere gitmemiz ve verilen görevleri yerine getirmemiz gerekecek yani bunu idare bizden talep eder
HAngi ildesiniz bilmiyorum ancak bazı illerde idari izin geldi şayet bizim kurum uygulamadığı için gidip çalışacağım, sizde bence ilçe mebden bilgi alırsanız daha doğru olur, okullar kapalıyken zaten nöbet yoktur diye düşünüyorum en fazla canlı ders verirler, doğumdan sonra zaten ücretsiz kullanacağım diyorsanız ayrı🙂

Pozisyonla alakası yok bence. Kasılma olduğu için. Ben takip ediyorum mesela, evi süpürürken koltukları bacağımla iteliyorum o an hemen kasılıyor karnım. Geçen gün yerde hamurişi yaptım kasıldım. Kesinlikle kendimizi zorlayınca oluyor kasılma. Uzanınca geçiyor.
olabilir ama hergün aynı değil işte mesela dün bugün daha iyiyim ama geçen çarşamba oturamadım yerimde resmen kaskatı oldu mideme yakın yer aşırı gerildi bebekte aşırı hareketliydi o gün anlamadım bugün daha sakin bebek ayakta daha rahat çalışıyorum uzun oturmalarda yoruyor olabilir tabiki.ama ilk kızımda hatırlamıyorum bu kadar kasıldığımı.

Tamam canım onu da koyayım sağol
Yaa güldürdün beni adamlar anlamıyor işte 😄

Tamam hasta bezide bakayım ben adetken kullandığım molpedden alırım diye düşünüyodum ama yeterli gelmiyor demekki 🙄
tabi ilk 2 gün hasta bezi anca kurtarır yani en azından aklın totonda kalmaz :)

Back
X