• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Şubat Anneleri

O arkadaşla boyunuz posunuz aynı mı, ehvamlanma ya drun kaldıramıcağın bişi görse uyarmaz mıydı seni😅 Allah yardımcın olsun, beni annem 6.5 kilo normal doğurmuş, 1.60 yok😅😅benim oğlanın da önden gidiodu iki hafta göbüşü kafası, kız da öyleydi 3.400 doğdu. Ne perinatolog ne de doktorum yememe içmene dikkat et dedi. Yarın bakalım bana ne dicek dr🤗
Daha öncekinde uyarmadılar 😬 ben sağlıksız beslendiğimi biliyorum ya o bana yetiyor canım. Ekmeği hamurişini çok yiyorum. Tatlıya dayanamıyorum. Evde her gün tatlı olsun istiyorum. Normal doğumda iri bebeklerin anne yapısı gözetmeksizin omuz çıkma riski var.

Ben götürmüştüm ilk doğumumda ama onlar verdiler. Hatta oğluma bez bile bağlıyorlardı sonra benim getirdiğim bezi fark edip bağladılar. Ama ya vermezlerse riske gerek yok.

Benim de normaldi ancak hasta bezi tuttu. Bünyeye göre değişiyor demek

Ay kesin ondandır yatamıyordum kalsiyumdan sonra biraz rahatladım. Mutlaka doktorunla görüş takviye işte. Ben takviyelere normalde karşıyım ama ihtiyaç dahilinde kullanılmalı illa

Ben bugün çantamızı yıkayarak start verdim. Ama birçok şeyim yok. Baya rahat davranıyorum nedense 🤣 beşik puset küvet file falan yok ortada. Kıyafette 3-5 parça birşey aldım.

İdari izin yok tabi ki. 32 de çalışamazsan Doğum iznine ayrıl diyor kanun. Ama bazı kurum ya da amirler insiyatif kullanıp çalışabilir raporu getir ama gelme diyor.

Ya Doğum öyle hızlıca gelişmiyor hele de ilk doğumda hiç onun telaşına girmeyin. Benim ilk doğumum sinyal verdikten 30 saat oldu.
benimle aynı haftada olan arkadaşlar sezeryan olacaklar son 1,5 ay artık haftaları sayıyorum yeminle geçse hemen diye sanki doğunca çok rahat edicem de :işsiz:
Normal ama ben de öyleyim. Allah daha büyük dert vermesin ama çok zorlanıyorum. Sonrası da kolay değil tecrübeliyim ama bu durum da zor.

Çok fena birşey 😜 toprak kokluyorum ama yiyemiyorum hiç böyle aşermedim ilk ve bu 2. Hamileliğim de dahil. Kansızlık sebebide

İlk Doğum mu?? Benim doktorum ilk doğumumda hemen gelme bekle sancıları 5 dakikaya bir inince gel 12 saatten önce olmaz Doğum dedi ki ilk sancılarla birlikte 30 saat sonra doğdu oğlum. İlk sancı çok hafif adet sancısı gibi hissedersin zaten

Cnm benim yüzümden strese girme lütfen. Her bünye farklı. Ben de 50 ilk yüklemede şeker çıktı 100 lük temiz çıktı ama doktor dikkat etmemi söyledi. Sen kendinle kıyaslama beni. Rahat ol lütfen. Senin şekerin falan yok. Benim şekerden dolayı demiş olabilir
Canım yok senin yüzünden olur mu ben zaten endişeliydim. İkinci oğlumda taşikardi geçirdim panikten. Sağlıksız beslendiğim için zaten dikkat etmeliydim.

Daha öncekinde uyarmadılar 😬 ben sağlıksız beslendiğimi biliyorum ya o bana yetiyor canım. Ekmeği hamurişini çok yiyorum. Tatlıya dayanamıyorum. Evde her gün tatlı olsun istiyorum. Normal doğumda iri bebeklerin anne yapısı gözetmeksizin omuz çıkma riski var.
Hergün yapıyorsan o işi kıs kendini tabi😅hoş çocuklu evde çoluk çocuk da talep ediyor evde onları... Benim hamur işi olayım tatlı olayım nadir Allahtan üşengecim ona ama sağlam yiyorum, eşim aşermen ne zaman bitecek yahu dedi geçen.. Vitaminin mineral bebişe kilo aldıran şey. Muz yiyn kaşar yiyin, şiştuk😅

Merak etme ilk 3 gün öyle oluyor sonra insülin direnci alışıyor bu duruma aslında insülin den kaynaklı bu istekler . Benim 20. Günüm sanırım diyette alıştım eskisi gibi değil ama bazen tatlı isteğim tavan yapıyor bir iki lokmayla gecistiriyorum. 3 gün dayan gerisi olur gider
Sağlıkla beslenmenin verdiği rahatlık başka zaten. İlk bebeğimde ne kızartma ne hamurişi tükettim çok canım çektiyse ufak bir porsiyon uzun aralıklı yedim. İkincide saldım. Salınca sağlıksız kilo aldı. Olması gereken bu zaten. Dayanırım inşallah.

Sağlıkla beslenmenin verdiği rahatlık başka zaten. İlk bebeğimde ne kızartma ne hamurişi tükettim çok canım çektiyse ufak bir porsiyon uzun aralıklı yedim. İkincide saldım. Salınca sağlıksız kilo aldı. Olması gereken bu zaten. Dayanırım inşallah.
Dayanirsin ya bide bu kadar emeğe kilo alımının durması aşırı iyi hissettiriyor insana. Bebeğim kilo alıyor mu acaba diye düşünüyorum bazen sonra hareketlerinin alanı genişlediği için aldığı kanaatine varıyorum

Hayir calisabilir aldıktan sonra calisiyosun
Sen de memur musun, kurumdan kuruma fark ediyor bu durum ya.rapor alıp idari izinli sayan kurumlarda mevcut...
Çalışma olayı İnsiyatife bırakıldığından kurumlar kendi düzenlerini göre karar alıyor, ben de bu kara düzene sinirleniyorum... bugün raporla evden çalışıp çalışamayacağımı sordum kuruma, rapor alıp evden çalışmaya devam edicem... Yazık cidden özel sektörde çalışanlara o yüzden sinirleniyorum..

Bende suyum bittigu icin erken dogum yaptim ama ishalle onun alakasi yok cnm bosuna telaslanma bol bol su iç

sürekli su iç benim dr öyle dedi artık azalacak su yavaş yavaş dedi su içmen lazım dedi ihmal etme.
2 gundu r hastanedeydim. Karnım da kasılma çok ağrım vardı ayakta duramıyordum bu nasıl isal 2 gundu r pert oldum . Doktor yatış verdi bu dönemde kalmak istemedim . Sonuç bebis ıyi cok şükür ben de daha iyiyim ama bitkinim. Bir de doktor isalin bebegin suyuna etkisi yok dedi
Ayy sevindim. Al diyende alma diyen de eşit sayıdaydı resmen.
Kızlar benim eksiklerim;
Beşik korumalıklarım, cibinlik, mama, bir emzirme sütyeni daha, puset örtüsü, bir de yine kararsız kaldığım süt sağma makinası 🙄 kaldı.
Kıyafetlerini 1 ay önceden yıkadık ütüledik yerleştirdik.
1hafta içinde de foto çekimi yaptırmayı planlıyorum. 😇🤩İnşallah yapabilirim🤲
1.5 hafta içinde de bavulu hazırlayıp koymayı planlıyorum.

Sizde durumlar nedir?🤰🙋
Ben erkenden yıkadım 2 hafta öncede ütüledim. Bavulumun da yüzde doksanı hazır. Hazirligimi hallettim çok şükür. Evde bebek var çok ağırlasmadan halledeyim dedim
Bime süt sağma makinesi gelecekti ona bakın isterseniz.
benim doğum şubat sonu gibi o yüzden benden önde olan çok var burada ve tecrübeliler de var. Hanımlar siz ziyarete gelenler için bişey yaptıracak mısınız? Hastaneye eve kimseyi çağırmayı düşünmüyorum ama yaza doğru bu pandemi azalır ziyaretler olursa hatıra bişeyler yaptırırım belki ama ne yapılır bilemiyorum
Bende lavanta keseleri diktim . Onları veririm gelen giden olursa.

Canım internete baktın mı bilmiyorum ama asıl senin bebişin kilosu bu haftada normal olan. Asıl kiloyu bundan sonra hızlı alacaklar. O yüzden her halükarda normal kiloyu tamamlar kuzucuğun.
Gercekten.mi insallah ya
Herkesnki ilerde ama benmki nie ilerde olmaynca zsyf mi dogacak die korktm

Alt açma minderi lazım oluyor değil mi? Böyle çanta gibi olanları da var kullanışlı mi sizce?

Eklentiler

• CF7A68F5-0ED6-4F71-B68B-4FAC9BEBDA70.webp
    CF7A68F5-0ED6-4F71-B68B-4FAC9BEBDA70.webp
    10,2 KB · Görüntüleme: 26
  • 2A605821-03F1-4215-B9ED-C325EA6E600A.webp
    2A605821-03F1-4215-B9ED-C325EA6E600A.webp
    28,7 KB · Görüntüleme: 26
  • D9B0B410-F3AD-4E27-A4FD-06CD97592DBF.webp
    D9B0B410-F3AD-4E27-A4FD-06CD97592DBF.webp
    11,6 KB · Görüntüleme: 30
  • 8B6C8FE3-D88E-4B6D-935D-7C071C848B6E.webp
    8B6C8FE3-D88E-4B6D-935D-7C071C848B6E.webp
    43,8 KB · Görüntüleme: 25
Gununden geri de pzt doktora gttm
1690 gram cikti daha 1800ler 2000leri goremedm
Benim kızım da bir hafta geriden geliyor, ilk kızım da öyleydi 3200 doğdu. Ona rağmen zor doğurdum 😅 Endise edecek bir durum yok bence ilk gebeliğimde içten içe tombik olsun gibi bi istek vardı da zorunu gördükten sonra şimdi 3 kilo iyidir diyorum😀

Back
X