• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Şubat Anneleri

Yapıştırma... Ben de 40 küsürde doğurdum bizim de alerjimiz var kabızlık sorunu yaşıyordu bi ara inek sütünü kestik ama hala düzelmedi... Duphalac, iburamin bile alerji yapıyor eklemleri kızarıyor kaşınıyor. Şu pandemi bitse de doğru düzgün bi doktora götürebilsem...
Bizimde inek sütü alerjisi diye başladık acıbadem de gastroentroloji doktoruna gittik herşeyi kesti hiç bişey yiyemedim sonunda dayanamayıp ankara da bi doktora gittim çok şükür onunla alerjiyi yendik . Inşallah salgından sonra bi doktora götürmekte fayda var 5 yaşından sonra toparlıyor diyorlar.
Yok zaten hafta olarak demek istedim yoksa aramizda baya var aynen 😃 zaten benimde Nuran Haniminda ilk hedefi 33 u atlatmak umarim bende planli sezeryan yapabilirim ya aceleyle doguma girince hep kaybetme korkusu oluyor. Bende 38 istiyorum ciger gelisimi vs icin en guzeli 37 yi doldurmak.

Ahaha ayni bende öyle tek degilmisim ona seviniyorum surekli vicdan yapmaktan bebege kiyafet alamiyodum bugun ablam biseyler almis internetten dogacak bebege ben almayinca 😃 benimde valla eve dokunmasam bile mutlaka yemek olsun mantigindayim ben aç durabilirim ama onlar asla 😃
İnşallah canım canini sıkma zaten sıkı kontrole almış seni bişey olmaz Allah 'in izniyle . Bende oyleydim ama zaman da az kaldi şimdi herşeyini tamamlıyorum e bebekten son siparişlerimi de verdim artık kıyafetleri yıkayıp bavul hazirlicam nolur nolmaz hazir olsun kafam rahat etsin . Bizimde oyleydi alerjimiz canim ama inan kestikce yemekleri daha hassas hale geliyorlar eğer alerjisi çok ileri değilse üstüne gitmek lazimmis herşeyden tattırmak lazım yavaş yavaş alışacaklar. Genelde ilki alerjik olunca ikinci de olur diyorlar ama insaAllah olmazlar .

Çalışabilir alıyorsanız idare göreve cagirabilir, çalışabilir alıp idari izinli sayilmayi istemek bana hala etik gelmiyor oda ayrı mesele ama bu riski göze almaya değer mi bilemiyorum. Evden çıkmaya korkuyoruz neticede
Etik olmayacak bir durum göremiyorum, pandemi olmasa 37. Haftaya kadar çalışıp sonrasına aktaracaktım haftaları, madem böyle bir süreçten geçiyoruz ve devletimiz böyle bir hak tanıdı neden kullanmayayım diyorum

Bizimde inek sütü alerjisi diye başladık acıbadem de gastroentroloji doktoruna gittik herşeyi kesti hiç bişey yiyemedim sonunda dayanamayıp ankara da bi doktora gittim çok şükür onunla alerjiyi yendik . Inşallah salgından sonra bi doktora götürmekte fayda var 5 yaşından sonra toparlıyor diyorlar.

İnşallah canım canini sıkma zaten sıkı kontrole almış seni bişey olmaz Allah 'in izniyle . Bende oyleydim ama zaman da az kaldi şimdi herşeyini tamamlıyorum e bebekten son siparişlerimi de verdim artık kıyafetleri yıkayıp bavul hazirlicam nolur nolmaz hazir olsun kafam rahat etsin . Bizimde oyleydi alerjimiz canim ama inan kestikce yemekleri daha hassas hale geliyorlar eğer alerjisi çok ileri değilse üstüne gitmek lazimmis herşeyden tattırmak lazım yavaş yavaş alışacaklar. Genelde ilki alerjik olunca ikinci de olur diyorlar ama insaAllah olmazlar .
4 doktora götürdüm alerji uzmanı dahil çözüm bulamadım. Duphalac kabızlıga öneriyorlar 3 kaşık dört kaşık ver. yaa çocuk kızarıyor kaşınıyor diyorum yok tevafuk başka Bi şidendir o dedi alerji doktoru medipolde. Hatta psikolojik bile dedi🤣Kendi kendime kestim şurubu da düzeldi kızarıklıkları🤣Kakadan gelen kan çatlak ayh neyse kuzum hala korkuyor bana sarılıyor kaka yaparken. Tuvalet eğitimini öteliyorum bu yüzden... Daha beter olur diye.

Etik olmayacak bir durum göremiyorum, pandemi olmasa 37. Haftaya kadar çalışıp sonrasına aktaracaktım haftaları, madem böyle bir süreçten geçiyoruz ve devletimiz böyle bir hak tanıdı neden kullanmayayım diyorum
Aslında tam olarak hak değilde sistemin ön görmediği bir açık. Herkesin düşüncesi farklı olabilir haklısınız.

Ben Şırnak’ta çalışıyorum ama orada değilim şu an farklı bir ildeyim eğer çalışabilir rapor alırsam idare beni görev yerime çağırabilir ama hamilelikten dolayı izinde sayılırsam çağırılmam yani bu durumu yaşayan var mı diyorum
Çalışabilir raporu alcam canlı ders veriyorum idare çağırdığında gidip sınıf defterini dolduruyorum o kadar

Bu idari izin olayı tam bir muamma aslında her kurum farklı uygulama yapıyor anladığım kadarıyla, bizim kurum da yetki amirimiz de onun uygun görmesi işlerin müsaadesi durumunda idari izin verilir diyor, benim müdürüm kalp hastası o da Mart’tan beri izinli işler biriktikçe gidip ben yapıyorum şu an için ama 32. Haftada ne olacak bilmiyorum, bu işin kesin olarak netleştirilmesi lazımdı 24 haftalık gebeyken riskli diye izin verilip 32 haftalıkken işe gel demek çok saçma bi uygulama

Benim iki oğlum da 2.700 gr civarı doğdular gelişimleri iki hafta geriden geliyordu, şimdi de doktor bi hafta geride dedi iki haftaya çıkarsa kanda oıhtılaşma vardır bebeğe kan gitmiyordur kan sulandırıcı iğne başlarım dedi, psiklolojik olarak sürekli yiyorum sanki yemezsem bebek kilo almayacak gibi geliyor ama kiloları ben alıyorum...

Bu arada en güzeli sancıyı evde çekip gitmek ben ikinci doğumum da bi gün evde sancı çektim sıklaşmayınca gitmedim birinci Doğumum da erken gidince doktor beklememiş suni sancıyı vermişti, ama bu sefer iki saat mesafe var erken giderim büyük ihtimalle

Ya az önce 1 saattir sakin tekmelemeyen bebeğim birdenbire karnım titredi bi 10 sn falan anlamadım daha önce olmadı. Sizde oluyor mu bu?
Sonradan tekmeledi miniğim normal şekilde. Anne karnındaki bebekler uyandıklarında titrerlermiş. Bi forum sitesinde yazıyor. Doğru mu bilmem de neden bu kadar korktm ben birşey oldu diye? Neyse ki geçti. Karnıma sarılasım geldi.

Benim kızım da bir hafta geriden geliyor, ilk kızım da öyleydi 3200 doğdu. Ona rağmen zor doğurdum 😅 Endise edecek bir durum yok bence ilk gebeliğimde içten içe tombik olsun gibi bi istek vardı da zorunu gördükten sonra şimdi 3 kilo iyidir diyorum😀
Kc haftalik dogmustu ilk kizinz peki

Kızlar kayınvalidemgil beşiği almışlar. Bir haftaya gelecekmiş. İşin kötü tarafı ne aldılar nasıl bişey aldılar hiç bilmiyorum sormadılar da bana. Eşimi bin kez tembihledim. Bak beşik şöyle şöyle olmalı almak istiyorlarsa bizim beğendiğimizi alsınlar diye. Söylememiş bile. Bugün kenar koruyucu ve uyku setini göndermiş cırtlak fosforlu yeşil 😬 ben neyleyim. Hediye bu takma diyorum ama yok kullanılabilecek gibi değil ben çok sadeci biriyim. Her gördüğümde başıma ağrı girer şimdi. Bir de ben aldım oldu bitti mecbursun tavrı canımı sıkıyor.

Benimkiler de sormasalar cok bozulurdum gercekten

Boşver en azından bişi almışlar benim kv iğne bile almadı, ailem tüm çocuk odasını, kıyafet ve ihtiyaçlarını aldı kv diyo ki e tabi kız tarafı yapar bebeğin çeyizini. Bebeği görmeye gelirken bile uçak biletini biz alcaz gelmesin dedim valla. 3 abisi var 10 TL takmazlar. İçinden gelmiş almış hiç canını sıkma

Benimkilerin ailesini anlattn😐😐
Biz de gelse ucak bileti alcaktik neyse ki gelmiyo

Ben götürmüştüm ilk doğumumda ama onlar verdiler. Hatta oğluma bez bile bağlıyorlardı sonra benim getirdiğim bezi fark edip bağladılar. Ama ya vermezlerse riske gerek yok.

Benim de normaldi ancak hasta bezi tuttu. Bünyeye göre değişiyor demek

Ay kesin ondandır yatamıyordum kalsiyumdan sonra biraz rahatladım. Mutlaka doktorunla görüş takviye işte. Ben takviyelere normalde karşıyım ama ihtiyaç dahilinde kullanılmalı illa

Ben bugün çantamızı yıkayarak start verdim. Ama birçok şeyim yok. Baya rahat davranıyorum nedense 🤣 beşik puset küvet file falan yok ortada. Kıyafette 3-5 parça birşey aldım.

İdari izin yok tabi ki. 32 de çalışamazsan Doğum iznine ayrıl diyor kanun. Ama bazı kurum ya da amirler insiyatif kullanıp çalışabilir raporu getir ama gelme diyor.

Ya Doğum öyle hızlıca gelişmiyor hele de ilk doğumda hiç onun telaşına girmeyin. Benim ilk doğumum sinyal verdikten 30 saat oldu.
benimle aynı haftada olan arkadaşlar sezeryan olacaklar son 1,5 ay artık haftaları sayıyorum yeminle geçse hemen diye sanki doğunca çok rahat edicem de :işsiz:
Normal ama ben de öyleyim. Allah daha büyük dert vermesin ama çok zorlanıyorum. Sonrası da kolay değil tecrübeliyim ama bu durum da zor.

Çok fena birşey 😜 toprak kokluyorum ama yiyemiyorum hiç böyle aşermedim ilk ve bu 2. Hamileliğim de dahil. Kansızlık sebebide

İlk Doğum mu?? Benim doktorum ilk doğumumda hemen gelme bekle sancıları 5 dakikaya bir inince gel 12 saatten önce olmaz Doğum dedi ki ilk sancılarla birlikte 30 saat sonra doğdu oğlum. İlk sancı çok hafif adet sancısı gibi hissedersin zaten

Cnm benim yüzümden strese girme lütfen. Her bünye farklı. Ben de 50 ilk yüklemede şeker çıktı 100 lük temiz çıktı ama doktor dikkat etmemi söyledi. Sen kendinle kıyaslama beni. Rahat ol lütfen. Senin şekerin falan yok. Benim şekerden dolayı demiş olabilir

Ben hazırladım herşeyini evi temizlemek kaldı bi tek 😊
Bide hastane çantasını hazırlıcam tabi 😊
Sendr başla artık biran önce sanki son haftalarda hiç halim kalmayacak gibi hissediyorum ben ama aslında enerji.toplamamız lazım 🤗

Kızlar kızlar bu nst tam olarak nedir beni aydınlatır mısınız
Kaçıncı haftada doktor istiyor
Bide nasıl yapılıyor 🙄
Çatı muayenesi falan yapıyo mu doktor erkenden 😣😣
Beni ennn çok geren 😔😔

Kızlar kızlar bu nst tam olarak nedir beni aydınlatır mısınız
Kaçıncı haftada doktor istiyor
Bide nasıl yapılıyor 🙄
Çatı muayenesi falan yapıyo mu doktor erkenden 😣😣
Beni ennn çok geren 😔😔
Nst doktordan doktora değişen bişey canım bazısı 32.haftada istersen bazısı sorun görmezse 34-36 gibi ister bazısı var hiç istemez . Benim gorumcem sezeryanla 38.haftada doğum yaptı hiç nst ye girmedi mesela . Benim ilk hamilelikte erken doğum riskim vardı 26.haftada girmeye başladım. Sırtüstü uzanıyorsun karnına lastikli bişey bağlıyorlar bide bikac alet koyuyorlar bebegin kalp atışı ve senin sancılarını takip ediyorlar . Çatıyı da genelde 37 den sonra yapıyorlar bide sürekli yapılan bişey değil. Tabiki acilman olur onu kontrol etmek için bikac kere olabilir .

Sonradan tekmeledi miniğim normal şekilde. Anne karnındaki bebekler uyandıklarında titrerlermiş. Bi forum sitesinde yazıyor. Doğru mu bilmem de neden bu kadar korktm ben birşey oldu diye? Neyse ki geçti. Karnıma sarılasım geldi.
Yeri daralıo canım artık ondan bu tepkiler

Back
X