• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Şubat Anneleri

Çok sağol canım çok net anlatmışsın 🤗🤗

O zaman doktor riskli bi durum görürse erkendem nst ye bağlamaya başlıyor heralde doğru anladıysam 😊

İnşallah çatı muayenesi olmadan direk doğum zamanım gelir 😔😔
O zaman zaten olacak
Peki normal olmazsa bu muayene olmayacak dimi
Ilk doğumun olacağı için normal doğuma da engel bir durumun yoksa doğuma kadar çatı muayenesi yapar. Eğer ki sen kendin direk sezaryan istersen o zaman yapmasına gerek kalmaz. Benim 2.sezaryanim olucak bana yapılmicak ama ilkinde 36 yada 37 de yapmıştı diye hatırlıyorum. Çok da korkulacak bişey yok canım kendini sıkmazsan hissetmezsin bile en fazla 2-3 dk sürüyor.

Ah ne sevindim maşallah 🤲🏻 olsun kızdan kilolu olmasın sonuçta ikinci ve araları yakın dimi o yüzden sana zorluk yapardı ki bazı bebekler 34 den sonra hızla kilo alıyor. Neden erkek 39 dedi? Erkekler geç mi aliniyormus?

Maşallah ne güzel haberler🤲🏻🤲🏻 ben koronaya yakalanıp doğuma denk gelmesinden daha çok tırsıyorum 😭 acaba öyle bir vakası olmuş mu? 28 Ocak olsa benimle aynı doğum günü olurmuş paşa beyin🤭
Erkek kıza göre geç kilo alıyor daha yavaş gelişiyor genelde dedi. Bebiş yine önde baş ve göbüşten ama yok yani yeterli gelmio🤣 37de doğurayım istiyordum 38 bile zor, ocak sonu hatta 1 şubat bile diyebilirim dedi😂

Çok sağol canım çok net anlatmışsın 🤗🤗

O zaman doktor riskli bi durum görürse erkendem nst ye bağlamaya başlıyor heralde doğru anladıysam 😊

İnşallah çatı muayenesi olmadan direk doğum zamanım gelir 😔😔
O zaman zaten olacak
Peki normal olmazsa bu muayene olmayacak dimi
Çatı muayenesi can acıtan bir şey değil, hiç korkma... 1 dk bile sürmüyor. Rahmin yumuşamış mı açılma var mı ona bakıyor... Smear verdiysen o daha acılıydı benim için🤣 sadece hoş gelmiyor, çatal fobim var benim...

Kızlar kızlar bu nst tam olarak nedir beni aydınlatır mısınız
Kaçıncı haftada doktor istiyor
Bide nasıl yapılıyor 🙄
Çatı muayenesi falan yapıyo mu doktor erkenden 😣😣
Beni ennn çok geren 😔😔
Bana nstyi son hafta da yaptı. 38-39 gibiydi. Çatı muayene mi 39 da yaptı ve çatı muayenesinden 3 gün sonra doğumum oldu. Son anda olması iyi bence. Doğumda bile olabilir. Nst de karnına kemer gibi birşey bağlıyorlar yatıyorsun bebeğin kalp atışı sancı var mı yok mı ona bakıyor. 7 yıl önceden bu kadar hatırlıyorum
Günaydın arkadaşlar bende doktora gittim raporumu aldım kabul etmezlerse itiraz et senin hakkın dedi. Bebeğim gayet iyiymiş tam haftasıyla uyumlu gidiyor kilosu 1900 kg olmuş. Hareketli olması çok iyi bebegin anne karnında hareketli olması sağlıklı olduğunun göstergesidir dedi. Banada son haftaya kadar bekleriz sağlıktan dolayı bi aksilik olmazsa 29 ocak gibi düşünelim dedi. Nerdeyse 10 hastamın 5i covid geçirip gelmiş sizde olmuştunuz dimi dedi yok dedim biz olmadık Allah korusun 🤣 ama biraz olsun icim rahatladı çok ağır atlatan olmamış . Spinal olursa kesinlikle eş alınmıyormuş. Kontrollerde bundan sonra 35-36 da gel dedi eger ki hareketleri iyi olup bende iyi olursam 36 da giderim .Benden bu kadar 🤗
MaşAllah kuzuya. Güzel haberlerle gelmişsin çok şükür ❤️

Benden 1 haftalık tansiyon ölçümü istemişti doktorum. Birazdan 3. Gün ölçümüne gideceğim. 2 gün eczane ölçtü saolsun şimdi acile gideceğim. İnş kazasız belasız koronasız gidip geliriz.

Çok şükür canım peki geriden gelmesinin bi sebebi var mıymış ? Aspirin kullanıyor musun ? Benim oğlum da öyle bu ara hep kucak istiyor bende kıyamıyorum dikkat etmek lazım. Mantar da oldum galiba ilaç istemeyi unuttum eczane reçetesiz verirse alicam.
Bebek en başından beri geriden geliyorsa geç yumurtlama ya da geç döllenme diyorlar bende öyle. Eğer gerileme zaman içinde olmuşsa, baslangicta bebek sat ile uyumlu olup sonrasında haftası gerilemişse bunun farklı nedenleri olabiliyor. Sigara sağlıksız beslenme pıhtılaşma problemi plasenta hasarı vs.

Bebek en başından beri geriden geliyorsa geç yumurtlama ya da geç döllenme diyorlar bende öyle. Eğer gerileme zaman içinde olmuşsa, baslangicta bebek sat ile uyumlu olup sonrasında haftası gerilemişse bunun farklı nedenleri olabiliyor. Sigara sağlıksız beslenme pıhtılaşma problemi plasenta hasarı vs.
Arkadaşın ilk bebeğinde de bu geri gelme olayı olmuş o yüzden merak ettim . Bazen bebeğe giden damar beslemiyor öyle durumlarda aspirin veriliyor diye biliyorum. Belki kilo almasına yardımcı olur diye düşündüm.

Çok şükür canım peki geriden gelmesinin bi sebebi var mıymış ? Aspirin kullanıyor musun ? Benim oğlum da öyle bu ara hep kucak istiyor bende kıyamıyorum dikkat etmek lazım. Mantar da oldum galiba ilaç istemeyi unuttum eczane reçetesiz verirse alicam.

Kadin dogum doktorlari asprin verdi ama perinatologlar gerek yok dediler cunku anneden bebege giden damarlarda direnc vs yok rahim.yapisi itibari ile bebek gelisemiyor olabilir demisti bi doktor genetik olabilir dedi valla onlarda neyden ileri geldigini anlamiyolar 2 kiloyu assa doğana kadar cok güzel olur ama bakalim. Evet insanın içi gidiyor bugun esim evde yaticam full zaten agrim var yururken rahatsiz ediyor. Ben daha once almistim cnm recetesiz veriyolar

Hic bir nedeni yok cnm ilk gebeligimdede prof ve doc perinatologlara gittim hatta hastahane de yattim hersey normal.gozukuyor ama gelismiyor bebek. Bu gebeligimdede keza ayni sekilde zamanla oluyor gerileme zaten gec dollenme oldugunda cogu doktor son adet tarihini duzenliyor yeniden eger arayi kapatmazsa

Arkadaşın ilk bebeğinde de bu geri gelme olayı olmuş o yüzden merak ettim . Bazen bebeğe giden damar beslemiyor öyle durumlarda aspirin veriliyor diye biliyorum. Belki kilo almasına yardımcı olur diye düşündüm.
Evet haklısın canım benim öyle olmuştu baştan kızım önde gidiyordu bir aorun yoktu birden özellikle 25 den sonra durdu yavaşladı ve geriye düştü doktor olur falan dedi ama meğer iş baskaymis preeklampsi başlamış. Buda ilk olarak arterde oluşuyor tansiyona vurmuyor son dakikada benim tansiyon çıktı.

Bu gebeligimde aspirin kullaniyorum ne olursa olsun ... O yüzden 30 yada 31 de gideyim diyorum

Kadin dogum doktorlari asprin verdi ama perinatologlar gerek yok dediler cunku anneden bebege giden damarlarda direnc vs yok rahim.yapisi itibari ile bebek gelisemiyor olabilir demisti bi doktor genetik olabilir dedi valla onlarda neyden ileri geldigini anlamiyolar 2 kiloyu assa doğana kadar cok güzel olur ama bakalim. Evet insanın içi gidiyor bugun esim evde yaticam full zaten agrim var yururken rahatsiz ediyor. Ben daha once almistim cnm recetesiz veriyolar
Anladım canım hayırlısı olsun o zaman inşaAllah hafta olarak daha da ileride kucağına alırsın bu bebeğini. İyi yapmışsın bol bol dinlen genelde soluna yatmaya dikkat et . Belki denildiği gibi yapisaldir senin bebeklerinde doğduğu zaman kilo alır 😊 bende eşime aldiriyim bari ilaclarimla birlikte.
Evet haklısın canım benim öyle olmuştu baştan kızım önde gidiyordu bir aorun yoktu birden özellikle 25 den sonra durdu yavaşladı ve geriye düştü doktor olur falan dedi ama meğer iş baskaymis preeklampsi başlamış. Buda ilk olarak arterde oluşuyor tansiyona vurmuyor son dakikada benim tansiyon çıktı.

Bu gebeligimde aspirin kullaniyorum ne olursa olsun ... O yüzden 30 yada 31 de gideyim diyorum
Benimde tansiyonum yükselince doktorum gerekirse aspirin başlarız demişti gerek kalmadi bu hafta damarla baya uğraştı düzgün veri alana kadar çok şükür bişey çıkmadı . İnşallah bu hamileliğinde sende daha geç haftalarda bebeğini kucağına alırsın canım önleminde alinmiş. Eğer öyleyse git tabiki bi bakılsın.

Nasıl tansiyonlariniz?
Çarşamba günü doktor muayenesinde 13/8,5 çıktı. Sınırda kontrol etmemiz gerekli 1 hafta ölç not al gel mutlaka dedi.
11/7, 12/8, 11/7 son 3 günün durumu.
Sanırım tansiyon problemim yok. O gün gergindim ondan yüksek çıkmış olabilir bir de uzun açlık yaşamıştım

Anladım canım hayırlısı olsun o zaman inşaAllah hafta olarak daha da ileride kucağına alırsın bu bebeğini. İyi yapmışsın bol bol dinlen genelde soluna yatmaya dikkat et . Belki denildiği gibi yapisaldir senin bebeklerinde doğduğu zaman kilo alır 😊 bende eşime aldiriyim bari ilaclarimla birlikte.

Benimde tansiyonum yükselince doktorum gerekirse aspirin başlarız demişti gerek kalmadi bu hafta damarla baya uğraştı düzgün veri alana kadar çok şükür bişey çıkmadı . İnşallah bu hamileliğinde sende daha geç haftalarda bebeğini kucağına alırsın canım önleminde alinmiş. Eğer öyleyse git tabiki bi bakılsın.
Bana 25 de şekere gidince gelme geç gel telden görüşelim demişti canım 30 da sorucam bakalim ne der 🤷 Ona göre hamle yaparım...

Çarşamba günü doktor muayenesinde 13/8,5 çıktı. Sınırda kontrol etmemiz gerekli 1 hafta ölç not al gel mutlaka dedi.
11/7, 12/8, 11/7 son 3 günün durumu.
Sanırım tansiyon problemim yok. O gün gergindim ondan yüksek çıkmış olabilir bir de uzun açlık yaşamıştım
Açlıktan genelde düşer ama sen tedbiri elden bırakma Allah'ın izniyle birşey kalmamış haftanda en kotu ilaç verir🤗

Açlıktan genelde düşer ama sen tedbiri elden bırakma Allah'ın izniyle birşey kalmamış haftanda en kotu ilaç verir🤗
Ay benim yükseliyor 🤣 açlık bana hiç gelmiyor.
İnş gerek kalmaz ys ilaca falan. Bizim şimdi ki sorunumuz bebek tombik ve diyet. İnş sağlıkla doğurmak nasip olur hepimize. İlk hamileliğimde hiç böyle şeyler yaşamamıştım.

Ilk doğumun olacağı için normal doğuma da engel bir durumun yoksa doğuma kadar çatı muayenesi yapar. Eğer ki sen kendin direk sezaryan istersen o zaman yapmasına gerek kalmaz. Benim 2.sezaryanim olucak bana yapılmicak ama ilkinde 36 yada 37 de yapmıştı diye hatırlıyorum. Çok da korkulacak bişey yok canım kendini sıkmazsan hissetmezsin bile en fazla 2-3 dk sürüyor.

Evet canım hamile kalmadan önce bi kere muayene oldum tabi cihaz ve speklumula olmuştum istemesem de kendimi sıkıyorum biraz inşallah bu seferkilerde rahat olurum 😊

Çatı muayenesi can acıtan bir şey değil, hiç korkma... 1 dk bile sürmüyor. Rahmin yumuşamış mı açılma var mı ona bakıyor... Smear verdiysen o daha acılıydı benim için🤣 sadece hoş gelmiyor, çatal fobim var benim...

İşte benimde fobim oluştu
Hamile kalamadım diye muayene olmuştum bi kere ve smear da aldı drek spekulum denen şeyi soktuğu için canım çok acımıştı ve kanamam da olmuştu sonra usg cihazıyla bakmıştı :(

Çatala çıkınca bacaklarım istemsiz titriyor ve çok zorlanıyorum açarken 😣😣

Back
X