kızlar merhaba mesajlar birikmiş anca okuyabildim :) iki gün önce kontrole gittim bebeğim iyiydi 30+3te 1800gr biraz tombişiz. yüüznü de göstermiyor yaa nazlı bir erkek olacak :)
kalsiyum için süt değil mayalanmış ürün tüketmeniz lazım. yetişkinler sütteki kalsiyumdan çok fazla emilim yapamıyor o yüzden yoğurt peynir kefir tüketin. bu arada birisi inek sütü demiş. açık süt ise parazit içerebilir çok dikkatli olmak lazım hamilelikte açık süt önerilmez. ayrıca tulum peyniri gibi peynirler de riskli. brucella, shigella, salmonella riskleri olur. ayrıca kalsiyum emilimi için D vitamini de gerekiyor. D vitamini eksikliği varsa vücut kalsiyumu ememez isterseniz litrelerce süt için olmuyor. vitamin değerlerimize dikkat etmek lazım. bağışıklığımızın düşük olduğu dönemdeyiz taze sebze meyve tüketelim bol bol.
ben de evden hiç çıkmıyorum ama evde yürüyüş yapıyorum. dışarı çıkmamak bahane değil kızlar yaklaşık 8000 adım atıyorum günde. şuan çok şükür iyi gidiyor hamileliğim.
henüz çatlağım yok ama ben zaten kiloluydum. 21 kilo verdim hamile kaldım 11 kilo aldım herhalde o yüzden çatlamadık zaten vücut daha kötülerini gördü :)))
benim hastanemde en baştan beri muayene odasına tek giriliyor. biraz can sıkıcı. eşim sadece detaylı ultrasona girebildi onu başka yerde yaptırmıştım. bu yüzden mi bilemiyorum ama eşim moda giremedi. hamile olduğumu anlayamıyor veya benim artık eskisi kadar hızlı davranamayacağımı, ev işlerinde yardıma ihtiyacım olduğunu falan idrak edemiyor. bebekle iletişim sıfır asla konuşmaz. asla karnıma dokunmaz. içim tuhaf oluyor diyor ama canımı sıkıyor bu durum
bende durumlar böyle yani çok uzattım umarım iyisniz